Știrea zilei
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean

Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.

Vor să ia încă o carte


Unul dintre acestea este iniţiat de social-democratul Ioan Brânzei şi prevede alocarea unei sume de 3.300 de lei pentru cumpărarea a o sută de exemplare din cartea „Pagini din istoria României în context european”.


Fostul director de la defuncta SC Drumuri şi Poduri SA, societatea Consiliului Judeţean de la începutul anilor 2000, îşi justifică propunerea prin faptul că lucrarea ar fi editată în cadrul proiectului naţional Centenarul Marii Uniri din 1918.


„O istorie ce prezintă sacrificiul suprem al înaintaşilor noştri pe câmpul de luptă, sub conducerea marilor noştri voievozi şi domni şi desigur al armatei române, fără de care astăzi nu eram împreună pe acest pământ străbun românesc. Cred că utilitatea acesteia este în bibliotecile botoşănene şi mai ales în cele şcolare, fiind de folosinţă profesorilor şi elevilor”,


Ioan Brânzei, consilier local, în adresa trimisă primarului.

 

Iar autor este chiar consilier local şi coleg de partid cu iniţiatorul proiectului


Autor este Laurenţiu Maftei (foto în centru, în picioare), „distinsul coleg”, aşa cum îl numeşte Ioan Brânzei (foto în picioare, în stânga lui Laurențiu Maftei). Sunt colegi atât de Consiliu Local, cât şi de partid, ambii fiind membri ai PSD.


Laurenţiu Maftei, direct pe persoană fizică, a beneficiat de o finanţare de la Consiliul Judeţean pentru a scoate amintitul volum, lucru pe care chiar iniţiatorul hotărârii îl precizează în scrisoarea trimisă edilului şef.


7.009


lei a primit de la CJ Laurenţiu Maftei în cadrul programului de finanţări nerambursabile


„Menţionez că autorul nu are nici o pretenţie pecuniară, cartea fiind editată cu sprijinul financiar nerambursabil al Consiliului Judeţean Botoşani şi cheltuiala ar fi numai pentru obţinerea acesteia de la Editura Quadrat cu un cost estimativ de 31,5 lei”,


Ioan Brânzei, consilier local, în adresa trimisă primarului.


Cu alte cuvinte, se doreşte ca actualul Consiliu Local să cumpere o sută de cărţi scrise tocmai de un consilier local, volum care a văzut lumina tiparului pe banii Consiliului Judeţean.

 

Destin politic legat de Ovidiu Portariuc

 

Ca şi Ioan Brânzei, cel care a iniţiat proiectul, Laurențiu Maftei este pensionar, „de profesie tehnică” după cum este prezintat pe coperta cărţii, acolo unde  cititorii sunt informaţi că s-a născut în „anul de graţie 1948, la 17 iulie, dintr-o familie de răzeşi”.


„Este rezultatul unei străduinţe de patru ani a autorului, cu sprijinul financiar nerambursabil al Consiliului Judeţean Botoşani, în cinstea marelui eveniment al naţiei române, sărbătoarea Centenarului Marii Uniri 1918 – 2018”,


se arată pe coperta cărţii.


Laurenţiu Maftei a fost pentru o perioadă din precedenta legislatură consilier la cabinetul primarului de atunci, Ovidiu Portariuc. Ulterior, a devenit consilier local tocmai după ce Ovidiu Portariuc a demisionat.

 

Autorul Maftei vine de pe … „Strada Mafteienilor”


În prezentarea făcută pe coperta 4 a cărţii, cititorilor li se aduce la cunoştinţă că Laurenţiu Maftei a crescut pe… „Strada Mafteienilor”. şi Asta datorită „seminţiei Mafteienilor ce vin din anul 1700, în acest ţinut românesc din lunca Prutului. Un loc care astăzi se numeşte «Strada Mafteienilor»”.


Născut în comunism, Laurenţiu Maftei şi-a trăit mai mult de jumătate de viaţă în regimul totalitar. Cum vede el în carte ce s-a întâmplat după?


„În cei 27 de ani de la Revoluţia din 1989, au fost lichidate de către guvernanţii capitalişti, circa 1.256 de întreprinderi, care aveau un număr mediu scriptic între 1.000 şi 10.000 de muncitori”.


Problema este că aceşti „capitalişti” care au lichidat fabricile au fost în perioada menţionată de obicei PSD-işti, partidul care a stat cel mai mult la putere după revoluţie, partid din care face parte şi distinsul autor.

 

De ce nu donează scriitorii cărţile?


Cumpărarea unor cărţi prin hotărâri ale Consiliului Local a devenit o modă la Botoşani. Deşi se susţine că autorii nu ar încasa vreun ban fiindcă ar fi achiziţionate direct de la edituri sau librării intervine firesc întrebarea: dacă scriitorii - profesionişti sau de ocazie - nu încasează vreun ban, de ce nu le donează ei direct municipalităţii şi trebuie totuşi să fie cumpărate pe banii cetăţenilor de la edituri sau librării? Mai ales că unii nici nu le-au scos pe banii lor, ci, de exemplu, din fondurile Consiliului Judeţean?

 

Autorul vede cartea ”ca un fel de manual de istorie”

 

Scriitorul social-democrat susține încă că și dacă ar dori nu ar putea să doneze respectivele cărți fiindcă tirajul inițial nu a fost unul foarte mare și s-a epuizat. Iar acum municipalitatea ar trebui să dea o nouă comandă la editură, aceasta să se adreseze tipografiei și să iasă pe piață o a doua ediție.


„Eu am făcut un proiect pe fonduri nerambursabile și s-a încheiat. Acolo nu ai voi să dai nici o carte în stânga, în dreapta, trebuie să justifici lista, sunt toate stabilite după norme exacte. Și o parte din cei care mă cunosc au fost la Biblioteca Județeană când am lansat cartea și câțiva iubitori de istorie, printre care și dl Brânzei s-au gândit: ce ar fi să dea și în școli aceste cărți fiindcă sunt ca un fel de manual de istorie, reprezintă istoria de la începuturi până în ziua de astăzi și este făcută în cinstea Unirii”,


Laurențiu Maftei, autor & consilier local.


Aceasta a subliniat că a muncit la volum timp de patru ani, că are aproape 500 de pagini și că nu va câștiga ceva de pe urma adoptării unei asemenea hotărâri.


Primarul Cătălin Flutur a evitat să inițieze el un asemenea proiect, întrebându-se și dacă respectivul consilier nu s-ar afla într-un conflict de interes?

 

loading...
Un PSD-ist pune Poliția pe mătușile care vând usturoi și pătrunjel în Piața Mare
Noul consilier local PSD a jurat cu un mesaj SURPRIZĂ al lui Flutur pentru Portariuc

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Avalanșă de bețivi la Urgențe, tot mai mulți elevi alcoolici - Se cere consiliere în școli
Un fenomen îngrijorător se întâmplă în județul nostru. Medicii sunt îngrijorați, unii vârstnici speriați, iar unii părinți disperați. La Botoșani se bea, indiferent de vârstă sau sex, indiferent de ocupație sau de circumstanțe. Alcoolul a ajuns să fie plăcerea zilnică a sute de botoșăneni.
POVESTEA amenințării cu bombă de la Finanțe, o femeie ar fi avertizat autoritățile, vizați niște… arabi – GALERIE FOTO
Săptămâna a început la Botoșani într-un mod cu totul neașteptat după ce partea centrală a orașului a semănat cu un teatru de război. Jandarmi de la Brigada de Intervenții Speciale cu arme în mâini, bandă galbenă împrejurul perimetrului, polițiști și pirotehniști de la SRI au completat tabloul care dădea fiori.
Fiu de primar din Botoșani, lider în Diaspora - studiază la o universitate de top din Anglia pentru a SCHIMBA ceva în România
Robert are 21 de ani și este fiul primarului Marinel Stredie de la Cristinești. Spune că nu vrea să fie cunoscut datorită tatălui, ci prin lucrurile pe care le face el, singur, prin propriile forțe. Își admiră tatăl, însă își dorește să zboare în lume fără să fie neapărat asociat cu el.
Sharenting-ul: Noua modă printre părinții de la Botoșani, care pune în  pericol copiii, medic de la Mavromati:  A luat amploare acest fenomen
Zilnic  pe rețelele de socializare sunt postate de către botoșăneni, diverse, poze, texte și altele asemenea. Copilul la joacă, copilul cum mănâncă, copilul în cadă, copilul cum râde, etc.
SCANDAL în școli de la cadourile de 1 și 8 Martie, serbări anulate, părinți interogați și amenințați
Articolul publicat în Botoșăneanul la începutul lunii cu referire la cadourile uneori exagerate oferite cadrelor didactice în luna Mărțișor a stârnit o patimă neașteptată. Mai ales în rândul unor educatori sau învățători care ar fi anulat cu totul serbările de 8 Martie dedicate mamelor.
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO
Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 
Se fură pe rupte din magazine: O angajată din Palatul de Justiție „se servea” zilnic dintr-un supermarket
Nu este deja o noutate că unii botoșăneni bagă mâna unde nu trebuie, însă este îngrijorător că numărul lor crește de la an la an. Printre aceștia regăsim și cazuri care pur și simplu te lasă fără replică. 
A dat mall-ul pe din afară! Uvertura a făcut peste 12,5 milioane euro într-un an cu noi recorduri de vizitatori
La aproape șase ani de la inaugurare, Uvertura Mall a stabilit un nou record de vizitatori. Spre deosebire de majoritatea celorlalte companii intrate în insolvență, pentru firma care administrează cel mai mare complex comercial această procedură nu a afectat business-ul propriu zis.
Martie la Botoșani: Luna coșmar pentru părinți și a cadourilor pentru cadre didactice – Flori de sute de lei, bani direct în plic sau chiar lanțuri din aur
Luna cadourilor a venit adusă de primăvară. Sau invers. Bineînțeles, femeile sunt cele care se bucură cel mai mult de această perioadă, însă nu numai. Cadrele didactice se numără printre persoanele cele mai avantajate de începutul primăverii iar motivul, în cazul celor care nu-l ghicesc încă, va fi arătat în acest articol.
Femeia din Botoșani care de 20 de ani strunește un „monstru” de 12 tone: În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți
Se pare că femeile botoșănence nu sunt doar frumoase, ci și foarte curajoase. Noi am cunoscut o botoșăneancă încrezătoare că poate face același lucru ca un bărbat sau chiar mai bine.
Mâncarea italienilor a ajuns și la țăranii din Botoșani, o încearcă și nu se mai satură de ea: Mulți vin și mă întreabă: ce e asta?GALERIE FOTO
Când s-ar mai fi pomenit în urmă cu două decenii ca oamenii de la sate să renunțe la mămăliga aburindă și ulcica cu chișleac pentru o mâncare de care oricum nu auziseră. Ca un tablou imaginar, căruțele trase de cai sau vaci, în funcție de sat, ar fi oprit să cumpere „delicatesa” în drum spre muncile câmpului.  
I-au lăsat nervii: Bătaie cruntă între vecini, s-a cerut testarea cu poligraful -  Mi-a spus că aș întreține relații sexuale cu mama
Nu de puține ori vecinii se iau la bătaie, din motive întemeiate sau nu. Iar asta se întâmplă mai ales pe la sate.
Locuință SPARTĂ în noaptea de Revelion: Hoții au plecat cu 5.000 de lire, un Iphone și… mâncarea din frigider și sunt încă LIBERI
O familie de botoșăneni care locuiește în Anglia a venit acasă, la Botoșani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă șederea lor a fost umbrită de un incident tipic românesc. S-au trezit prădați exact în noaptea dintre ani, hoții luându-le toții banii, lucruri de valoare și chiar și mâncarea din frigider.
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
Cele două cimitire din municipiul Botoșani sunt deja suprapopulate iar locurile rămase pentru persoanele care au nevoie de un loc de veci sunt extrem de puține. Administratorii Urban Serv caută tot felul de soluții, unele chiar radicale, pentru a se putea face loc și altor persoane care mor.
astratex.ro
Procesul Uvertura Mall aproape de un FINAL (ne)așteptat – Moment cheie la Tribunal, șefii Primăriei Botoșani AUDIAȚI de instanță
Procesul început la Tribunalul Botoșani, în baza unei anchete a DNA Suceava cu privire la redevența calculată pentru Uvertura Mall, este pe final. Marți, 19 februarie 2019, au dat declarații în instanță persoanele care au calitate de inculpați în acest dosar. Marele tăcut al zilei a fost primarul Cătălin Flutur, singurul căruia nu i s-a auzit vocea.
Încă există SPERANȚĂ: Instituție de la Botoșani condusă exclusiv de tehnocrați, oameni care n-ar intra NICIODATĂ într-un partid
Consilierii de pe la cabinete parlamentare care au lipit afișe în campanii electorale, copiii de politicieni, cumetrii sau prietenii acestora sunt primii „candidați” la funcțiile de conducere din sistemul public. Cutuma este respectată cu încăpățânare de ORICE partid politic, indiferent de cât de agresiv își arată cu degetul adversarii politici.
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
kalapod.net%20
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Eu am altă propunere:Primăria să cumpere cel puțin câte biblioteci școlare are acest oraș, din toate cărțile care se se scot, de către toți autorii care au sau nu treabă cu acest domeniu. In cazul de față domnul propus.
29 noiembrie 2018, 09:03
poate vrea sa fie facut si cetatean de onoare scriitorul, istoricul, consilierul Maftei
29 noiembrie 2018, 08:32
Din cauza acestor personaje fără scrupule, care-și urmăresc doar interesul personal sau de grup, tinerii capabili și educați sunt nevoiți sa-și caute viitorul in alte state .
29 noiembrie 2018, 08:26
Ioan Branzei insista la batranete sa devina penibil, dupa ce a luat decizii nelegale in AGA la Urban si la indemnul PSD-ului sa-l salveze, de statul paralel, pe prietenului Drelciuc, acum vine cu ideia sa-i fie platite cartile colegului de partid Laurentiu Maftei. Noaptea ca hotii !!!!!!!!!!
29 noiembrie 2018, 08:20
Cu ce ajuta municipiul Botosani prezenta lui Branzei si Maftei Laurentiu in Consiliul Local ? probabil il ajuta pe Tincu sa puna piedici primarului
29 noiembrie 2018, 08:12
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii. Nu cred că ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.1939 lei
CHF
Francul elveţian
4.1976 lei
GBP
Lira sterlină
5.5509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7598 lei
XAU
Gramul de aur
175.8239 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2434 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5218 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9742 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1856 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.