Știrea zilei
Scandal de plagiat la concursul pentru funcția de manager la Filarmonică, un candidat a fost eliminat

Al doilea concurs din acest an pentru ocuparea postului de manager la Filarmonica de Stat Botoșani este în plină desfășurare, după ce primul a fost anulat în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații de atunci.

 

Al doilea concurs, alte probleme 

 

Consiliul Local Botoșani a aprobat organizarea unei noi sesiuni de examinare și săptămâna aceasta s-a ajuns la faza în care sunt analizate proiectele de management, urmând a fi comunicate rezultatele până la data de 26 mai 2022.

 

Pe 12 mai comisia de concurs a afișat un rezultat al selecției dosarelor, prin admiterea a doi candidați prezentați din nou, sub formă de coduri.

 

Neoficial unul dintre cei doi ar fi artistul Mirel Manea, prim trompetist în cadrul Filarmonicii de Stat Botoșani, care a candidat și la primul concurs.

 

Surpriza vine însă în cazul celui de-al doilea candidat, un dirijor născut la Reșița și care activează în prezent, conform paginii sale de Facebook, la Filarmonica Iași.

 

Cosmin Morariu (foto jos) este la rându-i un aspirant la postul de manager de la instituția de cultură din Botoșani. Coincidență probabil, și fostul manager, Raul Chiș s-a născut tot la Reșița. Raul Chiș nu a mai avut continuitate în fruntea Filarmonicii Botoșani după o serie de suspiciuni privitoare la un concurs organizat pe perioada cât a avut calitatea de manager: S-a rupt partitura!? Directorul Filarmonicii a fost demis, e pe cale să fie lăsat și fără postul câștigat pe la sărbători

 

 

Miros de plagiat la concurs

 

Iar asta după ce, în cursul zilei de ieri, a fost eliminat din concurs pentru că ar fi prezentat un proiect de management care ar fi aparținut inițial unuia dintre candidații de la primul concurs.

 

Comisia de secretariat s-a întrunit marți și a procedat la eliminarea din concurs a „proiectului de management II” motivat de faptul că mare parte din conținut a fost copiată dintr-un alt proiect.

 

În vederea întocmirii referatelor din domeniile economic și resurse umane, secretariatul a verificat cele scrise în proiectele depuse și din întâmplare a constatat că unul dintre ele coincide cu un altul înscris în concursul din ianuarie și care aparținea altui candidat.

 

Acest lucru a fost depistat având în vedere că secretariatul concursului nu a suferit modificări și astfel a putut identifica asemănarea dintre cele două lucrări care în proporție foarte mare ar fi fost identice. S-ar fi modificate doar câteva idei suplimentare, ordinea unor cuvinte în propoziții sau utilizarea unor sinonime pentru unele acțiuni. Scheletul proiectului de management s-ar fi dovedit a fi însă identic.

 

Mai are o șansă...

 

Pe aceste considerente candidatul originar din Reșița a fost eliminat din concurs în contextul în care conform OUG nr. 189/2008 proiectul de management este un document elaborat de candidat ca ofertă care cuprinde descrierea soluțiilor concrete, a rezultatelor preconizate, precum și estimarea resurselor și mijloacelor necesare îndeplinirii cerințelor stabilite de către autoritate prin caietul de obiective. Practic, proiectul de management este viziunea proprie a candidatului înscris în concurs cu privire la managementul instituției și NU a altei persoane.

 

Candidatul eliminat are însă drept de contestație până pe data de 31 mai 2022.

 

În cadrul concursului, comisia de evaluare a stabilit ca în intervalul 27 mai — 6 iunie 2022 candidații să susțină proiectele de management în cadrul unui interviu care va fi înregistrat video și audio. Însă, la acest moment, cu un candidat eliminat din concurs, doar celălalt mai poate susține proba de interviu.

 

loading...
Concurs de proiecte de management organizat pentru Filarmonica ”George Enescu” Botoșani
Inspectorii DSP verifică condițiile de igienă de la Filarmonica Botoșani, după imaginile prezentate de Botoșăneanul

 

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Postarea ambelor proiecte de management ar inlatura orice suspiciune.
25 mai 2022, 18:50
,,Sa facem totul dragi tovarasi si preteni ,,ca -kandidatul mire( el) sa iasa,, chiar daca au plagiat toti !La Filarmonica s a infectat situatiunea.
25 mai 2022, 08:26
Nici dacă premierul Ciuca a plagiat teza de doctorat nu mai putem afla, atât timp cât Coaliția Saracirii poporului roman a pus stăpânire pe România. Pana vom afla adevărul președintele Iohannis ne-a informat ca Putin este de vina la tot ce se întâmplă rău în tara.
25 mai 2022, 08:02
Sunteți sigur, domnule Primar, că niște funcționari incluși în secretariatul comisiei de concurs la Filarmonică pot să aprecieze corect dacă un Proiect de management este ,,al candidatului” saueste un plagiat ? Noi credem că doar comisia de concurs poate face așa ceva. Nu cumvaaceastă ,, găselniță” netezește calea lui Mirel spre funcția de manager ?
25 mai 2022, 07:47
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.9 o C
Dorohoi
21.5 o C
Bucecea
24.6 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
21.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.