Știrea zilei
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO

Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.

Armată de oameni în control

 

La ora 19:30 s-au adunat în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani structurile care au plecat în control: Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

La ora 20:00 s-a pornit spre Complex Cucorăni.

 

Locația a fost anunțată cu câteva minute înainte de plecare. S-a optat pentru un loc aglomerat din afara municipiului în condițiile în care centrul a fost deja verificat de mai multe ori și la majoritatea teraselor sunt respectate măsurile de distanțare socială în contextul pandemiei cu SARS-COV-2.

 

Raid în complex 

 

Ajunși la Cucorăni, polițiștii au intrat în complex. La vederea oamenilor legii, două chelnerițe au căutat febril în borsete măștile de protecție pe care le-au pus rapid la gură. A fost chemată șefa de sală.

 

Polițiștii au întrebat-o dacă există liste cu persoanele care se află pe terasă la momentul controlului și date de contact, răspunsul primit fiind afirmativ. După legitimare s-a verificat restaurantul în care, așa cum spun acum prevederile legale, era gol, fără clienți.

 

Bucătăria în ordine

 

Celelalte echipaje au intrat în bucătărie și au făcut un scurt sumar pe partea alimentară. Nu s-au găsit nereguli, fiind verificată inclusiv valabilitatea produselor folosite, care erau toate în garanție.

 

A urmat terasa unde se aflau câteva persoane, nu la fel de multe ca în vremurile fără restricții.

 

Prima masă unde se aflau mai mult de patru persoane.

 

Toți ocupanții au prezentat actele de identitate și au demonstrat că sunt o familie, astfel că polițiștii au trecut mai departe.

 

Trei mese în neregulă

 

Într-o altă parte a terasei în jur de patru mese, fără distanța de 2 metri între ele. La fiecare se aflau mai mult de patru persoane, într-unul dintre cazuri numărul fiind dublu.

 

Nu erau din aceeași familie.

 

Toată lumea a fost legitimată, polițiștii luând datele fiecărui client în parte. La una dintre mese, întrebați dacă sunt din aceeași familie, mesenii au răspuns: ”da, am crescut toți împreună…”.

 

Ce înseamnă familie?

 

Părinții cu copiii lor, mici sau ajunși la maturitate dar care nu sunt căsătoriți și care locuiesc în aceeași gospodărie.

Nu pot sta la masă spre exemplu trei familii formate din trei frați care au domicilii diferite, dacă se depășește numărul de 4 persoane.

 

 

Administratorul complexului, anunțat de angajați de control, și-a făcut apariția la scurt timp.

 

„Toate lucrurile astea le înțelegem și omenește, noi suntem prinși la mijloc iar oamenii par destul de deranjați. Nu putem să legitimăm clienții, cum putem noi ști că sunt sau nu o familie?”,

Încerca el să justifice situația

 

A explicat faptul că acela era formatul meselor, cu mai mult de patru scaune, polițiștii i-au recomandat să le scoată.

 

„În primul rând așezați la mese patru scaune și atât. Dacă vine o familie cu mai mulți membri, uniți două mese, nu trebuie să vă învăț eu meserie. Gândiți-vă foarte bine, au crescut foarte mult cazurile. Prin ceea ce faceți dv. aici nu protejați clienții”,

i-a spus unul dintre polițiști

 

Amendă pentru clienți prea mulți la mese

 

Administratorul Complexului Cucorăni a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru neasigurarea măsurilor necesare pe timp de pandemie și limitarea numărului de clienți la mese.

 

Cuantumul amenzii în acest caz este cuprins între 2.000 și 10.000 de lei, însă având în vedere că în cazul de față a fost prima abatere s-a mers pe minim și mai degrabă pe prevenție. De asemenea, o chelneriță care servea la mese fără mască de protecție a primit o amendă de 500 de lei.

 

Aceste controale vor continua la Botoșani pe tot parcursul weekendului.

 

„Continuăm seria acțiunilor privind verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Actionăm în sistem integrat și verificăm în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscului infectării cu noul coronavirus, constând în purtarea mijloacelor de protecție individuală precum și amenajarea spațiilor astfel incatvsa se respecte distanțarea socială”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

loading...
Botoșănenii căutați de mască la terase dar și în piețe sau mijloace de transport

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Război și pe Eminescu! Revista de tradiție dedicată poetului nepereche, cu finanțarea tăiată după mai bine de un deceniu, în urma unor reclamații (ne)cunoscute
Frustrări sau eșecuri personale. Ori neputința atingerii unui anumit nivel de știință și cunoștință. Sau ignoranța. Sunt câteva dintre motivele pentru care anul acesta, subit și cu explicații puține din partea celor care ar trebui să le ofere, finanțarea pentru Revista Hyperion – Caiete botoșănene a fost sistată.
Noul director de la ”Apă” a revenit în companie alături de consilierul personal: Măsuri chiar chirurgicale pentru redresarea financiară
Biroul de director general al societății Nova Apaserv a fost ocupat de câteva zile de Liviu Ștefan. Este persoana care a primit votul majorității din Consiliul de Administrație, cu largă susținere social-democrată.
Elevii botoșăneni și martirii despre care manualele nu le vorbesc: ”Este o problemă cu învățământul și cu modul în care este predată istoria la școală” - VIDEO&GALERIE FOTO
În ziua Înălțării Domnului, pe 10 iunie 2021, zeci de elevi fost premiați pentru lucrările înscrise în competiția ”Sfinții închisorilor”, un concurs devenit deja tradiție în orașul care se află pe harta neagră a fostelor pușcării comuniste.
Locul SECRET de la Botoșani unde femeile bătute sunt cazate gratuit, cele mai multe REFUZĂ: Nu vreau o viață independentăFOTOGALERIE
Anual sunt sute de botoșănence bătute de soți, iubiți sau chiar de copii. Multe dintre ele însă nu cer ajutorul specialiștilor și se complac în bătăi și umilințe. La Botoșani există chiar și o locuință pentru victimele violenței domestice, însă este ocolită.
Misterele bolii: Botoșani e pe penultimul loc din țară la vaccinare, dar totuși nu mai avem aproape deloc cazuri noi
Ne confruntăm la Botoșani cu o situație paradoxală, dacă ținem cont de cifre: deși de săptămâni bune județul nostru ocupă penultimul loc din România ca procent al populației vaccinate, noile cazuri sunt pe cale de dispariție.  
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Loading...
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Loading...
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
S-au dus dimineata cind nu era nimeni. E mascarada aranjata. Toata lumea stie ca sambata si duminica dupa amiaza e plin. Masinile sunt trase pe strada ca nu mai incap in parcare si stanjenesc traficul. Amenda 2000 de lei. Un chilipir. Cat despre mincare nu mai e cea fost.Au mărit preturile si calitate a scăzut.
11 iulie 2020, 14:35
Un circ ieftin. Daca le-ar fi de aplicat legea, e plin orasul de situații unde ar putea si să previna și să amendeze. Unii se fac ca respecta iar ceilalti se fac ca verifică serios
11 iulie 2020, 12:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
23.0 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
21.7 o C
Saveni
23.5 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.