Știrea zilei
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară

Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.

Iar anularea și reluarea licitației pentru drumul strategic care urma să repare uriașa probleme de infrastructură în județul Botoșani a fost practic picătura care a umplut paharul.

 

Oamenii din sudul județului și anume comunele Gorbănești, Trușești, Albești, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și chiar Dângeni sau Havârna au decis să participe la un protest organizat de două persoane, Cristian Andrioaei din Hlipiceni și Alexandru Molie din Răuseni.

 

Acțiunea va avea loc pe data de 9 aprilie 2019. La ora 8:00 coloana de mașini va pleca de la Răuseni, iar când va ajunge la Botoșani va parcurge traseul: IC Brătianu – Tudor Vladimirescu – Grivița – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției

 

Din cauza gropilor, un drum de 45 de minute se face în 90

 

În jur de 100 – 150 de mașini sunt așteptate să ajungă la Botoșani cu maximum 200 de persoane.

 

Drumul Blândești – Sulița – Lunca – Todireni – Hlipiceni – Răuseni a ajuns să fie un calvar, groapă lângă groapă.

 

Cele 45 de minute cât este distanța din reședința județului ajung să fie parcursă în 90 de minute. Inclusiv de ambulanțe.

 

„Sunt persoane care după ce ajung au nevoie de două, trei ore să își revină. De la Botoșani la Hlipiceni sunt aproximativ 45 de kilometri, acum durează 90 de minute cu mașina. 90 de minute! Alaltăieri seară am avut un caz cu o persoană căzută de pe bicicletă, am chemat ambulanța la 18:45, am sunat la 112 și a ajuns la 19:52. Deci, o ambulanță!”,

Cristian Andrioaei, co-organizator

 

 

Mor oamenii cu zile

 

Organizatorii susțin că, dacă va fi înregistrat vreun caz medical grav ca un accident vascular cerebral sau altă urgență medicală, respectivul nefericit care stă la așa o distanță de Botoșani și are parte de o asemenea infrastructură rutieră, are toate șansele să moară până ajung medicii.

 

„Noi mâine o să propunem prefectului să găsească o măsură de a aloca o ambulanță în zonă, undeva mai aproape. Sunt localități în care se ajunge cu siguranță la un interval de peste două ore. În toate satele învecinate, e foarte dificil de ajuns. Dacă este vreo urgență medicală, este foarte greu de ajuns, poate să moară omul”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Oamenii s-au săturat de starea dezastruoasă a drumului care nu s-a schimbat deloc. Mai ales după protestul de anul trecut, în urma căruia lucrurile au rămas parcă mai rău. Pentru că, spun ei, până și șefii județului parcă rămân nesimțitori acum la aceste marșuri auto. Ca atare, apelează la măsuri mai extreme.

 

„Dacă ei nu o să fie receptivi, noi o să facem alte proteste auto și nu o să mai ținem cont de nimic. Urmează să blocăm, autorizat sau neautorizat, cu mașini de tonaj mare, drumul spre Copălău sau Talpa”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Acțiunea de protest a fost avizată în cursul zilei de 4 aprilie 2019, la sediul Primăriei Botoșani. 

 

De altfel, pe lângă biciclistul care a fost rănit în cursul zilei de 2 aprilie pe drumul plin de gropi, un alt accident a avut loc în după amiaza zilei de 4 aprilie 2019, când un TIR a ocolit o groapă, însă a distrus o căruță. 

 

Pe acest drum nu s-a mai intervenit cu lucrări de reabilitare din anul 1991. 

 

loading...
ASTĂZI: Căruță DISTRUSĂ de un TIR care se ferea de gropi - FOTOGALERIE
ACCIDENT: Biciclist grav rănit pe un drum plin de gropi din Botoşani - FOTOGALERIE
PROTEST cu 200 de mașini după vizita ministrului transporturilor la Botoșani – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
O femeie expert contabil, cea mai premiată din Botoșani: a plecat acasă cu o mulțime de trofee în zi de mare sărbătoare - TOPUL & GALERIE FOTO
”Sanitarii economiei”, așa cum i-a numit chiar președintele lor, și-au premiat vineri, la Hotel Rapsodia, colegii care au performat anul precedent. Au făcut-o la ceas de sărbătoare, în Ziua Națională a Contabilului Român.
Un botoșănean vrea scuze publice după ce a primit un plic de la ANAF, pentru 2 LEI – DOCUMENT
Un plic găsit în poștă cu sigla Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) poate cauza adevărate palpitații persoanelor cu nervii mai slabi. Sau din partea oricărei instituții care emite scrisori la domiciliu a căror efect sunt drumurile făcute la sediul respectivei unități publice și scoaterea la iveală, în multe dintre cazuri, a unor datorii de care nu se avea la cunoștință.
Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
Trebuie mers si pe strada Stefan Luchian unde locuieste dom presedinte de la CJ sa vada toti cine este vinovat pentru dezastrul ,de pe drumul strategic
5 aprilie 2019, 15:44
Toti din CJ in frunte cu Macaleti vor pune mana de la mana si vor repara drumul strategic ,daca nu sa ii luam BMW lui nea MACALETI la o plimbare saptamanala prin catacombele drumului strategic,sa vada si el cum ne simtim noi locuitorii din zona aia.
5 aprilie 2019, 15:36
Va veni prefectul langa protestatari si va face poze cu acestia si toata lumea va fi multumita
5 aprilie 2019, 10:41
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.