Știrea zilei
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE

Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.

Pentru această evaluare se pregătesc, alături de omologii din întreaga țară, și cei trei directori de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani, una dintre multele instituții publice în fața căreia oamenii stau afară, în frig, și așteaptă să fie primiți în interior.

 

În primă fază s-ar fi decis ca această evaluare să fie desfășurată la Olănești, însă jumătate dintre directorii caselor de pensii din țară s-ar fi opus din cauza fricii de coronavirus. Ca atare, ultima adresă, remisă joi, indică faptul că toți directorii vor fi evaluați în sistem online.

 

Practic, o comisie din cadrul Casei Naționale de Pensii urmează să evalueze activitatea pe anul precedent a directorilor instituțiilor subordonate, pe partea de îndeplinire a indicatorilor de performanță și care pot fi identificați în sistemul electronic al caselor de pensii.

 

Șefa de la Pensii s-a îmbolnăvit înainte de evaluare

 

Ghinion, la Casa de Pensii Botoșani, directorul Cristina Anton se află în concediu medical de la începutul săptămânii în curs, iar evaluarea va fi posibilă doar dacă starea sa de sănătate îi va permite acest lucru.

 

Am încercat să o contactăm telefonic, dar nu a răspuns.

 

Joi, 18 martie 2021, la serviciu se aflau doar cei doi adjuncți, Ioan Buzilă și Narcis Drețcanu. Accesul în biroul celor doi șefi s-a transformat într-o misiune de luptă. Iar asta grație unui paznic postat la intrare, care restricționa accesul oricui în interior.

 

 

Presa, mai ales, interzisă în Casa de Pensii

 

Inclusiv a jurnaliștilor. „Din cauza pandemiei, este interzis să urcați la etajele instituției”, ni s-a transmis sec și autoritar.

 

Când am încercat să explicăm că totuși Casa de Pensii este o instituție PUBLICĂ, reacția a fost aceeași. Am insistat accentuând faptul că jurnaliștii, potrivit Legii 544/2001, au acces în instituțiile publice: ”Mai ales pentru presă este interzis”, a fost răspunsul paznicului de la ușă.

 

Într-un final a fost nevoie de apelarea telefonică a unuia dintre directorii adjuncți care a coborât la intrare pentru a permite accesul reporterului de la Botoșăneanul.

 

Iar reacțiile au urmat și ulterior, la unul dintre etajele instituției, unde o funcționară s-a arătat deranjată de prezența presei: „Nu ar trebui să fiți aici, nu aveți voie”.

 

S-a scurtat și programul cu publicul 

 

La ora 13:50, un cetățean care avea probabil treburi la această instituție a încercat să intre, însă ușa era deja încuiată. Același paznic a apărut pentru a-l informa că instituția s-a închis deja, indicându-i programul afișat la intrare, alături de o sumedenie de alte afișe în care erau numere de telefon pentru botoșăneni, în vederea apelării funcționarilor care i-ar putea ajuta. 

 

Iar asta în condițiile în care înainte de pandemie programul cu publicul era până la 16:00 sau 16:30. 

 

Toate aceste lucruri, total anormale într-o țară care se vrea una democratică și cu un sistem de lucru transparent și total la dispoziția cetățenilor, se întâmplă sub larga umbrelă a pandemiei în care am intrat de un an. Cel mai mult profită de restricțiile cauzate de virus funcționarii din instituții, care se baricadează în birouri fără a mai fi „deranjați” de cetățeni sau presă. Și fără grija că ar putea fi luați la întrebări.

 

De altfel, inclusiv ministrul Muncii, Raluca Turcan, a interzis accesul presei la vizitele sale prin instituțiile botoșănene din subordine, acolo unde s-a deplasat cu o cohortă de șefi de la București și Botoșani și unde a renunțat la distanțarea socială, confirmând ceea ce spunea și paznicul: ”Mai ales pentru presă este interzis”.

 

loading...
Un fost profesor își așteaptă pensia de 100 de zile, Raluca Turcan: La nivelul județului Botoșani avem zero întârzieri
Instituția de la Botoșani „blestemată” cu directori care stau în concedii cu lunile! Unul l-a pârât pe celălalt până a ajuns să-i preia „modelul”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Directoarea a trecut la liberali acolo unde este soțul dânsei. Așa fac smecherii unul într-un partid și celălalt în alt partid. Sunt pe funcții oricare ar fi guvernarea pentru ca se susțin. Caracterul ambilor este josnic. Păcat că liberalii nu au găsit sau nu au vrut să găsească un om competent în rândul celor din partid. Sunt oameni buni și printre liberali sau poate,, doamna,, a plătit deja această funcție. De asta liberalii la Botoșani nu iau mai mult de 20 de procente, pentru că se faultează între ei. Păcat!
19 martie 2021, 07:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
9.6 o C
Saveni
11.3 o C
Ştefăneşti
8.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.