Știrea zilei
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO

Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.

Mai exact, proiectul propune încetarea contractului de management întrucât rezultatul evaluării este ”nesatisfăcător” după ce Mihai Sîrbu a obținut nota 6,75. Rezultatul obținut la evaluare fiind sub 7, atrage după sine încetarea mandatului de manager înainte de termen.

 

Comisia de evaluare a fost formată din conf.univ.dr. Ciprian Ion, decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Arte ”George Enescu” Iași - președinte și doi membri: lect.univ.dr. Florin Luchian, de asemenea de la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, și Marius Rogojinschi, reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Botoșani, dar și director al Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani.

 

După aflarea notei, Mihai Sîrbu a formulat contestație în termenul legal, care i-a fost însă respinsă ca neîntemeiată.

 

 

”Comentarii tendențioase, vădit distructive și contradictorii”

 

Respingerea contestației nu a dus, însă, și la acceptarea rezultatului și retragerea managerului, dimpotrivă.

 

În sprijinul acestuia vine Asociația Managerilor de Filarmonici din România (AMFR), care înaintează către Primăria Municipiului Botoșani și, deopotrivă, Consiliului Local Botoșani, o adresă asumată de vicepreședintele acestei entități – Vlad Mateescu, vicepreședinte AMFR și manager al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” Ploiești.

 

De altfel, Vlad Mateescu a fost prezent în sală în etapa interviului din cadrul evaluării managementului Filarmonicii Botoșani.

 

 

Printre cele consemnate în amintita adresă, Vlad Mateescu reproșează faptul că din comisia de evaluare nu a făcut parte niciun reprezentant al unei instituții muzicale din România, ”cu atât mai mult un manager al acesteia”. Astfel încât ”posibilitatea cunoașterii temeinice și înțelegerii corecte a modalității de realizare, manageriere și previzionare a actului artistic realizat de o instituție filarmonică să poată asigura candidatul de corectitudine și profesionalism”.

 

AMFR mai acuză comisia de ”comentarii tendențioase, vădit distructive și contradictorii cu misiunea și scopul cu care au fost solicitați”. Și că, din nou, comisia nu a ținut cont de realizările managerului Mihai Sîrbu la conducerea Filarmonicii Botoșani, întrucât acesta ”nu a avut probleme financiare, bugetul nu a fost depășit sau afectat, iar numărul de proiecte realizate într-un an dificil a depășit mai multe instituții de cultură din România”.

 

În consecință, AMFR consideră că evaluarea lui Mihai Sîrbu ”dezonorează administrația municipiului Botoșani” și amenință că demersurile pentru apărarea managerului de la Botoșani va continua ”către toate organismele competente”, pentru ca procedurile de evaluare managerială să fie realizate ”just, corect”, și ”în spiritul unui viitor cultural-artistic al acestui popor”.

 

 

Mihai Sîrbu nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist”, Rogojinschi vine de la o instituție ”concurentă”

 

Adresa AMFR este urmată de o alta, de data aceasta semnată de managerul Mihai Sîrbu, care acuză, de asemenea, ”nereguli (încălcări ale legii/abuzuri) în urma evaluării avute în data de 28 mai 2021, unde am obținut nota 6,75”.

 

Acesta începe prin a semnala ”încălcări ale Regulamentului-cadru de organizare și desfășurare a managementului”, arătând și către componența Comisiei de evaluare.

 

În fapt, Mihai Sîrbu contestă pe rând fiecare membru al comisiei, pornind chiar de la președinte.

 

 

Ciprian Ion, președintele Comisiei de evaluare, este ”profesor de compoziție la Universitatea ”George Enescu” Iași”. Florin Luchian este ”specialist angajat al corului Filarmonicii ”Moldova Iași”.

 

Niciunul dintre aceștia nu se ridică, dă de înțeles Mihai Sîrbu, la nivelul unui manager de filarmonică botoșăneană:

”…a fost încălcată grav legea, prin aceea că un profesor și un corist nu au cunoștințele necesare pentru a evalua activitatea unui manager”.

 

Nu este uitat nici celălalt membru al comisiei, Marius Rogojinschi, în calitate de reprezentant al autorității locale. În viziunea lui Mihai Sîrbu, Marius Rogojinschi este managerul Teatrului de păpuși ”Vasilache” Botoșani, instituție considerată a fi ”concurentă”.

 

În consecință, ”nu este etic și moral”, întrucât ”dl. Rogojinschi este manager al unei instituții de cultură «concurentă» filarmonicii”.

 

La final, Mihai Sîrbu solicită consilierilor locali ca, în ședința din 30 iunie 2021, să nu aprobe rezultatul evaluării, dar și să fie evaluat de o comisie ”ai căror membri să fie specialiști într-o instituție similară Filarmonicii George Enescu Botoșani”.

 

 

Surpriză: Mihai Sîrbu este președintele AMFR

 

Primăria Botoșani răspunde adresei Asociației Managerilor de Filarmonici din România, punctând încă de la început că o contestație cu privire la modul de organizare și desfășurare a procedurii de evaluare poate fi formulată numai de managerul evaluat. Or, spun reprezentanții municipalității, ”domnul Mihai Sîrbu a uzat de acest drept și a formulat contestație în termenul legal”. Contestație care, s-a văzut, a fost respinsă ca neîntemeiată.

 

În plus, potrivit adresei semnată de Cosmin Andrei și de secretarul general Ioan Apostu, ”desemnarea specialiștilor din comisia de evaluare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale”.

 

Mai mult, motivația care stă la baza necooptării în comisie a unui manager de Filarmonică ar fi aceea că Mihai Sîrbu deține funcția de președinte al Asociației Managerilor de Filarmonici din România, ceea ce conduce la o stare de conflict de interese.

 

 

Președintele comisiei de evaluare: ”Nu e ilegal, e imoral”

 

În completarea celor de mai sus, intervenția lui Ciprian-Andrei Ion (decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității ”George Enescu” Iași) este una care lămurește o serie de aspecte în ceea ce privește evaluarea, însă analizează, într-o notă pe alocuri ironică, pe alocuri sarcastică, adresa transmisă de AMFR.

 

În calitate de președinte al Comisiei de evaluare a managerului botoșănean, Ciprian Ion atrage atenția, la rândul său, că președintele asociației care cere socoteală comisiei și consilierilor locali pentru nota insuficientă obținută de Mihai Sîrbu este nimeni altul decât… Mihai Sîrbu.

”Documentul este semnat de vicepreședinte, al cărui nume îmi scapă, realizându-se, probabil, ridicolul situației”.

 

Ciprian Ion semnalează că din comisia de evaluare a managerului Filarmonicii ieșene (Bujor Prelipcean), de pildă, au făcut parte persoane care deținuseră în trecut funcția de decan al facultății ieșene.

”Desigur, comparația dintre managerul Filarmonicii din Iași și domnul Mihai Sîrbu este o barbarie în sine”, a continuat Ciprian Ion.

 

 

 

Însă, mai spune Ciprian Ion, realizarea comisiilor doar din membrii Asociației Managerilor de Filarmonici din România...

”este deosebit de periculoasă, existând pericolul formării unui cartel cu circuit închis, în care acești conducători se evaluează unii pe alții, oferindu-și unii altora un număr nesfârșit de mandate. Nu e ilegal, e imoral”.

 

Despre ”priceperea actului artistic”, Ciprian Ion este și mai dur la adresa managerului botoșănean:

 

”Nu dorim să ne referim la calitatea actului artistic și de cercetare ce se desfășoară în Universitatea noastră, incomparabil superioare manifestărilor artistice mediocre la care filarmonica botoșăneană a ajuns”.

 

Sarcasmul își face loc la final, Ciprian Ion recomandându-i vicepreședintelui AMFR să angajeze o secretară ”care să nu pună în permanență virgulă între subiect și predicat”. 

 

Muzica la ora de politică

 

Este de văzut cum anume se vor situa consilierii locali față de aceste luări de poziție.

 

Cert este că, la Botoșani, instrumentiștii Filarmonicii ”George Enescu” speră că viitorul va fi al oamenilor dedicați instituției. Angajații vorbesc deja despre proiecte noi, îndrăznețe, despre reluarea unor acțiuni care să atragă pe scena de la Botoșani profesioniști din întreaga țară. 

 

În anii 2012 - 2013 Filarmonica de Stat Botoșani a fost scena unui imens scandal după ce o parte a conducerii Primăriei Botoșani și a Consiliului Local a încercat să îl îndepărteze din funcție. Mihai Sîrbu a refuzat și atunci cu obstinație să facă un pas în spate și cu sprijinul consilierilor PNL - PDL de la acea dată a reușit să rămână în funcție.

 

Cel mai probabil, astăzi tot politic îi va fi stabilită soarta.

 

loading...
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Primarul îngenuncheat de un directoraş din cultură: refuză să-şi dea demisia

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Inainte de a te lua de prof.dr. Ciprian ION, poate ar fi bine sa inveti ceva armonie si contracpunct de la dumnealui, asta daca tot te dai muzician!
30 iunie 2021, 15:31
Hai sa judecam cu aceasi masura. Dar Sorinel unde este? Pai domnul director nu s-a gandit ca este imoral sa lasi impresariatul pe mana unuia care "pune si el un capac" la orice implica filarmonica? Ca legal este. ( cred ca este ) Ca muzica nu stie. Daca-l pui pe Sorinel sa-ti spuna din ce ce si cate instrumente se compune o orchestra care sa cante aria x sau y l-ai pierdut definitiv.
30 iunie 2021, 12:56
Se continua PSD-izarea instituțiilor publice. De ce ? Pentru ca se poate ! Cum ? Noaptea ca hotii !
30 iunie 2021, 12:50
Cum au putut fi omiși -din lista juriului - femeile de serviciu, tâmplarii, sufleurii și paznicii? Vorba aia, sunt de- ai casei, pe ei nu- i întreabă nimeni pe cine le vor șef? Dar directorul Memorialului de la Ipotești de ce nu face parte din juriu? Păi ce facem, măi nene, aici? Ori facem un juriu MERITOCRAT, ori lăsaţi- o baltă!
30 iunie 2021, 10:28
Îmi pare rău că nu va mai avea cine să regleze volumul sunetului, la spectacolele de pe Unirii!Avea și aspect de manager gâmfos, veșnic încruntat și preocupat!
30 iunie 2021, 09:03
De ce trebuie sa platim salarii unui manager general la Filarmonicii si unui director adjunct (executiv ) care mai e platit ca si colaborator al orchestrei formata din aproximativ 35 de angajati???p.s. A se vedea declaratiile de avere si interese ale conducerii Filarmonicii Botosani.
30 iunie 2021, 08:59
,,Maimuta nu coboara din copac pana nu-l tai,,!Cea mai neagra si rusinoasa perioada din istoria Filarmonicii Botosani este perioada in care la conducerea ei a fost mic-(hai) Sarbu.Instrumentisti de valoare au parasit institutia sau au fost alungati de acest ,,manajer,,ajuns si mentinut prin coruptie in aceasta functie pe criterii de apartenenta politica.Ce legatura mai are el cu orasul Botosani???S-a stabilit in Iasi .Va coordona activitatea institutiei prin tel. mobil???Care sunt realizarile lui ???Colegii mei stiu foarte bine ....chiar si fostul lui profesor de la Academie.D-l Vlad Mateescu e des invitat sa dirijeze la Botosani asa ca e de inteles atitudinea lui.Cat despre calitatea actului artistic ce sa mai vorbim.?...e suficient sa ne amintim concertul de inchidere a stagiunii.
30 iunie 2021, 08:27
Este regretabil faptul ca Ciprian Ion fiul lui Ion Ilie a intrat in jocul politic al PSD-ului de a schimba, forțând legea, un manager de cultura cu state vechi. Pentru prima oară in ultimii zece ani se schimba regula evaluărilor la unităților de cultura, doar pentru înlăturarea managerilor, incomozi PSD-ului. Dragnea a forțat legea și a ajuns ... departe, dragnistii vor sa-l ajungă din urma.
30 iunie 2021, 08:26
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
12.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
8.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.