Știrea zilei
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO

Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.

De la certificatul verde la... Black Friday


La doar aproximativ cinci minute de la începerea manifestării din Piața Revoluției, în centrul protestatarilor s-a așezat Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.


Dotat cu un microfon și o boxă, acesta a început să citească de pe câteva pagini un mesaj pentru oamenii prezenți la acțiune și nu numai.


Lecturarea în fața AUR-iștilor a cuprins o mulțime de divagații, în care cadrul din învățământ își exprima tot felul de păreri despre ceea ce se întâmplă în România.


A povestit mai întâi că face școală de șoferi și că maistrul său instructor i-a relatat despre atitudinea patronului său.


„Șeful lui se manifesta în felul următor, că dacă ar fi să-i prindă pe vaccinați i-ar înfiera cu fierul înroșit, exact așa cum se făcea pe vremuri, erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri, că tot suntem în epoca aceasta a lui Black Friday și noi ne îngrămădim la Black Friday. Dar nu știm practic care este semnificația originală a lui Black Friday”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

”Vor ajunge cum s-a ajuns acum 70 de ani să se realizeze lagăre în afara societății, în afara orașelor și vor fi puși să locuiască acolo”


El a criticat implicarea unor persoane publice în campania de vaccinare și a arătat că aceasta poate însemna sfârșitul păcii pentru România.


”Când am auzit un astfel de lucru, rostit de șeful unei companii - și ar trebui să fie mai înțelept și să aibă o atitudine nediscriminatorie - m-a șocat foarte mult și m-am dat seama că efectele propagandei mediatice și lipsite de discernământ prin urmare – orice de propagandă este lipsită de discernământ – efectele mesajelor politice care sunt transmise în spațiul public pot să ducă chiar la război civil, ceea ce nu este deloc de glumit. Deci trebuie foarte multă responsabilitate”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.


Tabloul apocaliptic prezentat de cadrul didactic menționat în fața protestatarilor, în mare parte oameni veniți din mediul rural cărora li s-au adăugat enoriași de la unele biserici din oraș, a continuat, făcând trimitere la lagărele create de regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Profesorul a preconizat că acolo se poate ajunge dacă actualul procentaj de vaccinare a populației, de 36%, va continua să crească.


„Ei nu se vor lăsa. Dacă vor reuși un prag de 90%, cei 10% din această populație vor fi cred că paria, vor ajunge cum s-a ajuns acum 70 de ani să se realizeze lagăre în afara societății, în afara orașelor și vor fi puși să locuiască acolo, pentru că ei reprezintă un real pericol social. Dintr-o dată sănătatea publică a devenit interesul major al politicienilor, după ce timp de 32 de ani și-au bătut joc de această țară”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

Campanie furibundă și pe Facebook


Deși abia vorbise despre ”negri”, profesorul s-a plâns în mai multe rânduri tocmai de discriminare.


Fără mască, la un moment cadrul didactic nu și-a ascuns nemulțumirea că organizatorii mitingului de la AUR nu au pregătit ”infrastructura” necesară pentru ca discursul său să poată fi auzit mai puternic. Aceasta în condițiile în care, pentru a fi ascultat cât mai bine, unii protestatari i-au ținut pe rând deasupra capului boxa cu care profesorul se deplasase la eveniment.


Radu Benone Ciobanu a ajuns la mitingul AUR după ce în urmă cu jumătate de an a încercat să organizeze el un protest antivaccinare, la care însă a renunțat după ce a ajuns la fața locului și a constatat că nu era nimeni.


Profesorul duce pe Facebook o campanie furibundă împotriva vaccinării, numai în curul zilei de 16 noiembrie 2021 având peste 30 de postări pe contul său, o bună parte fiind preluate de pe site-uri apărute în pandemie, specializate în fake news – uri, publicații neasumate de cineva.


Fără plângere la Inspectoratul Școlar


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) susțin însă că toate activitățile antivacciniste sunt desfășurate în afara orelor de curs. Nu s-a verificat însă să se vadă dacă din sumedenia de postări pe Facebook nu sunt și unele făcute în timpul orelor de curs.


”La școală nu a fost înregistrată vreo sesizare referitoare la mesaje antivaccin, nepurtarea măștii sau ceva de genul acesta. Copiii nu s-au plâns niciodată că în timpul orelor ar vorbi despre altceva decât ceea ce ar trebui să facă la materie. La Inspectorat nu avem ceva înregistrat, vreo sesizare, iar dacă sunt postări pe Facebook nu știu dacă sunt sau nu în timpul programului, dar chiar dacă ar fi și în timpul programului, poate folosește acea funcție de programare și postează la ora la care își dorește. Am căutat și eu pe Facebook, am văzut că într-adevăr are foarte multe postări”,


Inspector Irina Telișcă, purtător de cuvânt IȘJ Botoșani.

 

Miting binecuvântat de preot


Radu Benone Ciobanu predă discipline socio-umane: Logică, Filosofie, Psihologie și Economie.


Înainte ca el să ia cuvântul, părintele Petru Chirvase, a cărui soție grav bolnavă de Covid a fost salvată anul trecut de medici, a binecuvântat mitingul.


”Nu ne vaccinăm”, ”Nu votați vaccinul”, ”Fără certificat”, ”Libertate”, s-a strigat la miting. Când s-a ajuns la ultima scandare, profesor a îndemânat să fie astfel completată: ”Libertate fără certificate”.


Organizat pentru a convinge parlamentarii să nu legalizeze certificatul verde la locul de muncă, mitingul celor de la AUR a fost lipsit de prezența senatorului Dorin Cosma și a deputatului Lucian Feodorov, parlamentarii de la Botoșani ai partidului, tocmai cei care pot vota împotriva introducerii acestui document.


Mitingul a degenerat pe alocuri în unul politic, fiind huiduiți președintele Klaus Iohannis și PNL, USR și PSD.

 

 

 

ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
”Istoria s-a făcut tot timpul cu oameni care au avut valori, idealuri, speranțe, principii ce erau mai importante decât viețuirea, pentru care merita să mori. Pentru toate drepturile pierdute de frică de covi în ultimii 2 ani de zile, au fost milioane de oameni ce au murit de-a lungul istoriei”.Dreptul de a merge la orice oră pe stradă, de dreptul de a nu fi marcat printr-un obiect vestimentar, dreptul de a nu fi obligat la proceduri medicale contra voinței tale, dreptul de a munci, dreptul de a îți trăi credința religioasă sau pur și simplu dreptul de a nu fi de acord cu inepția, fie ea și științifică, care e la modă.”Însă lumea noastră nu mai are genul acesta de resurse: oameni care înțeleg că viața e un mijloc, nu un scop în sine, că moartea e inevitabilă iar frica paralizantă de ea e o problemă mai mare decât moartea în sine...”.
21 noiembrie 2021, 09:36
Încă unul plecat cu sorcova. Dacii liberi în lupta cu Bill Gates și tata lu Soros sau Ciolos. Plina tara asta de specialiști de tot soiul. O fi și asta un motiv pt care am ajuns ultimii in Europa.
21 noiembrie 2021, 08:04
Om deosebit, cine nu il cunoaste in realitate sa inchida gura.
20 noiembrie 2021, 20:09
Un om cu inteligență sclipitoare sub care am avut onoarea de a fi elev. Reprezentant veritabil al libertății!
20 noiembrie 2021, 20:06
Individul asta sufera de schizofrenie ,fabuleaza,nu trebuie primit in scoala!
20 noiembrie 2021, 19:06
Rusine domnule profesor!!
20 noiembrie 2021, 18:55
Am cumpărat două aspirine de la farmacie și am primit o mască. Și iată, sunt doctor. Specialist in covid.
20 noiembrie 2021, 16:36
mai da are omul dreptul sa se exprime...voi astia de v-ascundeti dupa taste, de ce nu va exprimati opinia?....si nu sunt antivaccinisti, sunt oameni care au dreptul sa-si spuna punctul de vedere, ce e rau in asta?...vad ca majoritatea celor vaccinati s-au imbolnavit sau chiar au murit subit....da ce, preotul nu e cetatean roman?
20 noiembrie 2021, 14:20
Adunarea primitivilor.
20 noiembrie 2021, 14:06
E dreptul lor sa-si spuna parerea . Dar de aici si pana la a profera tot felul de injurii la adresa celor vaccinati e cale lunga. Dragi antivaccinisti de ce considerati ca nu aveti libertate ? Oare cunoasteti semnificatia cuvantului sau o confundati cu "a face ce vreau", a nu respecta nici o regula si, mai grav, a indemna si pe altii sa nu se vaccineze ? Oare Austria nu e o tara libera? Diferenta consta in gradul de educatie si de informare.
20 noiembrie 2021, 14:02
Sfântă Mărie de ce ai lăsat-o pe Neli să se vaccineze? Uite acum prinde Oculta liberă, vai mama ei, a fugit şi de acasă, o cată poliţia şi ea dă cu papagalul la presă. oare de unde?
20 noiembrie 2021, 12:39
Doamneeee !!! Am fost colegi , credeam că are toate țiglele pe casă...
20 noiembrie 2021, 12:15
Ce bine arata elita satelor romanesti, cei putini care beneficiaza de inteligenta necesara sa se prinda de intentiile ocultei mondiale.
20 noiembrie 2021, 12:10
Din ce observ, "văd" că s-au adunat toți imunologii din județ! Stimate domnule "profesor" sper să fiți sancționat! Apropo, ce materie predați?
20 noiembrie 2021, 11:47
Ăsta e cadru didactic??? Vai nouă!!!!!
20 noiembrie 2021, 08:24
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.