Știrea zilei
Scandalul de la Urban Serv: Sporuri plătite contabilului pentru deszăpezire peste program, Iveco second-hand cumpărat ca nou, maşini de 1,8 milioane luate printr-un SRL din Bucureşti

Dacă înaintea şedinţei consiliului de administraţie a refuzat să facă declaraţii pe seama propunerii de destituire a directorului general, la finalul întrunirii de joi a CA, adjunctul de la SC Urban Serv SA şi-a explicat solicitarea.

Probleme la achiziţii

 

Cezar Nicuţă susţine că, de la venirea sa în unitate a descoperit mai multe nereguli în privinţa achiziţiilor şi a resurselor umane.
El a exemplificat cu un Iveco ce a fost cumpărat ca nou, deşi în realitatea avea peste 1.000 de kilometri la bord şi, în plus, prezenta deja pete de rugină.
De asemenea, a depistat că societatea de salubrizare a făcut achiziţii de maşini şi utilaje printr-un SRL din Bucureşti căruia i-a plătit de-a lungul timpului 1,8 milioane de lei.
O altă problemă: un tocător cu prețul afișat pe site-ul firmei care îl comercializează de 15.596 de lei cu TVA, ar fi fost cumpărat de societatea municipalității cu 25.070 de lei, fără TVA. Adică, dacă scoatem TVA din calcul, vorbim de un preț dublu.

”Nu mi-a putut da nimeni nici o explicație pentru ce s-a întâmplat”, a spus Cezar Nicuță despre ultima achiziție menționată.

 

Probleme şi la resursele umane


În ceea ce priveşte problemele de personal, potrivit directorului adjunct s-ar fi plătit sporuri la angajaţi care conform Contractului Colectiv de Muncă nu ar fi avut dreptul să le primească, exemplificând cu un şef de sector care a beneficiat o bună perioadă de timp de un bonus de 20% la salariu.
Totodată, pentru activitatea de deszăpezire în afara programului normal de lucru ar fi ajuns să fie premiat inclusiv un contabil.
Ba mai mult, s-ar fi dat prime şi unor lucrători care au întocmit documentaţia la licitaţia pentru gestionarea noii rampe de gunoi, deşi SC Urban Serv SA a pierdut-o.


Unele bonusuri date angajaţilor s-ar fi prescris între timp


cezar nicutaCezar Nicuţă, care este şi membru al consiliului de administraţie, afirmă că o bună parte a neregulilor au fost scoase la iveală cu ocazia efectuării unui audit extern, numai că recomandările prevăzute în raport nu ar fi fost puse niciodată în practică.


„Am solicitat denunţarea în mod unilateral a contractului directorului general având în vedere, în opinia mea, săvârşirea unor fapte de corupţie de către unii salariaţi. Ţinând cont că dumnealui era la comanda Urban Serv toată această perioadă, o mare parte din vină consider că îi aparţine”,


Cezar Nicuţă, director adjunct SC Urban Serv SA.


Acesta a arătat că amintitul raport de audit prevedea recuperarea unor anumite sume, lucru care nu s-ar fi întâmplat, astfel încât unele s-ar fi prescris între timp.

 

”După aceea ne spălăm rufele în public”


Simion Drelciuc a plecat ieri de la birou la scurt timp după terminarea ședinței, având ședință de CA și la SC Nova Apaserv SA. Am discutat însă cu unul dintre administratorii care a făcut parte și din ion soriciprecedentul CA, când s-ar fi petrecut faptele descrise mai sus. Ion Sorici a respins acuzațiile aduse de Cezar Nicuță, arătând că, în general, sunt probleme mai mult de formă și nu de fond, care pot fi rezolvate în interiorul unității, nefiind în nici un caz necesară sesizarea DNA sau a altui organism de anchetă. Tocmai de aceea a și votat împotriva demiterii directorului general.


”Orice astfel de material trebuie discutat, dar de la faptul că sunt niște elemente de proceduri sau hârtii care nu sunt puse în dosare până la a cere demiterea sau plângeri la DNA sau la Camera de Conturi e o cale lungă. În primul rând că funcționează prezumția de nevinovăție a cuiva, iar omul trebuie să se apere, să vină cu un material. Ori este în interesul societății ca aceste probleme să se rezolve în interior întâi, mai ales că este vorba de oameni în primul rând și de imaginea societății, după aceea ne spălăm rufele în public. Nu e corect așa?”,


Ion Sorici, membru CA SC Urban Serv SA.


Acesta a arătat că societatea de salubrizare are oricum probleme, iar un astfel de scandal public nu face altceva decât să i le adâncească.

 

loading...
„Fata lui tata” a demisionat din fruntea Urban Serv – CINE a înlocuit-o puţin
Directorul cel mare de la Urban Serv, salvat prin Skype de la demitere; se lasă cu plângeri la DNA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Loading...
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Loading...
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Staţi calmi! Prostimea plăteşte oricât. În târgul ăsta şi-au făcut plinul toate scursurile din ţară. Mai contează Drelciuc sau alte coţofene. În toate dughenele CL, CJ şi ale primăriei e la fel.
26 ianuarie 2018, 18:00
Cine i Niculita asta?
26 ianuarie 2018, 17:44
Nu stiu cate sunt adevarate din cele prezentate, dar nu stiu si de ce Drelciuc se tine cu dintii de functia de director ? acest razboi intre directori cel mai probabil va aduce deservicii societatii iar cel mai mult vor suferi salariatii care nu au nici o vina. In cele din urma ce o sa le mai "povesteasca" acestora Drelciuc ?
26 ianuarie 2018, 13:59
Așa ne explicăm aum de ce la Botoșani gunoiul e 138 lei/pesoană, când la București este 60 lei/persoană.Prețul acesta umflat trebuie să acopere bonusuri, sporuri și cumpărături ilegale.Intrebare este, de ce consilierii au aprobat un așa preț?Acolo nu controlează nimeni?Se vede că e necesară intervenția de îndată a DNA, să ancheteze cele semnalate directorul adjunct.
26 ianuarie 2018, 12:52
Eu fac o propunere de bun simt: in 2018, director general, in fiecare luna, sa fie cate unu dintre cei doi. O luna Drelciuc si o luna Nicuta. La urma, castiga cine face nazbatii mai multe si are pile la partid mai putine. E putin probabil ca vreunul din ei sa fie pe pile acolo, dar asa, de control. Si din comisia de jurizare sa faca parte Macalet si Federovici.
26 ianuarie 2018, 10:59
drelciuc mi-a fost coleg de partid, un zero baratpe unde a fost a facut numai prostii ! aici a nimerit bine - mosia mosie,fonctia fonctie,coana Joitica coana Joitica !!!! ce ii lipsea ? minte ! a fost pus director numai pentru a face culcus unor memebri PSD ! Simioane eu iti dau un sfat DEMISIA acum cit esti inca liber.ia-ti talpasita din targ sa nu mai continuie balciul si sa se mai afle si altele !
26 ianuarie 2018, 09:19
eu nu inteleg ceva: de ce directorul adjunct, promovat in toate functiile strict pe criterii profesionale, nu face el o sesizare la dna, la politie, la prefectura (de fapt ce are sula cu prefectura). adica, daca tot esti jurist, actioneaza direct, legal, fara circ si fara zgomot.
26 ianuarie 2018, 09:14
Am spus de mai multa vreme ca la Urban Serv nu exista un management corect si eficient,insa nimeni nu a auzit pentru ca toata conducerea era ,protapita" acolo pe criterii politice. Si acum este la fel. Daca nu este asa, atunci cum se explica faptul ca in zilele de lucru nu vedeai un maturator sa-si faca sectorul, iar duminica erau cate 4-5 pe aceeasi strada? De ce? Pentru ca se acordau sporuri grase la salarii. In general orasul este murdar, gunoiul este scump, dar se ridica foarte rar.Daca un utilaj nou este ruginit si are mai mult de 60-70 km efectuati la achizitionare si daca alte utilaje au fost procurate cu pret dublu atunci, mai nenicule, asta-i treaba de DNA, nu de musamalizari interne. Sa treaca cineva cu buldozerul pe acolo si sa rada raul din radacina.Soricinu cumva este si el implicat si vrea sa acopere totul?
26 ianuarie 2018, 08:55
Este angajat la compartimentul de control financiar sau este director adjunct???Probabil fisa postului e destul de restrânsă daca are timp de astfel de prostii...Mi se pare ca e o răfuiala intre șmecheri si activitatea este neglijata in defavoarea cetățeanului...PS
26 ianuarie 2018, 08:49
Bursa zvonurilor anunta ca Drelciuc se zbate sa le scoata din CA pe Mioara Jurgiu si Manuela Anitei pentru ca acestea nu-i executa comenzile si pentru a reactiva de la naftalina pe Pricopi si Zarnescu. Pricopi si Zarnescu doi apropiati ai dirijorului Sorici.
26 ianuarie 2018, 08:39
Cand managerul nu e de gasit se ocupa de munca de partid, tot munca e !!!!
26 ianuarie 2018, 08:33
Ce va asteptati sa declare Sorici, cel care a beneficiat,ani de zile, de deconturi grase atunci cand venea de la Brasov la sedintele de CA si se caza doar la Casa Lux, cel care primea bani de la US sub forma de cotizatie la Liga condusa chiar de dansul, ......, cel care intodeauna a inclinat balanta deciziilor in CA in favoarea lui si a lui Drelciuc. Apropo de ce credeti ca si-a dat demisia din functia de presedinte CA ?
26 ianuarie 2018, 08:31
...dar poate ne explica domnul manager cum a devenit firma de salubritate a targului refugiul tuturor pilosilor din oras, poate ne spune ceva despre cum se dau locurile in piata sau in cimitire, sau poate ne explica ce face in timpul programului ca e cam totdeauna de negasit.
26 ianuarie 2018, 08:14
Nicuta cum ajunge sef, totul o sa mearga perfect si la pilele care le are ar fi pacat sa piarda trenul !Barem acum cand PSD este pe val.
26 ianuarie 2018, 08:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.2 o C
Dorohoi
17.6 o C
Bucecea
16.3 o C
Darabani
19.4 o C
Saveni
17.3 o C
Ştefăneşti
17.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.