Știrea zilei
Pupincurism înalt la Ţurcanu & Portariuc, subprefect cu tava & secretara 'apolitică'
Câştigarea alegerilor locale de către USL a deschis calea unei lungi serii de linguşeli către noii conducători ai Consiliului Judeţean şi Primăriei Botoşani. Oameni care până înainte de scrutinul din 10 iunie nu îşi făcuseră vreodată publice opţiunile politice sau care se aflau chiar în tabăra adversă, au devenit brusc mari admiratori ai noilor şefi. Şi ca să ştie toată lumea asta unii dintre ei au găsit de bună cuviinţă să facă tot felul de gesturi în faţa a cât mai mulţi oameni.

Epigrama primarului de Vârfu Câmpului în care Florin Ţurcanu este asemuit unui împărat a reprezentat doar un episod din ceea ce s-a întâmplat luni la învestirea noului preşedinte al Consiliului Judeţean. Festivitatea a avut parte şi de un episod fără precedent în istoria postrevoluţionară a judeţului. Subprefectul, care a dobândit postul cu sprijinul PNL, după ce în prealabil a avut o alocuţiune cu vorbe mieroase la adresa şefului CJ, a luat până şi tava cu şampanie şi a început să treacă printre participanţii ca să îi servească cu un pahar. „La munca de jos”, a spus zâmbind Sebastian Tocariu. De altfel, după ce ani la rând a stat director la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale în perioada în care Cristian Roman era prefect, la prima conferinţă de presă în noua calitate nu a scăpat ocazia de a-l înţepa pe fostul prim reprezentant al Guvernului în judeţ, menţionând ceva de genul că acum la instituţie este o echipă şi nu un singur om. Ieri, la doar aproximativ cinci minute după ce Ţurcanu intrase pentru prima dată în biroul de la CJ în noua sa calitate, la uşa acestuia deja se făcuse coadă. Printre cei veniţi să îl felicite pe preşedintele CJ s-au aflat şi mai mulţi primari de la USL care înaintea alegerilor anunţau mai mult sau mai puţin oficial că nu îl sprijină în vederea dobândirii unui mandat de preşedinte la CJ.
VEZI ŞI:
A început pupincurismul la Ţurcanu – VIDEO ce a făcut un primar
Nu doar şeful abia instalat al Consiliului Judeţean are parte de asemenea dovezi bruşte de ataşament. Contul de Facebook al primarului încă neînvestit de la Botoşani stă mărturie pentru câţi oameni i-au devenit admiratori după ce au aflat rezultatele alegerilor. Printre aceştia se regăsesc botoşăneni, în general femei, care la întâlnirile pe care Ovidiu Portariuc le organiza în perioada pre-electorală la Hotelul Belvedere, se ascundeau de obiectivele aparatelor de fotografiat pentru a nu afla lumea că participă la şedinţe cu candidatul USL. Cel puţin amuzant este ceea ce se întâmplă cu secretara lui Florin Ghiorghiţă. După ce a stat ani de zile la cabinetul acestuia şi a şi participat în februarie anul trecut la şedinţa organizaţiei municipale de femei a PDL, Niculina Mocanu a postat pe pagina de Facebook a lui Portariuc un mesaj prin care îşi exprimă bucuria când a aflat că alegerile au fost câştigate de aspirantul USL. „Nu aveţi idee cu câte emoţii am aşteptat rezultatul după închiderea urnelor. Felicitări”, este o parte a mesajului postat de secretara lui Ghiorghiţă pe pagina de Facebook a lui Portariuc. Ca lucrurile să fie clare aceasta şi-a trecut pe propriul cont de pe celebra reţea de socializare, cu majuscule, „fără apartenenţă politică”.
CITEŞTE ŞI:
 Marile enigme ale alegerilor din municipiu, de la mesh-ul care arde doar într-un film la Parchetul folosit în campanie
În acelaşi timp, oameni politici care au fost alături foştilor lideri din administraţia publică încep să îi părăsească. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat cu ecologiştii, care după ce au intrat în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, au refuzat să îşi ridice unicul mandat de la municipiu alături de colegii din Mişcarea pentru Botoşani, anunţând că aceasta a fost o alianţă electorală care a încetat imediat după alegeri.
CITEŞTE ŞI:
 Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu

REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Cornel Șfaițer intră în forță pe piața imobiliarelor: A cumpărat un fost sediu de instituție și ridică un bloc – GALERIE FOTO
Clădirea din zona ultracentrală a orașului, abandonată și acoperită aproape în totalitate de vegetație abundentă, urmează să dispară. În locul ei, omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut mai ales pentru implicare în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice, urmează să ridice un imobil cu spații locative.
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO
O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.
niciodata un subprefect nu trebuie sa faca acest gest, sa duca tava unui presedinte de CJ. ASTA DENOTA CEVA
19 iunie 2012, 21:30
Băiatul ăsta cu tava spune tot...mai ales că vremelnic e subprefect??!!
19 iunie 2012, 16:22
E si epigrama plagiata?Daca da atunci sa stiti ca nu se dezmint usl-istii.Chiar vor sa-i faca pe plac lui "Lolek"
19 iunie 2012, 15:56
La Botosani,Ca si in taraPriviti,se schimba garda iara,USL-ul roade! A dat!Turcanu e imparat.Scuzati,presedinte ales.Felicitari si succes!
19 iunie 2012, 13:31
bine mai zice ala de la vf campului,ESTE IMPARATUL NOSTRU SEF ,as zice eu.BEEE BEEE BEEE cu be mare de tipar sefu vezi? sa ma mulgi bine! ps.roxi.
19 iunie 2012, 12:07
In ce hal a ajuns tocariu, degeaba a facut facultate si 'masturbate' la stat!
19 iunie 2012, 11:06
Seby Tocariu,paharnicul IMPARATULUI oilor.Florinel Turcanu???Jalnica imagine,nu?
19 iunie 2012, 10:28
marean, tu chiar esti prost
19 iunie 2012, 09:41
Poza asta il va urmari toata viata pe Tocariu. Pastreaz-o bine Sergiu, ca sigur vei mai avea nevoie. Asta e o captura pe care ziaristul n-o prinde in fiecare zi. Mai avem exemplele cu mineriada, cu votul de blana etc.
19 iunie 2012, 09:19
USL de la inceput. Omul e oportunist, asemeni crocodilului.
19 iunie 2012, 09:00
Niculina Mocanu o curva cu doua fete.Dupa ce a fost la sedinta PDL din luna februarie si a stans adeziuni pentru Gheotghita si cate a facut Gheorghita pentru ea...dar se uita.Sponsorizari pentru baiat de a invata in strainatate.Acum se da cu tabara puterii .MARE FANA PORTARIUC.Sa nu piarda postul ca daca vine vice Iliuta cu el nu-i merge.
19 iunie 2012, 08:34
Victoras Ponta stătea pe trepte, în faţa casei, cu un bumerang în mână şi cu faţa plină de sânge. Trece pe-acolo un amic şi-i spune: Salut, Victoras Ce-ai în mână? Ponta : Nu ştiu! Amicul: Atunci de ce naiba-l mai ţii? Aruncă-l! La care P, oftâonta,nd: Aruncă-l tu, că eu m-am săturat!
19 iunie 2012, 08:26
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.