Știrea zilei
PSD-istul care a demisionat din Parlament după două săptămâni cheltuise 130.000 de lei în campanie

Retragerea lui Costel Pătrăuceanu din Camera Deputaților la numai două săptămâni de la validare reprezintă un mister și din punct de vedere financiar. Aceasta prin prisma banilor pe care i-a cheltuit ca să dobândească mandatul.

130.000 de lei și... 32 de secunde de vorbit în Parlament


Social-democratul și-a început mandatul pe 21 decembrie 2020, iar pe data de 4 ianuarie 2021 a demisionat.


În acest timp a apucat să aibă o singură luare de cuvânt în Parlament, depunerea jurământului, care a durat nici mai mult, nici mai puțin de 32 de secunde.


A avut însă timp să își depună declarația de avere.


Iar la categoria ”Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate, dacă valoarea de piață însumată a tuturor acestora depășește 5.000 de euro”, demnitarul de la acea dată menționa că a avut o ”contribuție personală campanie electorală” de 130.000 de lei, fără să precizeze dacă banii acoperă ambele campanii electorale de anul trecut, în care a fost implicat.

 

Are un credit aproximativ cât contribuția la campanie


În schimb, arăta că suma respectivă a fost vărsată conform Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.


Potrivit legii, respectiva contribuția se rambursează de la bugetul de stat dacă partidul respectiv a obținut un scor de minim 3% la nivel național, însă numai după un control al Autorității Electorale Permanente, care verifică dacă suma s-a cheltuit corect.


Potrivit declarației de avere, Costel Pătrăuceanu are un credit bancar de 25.000 de euro, iar ca director comercial la SC Avastar SRL a câștigat într-un an 74.373 lei, la care se adaugă 13.730 lei din mandatul de consilier județean.


Cel puțin deocamdată, el a rămas consilier județean.

 

Limita maximă a contribuțiilor pentru campania electorală care pot fi depuse ori virate de către candidați sau de către mandatarul financiar sunt de 60 de salarii de bază minime brute pe țară pentru fiecare candidat la funcția de deputat sau de senator, adică aproximativ suma vărsată partidului de către deputatul demisionar.

 

loading...
MOTIVUL demisiei din Parlament a lui Constantin Pătrăuceanu: Am hotărât cu foarte mare greutate că...
Alexandra Huțu, candidat PSD pentru Parlament: Prioritatea principală a guvernării social-democrate este asigurarea viitorului tinerilor din România

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
Loading...
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Loading...
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare
Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.
Domnule Cătălin,ești inteligentul de Botoșani,dar voi ăștia când deschideți gura cu accentul di moldovean,fug și câinii,când vă aud ,cu "șâ ,amu,uleacâ,șâ ci" ... și așa mai departe !
21 ianuarie 2021, 13:26
Ură, invidie, frustrare,nopți nedormite,stres, calculați poate iese ceva.... luați antidepresive., calculați până iese..,
20 ianuarie 2021, 19:22
A inceput cel vizat sa isi dea conentarii pozitive? Esti definit de ceea ce faci, mai ales cand te cunoaste lumea, nu de ceea ce vrei sa pari. Un tepar tot un tepar ramane, oricat ar incerca el sa isi spele imaginea, o duduie care stie sa faca cafea tot o secretara, un analfabet tot un analfabet, etc
20 ianuarie 2021, 18:09
Hai zgâriați vă ,calculați,stați în genunchi și numărați,hai puneti copchii,mamele ,nevestele să calculeze!stresați vă,hai nu dormiți ,luați antidepresive hai...
20 ianuarie 2021, 16:59
Cum sa puna PSD-ul pe liste un așa specimen ? Patrauceanu nu stie sa scrie, oameni buni, unde am ajuns ? De fapt: hotul de Turcanu, tractoristul de Verginel, dansatorul de Siligeanu
20 ianuarie 2021, 15:07
oamenii cu carcater si cu multa experienta fac ce vor...viata merge inainte
20 ianuarie 2021, 13:33
om cu echilibru....
20 ianuarie 2021, 13:31
daca oamenii munces in privat nu i bun....mai bine cu javrele de la stat
20 ianuarie 2021, 13:26
Pătrăuce3anu a angajat-o și pe soră-sa la RAR ( oare cum? ), așa că dacă aveți o combinație cu o mașină, vă trage țeapă
20 ianuarie 2021, 11:19
In cele 32 de secunde si-a dat seama ca nu poate da nicio teapa, asa ca a renuntat. Oare cand ne vom destepta si nu vom mai vota menajere, tepari si alti analfabeti??
20 ianuarie 2021, 10:57
Un nimic nimicit (scos din mașină de spălat) lăsat să se usuce la minus multe grade.
20 ianuarie 2021, 10:08
Viorica botosaneana isi bate joc de judetul nostru si cred ca orice limita a fost intrecuta.
20 ianuarie 2021, 09:54
Indiferent de partid politica de cadre nu trebuie sa conțină neamuri., fini, cumatri pentru ca partidul se transforma in CAMARILA.
20 ianuarie 2021, 09:12
La noi o “vaca” si un “bou”,cu trei si patru clase,sunt azi vedete de bontonce ne-au patruns in case.Cu nonsalanta au muscatmana ce le-a fost intinsa,de un Om adevarat,de-acum ... trecut in nefiinta.“Savantii nostri” asumatica tradatori de elita’,au fost manati de ura,salvati de impostura.Sa nu lasam micismul lor,sa ne acapareze mintea,Sa ne eliberam de prostizimbind spre viitor...Lasandu-le dorinta ...neindeplinita.Predominanti de incultura,Aspiranti de inalta clasapatrunsi de nestiinta...“Savantii” cultivati in van a cartilor nescrise,ne sunt profesorii de azi pe teme abracadabriste.
20 ianuarie 2021, 09:07
Cum draqu un asemenea nimik și-a angajat-o pe nevastă-sa la APIA director economic ? Cu ajutorul cui ? In schimbul a ce ?
20 ianuarie 2021, 08:58
PSD-ul a intrat in epoca cumetrilor. Consiliul Județean este condus de un grup de cumatri in frunte cu cumatra sefa.
20 ianuarie 2021, 08:36
DNA-ul mai există ? Sau l-a desființat Pătrăuceanu ?
20 ianuarie 2021, 08:36
Deci intra sau nu intra in Cartea Recordurilor ???Cu veniturile declarate de la Avastar, foarte mici in comparație cu cele de parlamentar, motivul retragerii nu miroase a bine.
20 ianuarie 2021, 08:12
Sa lashi tu ciolanul ca iti porunceshte o menajera e ceva.Ma tem sa nu te aiba la mana cu altceva.Dar in timp se va afla shi se va sparge shi gogoasha shi gashca .
20 ianuarie 2021, 08:11
Daca s-ar face verificări, s-ar afla adevărul. PSD-ul s-a transformat în casă de toleranță pentru personaje fără caracter
20 ianuarie 2021, 08:07
Daca psd va mai promova asemenea indivizi, al caror singur scop e de a da teapa, va ajunge la lada de gunoi. Menajera, teparul si nu mai vreau sa enumar si alte specimene.
20 ianuarie 2021, 07:56
Imi este silă, îmi vine să vomit
20 ianuarie 2021, 07:51
Acest individ de joasă speță e imaginea murdară a unui partid distrus de interese obscure.
20 ianuarie 2021, 07:42
Rusine PSD. A fost promovat acest Pătrăuceanu care a tras doar țepe toată viața lui. Vezi Danilux, Fidelio....
20 ianuarie 2021, 07:38
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
3.9845 lei
CHF
Francul elveţian
4.4025 lei
GBP
Lira sterlină
5.6427 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7566 lei
XAU
Gramul de aur
229.6421 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2291 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3531 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1869 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1867 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.9 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
13.1 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
12.3 o C
Ştefăneşti
15.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.