Știrea zilei
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară

Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.

Iar anularea și reluarea licitației pentru drumul strategic care urma să repare uriașa probleme de infrastructură în județul Botoșani a fost practic picătura care a umplut paharul.

 

Oamenii din sudul județului și anume comunele Gorbănești, Trușești, Albești, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și chiar Dângeni sau Havârna au decis să participe la un protest organizat de două persoane, Cristian Andrioaei din Hlipiceni și Alexandru Molie din Răuseni.

 

Acțiunea va avea loc pe data de 9 aprilie 2019. La ora 8:00 coloana de mașini va pleca de la Răuseni, iar când va ajunge la Botoșani va parcurge traseul: IC Brătianu – Tudor Vladimirescu – Grivița – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției

 

Din cauza gropilor, un drum de 45 de minute se face în 90

 

În jur de 100 – 150 de mașini sunt așteptate să ajungă la Botoșani cu maximum 200 de persoane.

 

Drumul Blândești – Sulița – Lunca – Todireni – Hlipiceni – Răuseni a ajuns să fie un calvar, groapă lângă groapă.

 

Cele 45 de minute cât este distanța din reședința județului ajung să fie parcursă în 90 de minute. Inclusiv de ambulanțe.

 

„Sunt persoane care după ce ajung au nevoie de două, trei ore să își revină. De la Botoșani la Hlipiceni sunt aproximativ 45 de kilometri, acum durează 90 de minute cu mașina. 90 de minute! Alaltăieri seară am avut un caz cu o persoană căzută de pe bicicletă, am chemat ambulanța la 18:45, am sunat la 112 și a ajuns la 19:52. Deci, o ambulanță!”,

Cristian Andrioaei, co-organizator

 

 

Mor oamenii cu zile

 

Organizatorii susțin că, dacă va fi înregistrat vreun caz medical grav ca un accident vascular cerebral sau altă urgență medicală, respectivul nefericit care stă la așa o distanță de Botoșani și are parte de o asemenea infrastructură rutieră, are toate șansele să moară până ajung medicii.

 

„Noi mâine o să propunem prefectului să găsească o măsură de a aloca o ambulanță în zonă, undeva mai aproape. Sunt localități în care se ajunge cu siguranță la un interval de peste două ore. În toate satele învecinate, e foarte dificil de ajuns. Dacă este vreo urgență medicală, este foarte greu de ajuns, poate să moară omul”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Oamenii s-au săturat de starea dezastruoasă a drumului care nu s-a schimbat deloc. Mai ales după protestul de anul trecut, în urma căruia lucrurile au rămas parcă mai rău. Pentru că, spun ei, până și șefii județului parcă rămân nesimțitori acum la aceste marșuri auto. Ca atare, apelează la măsuri mai extreme.

 

„Dacă ei nu o să fie receptivi, noi o să facem alte proteste auto și nu o să mai ținem cont de nimic. Urmează să blocăm, autorizat sau neautorizat, cu mașini de tonaj mare, drumul spre Copălău sau Talpa”,

Cristian Andrioaei, co-organizator.

 

Acțiunea de protest a fost avizată în cursul zilei de 4 aprilie 2019, la sediul Primăriei Botoșani. 

 

De altfel, pe lângă biciclistul care a fost rănit în cursul zilei de 2 aprilie pe drumul plin de gropi, un alt accident a avut loc în după amiaza zilei de 4 aprilie 2019, când un TIR a ocolit o groapă, însă a distrus o căruță. 

 

Pe acest drum nu s-a mai intervenit cu lucrări de reabilitare din anul 1991. 

 

loading...
ASTĂZI: Căruță DISTRUSĂ de un TIR care se ferea de gropi - FOTOGALERIE
ACCIDENT: Biciclist grav rănit pe un drum plin de gropi din Botoşani - FOTOGALERIE
PROTEST cu 200 de mașini după vizita ministrului transporturilor la Botoșani – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Loading...
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Trebuie mers si pe strada Stefan Luchian unde locuieste dom presedinte de la CJ sa vada toti cine este vinovat pentru dezastrul ,de pe drumul strategic
5 aprilie 2019, 15:44
Toti din CJ in frunte cu Macaleti vor pune mana de la mana si vor repara drumul strategic ,daca nu sa ii luam BMW lui nea MACALETI la o plimbare saptamanala prin catacombele drumului strategic,sa vada si el cum ne simtim noi locuitorii din zona aia.
5 aprilie 2019, 15:36
Va veni prefectul langa protestatari si va face poze cu acestia si toata lumea va fi multumita
5 aprilie 2019, 10:41
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.