Știrea zilei
Pupincurism înalt la Ţurcanu & Portariuc, subprefect cu tava & secretara 'apolitică'
Câştigarea alegerilor locale de către USL a deschis calea unei lungi serii de linguşeli către noii conducători ai Consiliului Judeţean şi Primăriei Botoşani. Oameni care până înainte de scrutinul din 10 iunie nu îşi făcuseră vreodată publice opţiunile politice sau care se aflau chiar în tabăra adversă, au devenit brusc mari admiratori ai noilor şefi. Şi ca să ştie toată lumea asta unii dintre ei au găsit de bună cuviinţă să facă tot felul de gesturi în faţa a cât mai mulţi oameni.

Epigrama primarului de Vârfu Câmpului în care Florin Ţurcanu este asemuit unui împărat a reprezentat doar un episod din ceea ce s-a întâmplat luni la învestirea noului preşedinte al Consiliului Judeţean. Festivitatea a avut parte şi de un episod fără precedent în istoria postrevoluţionară a judeţului. Subprefectul, care a dobândit postul cu sprijinul PNL, după ce în prealabil a avut o alocuţiune cu vorbe mieroase la adresa şefului CJ, a luat până şi tava cu şampanie şi a început să treacă printre participanţii ca să îi servească cu un pahar. „La munca de jos”, a spus zâmbind Sebastian Tocariu. De altfel, după ce ani la rând a stat director la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale în perioada în care Cristian Roman era prefect, la prima conferinţă de presă în noua calitate nu a scăpat ocazia de a-l înţepa pe fostul prim reprezentant al Guvernului în judeţ, menţionând ceva de genul că acum la instituţie este o echipă şi nu un singur om. Ieri, la doar aproximativ cinci minute după ce Ţurcanu intrase pentru prima dată în biroul de la CJ în noua sa calitate, la uşa acestuia deja se făcuse coadă. Printre cei veniţi să îl felicite pe preşedintele CJ s-au aflat şi mai mulţi primari de la USL care înaintea alegerilor anunţau mai mult sau mai puţin oficial că nu îl sprijină în vederea dobândirii unui mandat de preşedinte la CJ.
VEZI ŞI:
A început pupincurismul la Ţurcanu – VIDEO ce a făcut un primar
Nu doar şeful abia instalat al Consiliului Judeţean are parte de asemenea dovezi bruşte de ataşament. Contul de Facebook al primarului încă neînvestit de la Botoşani stă mărturie pentru câţi oameni i-au devenit admiratori după ce au aflat rezultatele alegerilor. Printre aceştia se regăsesc botoşăneni, în general femei, care la întâlnirile pe care Ovidiu Portariuc le organiza în perioada pre-electorală la Hotelul Belvedere, se ascundeau de obiectivele aparatelor de fotografiat pentru a nu afla lumea că participă la şedinţe cu candidatul USL. Cel puţin amuzant este ceea ce se întâmplă cu secretara lui Florin Ghiorghiţă. După ce a stat ani de zile la cabinetul acestuia şi a şi participat în februarie anul trecut la şedinţa organizaţiei municipale de femei a PDL, Niculina Mocanu a postat pe pagina de Facebook a lui Portariuc un mesaj prin care îşi exprimă bucuria când a aflat că alegerile au fost câştigate de aspirantul USL. „Nu aveţi idee cu câte emoţii am aşteptat rezultatul după închiderea urnelor. Felicitări”, este o parte a mesajului postat de secretara lui Ghiorghiţă pe pagina de Facebook a lui Portariuc. Ca lucrurile să fie clare aceasta şi-a trecut pe propriul cont de pe celebra reţea de socializare, cu majuscule, „fără apartenenţă politică”.
CITEŞTE ŞI:
 Marile enigme ale alegerilor din municipiu, de la mesh-ul care arde doar într-un film la Parchetul folosit în campanie
În acelaşi timp, oameni politici care au fost alături foştilor lideri din administraţia publică încep să îi părăsească. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat cu ecologiştii, care după ce au intrat în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, au refuzat să îşi ridice unicul mandat de la municipiu alături de colegii din Mişcarea pentru Botoşani, anunţând că aceasta a fost o alianţă electorală care a încetat imediat după alegeri.
CITEŞTE ŞI:
 Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu

An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
niciodata un subprefect nu trebuie sa faca acest gest, sa duca tava unui presedinte de CJ. ASTA DENOTA CEVA
19 iunie 2012, 21:30
Băiatul ăsta cu tava spune tot...mai ales că vremelnic e subprefect??!!
19 iunie 2012, 16:22
E si epigrama plagiata?Daca da atunci sa stiti ca nu se dezmint usl-istii.Chiar vor sa-i faca pe plac lui "Lolek"
19 iunie 2012, 15:56
La Botosani,Ca si in taraPriviti,se schimba garda iara,USL-ul roade! A dat!Turcanu e imparat.Scuzati,presedinte ales.Felicitari si succes!
19 iunie 2012, 13:31
bine mai zice ala de la vf campului,ESTE IMPARATUL NOSTRU SEF ,as zice eu.BEEE BEEE BEEE cu be mare de tipar sefu vezi? sa ma mulgi bine! ps.roxi.
19 iunie 2012, 12:07
In ce hal a ajuns tocariu, degeaba a facut facultate si 'masturbate' la stat!
19 iunie 2012, 11:06
Seby Tocariu,paharnicul IMPARATULUI oilor.Florinel Turcanu???Jalnica imagine,nu?
19 iunie 2012, 10:28
marean, tu chiar esti prost
19 iunie 2012, 09:41
Poza asta il va urmari toata viata pe Tocariu. Pastreaz-o bine Sergiu, ca sigur vei mai avea nevoie. Asta e o captura pe care ziaristul n-o prinde in fiecare zi. Mai avem exemplele cu mineriada, cu votul de blana etc.
19 iunie 2012, 09:19
USL de la inceput. Omul e oportunist, asemeni crocodilului.
19 iunie 2012, 09:00
Niculina Mocanu o curva cu doua fete.Dupa ce a fost la sedinta PDL din luna februarie si a stans adeziuni pentru Gheotghita si cate a facut Gheorghita pentru ea...dar se uita.Sponsorizari pentru baiat de a invata in strainatate.Acum se da cu tabara puterii .MARE FANA PORTARIUC.Sa nu piarda postul ca daca vine vice Iliuta cu el nu-i merge.
19 iunie 2012, 08:34
Victoras Ponta stătea pe trepte, în faţa casei, cu un bumerang în mână şi cu faţa plină de sânge. Trece pe-acolo un amic şi-i spune: Salut, Victoras Ce-ai în mână? Ponta : Nu ştiu! Amicul: Atunci de ce naiba-l mai ţii? Aruncă-l! La care P, oftâonta,nd: Aruncă-l tu, că eu m-am săturat!
19 iunie 2012, 08:26
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8595 lei
USD
Dolarul SUA
4.1198 lei
CHF
Francul elveţian
4.5228 lei
GBP
Lira sterlină
5.3445 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9334 lei
XAU
Gramul de aur
257.1520 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3469 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0064 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1196 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6532 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.