Știrea zilei
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO

Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.

Demolăm garajele sau nu?!

 

În rândul celor care dețin baterii de garaje lângă Colegiul Mihai Eminescu, pentru că globalizat, la nivel de municipiu, demersul a fost primit cu entuziasm de majoritatea botoșănenilor care cu greu găsesc locuri de parcare.

 

Un grup care i-a reprezentat pe proprietarii de garaje din Primăverii a ajuns în audiență la Primărie și a participat la discuții cu primarul Cosmin Andrei și șeful serviciului patrimoniu, Iulius Gherase.

 

Oamenii au vrut să știe care este cadrul legal prin care se pot dezafecta garajele și dacă pot fi obligați să facă acest lucru. Și care ar fi logica acestui demers. Au venit cu propunerea de a fi menținute bateriile de garaje, cu condiția ca acestea să fie reabilitate, având în vedere că sunt extrem de inestetice din punct de vedere vizual.

 

Jigniri către Primărie, jigniri către elevii de la Eminescu

 

Cei mai mulți dintre vorbitori au păstrat o decență în limbaj, însă au existat și cazuri în care supărarea a provocat derapaje de limbaj sau comportament. Și față de Primărie, dar și cu atacuri la adresa elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din județ.

 

„Nu reprezentați interesele cetățenilor. Sunteți primar ales, nu să faceți ceea ce vreți dv. Faceți ce vor cetățenii, nu faceți ce vreți dv. Tăiați și spânzurați. Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani, a votat un primar mediator, să țineți cont de toți, o singură alternativă nu ne-ați dat. O să adunăm semnături inclusiv pentru demiterea dv., ca să știți”.

 

„În campania electorală erați popular ca o lână de oaie”

 

„Sunteți mai mult decât arogant, erați ca un miel în campanie, călcați în picioare tot”

 

„Arătați-mi un document în care este cineva de acord, trebuia să faceți o dezbatere publică, să tăiați copacii acolo și verdeața, la nivelul acesta de toxicitate și praf și să băgați acolo mașini cu muzică, cu bere, să faceți acolo pentru elevi care toată ziua stau acolo cu țigări. Fumează, fac gălăgie”

 

„Nu-i lumea de acord că fie muzică acolo și țigări și cutii de bere și raliuri, au tobe de eșapament să trezească lumea, să își arate fițele pe acolo elevii. Iar dv. ca să ajutați elevii aruncați niște bătrâni afară în zăpadă și în ploaie”

 

„Elevii nu v-au votat”

 

 

„Botoșănenii m-au ales să fac treabă”

 

Primarul i-a ascultat pe rând după care le-a oferit, pe cât a fost posibil, răspunsuri la întrebări. Iar asta după ce și Iulius Gherase, șeful de la Serviciul Patrimoniu, a explicat că, legal, municipalitatea este proprietară pe respectivul teren, iar în contracte există prevederi de reziliere.

 

„Vă înțeleg supărarea. Și eu dacă aș fi în locul dv., probabil obișnuit cu un anumit stil de viață, cu varianta de a avea garaj, aș fi supărat dacă într-o perioadă scurtă mi-ar spune cineva că nu mai am acest drept. M-ați întrebat când am spus acest lucru, că voi dărâma garaje. În campania electorală am spus că voi face parcări, la punctul 2 din programul meu electoral, se numește „parcarea de la blocul tău”. Nu am spus că voi păstra garaje, am spus că voi face parcări”,

Cosmin Andrei, primar

 

Le-a mai explicat oamenilor că în această situație, chiar dacă iese în pierdere, concesiunea garajelor fiind cu mult mai mare față de cea a locurilor de parcare neacoperite, Primăria nu ține cont de criteriile financiare, ci de interesul tuturor cetățenilor. Și le-a repetat ceea ce le-a mai transmis și altor nemulțumiți în trecut și anume faptul că: „botoșănenii m-au votat ca să fac treabă”, 

 

 

„Primăria nu este o societate comercială, nu ne interesează banii. Ne interesează interesul general și nu discutăm despre noi, așa cum ați afirmat – noi, cei de acolo, proprietari pe garaje – trebuie să discutăm despre noi, toți locuitorii municipiului Botoșani, inclusiv elevii de la Eminescu. Deci când discutăm despre noi, discutăm despre acest oraș care nu este al meu, nu este al dv. Nu suntem proprietari, nu e societate comercială să punem calculele pe primul loc. Trebuie să-i vedem și pe vecinii dv. care nu au unde să parcheze, trebuie să ne respectăm toți. Dv. nu sunteți proprietari pe acel teren care este al nostru al tuturor, trebuie să-l gestionăm așa cum putem mai bine și în acord cu realitățile pe care le trăim cu toții”,

Cosmin Andrei, primar

 

Cum poate fi demis primarul 

 

Discuțiile au durat în jur de oră și s-au finalizat cu amenințări din partea cetățenilor care dețin garaje, cu procese împotriva Primăriei.

Și cu semnături strânse pentru demiterea primarului.

 

Primarul poate fi demis doar prin referendum, urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii orașului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale.

Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, în cazul municipiului Botoșani fiind vorba de peste 25.000 de semnături necesare.

loading...
Este sigur! Primăria demolează vara aceasta garajele de lângă Colegiul Eminescu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Ca sa nu faceți discriminare, domnule primar, dărâmatile și pe cele centrale ale șmecherilor și nu începeți cu cele ale bieților oameni care mai au câtiva ani de trăit. Am înțeles, nu mai contează votul lor. Dărâmați și balcoanele de la parter construite ilegal, sau deja știți ca nu mai aveți șanse de primar dacă luați o așa măsura mult mai prioritară pentru toți botoșănenii și nu doar pentru detinatorii auto.
2 iulie 2021, 14:54
Cainii latra, caravana trece. Acest act de normalitate, disparitia garajelor (cu beci si mansarda, unele) va duce in mod firesc la proteste fel de fel. S-au facut afaceri de mii si mii de euro cu ele, cum naiba sa nu deranjeze. Dar cand ai un primar cu c**ie si pus pe treaba, care nu are multe obligatii fata de tot felul de gasti si de smecheri si de pietari si de smenari si de masoni si alte jeguri, e cam complicat. Si e doar inceputul, cu tasblele alea ruginite. Sa vezi ce bocete si urlete cand se va ajunge la constructiile din beton. Abia astept.
2 iulie 2021, 13:25
Dacă tot începeți dărâmarea unor construcții in oraș, poate Dărâmați și construcția făcută pe strada Ana Ipatescu chiar pe trotuar iar pietonii sunt obligați sa meargă pe mijlocul străzii. Sau construcția aparține unei colege de la PSD și nu vreți domnule primar sa supărați partidul ?
2 iulie 2021, 11:59
In cartierul Grivita in apropiere de fosta piata s-au construit asa zise garaje cu...etaj.Etajele sunt inchiriate ca si locuinte.La fel sunt garaje folosite ca si locuinte in zona cuprinsa intre O.Bancila-St.Luchian.Acestea sunt zone foarte aglomerate cu putine locuri de parcare.
2 iulie 2021, 11:59
Fara votul duduiei, nu aveam primar
2 iulie 2021, 11:42
Doamne fereste. Ce garaje domnule? Duduia asta este proprietara? Bai oameni buni dacă terenul nu este al tau si proprietarul de drept nu mai vrea sa tina cusmalia voastră care este treaba? Noi cetățenii ceilalti suntem obligați să vă suportăm aceasta nesimțire și tupeul vostru? Mai și amenințați.Numai la români sunt dughene și mizerie peste tot ca in tarile slab dezvoltate nu ca o tara din UE. DORIM CURATENIE SI DEMOLAREA TUTUROR ACESTE DUGHENE CARE STRICA IMAGINEA ORASULUI NOSTRU. SUNTEM DE ACORD CU ACESTEA.
2 iulie 2021, 10:09
Sa se demoleze si gardurile celor care si au mutat gardurile in strada pe Dr Tatarilor ca au ingustat strada prea tare si nu mai este loc de parcare pe marginea stazii.
2 iulie 2021, 09:58
unii au facut si beci la garaje
2 iulie 2021, 09:55
oare cati dintre voi, astia cu garaje chiar parcați acolo? cele mai multe garaje sunt în realitate depozite, iar voi mai ocupați un loc de parcare și pe strada. nu-i bai ca va supărați, voi, 30 de inși. alții, mult mai mulți, vor fi bucuroși ca se fac noi locuri de parcare.
2 iulie 2021, 09:18
Garajele din Bt, arată şi sunt nişte animalii, un rod a prostiei celor din primărie. Trebuie demolate şi construite parcări ca în toată lumea civilizată. Peste tot printre blocuri vezi numai nişte hrube ca pe timpul lui Ştefan cel Mare, deasemenea e plin de maşini nu ai pe unde merge, nu te poţi odihni când vin ţăranii de la bar, trântesc portierele şi ambalează motoarele de zici că începe raliul Monte Căruţa.
2 iulie 2021, 09:06
Daca nu abandoneaza ideea asta paguboasa, C. A. va avea soarta lui Portariuc. Primeste sfaturi de la smecheri si o sa vina Flutur la primarie din opozitie. Insa de astazi incepand intra in gura spurcata a lui Achitei si va fi facut una cu pamantul.
2 iulie 2021, 08:56
De cand sta primaria la negociere cu chiriasii garajelor? Un bun al municipalitatii. Domnule primar, ar fi o treaba excelenta daramarea tuturor garajelor din municipiu. Cetatenii sunt de partea dvs. Cei cu garaje sunt minoritari si inaintati in varsta.Daramarea garajelor ar rezolva lipsa parcarilor in municipiu. Acesti oameni comunisti, cei cu garaje, trebuie sa inteleaga de buna voie, daca nu fortati sa inteleaga, NU MAI AVEM LOCURI DE PARCARE!!!Oamenii sunt disperati, parcheaza pe unde apuca.Cei care vor garaje sa se mute la tara. Cand locuiesti intr-o comunitate trebuie sa respecti decizia majoritatii.Daramati vechiturile de garaje si cetatenii municipalitatii vor fi recunoscatori la viitoarele alegeri. Daramati garajele!!!
2 iulie 2021, 08:51
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
11.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.