Știrea zilei
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns

Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.

”Am fost lipsit de un număr mult mai mare de voturi, existând o posibilitate concretă și viabilă de a fi declarat câștigător al alegerilor”


De atunci, în luna de zile în care a mai ocupat funcția, fostul primar și-a dedicat o bună parte a timpului pentru a strânge dovezi care să îi susțină afirmațiile că voința botoșănenilor a fost artificial denaturată.


Iar apelul făcut la Tribunalul Botoșani împotriva validării mandatului lui Cosmin Andrei a reprezentant practic o sinteză a activității fostului edil șef în încercarea de a se reveni asupra rezultatului alegerilor, despre social-democrat arătând încă din debutul întâmpinării că, ”alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală”.


Cătălin Flutur și-a explicat intervenția în proces prin prisma diferenței de numai 16 voturi și a faptului că, ”prin fraudă electorală am fost lipsit de un număr mult mai mare de voturi, existând o posibilitate concretă și viabilă de a fi declarat câștigător al alegerilor”.


Încă din preambulul întâmpinării, omul care și-a terminat toamna aceasta cel de-al treilea mandat avansează ideea de anulare a alegerilor, care în opinia sa se justifică atunci când, ”votarea și stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripția electorală respectivă”.


”În ce privește fraudele electorale de care am luat cunoștință, acestea au influențat decisiv rezultatul votului, întrucât au afectat un număr mai mare de 16 voturi, cât a fost diferența față de principalul contracandidat, și au fost concertate spre favorizarea contracandidatului meu ori spre defavorizarea mea”,


Cătălin Flutur, fost primar.

 

”Oricare dintre situațiile anterior menționate determină invalidarea alegerii primarului declarat ales Andrei Cosmin-Ionuț”


Concret, actualul consilier local susține că au dispărut fizic 37 de buletine de vot, iar alte 50 de persoane ar fi fost înregistrate în secțiile de votare, dar nu li s-ar fi regăsit votul în urne.


Apoi, susține că la 9 din cele 85 de secții de votare din municipiu procesele verbale s-au încheiat cu erori flagrante, din care rezultă o diferență între voturile din urnă și numărul de persoane care au votat și/sau între numărul buletinelor de vot întrebuințate și numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne.


În lucrarea depusă la Tribunal, ex-primarul arată că, la aceste secții s-au înregistrat 25 de voturi multiple (alegători care au votat fără să aibă acest drept, alegători care au votat de mai multe ori sau care au introdus în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător).


Pe de altă parte, susține că la 38 de botoșăneni s-a încălcat dreptul constituțional de a alege, prin faptul că, deși s-au prezentat la urne, nu au primit buletine de vot sau, dacă au primit, acestea nu se regăsesc nici la buletinele de vot întrebuințate, nici la buletinele de vot din urne.


”Oricare dintre situațiile anterior menționate determină invalidarea alegerii primarului declarat ales Andrei Cosmin-Ionuț, ținând cont de faptul că diferența dintre primii doi candidați a fost de numai 16 voturi, iar numărul buletinelor de vot care nu se regăsesc nicăieri, deși alegătorii s-au prezentat la urne, este de 38”,


Cătălin Flutur, fost primar.

 

”La nivelul circumscripției electorale Municipiul Botoșani, unui număr de 50 de alegători li s-a fraudat dreptul electoral”


Acesta a adăugat că altor 12 botoșăneni li s-au fraudat drepturile electorale, prin sustragerea voturilor.


”Per total, la nivelul circumscripției electorale Municipiul Botoșani, unui număr de 50 de alegători li s-a fraudat dreptul electoral, ei fiind prezenți la urne, dar votul lor neregăsindu-se în urnă. Mai mult, din datele finale rezultă că numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne este mai mare decât numărul buletinelor de vot utilizate, ceea ce înseamnă fie că au venit de acasă la secția de votare cu propriile buletine de vot (situație evidentă de fraudă electorală), fie le-au fost sustrase buletinele de vot ulterior votării, fără ca făptuitorii să poată efectua și corelațiile în procesele verbale. Oricare din toate aceste situații prezentate mai sus reprezintă situații concrete și indubitabile de fraudă electorală și determină invalidarea alegerii primarului declarat ales Andrei Cosmin-Ionuț”,


Cătălin Flutur, fost primar.


Consilierul local în funcție susține că s-ar fi falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor de la unele secții și că s-ar fi corupt alegătorii prin oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să îl voteze ”invariabil” pe Cosmin Andrei.


”Aspectele descrise mai sus sunt dovedite cu înscrisurile anexate împreună cu verificarea înregistrărilor audio-video efectuate de operatorul de tabletă în secțiile de votare, precum și a înregistrărilor video din zona secțiilor de votare, perimetru cu statut special în ziua alegerilor”,


Cătălin Flutur, fost primar.


Pe parcursul întâmpinării acesta a dat exemple din mai multe secții de votare, care în opinia sa îi confirmă afirmațiile.


Flutur, singurul care se bate pentru adevăr sau singurul care vede fraude?


Dincolo de toate aspectele semnalate de Cătălin Flutur în întâmpinare, sunt câteva chestiuni care dacă nu direct, cel puțin moral sau indirect, îi sunt contrare. Astfel, alegerile au fost organizate de Prefectura Botoșani, care este condusă de Dan Nechifor, numit în funcție cu sprijinul organizației PNL, partid din partea căruia Cătălin Flutur a candidat la Primăria Botoșani.


În toate secțiile de votare, inclusiv în cele pentru care ex-edilul șef semnalează nereguli, PNL a avut câte un reprezentant care a semnat procesul verbal de consemnare a rezultatelor și care în timpul derulării procesului electoral nu a reclamat vreo faptă care să se înscrie la categoria de fraudă electorală.


Mandatul de primar al lui Cosmin Andrei a fost validat pe rând de Biroul Electoral Municipal, Biroul Electoral Județean, Judecătoria Botoșani și apoi Tribunalul Botoșani.


În afara lui Cătălin Flutur, nu există vreun alt candidat care să fi contestat în instanță validarea mandatului lui Cosmin Andrei.


Nici președintele, nici prim-vicepreședinții, nici vreun parlamentar, secretar de stat ori subsecretar de stat ai PNL Botoșanu, colegi de partid ai primarului, nu au susținut teoria fraudării alegerilor.


Dincolo de toate acestea, lui Cătălin Flutur i s-au respins toate contestațiile depuse în instanță, inclusiv cele de renumărare a voturilor nule și a tuturor celor din 18 secții și atunci se naște întrebarea: au greșit oare toți magistrații?

 

loading...
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul Flutur: Dacă contracandidatul meu are încă 300 de voturi în plus îi strâng mâna - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Loading...
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Loading...
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban
Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.
Iubire politică consumată după o lună și jumătate! Dezastrul de la parlamentare mai rupe un partid „proaspăt” de la Botoșani
Fuziunea a fost gândită pentru a fi crescute șansele la obținerea a cât mai multe mandate de senatori sau deputați. Și o eventuală intrare la guvernare, prin alianță, bineînțeles. Exact cum s-a întâmplat și la alegerile locale unde, cel puțin la Botoșani, fostul ALDE și-a adjudecat o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, iar Pro România a obținut un viceprimar, grație unui singur vot.
Pune-te în genunchi şi pupă mâna lu văru pentru cele trei mandate pe care nu le-ai meritat. Văru cu mâna lui te-a scos din joben, uite că a îmbătrânit şi îi tremură mâna, a scos din joben un Cosmin în loc de un Flutur. Asta e trage un pui de somn după care apucă-te de pescuit, poate-ţi mai pică ceva!
22 noiembrie 2020, 15:44
rusineeee, fii barbat ! daca ai fost vreodata, cum adica eshi Pnl ist si ai trait toata viata din salarlul de bugetar ? cs fel de intreprinzator esti daca traiesti numai din banul public? ai reusit sa indatorezi municipiul pe urmatorii 30 de ani pt care proiecte benefice pt botosaneni? de ce ai investit in Termica? cand toata lumea are centrala? de ce ai investit Cornisa? pt cine? pt ce sa platim noi? cati bozosaneni dau buluc sa cheltuie la Cornisa? o sa rugineasca toate aiurea......legst de alegeri, la alegerile anterioare aveai oamenii ta insectii care aveau misiunea dr a anula voturile contrscanditatilor, asa ca ciocu mic, la muuuuunca km privat sa vezi cat de chinuit se fac banii putini din economia reala
31 octombrie 2020, 16:13
Domnul primar a fost prea sigur ca va fi reales. Nu s-a mai obosit sa coboare intre oamenii obisnuiti. S-a interesat numai numai de mari obiective aducatoare de mari beneficii. Obiectivele mai mici, foarte importante, le-a lasat deoparte: extinderea cimitirelor, eliminarea spagilor din piete, reabilitarea strazilor marginase, oprirea indesirii cartierelor cu blocuri noi s.a. S-a inconjurat de oameni lipsiti de onestitate. A ingenuncheat fatarnic in fata ziaristilor si fotografilor uitand ca faptele il arata pe un bun crestin si nu vorbele. A inceput bine primii ani din primul mandat dar a ajuns sa fie inca o mare dezamagire din politica. Ne pare rau.
31 octombrie 2020, 14:26
Petrescule,"CA CUNOSC"?analfabetule!pofta buna!
31 octombrie 2020, 13:28
Bai Chiriac ,da PNL ce pana mea a facut?
31 octombrie 2020, 13:13
Vai de mine, ăsta nu știe să piardă!!! Gata, tataie, ai mâncat bătaie, mergi acasă și te culcă! S-au numărat și renumărat voturi, rezultatul a fost că Flutur a pierdut. S-a mers în două instanțe, ambele au spus același lucru: Flutur a pierdut alegerile. Ce mai este de discutat???
31 octombrie 2020, 12:08
Locativa nu trebuie sa existe. Este doar o gaselnita pentru niste pile si trantori care le asigura salarii exorbitante. Frumos ar fi fost daca cocalarul asta se retragea ”prin el insusi” in mediul privat. Sa-i fie rusine!
31 octombrie 2020, 11:16
Pe bune, domnule Flutur?
31 octombrie 2020, 10:54
CEVA ADEVAR EXISTA IN CE SUSTINE D-NUL FLUTUR. SPUN ASTA PENTRUCA CUNOSC MODUL DE LUCRU AL CELOR DE L PSD, TE FURA DIN OCHI SI DAU TARE CU GURA SA ACOPERE TOT. PENTRU UN OM NORMAL E GREU DE IMAGINAT CAT DE JOSNICI SI DE MARSAVI POT FI. PENTRU EI NIMIC NU ESTE SFANT,DACA AR FI NEVOIE AR 'VINDE-O' SI PE MAICASA NUMAI SA ISI ATINGA CIOLANUL DE ROS. IN PATRU ANI COSMIN ANDREI O SA DEPASEASCA ' PERFORMANTELE ' LUI PORTARIUC.
31 octombrie 2020, 10:50
Ce rost mai au bâlbâielile astea de larvă? Flutur a pierdut alegerile în cei patru ani în care nu a făcut nimic pentru Botoșani. Proiectele cu care se bate în piept, cele mai multe nu-i aparțin lui, lui îi aparțin proiectele faraonice, cele care lasă un gol imens în buzunarul botoșănenilor, prin taxele mari impuse de el și comisioane grase din ajunse în unele buzunare. Cornișa este în fruntea acestora, un proiect plecat de la 24 de milioane a ajuns la 83, diferenta enormă este din banii noștri, ca să se lăfăie acolo cumătrul Eugen, cel ce a deranjat în vară întreaga comunitate botoșăneană. Și vine întrebarea: Flutur a fost numai primarul cocălarilor, al celor ce fac și acum ce vor în tâtgul ăsta, pentru că încă mai sunt la cârme oamenii lui Flutur?, la Poliție finul, la Cornișa cumătrul, la Poliția locală tot unul care nu face nimic și tot așa. Când vor fi respectați botoșănenii de către instituțiile plătite din banii lor? Flutur nu a garantat acest respect. Ne întrebăm dacă Andrei va reuși mai mult. Succes Andrei! Drum bun, Flutur! Când urlau boxele și megafoanele la Cornișa, cineva îți prorocea ieșirea ta din politică, și așa va fi.
31 octombrie 2020, 10:31
...asa e si in politica! Toamna se numara bobocii ( voturile) dar sunt si Mosii de toamna ( Mortii cu Mosii , Vii cu Voturile - Amin)Mergi si dormi linistit la Locativa, poate trece Cosmin si cimitirele acolo....somn de veci !!!
31 octombrie 2020, 09:45
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.6 o C
Dorohoi
-6.4 o C
Bucecea
-6.8 o C
Darabani
-5.6 o C
Saveni
-6.6 o C
Ştefăneşti
-4.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.