Știrea zilei
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO

Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.

Armată de oameni în control

 

La ora 19:30 s-au adunat în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani structurile care au plecat în control: Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

La ora 20:00 s-a pornit spre Complex Cucorăni.

 

Locația a fost anunțată cu câteva minute înainte de plecare. S-a optat pentru un loc aglomerat din afara municipiului în condițiile în care centrul a fost deja verificat de mai multe ori și la majoritatea teraselor sunt respectate măsurile de distanțare socială în contextul pandemiei cu SARS-COV-2.

 

Raid în complex 

 

Ajunși la Cucorăni, polițiștii au intrat în complex. La vederea oamenilor legii, două chelnerițe au căutat febril în borsete măștile de protecție pe care le-au pus rapid la gură. A fost chemată șefa de sală.

 

Polițiștii au întrebat-o dacă există liste cu persoanele care se află pe terasă la momentul controlului și date de contact, răspunsul primit fiind afirmativ. După legitimare s-a verificat restaurantul în care, așa cum spun acum prevederile legale, era gol, fără clienți.

 

Bucătăria în ordine

 

Celelalte echipaje au intrat în bucătărie și au făcut un scurt sumar pe partea alimentară. Nu s-au găsit nereguli, fiind verificată inclusiv valabilitatea produselor folosite, care erau toate în garanție.

 

A urmat terasa unde se aflau câteva persoane, nu la fel de multe ca în vremurile fără restricții.

 

Prima masă unde se aflau mai mult de patru persoane.

 

Toți ocupanții au prezentat actele de identitate și au demonstrat că sunt o familie, astfel că polițiștii au trecut mai departe.

 

Trei mese în neregulă

 

Într-o altă parte a terasei în jur de patru mese, fără distanța de 2 metri între ele. La fiecare se aflau mai mult de patru persoane, într-unul dintre cazuri numărul fiind dublu.

 

Nu erau din aceeași familie.

 

Toată lumea a fost legitimată, polițiștii luând datele fiecărui client în parte. La una dintre mese, întrebați dacă sunt din aceeași familie, mesenii au răspuns: ”da, am crescut toți împreună…”.

 

Ce înseamnă familie?

 

Părinții cu copiii lor, mici sau ajunși la maturitate dar care nu sunt căsătoriți și care locuiesc în aceeași gospodărie.

Nu pot sta la masă spre exemplu trei familii formate din trei frați care au domicilii diferite, dacă se depășește numărul de 4 persoane.

 

 

Administratorul complexului, anunțat de angajați de control, și-a făcut apariția la scurt timp.

 

„Toate lucrurile astea le înțelegem și omenește, noi suntem prinși la mijloc iar oamenii par destul de deranjați. Nu putem să legitimăm clienții, cum putem noi ști că sunt sau nu o familie?”,

Încerca el să justifice situația

 

A explicat faptul că acela era formatul meselor, cu mai mult de patru scaune, polițiștii i-au recomandat să le scoată.

 

„În primul rând așezați la mese patru scaune și atât. Dacă vine o familie cu mai mulți membri, uniți două mese, nu trebuie să vă învăț eu meserie. Gândiți-vă foarte bine, au crescut foarte mult cazurile. Prin ceea ce faceți dv. aici nu protejați clienții”,

i-a spus unul dintre polițiști

 

Amendă pentru clienți prea mulți la mese

 

Administratorul Complexului Cucorăni a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru neasigurarea măsurilor necesare pe timp de pandemie și limitarea numărului de clienți la mese.

 

Cuantumul amenzii în acest caz este cuprins între 2.000 și 10.000 de lei, însă având în vedere că în cazul de față a fost prima abatere s-a mers pe minim și mai degrabă pe prevenție. De asemenea, o chelneriță care servea la mese fără mască de protecție a primit o amendă de 500 de lei.

 

Aceste controale vor continua la Botoșani pe tot parcursul weekendului.

 

„Continuăm seria acțiunilor privind verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Actionăm în sistem integrat și verificăm în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscului infectării cu noul coronavirus, constând în purtarea mijloacelor de protecție individuală precum și amenajarea spațiilor astfel incatvsa se respecte distanțarea socială”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

loading...
Botoșănenii căutați de mască la terase dar și în piețe sau mijloace de transport

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Loading...
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Loading...
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
S-au dus dimineata cind nu era nimeni. E mascarada aranjata. Toata lumea stie ca sambata si duminica dupa amiaza e plin. Masinile sunt trase pe strada ca nu mai incap in parcare si stanjenesc traficul. Amenda 2000 de lei. Un chilipir. Cat despre mincare nu mai e cea fost.Au mărit preturile si calitate a scăzut.
11 iulie 2020, 14:35
Un circ ieftin. Daca le-ar fi de aplicat legea, e plin orasul de situații unde ar putea si să previna și să amendeze. Unii se fac ca respecta iar ceilalti se fac ca verifică serios
11 iulie 2020, 12:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Astăzi emoțiile sunt mult mai mari decât în momentul lansării, atunci am luat-o așa, ca pe o joacă, dar astăzi mi-am dat seama că joaca e serioasă”.Roxana Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8344 lei
USD
Dolarul SUA
4.0836 lei
CHF
Francul elveţian
4.4894 lei
GBP
Lira sterlină
5.3431 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8238 lei
XAU
Gramul de aur
253.5118 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4015 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9265 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0866 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.