Știrea zilei
Scandal european de un milion de euro pe axa Transporturi Auto – Tehnic Asist
Lucrările la unul din cele mai mari programe europene derulate de Consiliul Judeţean au fost sistate din cauza neînţelegerilor privind decontarea unor sume. Drumul Cristineşti – Suharău – Oroftiana, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional, a fost câştigat la licitaţie de asocierea SC Tehnic Asist SA – SC Transporturi Auto SA, însă la ora actuală nici una dintre companii nu mai lucrează.

Vicepreşedintele CJ Mihai Aroşoaie s-a deplasat marţi la faţa locului şi a constatat că firma patronată de Mirel Vlas şi-a retras toate utilajele din zonă, iar cea controlată de Constantin Conţac nici nu le trimisese acolo. Potrivit oficialului CJ, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est ar refuza decontarea unei sume de 4,5 milioane de lei, fără TVA, deşi lucrările au fost efectuate. În consecinţă, reprezentanţii societăţii au trimis la CJ o adresă prin care ar da de înţeles că, până ce nu li se achită milionul de euro solicitat, nu reiau lucrul. Problema ar fi că, printr-un contract, cele două firme s-ar fi angajat să execute o anumită parte a lucrărilor. Mai exact, Tehnic Asist ar fi trebuit să se ocupe de tronsonul Suharău – Oroftiana, iar Transporturi Auto de Cristineşti – Suharău, ori în cele din urmă reprezentanţii societăţilor s-ar fi înţeles altfel şi compania controlată de Mirel Vlas ar fi executat lucrări şi pe partea unde ar fi trebuit să intervină cea condusă de fostul lider PSD Botoşani, condiţii în care ADRNE nu îşi dă avizul de plată. „Au retras utilajele, au plecat cu totul de acolo. Nu înţeleg de ce nu au respectat termenii contractului pentru că ei au mai făcut lucrări şi ştiu ce înseamnă”, ne-a declarat Mihai Aroşoaie. Acesta a luat legătura atât cu Constantin Conţac, cât şi cu un reprezentant al Tehnic Asist pentru deblocarea investiţiei. O altă problemă ar fi şi aceea că în locul podeţelor clasice, firma menţionată ar vrea să monteze altele, care nu ar fi incluse în proiect şi care ar costa 250.000 lei bucata. „E o ditamai gogomănia”, a arătat vicepreşedintele CJ, potrivit căruia lucrările s-au întrerupt de la 1 septembrie. Stadiul fizic al lucrărilor arată că s-au executat 24% din acestea.
Proiect de aproape 10 milioane euro
Proiectul ”Modernizare DJ 291D, km 18+000 - 31 +000 Cristineşti - Suharău - Oroftiana” este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2  “Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură”. Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, iar Organism Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Proiectul, în valoare de 40.357.062,53 lei, din care 31.900.817,903 lei  reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului României, are în vedere modernizarea a 13,00 km de drum ce leagă localităţile Cristineşti,Suharău şi Oroftiana. Modernizarea acestui tronson de drum presupune execuţia de lucrări de asfaltare, marcare, semnalizare rutieră şi alte lucrări specifice. Implementarea proiectului este prevăzută pentru perioada 27 octombrie 2010 – 26 martie 2013.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
DAR DE ULTIMA STIRE DIN INVATAMANTUL BOTOSANEAN ATI AUZIT? PROFESORILOR LI S-A INTERZIS STRICT SA MAI DEA VRE-O TEMA PENTRU ACASA ELEVILOR. DE ASEMENEA S-A INTERZIS SA SE MAI LUCREZE SUPLIMENTAR CU ELEVII. SE DORESTE CA ELEVUL CAND TERMINA CICLURILE OBLIGATORII DE INVATAMANT SA STIE DOAR SA SCRIE SI SA CITEASCA! GEOGRAFIA, ISTORIA SUNT NEIMPORTANTE, CICA. AR FI DE DORIT SI UN PUNCT DE VEDERE AL SEFEI ISJ VIS-A-VIS DE ASPECTUL ACESTA!
15 septembrie 2011, 16:27
folositi expresia "reprezentantii firmei"....."firma mentionata".........care este firma, dintre cele doua? ca asa cum ati prezentat, e varza din articolul dvs......sigur este vorba de o firma, una singura care are probleme, de ce nu ati spus care?..invaluirile astea nu fac bine decat ziaristilor trompeta, care tre sa amestece lucrurile incat sa nu se inteleaga nimic...sau sa planeze....asa o ceata!
15 septembrie 2011, 12:47
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.