Știrea zilei
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean

Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.

Vor să ia încă o carte


Unul dintre acestea este iniţiat de social-democratul Ioan Brânzei şi prevede alocarea unei sume de 3.300 de lei pentru cumpărarea a o sută de exemplare din cartea „Pagini din istoria României în context european”.


Fostul director de la defuncta SC Drumuri şi Poduri SA, societatea Consiliului Judeţean de la începutul anilor 2000, îşi justifică propunerea prin faptul că lucrarea ar fi editată în cadrul proiectului naţional Centenarul Marii Uniri din 1918.


„O istorie ce prezintă sacrificiul suprem al înaintaşilor noştri pe câmpul de luptă, sub conducerea marilor noştri voievozi şi domni şi desigur al armatei române, fără de care astăzi nu eram împreună pe acest pământ străbun românesc. Cred că utilitatea acesteia este în bibliotecile botoşănene şi mai ales în cele şcolare, fiind de folosinţă profesorilor şi elevilor”,


Ioan Brânzei, consilier local, în adresa trimisă primarului.

 

Iar autor este chiar consilier local şi coleg de partid cu iniţiatorul proiectului


Autor este Laurenţiu Maftei (foto în centru, în picioare), „distinsul coleg”, aşa cum îl numeşte Ioan Brânzei (foto în picioare, în stânga lui Laurențiu Maftei). Sunt colegi atât de Consiliu Local, cât şi de partid, ambii fiind membri ai PSD.


Laurenţiu Maftei, direct pe persoană fizică, a beneficiat de o finanţare de la Consiliul Judeţean pentru a scoate amintitul volum, lucru pe care chiar iniţiatorul hotărârii îl precizează în scrisoarea trimisă edilului şef.


7.009


lei a primit de la CJ Laurenţiu Maftei în cadrul programului de finanţări nerambursabile


„Menţionez că autorul nu are nici o pretenţie pecuniară, cartea fiind editată cu sprijinul financiar nerambursabil al Consiliului Judeţean Botoşani şi cheltuiala ar fi numai pentru obţinerea acesteia de la Editura Quadrat cu un cost estimativ de 31,5 lei”,


Ioan Brânzei, consilier local, în adresa trimisă primarului.


Cu alte cuvinte, se doreşte ca actualul Consiliu Local să cumpere o sută de cărţi scrise tocmai de un consilier local, volum care a văzut lumina tiparului pe banii Consiliului Judeţean.

 

Destin politic legat de Ovidiu Portariuc

 

Ca şi Ioan Brânzei, cel care a iniţiat proiectul, Laurențiu Maftei este pensionar, „de profesie tehnică” după cum este prezintat pe coperta cărţii, acolo unde  cititorii sunt informaţi că s-a născut în „anul de graţie 1948, la 17 iulie, dintr-o familie de răzeşi”.


„Este rezultatul unei străduinţe de patru ani a autorului, cu sprijinul financiar nerambursabil al Consiliului Judeţean Botoşani, în cinstea marelui eveniment al naţiei române, sărbătoarea Centenarului Marii Uniri 1918 – 2018”,


se arată pe coperta cărţii.


Laurenţiu Maftei a fost pentru o perioadă din precedenta legislatură consilier la cabinetul primarului de atunci, Ovidiu Portariuc. Ulterior, a devenit consilier local tocmai după ce Ovidiu Portariuc a demisionat.

 

Autorul Maftei vine de pe … „Strada Mafteienilor”


În prezentarea făcută pe coperta 4 a cărţii, cititorilor li se aduce la cunoştinţă că Laurenţiu Maftei a crescut pe… „Strada Mafteienilor”. şi Asta datorită „seminţiei Mafteienilor ce vin din anul 1700, în acest ţinut românesc din lunca Prutului. Un loc care astăzi se numeşte «Strada Mafteienilor»”.


Născut în comunism, Laurenţiu Maftei şi-a trăit mai mult de jumătate de viaţă în regimul totalitar. Cum vede el în carte ce s-a întâmplat după?


„În cei 27 de ani de la Revoluţia din 1989, au fost lichidate de către guvernanţii capitalişti, circa 1.256 de întreprinderi, care aveau un număr mediu scriptic între 1.000 şi 10.000 de muncitori”.


Problema este că aceşti „capitalişti” care au lichidat fabricile au fost în perioada menţionată de obicei PSD-işti, partidul care a stat cel mai mult la putere după revoluţie, partid din care face parte şi distinsul autor.

 

De ce nu donează scriitorii cărţile?


Cumpărarea unor cărţi prin hotărâri ale Consiliului Local a devenit o modă la Botoşani. Deşi se susţine că autorii nu ar încasa vreun ban fiindcă ar fi achiziţionate direct de la edituri sau librării intervine firesc întrebarea: dacă scriitorii - profesionişti sau de ocazie - nu încasează vreun ban, de ce nu le donează ei direct municipalităţii şi trebuie totuşi să fie cumpărate pe banii cetăţenilor de la edituri sau librării? Mai ales că unii nici nu le-au scos pe banii lor, ci, de exemplu, din fondurile Consiliului Judeţean?

 

Autorul vede cartea ”ca un fel de manual de istorie”

 

Scriitorul social-democrat susține încă că și dacă ar dori nu ar putea să doneze respectivele cărți fiindcă tirajul inițial nu a fost unul foarte mare și s-a epuizat. Iar acum municipalitatea ar trebui să dea o nouă comandă la editură, aceasta să se adreseze tipografiei și să iasă pe piață o a doua ediție.


„Eu am făcut un proiect pe fonduri nerambursabile și s-a încheiat. Acolo nu ai voi să dai nici o carte în stânga, în dreapta, trebuie să justifici lista, sunt toate stabilite după norme exacte. Și o parte din cei care mă cunosc au fost la Biblioteca Județeană când am lansat cartea și câțiva iubitori de istorie, printre care și dl Brânzei s-au gândit: ce ar fi să dea și în școli aceste cărți fiindcă sunt ca un fel de manual de istorie, reprezintă istoria de la începuturi până în ziua de astăzi și este făcută în cinstea Unirii”,


Laurențiu Maftei, autor & consilier local.


Aceasta a subliniat că a muncit la volum timp de patru ani, că are aproape 500 de pagini și că nu va câștiga ceva de pe urma adoptării unei asemenea hotărâri.


Primarul Cătălin Flutur a evitat să inițieze el un asemenea proiect, întrebându-se și dacă respectivul consilier nu s-ar afla într-un conflict de interes?

 

loading...
Un PSD-ist pune Poliția pe mătușile care vând usturoi și pătrunjel în Piața Mare
Noul consilier local PSD a jurat cu un mesaj SURPRIZĂ al lui Flutur pentru Portariuc

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
Eu am altă propunere:Primăria să cumpere cel puțin câte biblioteci școlare are acest oraș, din toate cărțile care se se scot, de către toți autorii care au sau nu treabă cu acest domeniu. In cazul de față domnul propus.
29 noiembrie 2018, 09:03
poate vrea sa fie facut si cetatean de onoare scriitorul, istoricul, consilierul Maftei
29 noiembrie 2018, 08:32
Din cauza acestor personaje fără scrupule, care-și urmăresc doar interesul personal sau de grup, tinerii capabili și educați sunt nevoiți sa-și caute viitorul in alte state .
29 noiembrie 2018, 08:26
Ioan Branzei insista la batranete sa devina penibil, dupa ce a luat decizii nelegale in AGA la Urban si la indemnul PSD-ului sa-l salveze, de statul paralel, pe prietenului Drelciuc, acum vine cu ideia sa-i fie platite cartile colegului de partid Laurentiu Maftei. Noaptea ca hotii !!!!!!!!!!
29 noiembrie 2018, 08:20
Cu ce ajuta municipiul Botosani prezenta lui Branzei si Maftei Laurentiu in Consiliul Local ? probabil il ajuta pe Tincu sa puna piedici primarului
29 noiembrie 2018, 08:12
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
„Ne așteaptă examene electorale importante. În ceea ce privește rezultatele de pe 26 mai 2019 eu aș vrea să spun doar: atât mergem înainte, suntem conștienți că avem un rol important în ceea ce privește viața social politic ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7223 lei
USD
Dolarul SUA
4.1455 lei
CHF
Francul elveţian
4.2507 lei
GBP
Lira sterlină
5.2846 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8611 lei
XAU
Gramul de aur
187.3571 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2294 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4576 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.