Știrea zilei
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori

Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.

„Țeapă politică” c-o funcție de șef 

 

Andrei Beilic s-a transferat în mai la ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) în ideea de a prelua conducerea unității. Asta după ce, fostul șef, Liviu Alexa l-a contrazis public, la Prefectură pe ministrul Alexandru Cuc.

 

 

„Dl ministru Cuc l-a demis pe directorul de la ISCTR Botoșani atunci când a fost prezent la Botoșani și pe acest subiect domnia sa (Liviu Alexa n.r.) a avut o atitudine și niște răspunsuri prin care nu doar că i-a jignit pe locuitorii județului, concluzia mea a fost că domnia sa nu cunoaște nici legea și nici nu și-a făcut treaba în interiorul instituției. Un coleg de-al nostru a cerut transferul în acea unitate, un transfer corect și legal. Nu este director în acest moment, este un simplu slujbaș”,

Doina Federovici, președinte PSD Botoșani

 

 

Liviu Alexa a fost demis din funcție, interimatul fiind ulterior asigurat de Gheorghe Rodovei. Nici cel de-al doilea nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, de această dată într-un Colegiu Prefectural.

 

Și nici nu ar fi rezolvat parte dintre problemele cu traficul greu de pe drumurile din județul Botoșani.

 

„Să ne spună dl Rodovei ce a făcut din luna februarie până în acest moment. Pentru că nu a făcut nimic. La nivel central această instituție este condusă de un reprezentant ALDE și cred că, cel mai corect ar fi să adresați această întrebare conducerii ALDE”,

Doina Federovici, președinte PSD Botoșani

 

„Drumurile din județ sunt un dezastru”

 

De la Botoșani, semnalul politic de la PSD a fost pentru numirea lui Andrei Beilic care, după aproape 4 luni de așteptare a rămas doar cu detașarea pe funcția de simplu inspector și fără laptop de control.

 

Și probabil că nici nu va primi numirea pe postul de șef având în vedere că la nivel central inspectoratul este condus de un membru ALDE.

 

Iar reprezentanții ALDE Botoșani susțin că aceasta este una dintre acele instituții unde este nevoie de specialiști și nu de membri de partid.

 

 

„Eu cred că în funcțiile de conducere trebuie să avem totuși specialiști, nu copii de 26 de ani care nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori. E o glumă. Drumurile din județul Botoșani sunt un dezastru și știm lucrul acesta, cel de la ISCTR trebuie să îndeplinească niște condiții din punct de vedere profesional. Ce i s-a reproșat fostului șef de la ISCTR? Vă aduceți aminte? Că nu cântărește utilajele, că drumurile din Botoșani sunt un dezastru din cauza ISCTR-ului, circulă foarte multe camioane și se închid ochii”.

Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani

 

 

 

Și cum fostul șef Liviu Alexa a fost demis pentru că sunt probleme în județ cu utilajele grele care depășesc gabaritul permis de lege pe anumite drumuri, Lilianei Mincă i se pare normal că în fruntea ISCTR să fie numit un specialist.

 

Pentru rezolvarea acestor probleme.

 

„Nu de la mine, nu de la PSD. Eu nu am, uite eu nu am pe nimeni. Dar să se numească un profesionist. Eu nu vreau să pun nimic din politică, nu mă interesează. Dar să pună profesioniști, nu copii de 26 de ani, să conducă o astfel de instituție. Să se scoată postul la concurs, să fie examen pe bune și să reușească un om care îndeplinește condițiile. Condițiile nu să se facă după chipul și asemărarea copiilor din organizația de tineret de la orice partid, nu neapărat de la PSD. Postul să se scoată pe competențe”,

Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani

 

În ultima perioadă, redacția Botoșăneanul a primit numeroase sesizări din partea unor funcționari din instituții sau alte categorii de persoane privitoare la modul în care sunt organizate concursuri pentru funcții publice și ulterior ocupate de oameni cu carnet de partid sau apropiate politicienilor care se află la guvernare.

loading...
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Loading...
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
dl Andrei beilic este un tanar doctorand, cu studii bine facute si mai ales, neviciat de spagi ! de aia nu e bun, basescu zicea sa fie lasati tinerii sa conduca, acu de ce nu e bun dl beilic?
6 august 2019, 15:20
Asa este chiar daca esti presedinte de partid nu poti pune mereu peste tot doar rude indiferent de experienta si studii in unele posturi mai trebuie si specialisti parerea mea.
6 august 2019, 11:15
Il cunosc pe tacest tanar. Este un baiat extrem de bine pregatit, inteligent, cred eu cu mult peste fostul sef al acelei institutii. Poate un minus pentru faptul ca se implica prea mult in chestiuni ce tin de politica, dar un tip pregatit.
6 august 2019, 10:44
Și în timpul ăsta "transportatorii" , toți, fac ce știu ei mai bine , încarcă cât pot cu înălțătoare de 1 m , eventual mai scot și niște cauciucuri, că-s scumpe, și înainte cu tupeu 2 curse = 3 scrise în foile de parcurs. Și toată lumea-i fericită, există și fonduri pentru șpăgi, au și mecanicii auto treabă , se mai răstoarnă câte un viteaz care nu vede denivelările la timp. Nu ne mai facem bine niciodată, dacă Mincă ne reprezintă treaba-i nasoală , acum câțiva ani pe la un post de televiziune nici nu mai înțelegea dialectul "di Moldova" ..... ca-n bancul ăla cu italianul care nu mai recunoștea o greblă decât atunci când o lua peste ochi.
6 august 2019, 10:35
nu pot sa pun ceva despre coretitudine examenelor , nu am fost acolo, dar fata de ieri macar are studii de specialiate pe post, facultate de Agronomie.De ce nu a stat un articol 1 zi pe prima pagina cand baiatul lui Eram , consilierul lui Flutur in acel moment a intrat pe un post in cadrul unui serviciu al Primariei ,fara a avea specializarea necesara sau cand Marius Durnea fost consilier al primarului a fost angajat in cadrul serviciului Agricol din cadrul Primariei Botosani , fara ca el sa aiba legatura cu aceasta acivitate....sau ...sau
6 august 2019, 10:02
Interesati -va ce studii, stagii de pregatire are acest baiat, a terminat printre primii la universitatea Gh Asachi, facultate de inginerie civila , Cai ferate drumuri si poduri, master in Infrastructuri moderne de transporturi, doctorat in Siguranta circulatiei rutiere, a fost la Drumuri Nationale sef sector timp de doi ani!!!!!Stie cineva ca fostul sef ISCTR este profesor de istorie , ca alti angajati de la ISCTR nu stiu sa foloseasca calculatorul!?!?!
6 august 2019, 09:58
Mai exista DNA ?
6 august 2019, 09:00
Megalomania dragnista este inca treaza prin mentinerea pe functii a urmatoarelor personaje Trufin, Federovici, Lupascu si Budai.
6 august 2019, 08:49
tu d-na Minca ai dat concurs pe bune pt functia pe care o ocupi?nu e tot datorita partidului?nu mai vb aiurea si fa ceva pt Botosani k n ai facut nimic
6 august 2019, 08:48
cand ma uit la Federovici sau Lupascu il vad inca pe Dragnea, ajunge, opriti-va ! lumea nu va mai crede !
6 august 2019, 08:33
Asadar Minca ia tras o palma lui Federovici prin aceasta declaratie. Federovici trebuie sa respecte legea si sa nu mai abuzeze de functie pentru numirea finilor, cumatrilor si apropiatilor pe functii importante. Chiar si a celor care nu au condus nici o caruta macar.
6 august 2019, 08:28
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.