Știrea zilei
SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO

Dimineața zilei de 1 iulie 2022, în jur de ora 9:00. Telefoanele jurnaliștilor de la Botoșăneanul încep să fie apelate de către mai multe persoane. În câteva cuvinte, ni se transmite că angajații SC Nova Apaserv SA au descoperit o conductă ilegală cu ajutorul căreia se preiau din rețea cantități uriașe de apă și se transferă într-un iaz privat. Ni se cere prezența la fața locului și ni se spune sec: „nu vă spun al cui este iazul, pentru că sigur nu mai veniți”.

Apa ajunsă lux la Botoșani, vărsată într-un iaz privat

 

Reprezentanții Nova Apaserv împreună cu echipajul local de poliție solicitat prin 112 se aflau pe marginea unui iaz din Ipotești, comuna Mihai Eminescu. Acolo, la un hidrant suprateran a fost montat un dispozitiv atașat la un furtun care mai departe era conectat la o conductă îngropată ce prelua apa din rețeaua publică și o direcționa către un iaz aflat undeva la câteva zeci de metri distanță.

 

Mii de metri cubi de apă erau astfel pierduți din rețeaua care trebuie să asigure apă pentru întreg județul, în vremuri în care pompierii transportă apă cu cisternele, iar mii de botoșăneni nu beneficiază deloc de acest serviciu.

 

În mai multe comune ale județului, apa este furnizată doar câteva ore pe zi, câteva zile pe săptămână, într-o perioadă cu temperaturi caniculare.

 

În tot acest peisaj, o cantitate impresionantă este folosită pentru alimentarea unui iaz.

 

 

Descoperirea a fost făcută de serviciul antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA.

 

„Un furtun care pleacă din hidrant alimentează o țeavă pe o distanță de vreo 50 de metri și dacă toată lumea spunea că este caniculă, că nu se asigură agentul de către angajații Nova Apaserv, priviți un caz. În care apa, despre care nu știe nimeni de când este dat drumul pentru alimentarea acestui iaz, stau și mă întreb dacă proprietarul realizează gravitatea faptei, având în vedere seceta și faptul că toată lumea iese în față acum, pe bună dreptate. Proprietarul, dacă se simte puțin atins de ceea ce se întâmplă în jurul lui și dacă chiar îi pasă de problemele comunității noastre, a oamenilor simpli care spun că nu au ce pune pe masă din cauza lipsei apei...? Animalele suferă”,

Sorin Ciobanu, șef serviciul antifraudă SC Nova Apaserv SA.

 

Pentru acoperirea conductei clandestine a existat un consum serios de resurse întrucât țeava a fost îngropată pentru a nu fi vizibilă. Lângă hidrant putea fi observat furtunul, însă probabil că necunoscătorilor nu le-ar fi atras atenția. Nu însă și pentru inginerii de la compania de apă.

 

 

„Lucrarea este făcută așa, la sfidarea tuturor, în sensul în care este la stradă, făcută în timpul zilei. Nu știu ce a gândit persoana care a făcut această lucrare. Cert este că ne simțim efectiv ofensați de atitudinea anumitor persoane. Nu știm cine este proprietarul acestui iaz, ne vom adresa Primăriei, nu vreau să fac presupuneri sau afirmări doar pe baza celor declarate de către locuitorii comunei”,

Sorin Ciobanu, șef serviciul antifraudă SC Nova Apaserv SA.

 

Ar fi alimentat un cartier întreg

 

Debitul de scurgere în iaz era unul destul de puternic, iar reprezentantii Nova Apaserv urmează să efectueze calcule pentru a determina exact pierderile cauzate în rețea: „Și vom transmite și pierderea care este. Dar pot să vă spun că debitul este de aproximativ 80 mc pe oră. Dacă facem un calcul sumar la o săptămână, cred că dăm de o cantitate care ar fi putut alimenta un cartier întreg. Dar se pare că pentru unii nu contează astfel de lucruri”.

 

Sorin Ciobanu conduce serviciul antifraudă din cadrul companiei de apă și canalizare de mai multe luni și spune că în tot acest timp a descoperit o sumedenie de astfel de cazuri: „De vreo patru luni, de când funcționează acest serviciu, nu a fost zi să nu ieșim în teren și nu a fost caz să nu găsim ceva în afara legii. Au fost și de genul acesta, cu iazuri, cu abatoare, cu service-uri, cu spălătorii auto, cu depozite de flori, operatori economici mari”.

 

 

Au fost prelevate inclusiv probe de apă care să fie analizate la laborator, pentru a determina că provine din rețea: „Nu cred că vor mai exista dubii vizavi de locul din care provine această scurgere de apă voluntară. Nu mai este involuntară, înțeleg, mai crapă, mai apar probleme, dar atunci când vorbim de o investiție majoră, prin care s-a considerat că se poate amortiza în timp prin acest furt, din punctul meu de vedere, acesta este un furt făcut cu bună știință”.

 

Viceprimarul care s-a nimerit... prin zonă

 

La scurt timp, în zonă și-a făcut apariția Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei Mihai Eminescu care a explicat că trecea din... întâmplare și a văzut grupul de oameni, jurnaliști și polițiști: „Treceam pe drum pe aici și am văzut că erați... aveți nevoie de prezența mea aici?”.

 

Sorin Ciobanu i-a explicat despre ce este vorba: pe scurt, că se preia apă ilegal, cu ajutorul hidrantului.

 

Viceprimarul a încercat să explice: „Eu oficial pot să vă spun. Aici este un hidrant, se folosește pentru... datorită consumului mare de apă din Cucorăni, pentru că și acolo pompele de apă pompează și pentru Avicola, o parte din zonă rămâne fără apă. Și am înțeles că se fac aerisiri”.

 

 

  • Este contorizată apa?, l-a întrebat mai departe Sorin Ciobanu.

 

„Eu nu vorbesc de unde se duce apa, eu vorbesc de hidrant, eu mă opresc la limita hidrantului, a domeniului public. Eu tehnic vorbesc despre soluția asta, pe care o știu și domnii de la Nova Apaserv”,

Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei Mihai Eminescu (foto jos)

 

 

Întrebarea cea mai importantă a venit de la inginerul Claudiu Bălan: „Curiozitatea mea, pentru că stau de două ore aici, al cui este iazul acesta?”.

 

Oficial, nimeni nu știe al cui e iazul, neoficial toată lumea

 

„Terenul este înstrăinat, dar cu asta vă rog să luați legătura cu organele abilitate”, a răspuns viceprimarul. Când s-a insistat asupra întrebării, având în vedere că Valeriu Drobotă este de o mulțime de ani viceprimar într-o comună în care în general se cunosc proprietățile importante și chiar oamenii între ei, a continuat încăpățânat: „Nu știu al cui este acest iaz, este o proprietate privată”.

 

Șeful de la Antifraudă de la Nova Apaserv a încercat totuși să-l facă să conștientizeze gravitatea faptei de la fața locului și i-a explicat indicându-i hidrantul, conducta și urmele lăsate de lucrările care au fost făcute pentru acoprirea ei, moment în care Valeriu Drobotă a ridicat mâinile și a spus doar: „Nu vreau să fac niciun comentariu”.

 

Încercări penibile de inducere în eroare a celor prezenți

 

A rămas în zonă Valeriu Drobotă și s-a comportat oarecum ca un „moșier pe propria moșie”, aruncând ironii către jurnaliști despre cât este de fotogenic și vorbind mereu la telefon pentru a transmite probabil ce se întâmplă lângă iaz.

 

A depășit limita bunului simț și a atribuțiilor de serviciu având în vedere gravitatea situației, fără ca polițiștii să reacționeze. A făcut-o la momentul în care un angajat al Primăriei a ajuns cu o cheie specială prin care se putea închide sau deschide apa din hidrant. Sorin Ciobanu a cerut ca apa să fie închisă la momentul în care se ajunge pe malul iazului pentru a se testa dacă se oprește debitul și la ieșirea din țeavă, în iaz. În timpul deplasării, inginerii de la Nova Apaserv au început să strige de lângă hidrant că viceprimarul i-a cerut muncitorului să închidă apa repede și să plece imediat cu cheia.

 

În acest moment care a produs stupoare efectiv, Valeriu Drobotă a încercat o serie de scuze:

 

„Dar doar s-a oprit apa instant, dle inginer...” și s-a scuzat cum că n-ar fi auzit de testul care se dorea a fi făcut, deși reprezentanții Nova Apaserv susțineau că ilegalitatea era îndeajuns de clară. La capăt, pe malul iazului, din conductă nu s-a mai scurs niciun strop de apă.

 

În tot acest timp, sunau și telefoanele celor de la „Apă”. De la „bază” se transmitea că au început să zbârnâie telefoanele și că se fac presiuni pentru ca toată lumea să părăsească zona și să se renunțe la control.

 

Nu s-a specificat cine anume face respectivele presiuni.

 

Gireadă: Nu-mi aparține niciun iaz

 

Primarul Verginel Gireadă se afla la Piatra Neamț la momentul controlului și a sunat pentru a se interesa despre ce anume se întâmplă. Și, mai ales, după ce a fost acuzat că iazul îi aparține.

 

„Nu-mi aparține niciun iaz, nu este proprietatea mea. Este greșit, toate oile din sat beau apă de acolo și când aerisește, decât să se ducă apa de-aiurea, mai degrabă dăm drumul să se ducă într-o baltă. Apa Nova știe că aerisim tot timpul acolo, că ei nu vin, nici la aerisire, nici la pompare. Primăria face asta”,

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu

 

Mai departe a spus că un angajat al Primăriei se trezește în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a aerisi hidrantul, adică pentru a scoate aerul din rețea.

 

Pentru că altfel, oamenii ar rămâne fără apă.

 

„Le arătăm că, dacă noi nu ne mai implicăm, două sate nu mai au apă. Pentru că, dacă noi nu ne mai implicăm și facem treaba lor, tot noi ieșim rău. Tot noi aerisim când ăia rămân fără apă, întâi curge jumătate de oră de aer pe rețea și apoi apa. Iazul e al comunei, dar terenul de deasupra este al altei persoane. Iazul e al satului, e de a bea oile și vacile apă de acolo, e a satului. 

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu

 

Inginerii de la Nova Apaserv îl contrazic și susțin că la respectivul hidrant nu este necesară aerisirea.

 

„În cazul în care se află la o cotă mai înaltă față de zonă, se folosește pentru aerisirea rețelei. Hidrantul din acest caz, nefiind la o cotă înaltă, nu este necesară aerisirea rețelei în acest punct. Dacă ne uităm la cota pe care o are terenul, nu este una înaltă, care să presupună aerisirea rețelei de apă. La golirea și reumplerea conductei se utilizează dispozitive de aerisire”,

Claudiu Bălan, inginer automatist SC Nova Apaserv SA

 

Hidrant suprateran are rol principal stingere a incendiilor, iar ca rol secundar aerisirea, însă inginerii subliniază că în cazul de față nu a fost necesară.

 

 

Cea mai rapidă rezolvare a unui dosar penal?

 

Un echipaj de polițiști de la postul din comună a asistat la toate scenele, fără să intervină nici măcar la momentul în care viceprimarul fugărea muncitorul cu cheia.

 

Ba chiar, la un moment dat șeful de post a arătat că în opinia sa, la prima vedere pare să fie vorba despre un autor necunoscut care a efectuat lucrările pentru acoperirea conductei clandestine. Cel mai probabil o persoană necunoscută care, în anonimat a investit multe resurse pentru a duce apă în iazul care ar fi al satului, conform primarului.

 

Deși pare greu de crezut, unii membri ai echipajului păreau mult mai preocupați să legitimeze jurnalliștii prezenți la fața locului decât să prindă autorul branșării nelegale.

 

Ulterior au fost solicitați polițiști criminaliști din Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean anunțând ulterior faptul că astăzi, 1 iulie 2022, polițiștii din Botoșani au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din comuna Mihai Eminescu, ar fi colectat în mod neautorizat, resursă de apă din rețeaua publică de alimentare, pe care, ulterior ar fi direcționat-o intr-un iaz, din aceeași localitate. 

 

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”,

agent Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Presiuni pentru stoparea controlului

 

Dispozitivul montat pe hidrant pentru a fi conectat la conducta clandestină a fost preluat de polițiști, iar angajații Nova Apaserv au montat un sigiliu pentru a nu se mai încerca un furt ulterior din rețeaua publică.

 

Ulterior, unii jurnaliști au primit telefoane, s-au făcut presiuni asupra lor și au renunțat la subiect. Nu în ultimul rând și angajații de la compania de apă ar fi primit amenințări „cu distrugerea” pentru că au deconspirat conducta ilegală care alimenta „iazul satului Ipotești”.

 

loading...
RESTRICȚII la apă în patru comune, afectați vor fi și cetățenii din Dorohoi
Cod Portocaliu de caniculă azi și mâine, la Botoșani: Pompierii au dus apă în comunele afectate de secetă – GALERIE FOTO&VIDEO

 

 

Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Stima directorului Liviu Stefan!!!Sper sa nu se lase manipulat si santajat politic!!!!!!Proprietatea este a primarului Gireada.Dupa cum se stie cumpara orice bucatica de pamant de pe raza comunei ,dar prin persoane interpuse pentru a se pierde urma manevrelor la care recurge.Gireada,Drobota,Soptica,miroase tere a dosare DNA!!!!!!!!Asa hotii la drumul mare mai rar.
27 iulie 2022, 17:31
CE FACE DNA-ul?????Un asemenea furt din banii publici trebuie pedepsit exemplar.Se cred stapani de mosii,ei fac legea acolo,se cred proprietari de mosii si de sclavi.De aranjamentele cu pamanturile oamenilor aflati in necaz ce se mai stie?DNA,UNDE ESTI?Primarul Gireada cu vicele Drobota si cu largul ajutor al deputatului Soptica se cred STAPANI DE PAMANT SI SUFLETE!!!!!Sper sa nu se musamalizeze din nou si acest caz de FURT CALIFICAT DIN BANI PUBLICI!!!De ce nu furati toata comuna ca sa stim de o treaba?Care este punctul de vedera al biroului central PNL?
27 iulie 2022, 17:12
1) vangă s.f. (reg.) 1 Scobitură, adîncitură a terenului.2) Caragiale3) Daca asculti cu atentie inregistrarea, afli ca stie "seful mare" adica exista o intelegere ca domnii sa aeriseasca.... probabil si un acord scris... chiar si o procedura de aerisire care nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute.... apoi vom afla ca angajatul primariei care trebuia sa supravegheze aerisirea s-a deplasat de urgenta (undeva) pentru rezolvarea unei situatii (grave) ..... apoi vom afla ca nu s-au constatat pierderi de apa pe tarseul mentionat deci, nu poate fi furt....apoi vom afla ca domnii de la APA vor fi avansati si tinuti mai mult prin birouri.... si angajatul care nu a facut aerisirea corespunzator va fi penalizat cu mustrare scrisa....chiar va plati 5 mc de apa, imputati.....Si eu cu cine mai votez?
3 iulie 2022, 23:40
Aceasta primarie este bransata si la conducta de fonduri europene. Sunt cativa care taie felii din fondurile europene si publice si le duc acasa. Ulterior apar ca mari luptatori pentru comunitatea locala. Luxul, casele, amantele, functiile la partid costa mult. Vor fi ei denuntati si cu aceste furturi la fel cum a fost denuntat ciobanul liberal.
3 iulie 2022, 20:15
Paduchiosii astia ajunsi primari au devenit in cativa ani proprietari pe mii de hectare de teten, pe paduri si luciu de ape, au averi colosale ei si progeniturile lor. In vreme ce unii verifica capsunarii, altii ne fura si ne sfideaza.
2 iulie 2022, 21:08
Ciudatul nu stie ca tot mc de apa de la apa grup costa bani? De ce brasatorul nu a pus cobtor sa plateasca primaria? Ceea ce este acoli se numeste FURT, iar pentru acest lucru cineva trebuie sa raspunda penal. Au fost executati silit cetateni pentru 20 de mc de apa. Cei din conducerea cj sa sesizeze dna de urgenta, altfel devin complici. Intrebare, noi mai platim apa, sau pentru udatul gradinii e gratis?
2 iulie 2022, 21:03
la puscarie cu totii, astia de la Apa pun 100-200litri pierderi la scari de bloc si aici se alimenteaza iazuri cu mii de metrii cubi...nesimtire si aroganta maxima .
2 iulie 2022, 19:47
Apa furata este platita de toti abonatii SC Nova Apa . Vinovatii trebuie sa plateasca material si penal. Este furt. La fel se branseaza si la fondurile europene si la fondurile publice se dau mari binefacatori in folosul comun. Politia este slaba in fata lor este subordonata politic. Sesizarea trebuie facuta la parchet.
2 iulie 2022, 19:35
Cine a facut bransamentul acesta si cate alte sute de asfel de bransamente mai sunt in judet? La puscarie! De zeci de ani se fura apa tratata pentru care se platesc bani grei din buzunarele cetatenilor iar societatea deapa este in pragul falimentului. Acum cunoastem cum a fost falimentata societatea de apa, cu oameni din interior cu legaturi cu firme care lucrau pe retea si executau si bransamente. Pe la laborator
2 iulie 2022, 19:11
Fratilor nu mergeti dupa fenta?!iazul e o constructie hidrotehnica, cred ca a fost facut pt binele comunitatii pt asigurarea apei pt agricultura la irigatii si in cazul de incendii, sa poata prelua masinile isu repede apa, de aia era alimentat din instalatia de incendiu. Poate constructia era la receptie in probe tehnologice!? ..ce stiu eu, o parere de neica nimeni, daca avea alte scopuri ascunse acest iaz, nu se complica nimeni din instalatia de incendiu, se racorda direct in conducta de transport legal , frumos , platea contravaloarea marfii si mai aducea si pesti pe deasupra , organiza partide de pescuit. Si mai punea si un contor sa fie factura corecta. E jenant, totul e jenant.
2 iulie 2022, 18:50
Și eu care, plătind apa pe contor, trebuie să fiu rușinat că îmi spăl mașina cu o găleată de apă sau ud florile din strat...Și pungași ca ăștia îmi mai vorbesc mie de democrație și de cinste iar eu trebuie să-i votez pe încredere.Încă un motiv foarte bun să nu merg la vot pentru că mă fac complice la hoția celor aleși.
2 iulie 2022, 18:35
Doamne! Averi facute din .... teava! Oameni care ne conduc pentru ca au avut acces la ... teava! Sau pentru ca .... au aerisit teava....Si noi, cetatenii obisnuiti... fara teava in proximitate.... ne educam copiii sa fie corecti, integri, sa invete... pentru ca alta sansa nu au in viata....De curiozitate intreb: nu si-au dat demisia pana acum?
2 iulie 2022, 17:23
Bravo, au inceput cei de la Nova Apaserv să facă treabă! Când ajungeți și la marile abatoare, la cei cu spălătoriile auto și la cei cu piscine? Cei de la abatoare erau susținuți de fostul director al DSV-infractorul Mihai Țurcanu.Cum voiau cei de la Nova sa intervină la abatoare, imediat suna Țurcanu Mihaita și începea cu amenințări și presiuni. Cei de la Nova știu pe toți cei care fură apă, dar nu pot face nimic ca imediat încep telefoanele.Alo, DNA, dormi?
2 iulie 2022, 17:22
Domnul viceprimar care a trecut "din intamplare" se pare ca era "de serviciu" sa supravegheze buna functionare a hidrantului si sa se asigure ca iazul nu ramane fara apa!...La puscarie cu totiii!..La puscarie cu toata sleatca lui Verginel!
2 iulie 2022, 16:43
Cu Verginel Gireada și Florin Turcanu am mai apărut o data la România te iubesc. Iarăși ne facem de panarama , sa ne vadă toată tara. Oare când vom scăpa sa ne mai conducă astfel de specimene ?Ăștia au ajuns încât prostesc și detectorul de minciuni.
2 iulie 2022, 14:44
Verificati toate iazurile din zonele rezidentiale. E dezastru! Felicitari, poate este un semn de normalitate "descoperirea" aceasta! Puteti afla totul fiindca aveti contoare si stiti unde sunt zonele cu pierderi. Iazuri, gradini de basm, cartiere de lux, piscine.
2 iulie 2022, 13:42
Daca ar fi singura situatie de acest fel ,ar fi inca bine, dar pe toate conductele principale sunt bransamente ilegale si mari consumatori care nu platesc nimic.Totul cu stiinta de la sefii de la apa si de la judet.Nu intereseaya pe nimeni de omul de rand,toul este subordonat intereselor celor ce conduc judetul.Oamenii trebuie sa stie de ce nu au apa,asta e adevarul.
2 iulie 2022, 13:06
politie de doi lei. ai furtul in fata dar nu iei masuri ca te temi de x sau y. Oricum comuna M.Eminescu e jalnica cu asa reprezentanti. Daca si jurnalistii dau bir cu fugitii cand descopera o ilegalitate nu are rost sa mai comentam
2 iulie 2022, 12:37
de cati ani e iazul ?, toata lumea stie de iaz, toti tac.....in schimb cei de la apa cresc pretul la apa lunar, toti tac malc, oare chiar atata de impotenti sunt cei care trebuie sa aplice legea ?, oare toti de la apa sunt hoti, cum se acuza deseori ?am auzit ca unu care facea regula pe rutiera , al lui ar fi iazu
2 iulie 2022, 11:51
Dacă s-au făcut presiuni nu înțeleg de ce nu este anunțat DNA-ul ? Oricum trebuie ca DNA-ul sa se autosesizeze și Avocatul Poporului, dacă nu sunt și aceste instituții în cârdășie cu cei care sunt implicați în executarea recordului clandestin și furtul de apa.
2 iulie 2022, 11:35
Politia trebuie sa-si facă treaba, nu ca la Caracal. Dacă nu se găsește făptașul și șeful mafiei de la comuna Eminescu, toți șefii politiei de la Botoșani trebuie sa fie demiși, inclusiv șeful de post.
2 iulie 2022, 10:14
De ce nu spuneți cine e proprietarul iazului?De ce nu spuneți cine făcea presiuni cu telefoanele?Așa la prima citire, se poate concluziona că iazul este al lui Gireadă, marcant membru PNL și că presiuni făceau probabil unii din stafful PNL.
2 iulie 2022, 09:34
Respect bro ca ai curaj!!
2 iulie 2022, 07:09
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Trebuie să ne revenim repede, pentru că duminică jucăm la campioana CFR. Au un lot din care pot alcătui două echipe, sunt mulți jucători de calitate. Sper să fim în formă, totul depinde de noi”,Mihai Teja, antrenor FC ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9132 lei
USD
Dolarul SUA
4.8027 lei
CHF
Francul elveţian
5.0576 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5598 lei
XAU
Gramul de aur
277.1595 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2490 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2315 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3499 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2012 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6603 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.6 o C
Dorohoi
21.7 o C
Bucecea
20.9 o C
Darabani
16.0 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.