Știrea zilei
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT

Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.

Incompatibil din cauza soției

 

Situația a fost creată după ce persoana desemnată inițial pentru a face parte din BEJ a suferit o intervenție chirurgicală urgentă.

 

PSD a transmis trei propuneri (inclusiv rezerve) pentru reprezentarea în BEJ cu următoarele persoane: Ana Coclici, Mihnea Ateșoae și Cristina Munteanu. Cum prima social democrată a avut probleme de sănătate, completarea BEJ s-a făcut cu Mihnea Ateșoae.

 

Nimeni altul decât soțul Alexandrei Huțu, secretar executiv în cadrul PSD Botoșani și ocupanta poziției cu numărul 5 pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Botoșani.

 

Dată fiind starea de incompatibilitate creată, Mihnea Ateșoae a fost eliminat din BEJ în baza art. 2 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale care arată următoarele:

 

”Candidatul, soțul, soția, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv, nu pot fi membri ai birourilor electorale de circumscripție județeană în cazul în care candidatura a fost depusă pentru funcția de președinte al consiliului județean ori consilier județean sau orice funcție de primar ori consilier local dintr-o unitate administrativ teritorială din respectivul județ”.

 

PNL pregătit cu sesizarea de incompatibilitate

 

”Intenționam să depunem o sesizare dacă nu era nicio măsură dar BEJ a fost corect, judecătorul a fost corect și a luat măsura legală care se impunea”,

Cristian Roman, prim vicepreședinte PNL Botoșani

 

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, susține că a avut cunoștință de starea de incompatibilitate și pe cale de consecință, în data de 6 august 2020 a transmis o adresă către Biroul Electoral Central (BEC) pentru a primi lămuriri cu privire la înlocuirea reprezentantului PSD, în Biroul Electoral Județean Botoșani.

 

 

Două zile mai târziu a venit și răspunsul BEC-ului care a adoptat o decizie unitară la nivel național privitoare la astfel de situații create la birourile electorale din teritoriu.

 

 

 

 

 

Doina Federovici: Dăm dovadă de transparență totală

 

“Dl Ateșoae Mihnea a fost desemnat pentru această perioadă ca reprezentant în BEJ, în condițiile în care persoana propusă inițial de noi a fost programată la o intervenție chirurgicală. Dat fiind faptul că pe 24 august au rămas definitive candidaturile, am solicitat BEJ înlocuirea colegului nostru, întrucât soția sa este candidat pe lista de consilieri județeni. În această speță înlocuirea se realizează cu aprobarea Biroului Electoral Central. De altfel, noi am solicitat prin adresă oficială înregistrată la BEC cu nr.204/06.08.2020, clarificări cu privire la incompatibilități, iar în urma solicitării noastre acesta a emis Hotărârea nr.9/07.08.2020, cu aplicabilitate în întreaga țară“,

a declarat Doina Federovici, președinte PSD Botoșani

 

Înlocuirea reprezentantului PSD în BEJ urmează a fi făcută așadar după emiterea unei aprobări din partea Biroului Electoral Central. Doina Federovici a declarat că va oferi o transparență totală în toate chestiunile legate de alegerile locale din 27 septembrie 2020. 

 

Iată componența politică a BEJ Botoșani:

 

Mihnea Cornel Ateșoaie din partea PSD Botoșani (eliminat)

Alina Cornea din partea PNL Botoșani

Ionela Politic Zsoldi din partea USR Botoșani

Valeriu Aritonovici din partea UDMR

Oana Elena Bîrzu din partea Pro România Botoșani

Paul Bilocopetiuc din partea Uniunii Ucrainenilor din România

Petru Gagu din partea PMP Botoșani

Maria Magdalena Crîșmaru din partea ALDE Botoșani

 

loading...
PSD –ul și-a scos „artileria grea” în echipa cu care Doina Federovici intră în cursa pentru Consiliul Județean – LISTA

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Doino, nu-ti mai ajunge ? Doar rude, cumetri, fini si analfabeti ? Birta- cumatru, Deleanu- cumatru, non-valori Trufin, alte neamuri....imi este scarba de voi
26 august 2020, 16:30
PSD = Ciuma Roșie, sa stea in opoziție 8 ani pentru binele cetățenilor care muncesc din greu sa-și câștige existența, iar ciumați își pun toate neamurile pe funcții plătite din bani publici.
26 august 2020, 13:09
psd-ul si-a pierdut foarte mult din electorat datorita imaginii partidului condus de necalificati pe care partidul ia facut calificati la locul de munca, un exeplu fiind Budai care a facut facultatea la fara frecventa de pe scaunul de sofer, absolventii de studii superioare obtinute la facultati de prestigiu nu mai pot tolera astfel de situatii si atunci la vot vor proceda in consecinta pentru a scapa definitiv de astfel de oportunisti si oameni lipsiti de bun simti care sa mai ajunga sa ne conduca, doamne ajuta !
26 august 2020, 10:13
Mihnea Atesoaie a fost eliminat din BEJ sau din familia Hutu ? A doua varianta nu este incompatibila cu prima .
26 august 2020, 08:28
la psd este posibil orice, noaptea ca hotii , noroc ca nu dorm judecatorii la botosani, felicitari judecatorilor, rusine Federovici
26 august 2020, 08:23
Grindeanu cel violat de către Psd-isti in 2017 și care acum a revenit între violatori a declarat ca singura șansa de viitor a partidului este sa se renunțe la cumatreala, in partid, ce va face Doinita cu cumatri puși pe liste ? Va trebui sa renunțe la cumatrul Birta și cumatrul Deleanu. Dacă nu renunța atunci Grindeanu și Doinita își pierd credibilitatea total.
26 august 2020, 08:20
s-a umplut psd-ul de rude si cumetri, cu sefa cea mai mare cumatra, votati botosaneni CUMatriiiii !!!
26 august 2020, 08:13
Numai la Draguseni sunt 8 cazuri de incompatibilitate. Acolo nu face nimeni nici o reclamatie? Nu se poate intra peste interlop? Alooo, autoritatile, ati fost incalecate de interlopi?
26 august 2020, 08:12
Aceleasi cumetrii cu care slugile lui draculea ne-au obisnuit.... inca mai au nesimtirea de a cere votul oamenilor dupa ce au praduit 30 de ani acest judet si l-au adus pe ultimul loc din tara.In prostia lor ei cred ca pot sa ne duca si mai jos decat ultimul loc si de aia mai vor o tura.
26 august 2020, 07:16
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.8 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
11.7 o C
Ştefăneşti
11.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.