Știrea zilei
Rezerva registratoarei Primăriei vinovată pentru pierderea trenului cu milioane de la CJ 
Au trecut două săptămâni de la disputa izbucnită între fosta şi actuala conducere a Primăriei Botoşani pe baza arieratelor instituţiei şi a apărut un vinovat. Nu este nici primar, nici viceprimar, nici şef serviciu, nici măcar şef de birou. De fapt, nu se poate spune nici măcar sută la sută că era titular pe postul pe care l-au găsit acele zile. Şi asta pentru că era un fel de… rezervă de registrator.
registratura Primaria Botosani

Adresa pentru arierate trimisă târziu de Primăria Botoşani la CJ...


După cum v-am informat la jumătatea acestei luni, 45 de localităţi din judeţ au primit fonduri de la Consiliul Judeţean pentru plata arieratelor. Ceea ce a provocat cel puţin mirare la acea dată a fost că Primăria Botoşani, în ciuda plângerilor repetate ale primarului Ovidiu Portariuc privind debitele pe care le-ar fi moştenit de la predecesorul Cătălin Flutur, nu s-a aflat pe lista beneficiarelor. Înainte de şedinţa în care a împărţit fondurile primite de la bugetul de stat, CJ a cerut tuturor primăriilor să precizeze dacă au arierate şi nici până la această dată nu este foarte clar dacă municipalitatea a dau sau nu un răspuns până la ora la care s-a întrunit atunci CJ. „Îmi aduc aminte de o adresă trimisă prin fax în care spuneau că nu au arierate. Cred că a venit în ziua aceea”, ne-a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte CJ. Şedinţa a avut loc la ora 10:00, iar proiectele bineînţeles că erau gata cu o zi înainte, ceea ce ar fi însemnat că trimiterea adresei în ziua şedinţei ar fi fost tardivă, problema putând fi rezolvată eventual doar prin depunerea unui amendament.


...După ce s-a rătăcit prin Primărie


Acuzat fiind atunci că s-a plâns degeaba că are datorii edilul şef nu a avut o zi întreagă răspuns, chiar şi în şedinţa Consiliului Local evitând să dea explicaţii pe această temă, atunci când a fost interpelat. A doua zi a trimis un comunicat în care l-a învinovăţit pe Cătălin Flutur că nu ştie să facă diferenţa între datorii şi arierate. Aceasta a fost însă partea oficială a lucrurilor. În realitate la nivelul Primăriei Botoşani s-a declanşat o anchetă pentru a se afla vinovatul pentru întârzierea cu care s-a trimis un răspuns la CJ privind arieratele. Ei bine, raportul se află pe masa primarului Ovidiu Portariuc şi cel puţin poziţia secretarului municipiului Ioan Apostu este că vinovatul provine de la… registratură. Culmea este că nu e vorba de angajata care lucrează în mod obişnuit pe acest post, ci despre un salariat care timp de câteva zile îi ţinea locul întrucât aceasta se afla în concediu. Respectivul ar fi vinovat de rătăcirea adresei de la CJ. Aceasta ar fi fost trimisă pe una dintre adresele electronice ale municipalităţii, ar fi fost observată cu întârziere pentru că ar fi venit pe un domeniu de yahoo, ar fi fost tipărită, ar fi trecut pe la secretar, care, pentru ca să devină una oficială, ar fi trimis-o la registratură, iar aici ar fi stat nepermis de mult, astfel încât nu s-a mai reuşit să se răspundă într-un timp rezonabil, rezultatul fiind acea adresă trimisă târziu, potrivit căreia Primăria Botoşani nu ar avea arierate. Neoficial se vehiculează însă informaţia că, de fapt, municipalitatea ar fi putut beneficia de acele fonduri, la fel ca alte 46 de primării. 


Funcţionarii trebuiau să trimită adresă chiar şi dacă nu o cerea CJ-ul


Deşi registratorul de rezervă ar fi vinovat pentru netrimiterea în termen a adresei, OUG 61/2012 aprobată de Executiv la finele lunii octombrie, privind rectificarea bugetului de stat, arată că primăriile care aveau datorii trebuiau din propria iniţiativă să trimită adrese la CJ, fără să le ceară Consiliul Judeţean în mod expres acest lucru. „Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor prevăzute în anexa nr. 7 se face prin hotărâre a Consiliului Judeţean, până la data de 16 noiembrie 2012, proporţional cu volumul arieratelor şi în limita sumelor solicitate prin cereri, pe baza cererilor scrise ale ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, depuse la consiliul judeţean până la data de 9 noiembrie 2012”, se arată la articolul 35 al respectivului act normativ. Cu alte cuvinte, nici nu mai era nevoie de trimiterea unei scrisori oficiale a CJ la Primăria Botoşani, municipalitatea trebuind din proprie iniţiativă, în baza ordonanţei de urgenţă, să remită o adresă Consiliului Judeţean. CJ a început deja să se confrunte cu situaţii în care unele primării au descoperit între timp că ar fi avut totuşi arierate, dar nu le-au comunicat la CJ, Primăria Frumuşica de exemplu descoperind între timp alte arierate în afara celor raportate iniţial.

CITEŞTE ŞI:

RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
TAMPENIE, TUPEU SI NESIMTIRE. CE AR MAI FI DE ADAUGAT? POATE DOAR IMBECILITATEA CELOR CE AU INGHITIT GALUSCA NEMESTECATA!!!!IN REST ... CRETINI CEI CE CRED ASEMENEA IMBECILITATI DEBITATE DE NISTE AUTORITATI INEFICIENTE SI HABARNISTE.
28 noiembrie 2012, 20:20
PORTARIUC CEL MIC NU ESTE BUN DE PRIMAR NICI LA EL IN VLASINESTI NU DECUM LA BOTOSANI. AM LUAT TEAPA
28 noiembrie 2012, 17:42
"Lingusirea este plata anticipata a tradarii ca ti se pregateste". Asta va fi si in cazul Dianei
28 noiembrie 2012, 11:40
Domnule primar in campanie spuneati ceva de neamtul USL noi v-am crezut dar modul cum v-ati ales asa zisa sefa de cabinet nu va regasiti nici in Kîrgîzstan , cum putem sa suferim un oras intreg pentru ca la primarie au acces numai oameni care sunt pe placul Dianei, nu intelegeti ca ea urmareste numai interesul personal si este cartita PDL. Despre profesionalism ea nici nu a auzit. Vrem sa va puneti in practica proiectele si sa nu ne dezamagiti.
28 noiembrie 2012, 11:20
Dl.Primar pe lângă faptul că eşti zero,te mai trage în jos şiCosmin care suferă de boala creerului.Iliuţă te sabotează.
28 noiembrie 2012, 10:50
In legatura cu personajul asta Diana Iacob(cea care se plange mereu munceste pe o leafa de nimic dar in schimb incearca sa fie mereu in trend cu moda-lipsindu-i din pacate bunul gust, rafinamentul si infatisarea) acest persoana aroganta sclifosita, ingamfata, plin de sine si mereu preocupata de a barfi de rau pe toata lumea mai este si incompetenta(se plangea la comentariul unui art. anterior ca a terminat saracuta 2 facultati si ca pleaca ultima din primarie) http://www.botosaneanul.ro/stiri/scandal-monstru-la-primaria-botosani-au-disparut-sau-nu-sut/).Sa vedem daca va fi transa la raspundere pentru desele sale incompetente si crize de isterie. Apropos cand ii spui ceva trebuie sa-i repeti de 3-4 ori pana apuca sa inteleaga ceva, si cand crezi ca a inteles face o fata de nevinovata si trebuie sa mai repeti inca de 2 ori. Pai te lasa toti nervii.Sa lucrezi cu asemenea oamenii mai bine...
28 noiembrie 2012, 10:43
Iar apare domnita asta zapacita de consiliera Diana Iacob? Era de asteptat ce-o sa faca ea in postuta de sefa de cabinet a primarului. D-le Primar ne asteptam ca pe postul de sef de cabinet sa puneti un om competent profesional:si nu o pipita care umbla mereu pe langa d-voastra sa-i oferiti o functie mare in primarie. Peste cate capete a trecut femeia asta ca sa se vada acolo sus langa sef? Cate urechi a lins ca sa-si poata obtine jobul mult dorit? Flutur a vrut s-o de-a afara ca singura ei competenta era barfa si lingusirea iar d-voastra d-le primar o faceti sefa de cabinet?? Cu ce v-a prostit taticul ei de ati cazut in plasa asta? Stati sa vedeti ce surprize o sa mai aveti din partea ei...buba a inceput sa se sparga! Tineti cont si de parerile colegilor ei d-le primar! SCHIMBATI-O CAT MAI RAPID si veti vedea cum mata blanda zgaraie rau!
28 noiembrie 2012, 10:22
Pai domnul primar sta in birou si comanda, el trebuia sa stie de asa ceva si sa faca presiuni, nu sa cloceasca cum face el si doar contreaza ce spun altii, vai de capul nostru ce o sa avem de tras 4 ani cu netotul asta.
28 noiembrie 2012, 09:13
Unde sa mai pomenit ca in mandatul primarului Flutur acesta sa afle de hotarari importante pentru municipalitate din fax. D-ul Primar era anuntat de presedintele CJ, stia despre ce era vorba.Acum saracii is cazuti din cer. portariuc e zero barat. daca primaria nu avea primar de la alegeri nici nu se simtea.
28 noiembrie 2012, 09:04
Din cate stiu eu faxul primarie se gaseste in cabinetul primarului unde are acces doar "sefa de cabinet" Diana Iacob.Da cum sa faca ea diferenta intre documente?care sunt importante si care mai putin? ca saraca dupa ce ii explici de 3-4 ori un lucru si cand intelege intr un final asa se lumineaza la fata!!! si e asa de fericita!!!
28 noiembrie 2012, 08:59
Cred totusi ca uitati de un personaj semnificativ din primaria Botosani, sefa de cabinet a primarului, mareata Diana Iacob. toata povestea asta se pliaza perfect pe calitatile ei incomparabile de a pierde documente(in mod voit de cele mai multe dati) si de a sabota activitatea primarului. noi, sustinatorii ei infocati, asteptam cu nerabdare momentul in care scumpa noastra Diana va face o ultima criza de isterie si va parasi primaria Botosani!
28 noiembrie 2012, 08:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.