Știrea zilei
Pupincurism înalt la Ţurcanu & Portariuc, subprefect cu tava & secretara 'apolitică'
Câştigarea alegerilor locale de către USL a deschis calea unei lungi serii de linguşeli către noii conducători ai Consiliului Judeţean şi Primăriei Botoşani. Oameni care până înainte de scrutinul din 10 iunie nu îşi făcuseră vreodată publice opţiunile politice sau care se aflau chiar în tabăra adversă, au devenit brusc mari admiratori ai noilor şefi. Şi ca să ştie toată lumea asta unii dintre ei au găsit de bună cuviinţă să facă tot felul de gesturi în faţa a cât mai mulţi oameni.

Epigrama primarului de Vârfu Câmpului în care Florin Ţurcanu este asemuit unui împărat a reprezentat doar un episod din ceea ce s-a întâmplat luni la învestirea noului preşedinte al Consiliului Judeţean. Festivitatea a avut parte şi de un episod fără precedent în istoria postrevoluţionară a judeţului. Subprefectul, care a dobândit postul cu sprijinul PNL, după ce în prealabil a avut o alocuţiune cu vorbe mieroase la adresa şefului CJ, a luat până şi tava cu şampanie şi a început să treacă printre participanţii ca să îi servească cu un pahar. „La munca de jos”, a spus zâmbind Sebastian Tocariu. De altfel, după ce ani la rând a stat director la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale în perioada în care Cristian Roman era prefect, la prima conferinţă de presă în noua calitate nu a scăpat ocazia de a-l înţepa pe fostul prim reprezentant al Guvernului în judeţ, menţionând ceva de genul că acum la instituţie este o echipă şi nu un singur om. Ieri, la doar aproximativ cinci minute după ce Ţurcanu intrase pentru prima dată în biroul de la CJ în noua sa calitate, la uşa acestuia deja se făcuse coadă. Printre cei veniţi să îl felicite pe preşedintele CJ s-au aflat şi mai mulţi primari de la USL care înaintea alegerilor anunţau mai mult sau mai puţin oficial că nu îl sprijină în vederea dobândirii unui mandat de preşedinte la CJ.
VEZI ŞI:
A început pupincurismul la Ţurcanu – VIDEO ce a făcut un primar
Nu doar şeful abia instalat al Consiliului Judeţean are parte de asemenea dovezi bruşte de ataşament. Contul de Facebook al primarului încă neînvestit de la Botoşani stă mărturie pentru câţi oameni i-au devenit admiratori după ce au aflat rezultatele alegerilor. Printre aceştia se regăsesc botoşăneni, în general femei, care la întâlnirile pe care Ovidiu Portariuc le organiza în perioada pre-electorală la Hotelul Belvedere, se ascundeau de obiectivele aparatelor de fotografiat pentru a nu afla lumea că participă la şedinţe cu candidatul USL. Cel puţin amuzant este ceea ce se întâmplă cu secretara lui Florin Ghiorghiţă. După ce a stat ani de zile la cabinetul acestuia şi a şi participat în februarie anul trecut la şedinţa organizaţiei municipale de femei a PDL, Niculina Mocanu a postat pe pagina de Facebook a lui Portariuc un mesaj prin care îşi exprimă bucuria când a aflat că alegerile au fost câştigate de aspirantul USL. „Nu aveţi idee cu câte emoţii am aşteptat rezultatul după închiderea urnelor. Felicitări”, este o parte a mesajului postat de secretara lui Ghiorghiţă pe pagina de Facebook a lui Portariuc. Ca lucrurile să fie clare aceasta şi-a trecut pe propriul cont de pe celebra reţea de socializare, cu majuscule, „fără apartenenţă politică”.
CITEŞTE ŞI:
 Marile enigme ale alegerilor din municipiu, de la mesh-ul care arde doar într-un film la Parchetul folosit în campanie
În acelaşi timp, oameni politici care au fost alături foştilor lideri din administraţia publică încep să îi părăsească. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat cu ecologiştii, care după ce au intrat în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, au refuzat să îşi ridice unicul mandat de la municipiu alături de colegii din Mişcarea pentru Botoşani, anunţând că aceasta a fost o alianţă electorală care a încetat imediat după alegeri.
CITEŞTE ŞI:
 Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu

Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
niciodata un subprefect nu trebuie sa faca acest gest, sa duca tava unui presedinte de CJ. ASTA DENOTA CEVA
19 iunie 2012, 21:30
Băiatul ăsta cu tava spune tot...mai ales că vremelnic e subprefect??!!
19 iunie 2012, 16:22
E si epigrama plagiata?Daca da atunci sa stiti ca nu se dezmint usl-istii.Chiar vor sa-i faca pe plac lui "Lolek"
19 iunie 2012, 15:56
La Botosani,Ca si in taraPriviti,se schimba garda iara,USL-ul roade! A dat!Turcanu e imparat.Scuzati,presedinte ales.Felicitari si succes!
19 iunie 2012, 13:31
bine mai zice ala de la vf campului,ESTE IMPARATUL NOSTRU SEF ,as zice eu.BEEE BEEE BEEE cu be mare de tipar sefu vezi? sa ma mulgi bine! ps.roxi.
19 iunie 2012, 12:07
In ce hal a ajuns tocariu, degeaba a facut facultate si 'masturbate' la stat!
19 iunie 2012, 11:06
Seby Tocariu,paharnicul IMPARATULUI oilor.Florinel Turcanu???Jalnica imagine,nu?
19 iunie 2012, 10:28
marean, tu chiar esti prost
19 iunie 2012, 09:41
Poza asta il va urmari toata viata pe Tocariu. Pastreaz-o bine Sergiu, ca sigur vei mai avea nevoie. Asta e o captura pe care ziaristul n-o prinde in fiecare zi. Mai avem exemplele cu mineriada, cu votul de blana etc.
19 iunie 2012, 09:19
USL de la inceput. Omul e oportunist, asemeni crocodilului.
19 iunie 2012, 09:00
Niculina Mocanu o curva cu doua fete.Dupa ce a fost la sedinta PDL din luna februarie si a stans adeziuni pentru Gheotghita si cate a facut Gheorghita pentru ea...dar se uita.Sponsorizari pentru baiat de a invata in strainatate.Acum se da cu tabara puterii .MARE FANA PORTARIUC.Sa nu piarda postul ca daca vine vice Iliuta cu el nu-i merge.
19 iunie 2012, 08:34
Victoras Ponta stătea pe trepte, în faţa casei, cu un bumerang în mână şi cu faţa plină de sânge. Trece pe-acolo un amic şi-i spune: Salut, Victoras Ce-ai în mână? Ponta : Nu ştiu! Amicul: Atunci de ce naiba-l mai ţii? Aruncă-l! La care P, oftâonta,nd: Aruncă-l tu, că eu m-am săturat!
19 iunie 2012, 08:26
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
22 mai 2020
EUR
Euro
4.8422 lei
USD
Dolarul SUA
4.4424 lei
CHF
Francul elveţian
4.5692 lei
GBP
Lira sterlină
5.4112 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1337 lei
XAU
Gramul de aur
247.7333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2483 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3856 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8989 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1686 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1774 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.