Știrea zilei
Scandal european de un milion de euro pe axa Transporturi Auto – Tehnic Asist
Lucrările la unul din cele mai mari programe europene derulate de Consiliul Judeţean au fost sistate din cauza neînţelegerilor privind decontarea unor sume. Drumul Cristineşti – Suharău – Oroftiana, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional, a fost câştigat la licitaţie de asocierea SC Tehnic Asist SA – SC Transporturi Auto SA, însă la ora actuală nici una dintre companii nu mai lucrează.

Vicepreşedintele CJ Mihai Aroşoaie s-a deplasat marţi la faţa locului şi a constatat că firma patronată de Mirel Vlas şi-a retras toate utilajele din zonă, iar cea controlată de Constantin Conţac nici nu le trimisese acolo. Potrivit oficialului CJ, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est ar refuza decontarea unei sume de 4,5 milioane de lei, fără TVA, deşi lucrările au fost efectuate. În consecinţă, reprezentanţii societăţii au trimis la CJ o adresă prin care ar da de înţeles că, până ce nu li se achită milionul de euro solicitat, nu reiau lucrul. Problema ar fi că, printr-un contract, cele două firme s-ar fi angajat să execute o anumită parte a lucrărilor. Mai exact, Tehnic Asist ar fi trebuit să se ocupe de tronsonul Suharău – Oroftiana, iar Transporturi Auto de Cristineşti – Suharău, ori în cele din urmă reprezentanţii societăţilor s-ar fi înţeles altfel şi compania controlată de Mirel Vlas ar fi executat lucrări şi pe partea unde ar fi trebuit să intervină cea condusă de fostul lider PSD Botoşani, condiţii în care ADRNE nu îşi dă avizul de plată. „Au retras utilajele, au plecat cu totul de acolo. Nu înţeleg de ce nu au respectat termenii contractului pentru că ei au mai făcut lucrări şi ştiu ce înseamnă”, ne-a declarat Mihai Aroşoaie. Acesta a luat legătura atât cu Constantin Conţac, cât şi cu un reprezentant al Tehnic Asist pentru deblocarea investiţiei. O altă problemă ar fi şi aceea că în locul podeţelor clasice, firma menţionată ar vrea să monteze altele, care nu ar fi incluse în proiect şi care ar costa 250.000 lei bucata. „E o ditamai gogomănia”, a arătat vicepreşedintele CJ, potrivit căruia lucrările s-au întrerupt de la 1 septembrie. Stadiul fizic al lucrărilor arată că s-au executat 24% din acestea.
Proiect de aproape 10 milioane euro
Proiectul ”Modernizare DJ 291D, km 18+000 - 31 +000 Cristineşti - Suharău - Oroftiana” este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2  “Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură”. Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, iar Organism Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Proiectul, în valoare de 40.357.062,53 lei, din care 31.900.817,903 lei  reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului României, are în vedere modernizarea a 13,00 km de drum ce leagă localităţile Cristineşti,Suharău şi Oroftiana. Modernizarea acestui tronson de drum presupune execuţia de lucrări de asfaltare, marcare, semnalizare rutieră şi alte lucrări specifice. Implementarea proiectului este prevăzută pentru perioada 27 octombrie 2010 – 26 martie 2013.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
inpuff.ro
Loading...
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
DAR DE ULTIMA STIRE DIN INVATAMANTUL BOTOSANEAN ATI AUZIT? PROFESORILOR LI S-A INTERZIS STRICT SA MAI DEA VRE-O TEMA PENTRU ACASA ELEVILOR. DE ASEMENEA S-A INTERZIS SA SE MAI LUCREZE SUPLIMENTAR CU ELEVII. SE DORESTE CA ELEVUL CAND TERMINA CICLURILE OBLIGATORII DE INVATAMANT SA STIE DOAR SA SCRIE SI SA CITEASCA! GEOGRAFIA, ISTORIA SUNT NEIMPORTANTE, CICA. AR FI DE DORIT SI UN PUNCT DE VEDERE AL SEFEI ISJ VIS-A-VIS DE ASPECTUL ACESTA!
15 septembrie 2011, 16:27
folositi expresia "reprezentantii firmei"....."firma mentionata".........care este firma, dintre cele doua? ca asa cum ati prezentat, e varza din articolul dvs......sigur este vorba de o firma, una singura care are probleme, de ce nu ati spus care?..invaluirile astea nu fac bine decat ziaristilor trompeta, care tre sa amestece lucrurile incat sa nu se inteleaga nimic...sau sa planeze....asa o ceata!
15 septembrie 2011, 12:47
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.