Știrea zilei
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni

Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.

Și acum ca și atunci, PSD a câștigat alegerile la Botoșani la diferență strânsă de PNL. În mai, PSD obținea 32% din voturile botoșănenilor iar PNL 29%

 

La primul tur al alegerilor prezidențiale, PSD prin candidatul Viorica Dăncilă a obținut 34,16%, iar PNL prin Klaus Iohannis 31,06%

 

 

În cazul alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă s-a distanțat de Klaus Iohannis la o diferență de doar 4.263 de voturi.

 

Iar harta rezultatului votului indică Botoșaniul ca fiind singurul din nord care a răms fidel social-democraților. Probabil cea mai tristă hartă din ultimele decenii având în vedere că botoșănenii nu reușesc să ajungă la un consens politic prin vot, cu majoritatea județelor țării. 

 

Și acum ca și atunci, probabil PNL putea face mai mult pentru a rupe această tradiție a votului pro PSD care a izolat Botoșaniul de restul țării și care menține botoșănenii în polul de sărăcie în care se afundă singuri.

 

Acum mai mult ca niciodată.

 

Dăncilă a câștigat alegerile prezidențiale doar în 10 județe: Argeș, Botoșani, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Olt și Teleorman

 

În schimb, PSD a pierdut alegerile pe municipiul reședință de județ.

 

 

O știe cineva?

 

 

Ciudățenia din clasament este locul 6 din topul preferințelor de vot ale botoșănenilor. Candidata Ramona – Ioana Bruynseels, soție de bărbat bogat care nu i-a putut refuza acest moft – candidatura la alegerile prezidențiale.

 

A fost votată de 4.706 ori la Botoșani deși probabil că trei sferturi dintre acești oameni nu îi pot pronunța numele corect și nu știu aproape nimic despre ea. A fost însă candidata PPUSL. Știm că nu prea ați auzit nici de partidul ăsta, nu vă mai încărcăm memoria cu informații doctrinare, ci vă spunem esențialul: fondator este Dan Voiculescu, alias ”Felix Motanul”, patronul din umbră al Antenelor.

 

Ciudățeniile continuă cu candidatul Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici, al cărui nume este aproape imposibil de memorat și care a fost totuși preferat de 674 de botoșăneni. 

 

Sau cu candidații Ninel Peia sau John Ion Banu care au adunat împreună peste 1.000 de voturi în condițiile în care, din nou, acești oameni sunt aproape niște anonimi. 

 

O altă explicație ar putea fi faptul că poate votanții botoșăneni au aplicat ștampila fără a conta și locul de pe buletinul de vot. 

 

Niciunul dintre cei menționați în această categorie nu a făcut vreo vizită electorală în Botoșani pentru a fi cunoscuți și ulterior votați de atât de multe persoane. 

 

Din nou, și la acest scrutin, sute de voturi au mers spre UDRM, mai exact la Kelemen Hunor deși nu avem decât 38 de minoritari maghiari declarați oficial la recensământ.

 

 

367.628

este numărul total de alegători înscriși pe listele electorale la Botoșani

 

153.173

de botoșăneni au votat pe 10 noiembrie

 

12.747 de oameni au votat pe liste suplimentare în timp de 1.610 cu urna mobilă

 

3.022 au fost voturile nule

 

Iată cum s-au împărțit voturile pe candidați:

Viorica Dăncilă51.297 voturi
Klaus Iohannis 46.674 voturi
Mircea Diaconu18.702 voturi
Dan Barna 13.199 voturi
Theodor Paleologu6.921 voturi
Ramona - Ioana Bruynseels4.706 voturi
Alexandru Cumpănașu 2.781 voturi
Viorel Cataramă 1.745 voturi
Cătălin Ivan 810 voturi
Hunor Kelemen 716 voturi
Sebastian Popescu 716 voturi
Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici674 voturi
John Ion Banu 642 voturi
Ninel Peia 568 voturi

 

S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
Loading...
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Loading...
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
Băbuța de la Videle a terminat cu zacusca?Președinte va fi când oi fi eu împărat.
12 noiembrie 2019, 16:42
e trist...ne intoarcem in comunism, unde dupa ce infometezi si izolezi oamenii ,cand le dai 1 l de ulei si telenovele la tv , cred ca l-au prins pe dumnezeu de picior....
12 noiembrie 2019, 15:35
Dle Mircea,sa nu uitam ca in timpul guvernarii PSD,drumul Botosani-Suceava s-a modernizat!Toti sunt o apa si un pamant,dar macar Dancila e mai traditionalista.Ce exemplu am de la Iohannis?Are copii sa inteleaga ca dorim un viitor mai frumos al tarii?Sa inteleg ca dl Iohannis,pro-LGBT,are termen de comparatie cu Dancila care,din ce cunosc,a adoptat un copil si l-a crescut de mic?Prieteni,acum alegem din rau “doi” rai mai buni.Eu aleg Dancila!De ce? Consider ca are calitati!De Iohannis m am saturat,sta in cusculita lui 5 ani si apoi iese sa mai stranga voturi.Rusine PNL! Partid de infractori,sa nu uitam pe cine a avut in frunte la Botosani,pe Turcanu “Imparatu”!Sau ce? Flutur e exemplu?Cu ce? Ca in timpul mandatului,si-a agonisit o mica vila in Alfa-Land? Sa aduca utilitatile mai aproape?Rusine !!!
12 noiembrie 2019, 14:41
Nimic nu e mai daunator pt Botosani decit ciuma rosie care la CJ implineste 30 de ani si uite in ce hal a adus judetul.
12 noiembrie 2019, 14:38
Am pățit rușinica mare și m-am supărat! Îmi iau jucăriile și plec.
12 noiembrie 2019, 14:36
problema e ca as fi votat cu amandoua mainile pnl, insa trebuie sa recunoasteti ca nici astia nu au facut nika pt judetul asta de 30 de ani, nu s-au enervat sa demonstreze ca sunt mai buni, adica sa faca drumul spre Iasi sau Suceava, sau sa atraga pe vremea de 10 ani a lui base, vreo autostrada ceva.......au facut 100 de mall-uri ca sa avem unde ne duce pensia si cine expatria profiturile obtinute pe marfuri proaste ca pt estul Europei.....deci, si pnl -ul a fost un mare fâs, fâs....la fel de incompetenti si de habarnisti, iar pt judet nimic, concluyia este : nu merita niciun partid votat.
12 noiembrie 2019, 14:14
de 50 de ani, oltenii cu gura mare si apucaturi de Stambul , au pus mana pe tara....in tot acest timp.....PRAPAD, oare cand o sa ne desteptam ???
12 noiembrie 2019, 13:33
Nu imi mai voi spune parerea in politica pe acest site..exista neme rni ci platiti de psd(ca pe toate site_urile din tara) sa iti discrediteze numele follsit si sa scrie comentarii pro psd fiind platiti pentru aceste lucruri ..pacat pt cei care se vand pt cativa leuti indivizi fara constiinta
12 noiembrie 2019, 12:52
Zagreb, esti un comunist trepanat. Bucura-te ca poti circula cu masina pe DN Botosani Iasi , drumul ala pe care Ciuma Rosie il tot asfalteaza de pe vremea lui Ponta de acum 6 ani.
12 noiembrie 2019, 12:35
Pentru ce rusine de judet?Ce face PNL-ul pentru tara?Sunteti stersi pe creier!Rusine pt necunostinta voastra!
12 noiembrie 2019, 12:12
toti cei care au votat Dancila au o nostalgie pentru comunismul trecut. Pentru acesti oameni beneficiile revolutiei nu ar trebui sa existe. O prefera pe Dancila care nu e altceva decat clona lui Coana Leana : o analfabeta cu limbaj de lemn , cocuri anii 50 care pupa copii la fiecare intalnire ca in anii din urma a lui Nea Nicu. Toti acesti mandri si verzi botosaneni ar trebui sa primeasca curent cu ratie, si paine pe cartela pentru ca de 30 de ani voteaza cu partidul unic. Sunteti o rusine pentru neam si ne faceti judetul de ras!!!
12 noiembrie 2019, 12:05
Este foarte clar ce se intâmpla la Botoşani şi care este, din păcate, nota dominantă: sărăcie, ignoranţă, trândăvie, incultură, comoditate, ajutoare sociale, tineret plecat, pensionari multi si intr-adevăr captivi televiziunilor de casă a psd, tabloul perfect pentru ingroparea viitorului acestui judet şi cantonarea lui într-un trecut negru (pardon, rosu). Pană ieri mi-era rusine sa spun ca sunt din Moldova, acum mi-e rusine să spun Botoşani. Copiii mei, care locuiesc in alt parte, mi-au zis: " Ce ruşine de judeţ!"
12 noiembrie 2019, 12:01
Turul doi votam Dancila in forta,in afara faptului cai s a promovat o caracterizare negativa in media,Dancila are capacitate mult mai ridicata decat Iohannis careinca mai invata a pronunta limba romana,Iohannis e o marioneta.Sunteti publicatie cu sustinere pnl-ista?Lingai de ziaristi ce sunteti!
12 noiembrie 2019, 11:58
Recunosc, eu am fost doar la Suceava și Iași. La Iași am luat amendă pentru că scuipam semințe pe stradă.
12 noiembrie 2019, 11:29
Poza e reusita insa nu-mi dau seama care e catindata..
12 noiembrie 2019, 11:27
Ca sa le fie lor bine cu venituri imense, o sleahta de neispraviti sforariti de o menajera fac tot ce pot pt a condamna acest judet la saracie si subdezvoltare.Nu mai tine cu harneala.
12 noiembrie 2019, 11:14
Lawless, (fără lege) nu fă aprecieri vis a vis de oameni pe care nu-i cunoști.
12 noiembrie 2019, 10:58
Pt leontinul ..se vede ca nu ai fost niciodata in suceava si iasi altfel ti ai dori sa traiesti intr un astfel de judet sau ti ai dori sa arate si judetul tau la fel....ca a castigat dancila este normal deoarece judetul este plin de pensionari captivi ai posturilor psd iste...digitalizarea si informarea prin alte mijloace la botosani este redusa nepriceperea in manuirea unui smartphone sau unui pc este mica accesul asupra unui astfel de aparat este anevoioasa pt multi...deci nepriceputi saraci si neinformati..e greu sa se voteze altceva decat ceea ce vad la posturile psd iste (antena 3 ,romania tv)
12 noiembrie 2019, 10:02
Botosanenii care au dat atatea personalitati tarii, stiu mai bine ce e bine. Mai lasati-ne!
12 noiembrie 2019, 09:11
14 din cei 30 de ani de la Revoluție și până azi, România a avut președinte de dreapta și guvern de dreapta. 4 ani, sub Constantinescu, 10 sub marinar (pardon, Băsescu).A făcut dreapta ceva pentru Botoșani??? Vă mai amintesc că vagonul de dormit clasa 1 pe care-l avea Botosaniul la trenul de noapte spre București, a fost scos în mandatul de ministru al transporturilor a lui Ludovic Orban. Să nu uităm de tăierile salariale din mandatul băsescian. Și încă ceva: vorbim despre democrație, da? În cazul acesta, fiecare votează pe cine dorește iar ceilalți respectă acest lucru.
12 noiembrie 2019, 09:08
Viitorul nostru il reprezinta personajele din poza, ne meritam soarta cu totii.
12 noiembrie 2019, 08:43
Vai de noi daca am ajuns singurul judet din Moldova care votam ciuma rosie.Pana si Vaslui s-a desteptat numai noi mergem spre trecut.
12 noiembrie 2019, 08:31
Problema este ca la Botosani sub conducerea PSD nu s-a facut nimic!Santem unul din cele mai sarace judete din tara si facem parte din cea mai saraca zona a UE!Problema este ca persoanele apte de munca au plecat in strainatate si nu au de gand sa se intoarca vreodata pentru ca nu au la ce.Problema este ca nu avem infrastructura nu avem industrie,investitii,NIMIC!!! Au votat PSD,babele care ling mana lui Dancila si alti lingai cu interese obscure,asistatii sociali si ignorantii !
12 noiembrie 2019, 08:05
Nu înțeleg care e problema că la Botoșani a câștigat Dăncilă. Asta e voința alegătorilor de aici. Ce atâta agitație? Vai de mine, s-a votat altfel la Suceava sau la Iași. Și ce?
12 noiembrie 2019, 07:46
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.