Știrea zilei
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO

Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.

Demolăm garajele sau nu?!

 

În rândul celor care dețin baterii de garaje lângă Colegiul Mihai Eminescu, pentru că globalizat, la nivel de municipiu, demersul a fost primit cu entuziasm de majoritatea botoșănenilor care cu greu găsesc locuri de parcare.

 

Un grup care i-a reprezentat pe proprietarii de garaje din Primăverii a ajuns în audiență la Primărie și a participat la discuții cu primarul Cosmin Andrei și șeful serviciului patrimoniu, Iulius Gherase.

 

Oamenii au vrut să știe care este cadrul legal prin care se pot dezafecta garajele și dacă pot fi obligați să facă acest lucru. Și care ar fi logica acestui demers. Au venit cu propunerea de a fi menținute bateriile de garaje, cu condiția ca acestea să fie reabilitate, având în vedere că sunt extrem de inestetice din punct de vedere vizual.

 

Jigniri către Primărie, jigniri către elevii de la Eminescu

 

Cei mai mulți dintre vorbitori au păstrat o decență în limbaj, însă au existat și cazuri în care supărarea a provocat derapaje de limbaj sau comportament. Și față de Primărie, dar și cu atacuri la adresa elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din județ.

 

„Nu reprezentați interesele cetățenilor. Sunteți primar ales, nu să faceți ceea ce vreți dv. Faceți ce vor cetățenii, nu faceți ce vreți dv. Tăiați și spânzurați. Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani, a votat un primar mediator, să țineți cont de toți, o singură alternativă nu ne-ați dat. O să adunăm semnături inclusiv pentru demiterea dv., ca să știți”.

 

„În campania electorală erați popular ca o lână de oaie”

 

„Sunteți mai mult decât arogant, erați ca un miel în campanie, călcați în picioare tot”

 

„Arătați-mi un document în care este cineva de acord, trebuia să faceți o dezbatere publică, să tăiați copacii acolo și verdeața, la nivelul acesta de toxicitate și praf și să băgați acolo mașini cu muzică, cu bere, să faceți acolo pentru elevi care toată ziua stau acolo cu țigări. Fumează, fac gălăgie”

 

„Nu-i lumea de acord că fie muzică acolo și țigări și cutii de bere și raliuri, au tobe de eșapament să trezească lumea, să își arate fițele pe acolo elevii. Iar dv. ca să ajutați elevii aruncați niște bătrâni afară în zăpadă și în ploaie”

 

„Elevii nu v-au votat”

 

 

„Botoșănenii m-au ales să fac treabă”

 

Primarul i-a ascultat pe rând după care le-a oferit, pe cât a fost posibil, răspunsuri la întrebări. Iar asta după ce și Iulius Gherase, șeful de la Serviciul Patrimoniu, a explicat că, legal, municipalitatea este proprietară pe respectivul teren, iar în contracte există prevederi de reziliere.

 

„Vă înțeleg supărarea. Și eu dacă aș fi în locul dv., probabil obișnuit cu un anumit stil de viață, cu varianta de a avea garaj, aș fi supărat dacă într-o perioadă scurtă mi-ar spune cineva că nu mai am acest drept. M-ați întrebat când am spus acest lucru, că voi dărâma garaje. În campania electorală am spus că voi face parcări, la punctul 2 din programul meu electoral, se numește „parcarea de la blocul tău”. Nu am spus că voi păstra garaje, am spus că voi face parcări”,

Cosmin Andrei, primar

 

Le-a mai explicat oamenilor că în această situație, chiar dacă iese în pierdere, concesiunea garajelor fiind cu mult mai mare față de cea a locurilor de parcare neacoperite, Primăria nu ține cont de criteriile financiare, ci de interesul tuturor cetățenilor. Și le-a repetat ceea ce le-a mai transmis și altor nemulțumiți în trecut și anume faptul că: „botoșănenii m-au votat ca să fac treabă”, 

 

 

„Primăria nu este o societate comercială, nu ne interesează banii. Ne interesează interesul general și nu discutăm despre noi, așa cum ați afirmat – noi, cei de acolo, proprietari pe garaje – trebuie să discutăm despre noi, toți locuitorii municipiului Botoșani, inclusiv elevii de la Eminescu. Deci când discutăm despre noi, discutăm despre acest oraș care nu este al meu, nu este al dv. Nu suntem proprietari, nu e societate comercială să punem calculele pe primul loc. Trebuie să-i vedem și pe vecinii dv. care nu au unde să parcheze, trebuie să ne respectăm toți. Dv. nu sunteți proprietari pe acel teren care este al nostru al tuturor, trebuie să-l gestionăm așa cum putem mai bine și în acord cu realitățile pe care le trăim cu toții”,

Cosmin Andrei, primar

 

Cum poate fi demis primarul 

 

Discuțiile au durat în jur de oră și s-au finalizat cu amenințări din partea cetățenilor care dețin garaje, cu procese împotriva Primăriei.

Și cu semnături strânse pentru demiterea primarului.

 

Primarul poate fi demis doar prin referendum, urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii orașului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale.

Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, în cazul municipiului Botoșani fiind vorba de peste 25.000 de semnături necesare.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Este sigur! Primăria demolează vara aceasta garajele de lângă Colegiul Eminescu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Ca sa nu faceți discriminare, domnule primar, dărâmatile și pe cele centrale ale șmecherilor și nu începeți cu cele ale bieților oameni care mai au câtiva ani de trăit. Am înțeles, nu mai contează votul lor. Dărâmați și balcoanele de la parter construite ilegal, sau deja știți ca nu mai aveți șanse de primar dacă luați o așa măsura mult mai prioritară pentru toți botoșănenii și nu doar pentru detinatorii auto.
2 iulie 2021, 14:54
Cainii latra, caravana trece. Acest act de normalitate, disparitia garajelor (cu beci si mansarda, unele) va duce in mod firesc la proteste fel de fel. S-au facut afaceri de mii si mii de euro cu ele, cum naiba sa nu deranjeze. Dar cand ai un primar cu c**ie si pus pe treaba, care nu are multe obligatii fata de tot felul de gasti si de smecheri si de pietari si de smenari si de masoni si alte jeguri, e cam complicat. Si e doar inceputul, cu tasblele alea ruginite. Sa vezi ce bocete si urlete cand se va ajunge la constructiile din beton. Abia astept.
2 iulie 2021, 13:25
Dacă tot începeți dărâmarea unor construcții in oraș, poate Dărâmați și construcția făcută pe strada Ana Ipatescu chiar pe trotuar iar pietonii sunt obligați sa meargă pe mijlocul străzii. Sau construcția aparține unei colege de la PSD și nu vreți domnule primar sa supărați partidul ?
2 iulie 2021, 11:59
In cartierul Grivita in apropiere de fosta piata s-au construit asa zise garaje cu...etaj.Etajele sunt inchiriate ca si locuinte.La fel sunt garaje folosite ca si locuinte in zona cuprinsa intre O.Bancila-St.Luchian.Acestea sunt zone foarte aglomerate cu putine locuri de parcare.
2 iulie 2021, 11:59
Fara votul duduiei, nu aveam primar
2 iulie 2021, 11:42
Doamne fereste. Ce garaje domnule? Duduia asta este proprietara? Bai oameni buni dacă terenul nu este al tau si proprietarul de drept nu mai vrea sa tina cusmalia voastră care este treaba? Noi cetățenii ceilalti suntem obligați să vă suportăm aceasta nesimțire și tupeul vostru? Mai și amenințați.Numai la români sunt dughene și mizerie peste tot ca in tarile slab dezvoltate nu ca o tara din UE. DORIM CURATENIE SI DEMOLAREA TUTUROR ACESTE DUGHENE CARE STRICA IMAGINEA ORASULUI NOSTRU. SUNTEM DE ACORD CU ACESTEA.
2 iulie 2021, 10:09
Sa se demoleze si gardurile celor care si au mutat gardurile in strada pe Dr Tatarilor ca au ingustat strada prea tare si nu mai este loc de parcare pe marginea stazii.
2 iulie 2021, 09:58
unii au facut si beci la garaje
2 iulie 2021, 09:55
oare cati dintre voi, astia cu garaje chiar parcați acolo? cele mai multe garaje sunt în realitate depozite, iar voi mai ocupați un loc de parcare și pe strada. nu-i bai ca va supărați, voi, 30 de inși. alții, mult mai mulți, vor fi bucuroși ca se fac noi locuri de parcare.
2 iulie 2021, 09:18
Garajele din Bt, arată şi sunt nişte animalii, un rod a prostiei celor din primărie. Trebuie demolate şi construite parcări ca în toată lumea civilizată. Peste tot printre blocuri vezi numai nişte hrube ca pe timpul lui Ştefan cel Mare, deasemenea e plin de maşini nu ai pe unde merge, nu te poţi odihni când vin ţăranii de la bar, trântesc portierele şi ambalează motoarele de zici că începe raliul Monte Căruţa.
2 iulie 2021, 09:06
Daca nu abandoneaza ideea asta paguboasa, C. A. va avea soarta lui Portariuc. Primeste sfaturi de la smecheri si o sa vina Flutur la primarie din opozitie. Insa de astazi incepand intra in gura spurcata a lui Achitei si va fi facut una cu pamantul.
2 iulie 2021, 08:56
De cand sta primaria la negociere cu chiriasii garajelor? Un bun al municipalitatii. Domnule primar, ar fi o treaba excelenta daramarea tuturor garajelor din municipiu. Cetatenii sunt de partea dvs. Cei cu garaje sunt minoritari si inaintati in varsta.Daramarea garajelor ar rezolva lipsa parcarilor in municipiu. Acesti oameni comunisti, cei cu garaje, trebuie sa inteleaga de buna voie, daca nu fortati sa inteleaga, NU MAI AVEM LOCURI DE PARCARE!!!Oamenii sunt disperati, parcheaza pe unde apuca.Cei care vor garaje sa se mute la tara. Cand locuiesti intr-o comunitate trebuie sa respecti decizia majoritatii.Daramati vechiturile de garaje si cetatenii municipalitatii vor fi recunoscatori la viitoarele alegeri. Daramati garajele!!!
2 iulie 2021, 08:51
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.