Știrea zilei
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO

O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.

Soț executat după cinci ani de așteptare 

 

Pe Ion Amihălăchioaie, care trăiește în Flămânzi, județul Botoșani, l-am cunoscut pe 17 august 2016, când reușise să pună în executare o sentință judecătorească pentru evacuarea fostei soții. A apelat pe atunci la Biroul Executorului Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Procedura nu a fost una facilă nici atunci și s-a întins de-a lungul câtorva ore bune, fiind necesară inclusiv prezența unui echipaj de Poliție pentru a o liniști pe fosta parteneră de viață.

 

Povestea de atunci: Soție scoasă în cătușe din casa conjugală de soțul care a evacuat-o cu executorul – GALERIE FOTO & VIDEO

 

*prima executare silită

 

S-au scurs cinci ani de atunci.

 

În casa simplă, specifică mediului rural moldovenesc, care arată mai degrabă o imagine de sărăcie decât de înavuțire, au mai rămas o parte din lucrurile Elenei, fosta soție a lui Ion.

 

În bună parte obiecte perimate. Un evaluator probabil, a estimat „valoarea” acestora undeva la suma de... 3.500 de lei.

 

 • Recamiere vechi achiziționate în 2004 - 640 lei
 • Recamier – 174 lei
 • Mobilă ornament – 477 lei
 • Mobilă bucătărie – 210 lei
 • Mese (2 bucăți)– 108 lei
 • Taburete – 28 lei
 • Frigider – 240 lei
 • TV color (dus la reparat) – 340 lei
 • Perdele – 360 lei
 • Mașină de spălat semi-automată – 210 lei
 • 55 de scânduri – 770 lei

 

Cu diferențele de bani rezultate din sentințe judecătorești, datoria totală pe care o are Ion Amihălăchioaie se ridică la 7.286 lei din care 6.771 lei creanțe, iar 1.000 de lei cheltuieli de executare silită.

 

Așadar, joi la amiază a venit rândul fostei soții să-l execute pe bărbatul alături de care a făcut un copil, pentru lucrurile „rămase de la mama”, în fosta casă conjugală.

 

Elena a apelat la Biroul Executorului Judecătoresc Cristina Gheorghiu.

 

Executorul a ajuns cu un echipaj de la Inspectoratul Județean de Jandarmi pentru ca vechiul conflict să nu escaladeze pe parcursul procedurii de predare a bunurilor. Ion Amihălăchioaie le-a adus la poartă.

 

 

„Să-mi dea toate perdelele”

 

Prima scânteie de scandal a izbucnit de la numărul perdelelor, cinci la număr în loc de șapte, și care în realitate erau doar niște bucăți de material murdar și îngălbenit de trecerea anilor, dar a căror valoare a fost calculată la peste 300 lei.

 

 „Doar cinci bucăți sunt, nu iau nimic, dna executor, haideți să numărăm geamurile, sunt șapte geamuri! Sunt 32 de metri, îs șapte geamuri, să-mi dea toate perdelele!”, a izbucnit Elena și cumva și-a justificat și supărarea: „nu vreau munca mea să rămână, tot ce am muncit a rămas aici”.

 

Executorul judecătoresc, descumpănit în primă fază, și-a dat seama că procesul de predare a bunurilor nu va decurge liniștit.

 

„Punem la observații, dacă așa... vă dați din nou în judecată pentru perdele”, i-a răspuns executorul.

 

Și a decis să intervină ferm pentru liniștirea spiritelor.

 

„Eu vă rog frumos să vă păstrați calmul, ca în mod civilizat să reușim să terminăm, da? Nu facem circ”,

Cristina Gheorghiu, executor judecătoresc

 

 

Fiecare dintre cei doi soți părea că dă un concurs inutil de a-și demonstra propria nedreptate ce i se face și încerca să argumenteze pe lângă executor: „Ce vă tot șopteste la ureche? Ce vă tot șoptește?”, se lamenta Elena la vederea fostului soț care încerca să arate niște acte executorului judecătoresc.

 

„Avem de predat niște bunuri care sunt foarte bine evidențiate. Le luăm, le predăm, fără să facem gălăgie, da?”, a fost apelul Cristinei Gheorghiu.

 

S-a trecut la inventarierea bunurilor care trebuiau predate către fosta soție.

 

55 de scânduri...

 

„Tu-i mama ei de treabă”, s-a răstit Elena și s-a dus să-și numere scândurile. A apărut și sora lui Ion Amihălăchioaei, pentru a nu-l lăsa singur în lupta asta care i-a stors de vlagă și de bani.

 

Elena i s-a adresat ironic: „Hai Mariana să mă ajuți, că atunci când ai vrut să te spânzuri pentru 4 milioane de lei, ți-am dat, că erai datoare la Oriflame, hai Mariana și m-ajută”. Mariana (sora,) bolborosind în barbă, s-a dus în casă și a scos perdelele rămase la două geamuri și le-a izbit în drum, lângă celelalte.

 

Mariana, cât se poate de natural, s-a întors spre scânduri și a izbucnit iar scandalul.

 

Scândurile le lăsase noi, iar acum nu mai arătau așa. După cinci ani de zile: „Ia uitați, le-a luat și le-a băgat toate una-n alta, astea au fost în casă, au fost bune toate, le-a furat, a venit Poliția, le-a pus la număr, astea nu le iau”.

 

A scos două dintre ele care erau crăpate.

 

Ea nu așa le-a lăsat în urmă cu cinci ani! Așa că nu le ia. S-a consemnat din nou, la observații, că fosta soție refuză două scânduri.

 

„Lucrurile de la mama”

 

Într-un final a reușit să-și scoată în drum „lucrurile de la mama” care au fost ulterior urcate într-o dubă și duse cine știe unde. Și-a îndeplinit misiunea și după ce a mai lansat câteva ocări, și-a întrebat executorul dacă mai poate deschide un proces pentru lucrurile distruse de trecerea anilor, pe care nu le-a mai putut recupera.

 

În urmă, după plecarea tuturor, Ion a încuiat poarta. Se teme de femeia cu care a împărțit patul vreme de 15 ani. Încearcă totuși conștiincios să-și plătească datoria financiară pe care o are față de ea și băiatul care e deja adolescent.

 

Este pensionar, epileptic și mai muncește ca zilier. Banii nu-i ajung oricât i-ar drămui.

 

„Cu o pensie de 800 de lei de unde să-i dau eu? Dar eu știți ce-am făcut? La banca unde are ea deschis cont, puneam în fiecare lună câte 300 de lei ei și 200 de lei la băiat. Și eu cu ce mai rămâneam din 800? M-am gândit că totuși să-i pun ca să achit odată. Eu nu m-am pus niciodată, că vai de mine nu-i dau. Trebuie să-i dau, sunt conștient de treaba asta. Dar ea, vedeți ce face, m-a dat la executor? Dar știți de ce m-a dat? Să-mi mai ia niște bani”,

povestește Ion Amihălăchioaie

 

Lucrurile pentru care a fost executat puteau fi luate oricând de fosta soție. Susține că nu a împiedicat-o, doar că Elena ar fi fost învățată să aleagă calea mai dificilă.

 

Pentru a-i crea noi probleme. Asta crede Ion Amihălăchioaie.

 

 

„Ea s-a consultat cu cineva și i-a zis: «lasă-le acolo și după o perioadă de... spui că nu ți le-a dat și vii cu executor să-i mai iei niște bani». Ea... ce să zic? E periculoasă, e o persoană foarte periculoasă. Pe băiat l-a făcut să nu mai vorbească cu mine. Am încercat să vorbesc cu el la telefon, dar nu vrea”

mai spune bărbatul.

 

 

A încercat să-și viziteze băiatul la școală, dar fiul nici nu vrea să-l vadă în ochi. Ion crede că a fost înveninat de mic. Tot copilul, înainte de despărțirea părinților, l-a înțepat cu cuțitul în spate. A crescut cunoscând mai ales ura, în locul iubirii care ar trebui să existe în sânul unei familii.

 

Ion Amihălăchioaie se gândește și el la un nou proces, amărât că trebuie să plătească de acum cheltuielile cu executorul judecătoresc contractat pentru vechiturile pe care el este convins că fosta soție le va arunca la gunoi.

 

loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Nu dezamagiti cititorii fideli publicand articole de tabloid! Stacheta calitatii trebuie mentinuta, nu coborata. Presa informeaza, dar si educa.
24 noiembrie 2021, 11:39
De ce trebuie făcute publice asemenea scene de familie? Lăsați oamenii sa-și rezolve problemele personale in liniște, fără texte, fotografii și filmulețe.
24 noiembrie 2021, 10:13
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.