Știrea zilei
SCANDALOS : Femeie de serviciu dată afară pentru nuntă în şcoală
Vinovat surpriză într-o şcolă din Botoşani după organizarea unei nunţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a luat nici o decizie pentru că nu ar avea în atribuţii aşa ceva, primarul a cerut consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ să analizeze cazul, iar acesta a ajuns la o concluzie terifiantă: femeia de serviciu este vinovată de organizarea nunţii.

„Femeia de serviciu destituită”
La nunta din satul Scutari, comuna Milenca, cre a avut loc în şcoala construită cu bani de la Banca Mondială(foto sus) a participat inclusiv primarul Ioan Ursachi. ”Dl. director Mitoceanu face naveta, săptămânal se duce la Botoşani. Eu am avut o discuţie cu d-lui, eu am fost participant la nuntă, ştiam că o să fie filmată, ştiam că o să fie martori, ştiam…”, ne-a spus primarul de Mileanca (foto dreapta). Acesta susţine că a fost o surpriză şi pentru el organizarea nunţii în şcoală şi l-a sunat imediat pe director. Cum acesta locuieşte de fapt în municipiu, i-a transmis că nu ştie ce s-a întâmplat şi că el nu a avizat găzduirea nunţii. ”Până la urmă dl. director, fiind plecată de sâmbătă, mi-a spus că femeia de serviciu care avea cheia a dat drumul. Conform tradiţiei, aşa se proceda. Din discuţiile pe care le-am avut s-a convocat consiliul de administraţie şi să adopte imediat măsuri”, ne-a mai spus primarul Ursachi. Acest lucru s-a întâmplat, iar concluzia a fost…”Au luat ca o primă măsură schimbarea încuietorilor de la şcoală şi femeia de serviciu destituită, adică desfăcut contractul de muncă”. Primarul este convins că directorul nu are nici o vină şi crede că problemă era şi faptul că fostul director încă mai avea cheile de la unitatea de învăţământ deoarece nu le-a predat când a fost înlocuit. Ursachi neagă însă şi folosirea microbuzului şcolar la căratul nuntaşilor, susţinând că în ziua nunţii acesta a fost utilizat pentru a transporta oamenii la un incendiu din comună, unde ca fost nevoie de intervenţia rapidă a voluntarilor.
IŞJ-ul se luptă din răsputeri cu nunţile din şcoli
Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că au încercat să stopeze astfel de practici, dar că le este imposibil. „Nu este de competenţa Inspectoratului Şcolar, nu este directorul vinovat, nu i-a dat el cheia. Şcolile sunt în administrarea autorităţilor locale şi asemeni activităţilor politice şi de altă natură şi acestea se pot desfăşura în afara timpului de lucru al elevilor”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general. Ea a mai arătat că IŞJ se confruntă practic cu un fenomen în această privinţă, mai ales în satele fără restaurante devenind o obişnuinţă organizarea nunţilor în şcoli, dar că toate eforturile făcute pe lângă primării de a pune capăt unor astfel de practici au fost sortite eşecului.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
Nu conteaza cine a dat cheia, conteaza cine a spus sa dea cheia, dar asta e secret. Exact cum se intampla in sanatate: cand moare vreun pacient asistentele si infirmierele sunt de vina. Suna cunoscut, nu?
7 octombrie 2011, 10:32
Brigada de credinciosi a luat atitudine fata de greselile pamantenilor pe care institutiile statului nu ii pot pedepsi k la carte. Oricum, toti vom arde in focul iadului in 2012 cand, dupa o noua crestere a preturilor, vom manca doar mere paduretze, agrise si alte plante care au probat rezistenta la intemperiile zonei noastre geografice. Nu pot sa cred ca ala e primarul din Mileanca. Cand ies la pensie candidaz si eu acolo...nu vad asta ce poa sa faca...cred ca Lombroso e deja titirez in groapa daca personajul are ceva ascuns in mansarda si probeaza cu + valoare
6 octombrie 2011, 18:41
Aduta nu ti-e frica de focurile iadului?Este un Dumnezeu si cand o sa te pocneasca nu ai sa stii ce a cazut pe capul tau. Cum sa plateasca o amarata pentru toate porcariile voastre?Sa va fie rusine.
6 octombrie 2011, 12:36
Dumnezeu sa va aiba in paza si sa se ingrijeasca de sufletul vostru pentru toate minciunile pe care le-ati putut spune!
6 octombrie 2011, 08:54
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.