Știrea zilei
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați

Imensul scandal care avut la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani în vara anului 2021, soldat cu desemnarea unei noi conduceri, nu a liniștit deloc apele între liberali. Ba dimpotrivă, cum șefia filialei a fost câștigată de foștii PDL-iști, iar cea județeană de vechii PNL-iști, conflictul a continuat mocnit timp de aproape doi ani.

Nervi de la Ziua Femeii

 

Și cum 2023 este un an preelectoral, în care se pregătește terenul pentru cele patru scrutine din 2024, tensiunile încep din nou să iasă la iveală.


Un astfel de episod s-a consemnat vinerea trecută, la Biroul Politic Local (BPL) al liberalilor.


Convocarea acestuia a avut loc după o acțiune de Ziua Femeii care l-a nemulțumit pe șeful de la județ.


Liberalii au strâns bani pentru a oferi flori doamnelor și domnișoarelor, doar că liderii de la municipiu nu s-au deplasat efectiv prin oraș pentru a le împărți, ci au luat legătura cu șefii unor instituții și le-au distribuit prin aceștia către angajați.


Ca atare, Costel Șoptică a solicitat conducerii de la municipiu convocarea unui BPL, care a avut loc la finele săptămânii precedente.

 

Galbenii sunt supărații că foștii portocalii blochează organizația în așteptarea candidatului la Primăria Botoșani


Pornind de la episodul de 8 Martie, președintele de la județ le-a reproșat celor de la municipiu lipsa de activitate, de la problemele interne, unde încă nu s-au desemnat toți șefii subfilialelor de cartiere, până la cele externe, unde nu se sancționează derapajele social-democraților.


Vechii liberali cred că foștii ”portocalii” țin ”în adormire” organizația pentru ca, dacă în cursa pentru Primăria Botoșani nu va intra unul de-al lor, să se poată muta la alt partid ori să sprijine o candidatură independentă, iar liberalul nominalizat să fie nevoit să refacă toată organizația.


Deputatul le-a transmis că nu va mai tolera această stare de lucruri și a avut parte de un răspuns acid din partea lui Cătălin Flutur, prim-vicepreședinte municipal al PNL Botoșani.


Foștii PDL-iști, deranjați de asocierea PNL - PSD


Consilierul local a reclamat alianța de la guvernare cu PSD care pe plan local i-a transformat pe liberali într-o anexă a social-democraților, ai căror consilieri votează în bună parte la Consiliul Județean și Consiliul Local Botoșani alături de PSD-iști.


Fostul primar a arătat că, din discursul deputatului înțelege că președintele filialei județene pregătește dizolvarea BPL-ului ales în 2021 pentru formarea altuia, mai îngăduitor cu PSD-ul și a anunțat că, dacă se va întâmpla așa ceva, va deschide o acțiune în instanță.


La ședință au luat parte și mai mulți consilieri locali, care în general s-au ferit să intre în disputa purtată cu precădere de perechile Costel Șoptică / Sorin Cornilă – Cristian Achiței / Cătălin Flutur.


Enervat la un moment dat, directorul de la Locativa a ieșit din ședință pentru a-și aprinde o țigară, iar unii vechi liberali au rămas nedumeriți că, ”ne reproșează nouă guvernarea cu PSD-ul când vărul său de la Suceava a fost unul dintre artizanii ei?!”

 

Ședințe (ne)pregătite pentru CL


După ce senatorul Cristian Achiței l-a acuzat că nu prea își asumă actul de guvernare, în joc a intrat și Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte județean PNL, care i-a transmis lui Cătălin Flutur și celorlalți șefi de la municipiu că nu există o coerență a grupului de consilieri locali, că aleșii de la municipiu nu se întrunesc înainte de convocările Consiliului Local pentru a dezbate strategia de adoptat la acea ședință și că unii mai află doar printr-un mesaj telefonic că ”eu mă abțin la punctul 32”. Și a arătat că știe toate aceste lucruri tocmai de la consilierii locali care i s-au plâns de ceea ce se întâmplă la CL.

 

Eugen, supărat și el pe prefect că nu mai este director atât de mare


A izbucnit Eugen Țurcanu, care i-a reproșat prefectului că l-a lăsat fără 70% din activitatea de la fosta Direcție de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA), care a rămas doar cu sportul și agrementul, prin acordarea vizei de legalitate hotărârilor adoptate de CL pe această temă.


Sorin Cornilă i-a răspuns că toți funcționarii din Prefectură care au analizat hotărârile nu au identificat problemele de legalitate și, ca atare, nu putea să treacă peste semnăturile acestora și să le conteste în instanță.


Totodată, a arătat și că problema DSPSA-ului este una strict personală a lui Eugen Țurcanu și nu una a partidului atât timp cât partidul nu a avut vreodată ceva de câștigat prin deținerea șefiei acestei unități.

 

Joc de glezne


Tensiunile se acutizează pe măsura apropierii alegerilor și, mai ales, a desemnării candidatului la Primăria Botoșani. Deputatul Costel Șoptică a anunțat câteva posibile nume, fără a-l nominaliza și pe fostul primar, iar într-un cadru mai restrâns Cătălin Flutur le-a transmis că el oricum va candida și va rămâne un om de Dreapta. Astfel că liberalii sunt blocați în momentul de față.


Vechii PNL-iști nu cred că Flutur, care la alegerile locale de la anul va avea aproape 62 de ani, mai reprezintă o variantă viabilă pentru Primăria Botoșani și își doresc un candidat mai tânăr, iar foștii PDL-iști cred exact contrariul și că Flutur este singurul liberal cu șanse reale de a câștiga Primăria Botoșani și de a nu pactiza cu PSD-iștii.


Iar intrarea în cursa electorală a doi candidați din zona liberală ar asigura practic un nou mandat actualului primar PSD întrucât voturile electoratului de Dreapta s-ar împărți automat în două. Asta dacă nu se ia în calcul și USR-ul. De aceea, unii vechi liberali cred că foștii ”portocalii” încearcă să le forțeze mâna și să îi determine să îl sprijine pe primarul din legislaturile 2004 – 2012 și 2016 – 2020.


Cum a fost și în cazul numirii prefectului Sorin Cornilă, neagreat de foștii PDL-iști, este posibil ca problema să fie tranșată de conducerea centrală, direct sau prin intermediul lui Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
Aleșii de la PNL obligați să anunțe la partid absența de la ședințele de la Județ și Municipiu după chiulul jenant din ziua lui Eminescu

 

 

Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Săracul de el a rămas fără 70% din șpagă!!!!
23 martie 2023, 07:51
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
3.2 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.