Știrea zilei
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați

Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.

Nervi de la Ziua Femeii

 

Și cum 2023 este un an preelectoral, în care se pregătește terenul pentru cele patru scrutine din 2024, tensiunile încep din nou să iasă la iveală.


Un astfel de episod s-a consemnat vinerea trecută, la Biroul Politic Local (BPL) al liberalilor.


Convocarea acestuia a avut loc după o acțiune de Ziua Femeii care l-a nemulțumit pe șeful de la județ.


Liberalii au strâns bani pentru a oferi flori doamnelor și domnișoarelor, doar că liderii de la municipiu nu s-au deplasat efectiv prin oraș pentru a le împărți, ci au luat legătura cu șefii unor instituții și le-au distribuit prin aceștia către angajați.


Ca atare, Costel Șoptică a solicitat conducerii de la municipiu convocarea unui BPL, care a avut loc la finele săptămânii precedente.

 

Galbenii sunt supărații că foștii portocalii blochează organizația în așteptarea candidatului la Primăria Botoșani


Pornind de la episodul de 8 Martie, președintele de la județ le-a reproșat celor de la municipiu lipsa de activitate, de la problemele interne, unde încă nu s-au desemnat toți șefii subfilialelor de cartiere, până la cele externe, unde nu se sancționează derapajele social-democraților.


Vechii liberali cred că foștii ”portocalii” țin ”în adormire” organizația pentru ca, dacă în cursa pentru Primăria Botoșani nu va intra unul de-al lor, să se poată muta la alt partid ori să sprijine o candidatură independentă, iar liberalul nominalizat să fie nevoit să refacă toată organizația.


Deputatul le-a transmis că nu va mai tolera această stare de lucruri și a avut parte de un răspuns acid din partea lui Cătălin Flutur, prim-vicepreședinte municipal al PNL Botoșani.


Foștii PDL-iști, deranjați de asocierea PNL - PSD


Consilierul local a reclamat alianța de la guvernare cu PSD care pe plan local i-a transformat pe liberali într-o anexă a social-democraților, ai căror consilieri votează în bună parte la Consiliul Județean și Consiliul Local Botoșani alături de PSD-iști.


Fostul primar a arătat că, din discursul deputatului înțelege că președintele filialei județene pregătește dizolvarea BPL-ului ales în 2021 pentru formarea altuia, mai îngăduitor cu PSD-ul și a anunțat că, dacă se va întâmpla așa ceva, va deschide o acțiune în instanță.


La ședință au luat parte și mai mulți consilieri locali, care în general s-au ferit să intre în disputa purtată cu precădere de perechile Costel Șoptică / Sorin Cornilă – Cristian Achiței / Cătălin Flutur.


Enervat la un moment dat, directorul de la Locativa a ieșit din ședință pentru a-și aprinde o țigară, iar unii vechi liberali au rămas nedumeriți că, ”ne reproșează nouă guvernarea cu PSD-ul când vărul său de la Suceava a fost unul dintre artizanii ei?!”

 

Ședințe (ne)pregătite pentru CL


După ce senatorul Cristian Achiței l-a acuzat că nu prea își asumă actul de guvernare, în joc a intrat și Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte județean PNL, care i-a transmis lui Cătălin Flutur și celorlalți șefi de la municipiu că nu există o coerență a grupului de consilieri locali, că aleșii de la municipiu nu se întrunesc înainte de convocările Consiliului Local pentru a dezbate strategia de adoptat la acea ședință și că unii mai află doar printr-un mesaj telefonic că ”eu mă abțin la punctul 32”. Și a arătat că știe toate aceste lucruri tocmai de la consilierii locali care i s-au plâns de ceea ce se întâmplă la CL.

 

Eugen, supărat și el pe prefect că nu mai este director atât de mare


A izbucnit Eugen Țurcanu, care i-a reproșat prefectului că l-a lăsat fără 70% din activitatea de la fosta Direcție de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA), care a rămas doar cu sportul și agrementul, prin acordarea vizei de legalitate hotărârilor adoptate de CL pe această temă.


Sorin Cornilă i-a răspuns că toți funcționarii din Prefectură care au analizat hotărârile nu au identificat problemele de legalitate și, ca atare, nu putea să treacă peste semnăturile acestora și să le conteste în instanță.


Totodată, a arătat și că problema DSPSA-ului este una strict personală a lui Eugen Țurcanu și nu una a partidului atât timp cât partidul nu a avut vreodată ceva de câștigat prin deținerea șefiei acestei unități.

 

Joc de glezne


Tensiunile se acutizează pe măsura apropierii alegerilor și, mai ales, a desemnării candidatului la Primăria Botoșani. Deputatul Costel Șoptică a anunțat câteva posibile nume, fără a-l nominaliza și pe fostul primar, iar într-un cadru mai restrâns Cătălin Flutur le-a transmis că el oricum va candida și va rămâne un om de Dreapta. Astfel că liberalii sunt blocați în momentul de față.


Vechii PNL-iști nu cred că Flutur, care la alegerile locale de la anul va avea aproape 62 de ani, mai reprezintă o variantă viabilă pentru Primăria Botoșani și își doresc un candidat mai tânăr, iar foștii PDL-iști cred exact contrariul și că Flutur este singurul liberal cu șanse reale de a câștiga Primăria Botoșani și de a nu pactiza cu PSD-iștii.


Iar intrarea în cursa electorală a doi candidați din zona liberală ar asigura practic un nou mandat actualului primar PSD întrucât voturile electoratului de Dreapta s-ar împărți automat în două. Asta dacă nu se ia în calcul și USR-ul. De aceea, unii vechi liberali cred că foștii ”portocalii” încearcă să le forțeze mâna și să îi determine să îl sprijine pe primarul din legislaturile 2004 – 2012 și 2016 – 2020.


Cum a fost și în cazul numirii prefectului Sorin Cornilă, neagreat de foștii PDL-iști, este posibil ca problema să fie tranșată de conducerea centrală, direct sau prin intermediul lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
Aleșii de la PNL obligați să anunțe la partid absența de la ședințele de la Județ și Municipiu după chiulul jenant din ziua lui Eminescu

 

 

Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Săracul de el a rămas fără 70% din șpagă!!!!
23 martie 2023, 07:51
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.8 o C
Dorohoi
16.2 o C
Bucecea
18.0 o C
Darabani
15.7 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.