Știrea zilei
PROPUNERE: Parcare supra și subterană cu panouri solare pentru încărcarea mașinilor electrice, patru benzi de mers pe Marchian – FOTOGALERIE

Ideea a plecat de altfel de la o serie de reclamații. Adică, cumva, de la cetățeni. Botoșănenii care locuiesc în cartierul Maxim Gorki au fost cei care s-au adresat Primăriei Botoșani pentru a se rezolva situația unui teren privat abandonat și neîngrijit pe care, mai nou, și-au făcut culcuș oamenii străzii.

Terenul ar putea fi achiziționat de Primărie, chiar și la prețul cerut de proprietar, mai ales că este poziționat în zonă centrală.

 

Iar ideile despre destinația pe care ar pute-o primi sunt multe și îndrăznețe și cochetează cu conceptul de ”smart city”, unul deja îmbrățișat de marile orașe.

 

Se poate și la noi, numai că trebuie un început.

 

Respectivul teren, cu o suprafață mărinimoasă de câteva mii de metri pătrați s-ar preta pentru construcția unei parcări pe mai multe nivele.

 

Probabil că următoarea întrebare este despre bani: De unde sumele necesare?

 

”Dacă vorbim de o investiție realizată pe fonduri locale, guvernamentale sau europene, putem asigura facilitarea acestei parcări cu prize pentru mașini electrice, care în viitor vor fi prezente și în viitor în Botoșani chiar dacă vorbim de un orizont mai îndepărtat de 10 – 20 de ani, acesta este viitorul. Al mașinilor electrice. Iar ținând cont de prioritatea pe care o au investițiile pentru reducerea gazelor cu efect de seră, a poluării, putem accesa fonduri europene pentru dotarea acestor parcări cu stații de alimentare pentru mașinile electrice”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Cu o parcare disponibilă în apropiere, pe strada Marchian s-ar interzice parcarea și staționarea lângă bordură și astfel ar fi deschise circulației nu mai puțin de patru benzi.

 

Iar traficul decongesionat, cu sau fără deja celebrele ”cocoașe”.

 

Pentru că viitorul arată că probabil va fi din ce în ce mai rău, având în vedere ritmul trepidant în care sunt cumpărate mașini la Botoșani.

 

Iar asta în contrast cu străzile care au rămas neschimbate de zeci de ani de zile, fără a se adapta cerințelor contemporane.

 

Sumele necesare pentru achiziția respectivului teren sunt disponibile în conturile municipalității, fiindcă nu vorbim despre milioane de euro.

 

Nu lipsește decât o semnătură îndrăzneață și un proiect bine scris chiar pe partea de regenerare urbană, una dintre axele care este la un pas de deschidere și care ar putea asigura orașului finanțare europeană.

loading...
Locuri de parcare pe alese la Botoșani – CÂND are loc licitația

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Surpriza de 6 milioane vine cu… ascensorul: Doi fraţi din Flămânzi cu afaceri în… lifturi au ajuns să aibă cea mai profitabilă firmă botoşăneană din construcţii

Topul Judeţean al Firmelor lansat în ultima parte a anului trecut de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani cuprinde o surpriză de proporţii. Cea mai profitabilă companie din construcţii şi domeniile înrudite este din Flămânzi.

EXCLUSIV: Mărturisirea în lacrimi a tinerei care și-a aruncat bebelușul în canal: Aș vrea să dau timpul înapoi

Cu doar câteva ore înainte de a fi condamnată, tânăra de 21 de ani care și-a aruncat pruncul la poligonul ACR la doar patru zile de la naștere s-a aflat marți în fața instanței de la Tribunalul Botoșani.

Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Polițistul local de la Botoșani care trăiește în două lumi, unite însă de oameni, totul a început în urmă cu 44 de ani – GALERIE FOTO

Odată intrați în sediul Primăriei, oaspeții care vizitează Botoșaniul se opresc puțin pentru a-și bucura ochii și sufletele de culorile calde din tablourile expuse pe pereții instituției și care sunt poate un rând din cartea de vizită a municipiului reședință de județ.

Asalt la mall, imagini unicat: parcarea s-a blocat, film fără bilete, peste 13.000 de oameni înăuntru - FOTOGALERIE

Sărbătorile de iarnă au adus noi recorduri de asistență la cel mai mare complex comercial din Botoșani. Imagini unicat au putut fi văzute în zilele de după Crăciun și Anul Nou.

Drogurile și drogații pun stăpânire pe Botoșani, orașul terorizat de rețelele care vând moarte

Un drum în capitală în urmă cu mai mulți ani de zile însemna și o undă de șoc la vederea persoanelor care se aflau sub influența unor substanțe psihoactive și despre care la Botoșani nu se punea problema să existe. Astfel de cazuri erau văzute mai ales la televizor.

Furtul sfârșitului de an: O celebră pensiune a rămas fără armăsarul care încânta turiștii - Parcă avea aripi și a zburat

Pe lângă o mulțime de vitezomani, oameni care au comercializat fără drept petarde și pocnitori și bețivi la volan, sărbătorile de iarnă au adus la Botoșani și un furt pe care nu îl întâlnești chiar în fiecare zi.

A semnat! Peste 3 milioane de euro pentru furnizarea unei ape “mai pură decât apa plată” - DOCUMENT

Primarul unei comune din județul Botoșani a semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii “Extindere, reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă”.

Am trăit-o și pe asta: Vedeta revelionului a plecat în timpul concertului să vorbească la telefon și să tragă o țigară - VIDEO & GALERIE FOTO

Peripețiile la revelionul organizat de Primăria Botoșani au început înainte de pana de curent din timpul recitalului susținut de Ami. Show-ul nopții dintre ani l-a început Fly Project, care și-a terminat reprezentația într-un mod cel puțin ciudat.

loading...
5.000 de oameni la revelionul în stradă, de la dansuri senzuale la o... capră, de la beznă la un grandios foc de artificii - VIDEO & GALERIE FOTO

Început timid, cu doar vreo sută de oameni, și trecut printr-o pană stânjenitoare de curent, revelionul în stradă organizat de Primăria Botoșani a plusat pe parcurs și a terminat ”en-fanfare” cu un grandios foc de artificii și cu mii de oameni exaltați de reprezentația lui Matteo.  

Un chef din Botoșani invitat la o televiziune națională, a gătit și pentru un ministru – CE recomandă pentru masa de Revelion – FOTO&VIDEO

Botoșani nu este recunoscut numai datorită personalităților care reprezintă acest județ sau a fetelor frumoase. Și în domeniul culinar, numeroși botoșăneni cu statut de chef, scot capul în țară și peste hotare și o fac cu cinste.

Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

În urmă cu mai bine de trei ani de zile, de la vârful politic al PNL mesajul transmis botoșănenilor era unul promițător: Botoșaniul avea să fie reprezentat pentru prima dată în Parlamentul European. 

Prima mare lovitură din ultimii 5 ani - Aproape 7 milioane de euro obținuți la municipiu, orașul se schimbă la față cu investiții de amploare

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a făcut publice joi rezultatele preliminare ale evaluării și selecției Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Lovitură de proporții, toate instituțiile au INTERZIS la plăți prin trezorerie până în 2018 printr-un ordin adoptat pe vremea ”sarmalelor pentru Crăciun”

Administrația publică locală, dar nu numai, suferă un șoc financiar de proporții pe final de an. Zeci de instituții botoșănene nu își mai pot folosi banii pe care îi au în conturi, iar fonduri importante se vor întoarce la bugetul de stat.

loading...
Doi grei din construcțiile de drumuri țin de un an o Primărie cu peste 5 milioane de lei în conturi pentru un drum și un pod - FOTOGALERIE

Unii nu au bani pentru investiții, alții nu au nici măcar proiecte, iar alții nu au reușit încă să întocmească studii de fezabilitate. Se poate însă și invers.

PRIMUL Crăciun fără mâncare de la UE pentru familiile sărace de la Botoșani – VESTEA din 2018

Nefiind an electoral, 2017 își ia rămas bun de la Botoșani și botoșăneni fără deja tradiționala împărțeală a produselor alimentare acordate cu generozitate de Uniunea Europeană.

Primarul Cătălin Flutur și-a cumpărat hibrid de 20.000 de euro – FOTOGALERIE

Achiziție făcută la Primăria municipiului Botoșani care se ridică la aproximativ 20.000 de euro cu tot cu TVA.

Vine, Vine... KFC și la Botoșani! Lucrările au intrat în linie dreaptă - FOTOGALERIE

Investiția în primul KFC de la Botoșani se apropie de finalizare. Restaurantul care va funcționa în galeriile comerciale din vecinătatea Kaufland are deja siglă și o replică a colonelului Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken.

Șmecheria uluitoare prin care un botoșănean și-a tras loc de parcare lângă trecerea de pietoni: A folosit un truc pentru a găsi tot timpul acel loc liber - GALERIE FOTO

Când e vorba de înșelat statul și vecinii, inventivitatea unor botoșăneni nu cunoaște limite. Mai ales când respectivii sunt și conducători auto.

vivacredit.ro
Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

Poate cel mai așteptat concert al anului, la care biletele s-au vândut tocmai din luna octombrie, a avut loc joi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor într-o atmosferă de excepție.

Intr-un oras cenusiu si murdar, fara elementarele cosuri de gunoi, cu strazi desfundate si trotuare unde-ti rupi gâtul daca nu esti foarte atent pe unde calci, invadat de tântari și ciori si unde lipsesc cu desavarsire locurile de parcare, iată si un viceprimar cu atitudine care face proiecte pentru mileniul trei. Se vede că viata la primarie e atât de relaxată incât poate visa si spune aberații in voie făra a conștientiza că-i jenant si deplasat.
20 septembrie 2017, 09:07
Tare buna intentia viceprimarului. Eu nu inteleg cum vor prelua cateva stradute late de doi metri cateva mii de masini. Mai mult vin si alea care trebuie sa alimenteze la prizele viitorului oras smart. Cu alte cuvinte supraaglomeram zonele centrale si le poluam iar apoi facem proiecte europene ca sa le depoluam. In alta ordine de idei, autovehiculele nu trebuie numaidecat parcate in fata blocului. Familiile care au cate doua sau trei sa se descurce cu locul de parcare. Florile, copacii, trebuie sa existe si nu trebuie inlocuite cu betoane asa cum sugereaza unii dobitoci.
18 septembrie 2017, 07:10
Laudabila intentia ! Pana atunci (daca chiar va pasa) puteti amenaja parcari pe terenurile libere din zona.Aceste terenuri sunt ale primariei,dar sunt ocupate in mod abuziv de catre unii locatari, care au amenajat cu de la sine putere asa zisele gradinite,in marea lor majoritate lasate in paragina,ca de... sunt in varsta.O astfel de locatie este cea de pe Maxim Gorki nr 1,in spatele blocului de pe Marchian nr 6 unde cred ca lejer puteti amenaja 10 - 15 locuri de parcare,locuri care chiar sunt necesare.Sa stiti ca nu este singura locatie din zona,trebuie doar sa vreti.
17 septembrie 2017, 23:14
Cei de la tara sa-si parcheze masinile acolo, asa vor fi locuri de parcare. Sper ca proiectul sa fie realizat in 100 ani.
17 septembrie 2017, 21:37
Cartier facut acum 60 de ani, plin de pensionari care mai vor o pomana. De ce nu pun ei banii pentru teren si parcare? Sunt niste boxe printr blocuri, care arata jalnic. De ce nu fac acolo? Sau vorbiti cu Boldea sa va faca parcare la Ugira.
17 septembrie 2017, 18:03
Ăsta-i un proiect a lui Portariuc pe care a uitat să-l prezinte când cu TGV-ul care făcea legătura cu Suceava. Cine a spus că poveștile nemuritoare au fost culese și publicate de Petre Ispirescu n-a auzit de basmele populare ale primarilor botoșăneni din secolul 21. Așteptăm cu interes alte proiecte care ne vor uimi, ne vor încânta și ne vor determina să votam aceeași echipă pentru primăria municipiului. Se poate începe cu edificarea unei gogoșerii care va lucra în subordinea directă a primarului și viceprimarilor și care în fiecare sfârșit de săptămână va produce și livra gogoși tuturor cetățenilor municipiului cu precădere celor ce ard gazul aiurea în centrul vechi, parcul tineretului, str. Nucilor, cămine condacia, cămin textila, etc. care sunt învățați să se dedulcească cu dulciuri electorale.
17 septembrie 2017, 17:33
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6573 lei
USD
Dolarul SUA
3.8067 lei
CHF
Francul elveţian
3.9531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2524 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4395 lei
XAU
Gramul de aur
163.7883 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2245 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5068 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0379 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0601 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.