Știrea zilei
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale

Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.

Situație financiară vecină cu tragedia


Compania la care CJ este acționar majoritar se află într-o situație financiară teribilă.


A pierdut procese pe sume de milioane de lei și i s-au înființat popriri pe conturi.


Chiar dacă anul precedent l-a încheiat pe profit, datoriile au continuat să crească și au depășit 56 de milioane de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro.


”Este o analiză foarte profundă pe care o realizez zilele acestea. În momentul în care o finalizăm facem toate modificările necesare. Se vor lua toate măsurile care se impun”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Aceasta a promis că la finalul evaluării va trimite și un comunicat în care va expune situația exactă a societății.

 

”Președintele CA a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă”


Întrebată dacă se va merge în continuare cu aceeași echipă de conducere, Doina Federovici nu a ezitat să răspundă direct:


”Din punctul meu de vedere, nu. Nu! Deci eu am o lună de zile de când sunt pe scaunul acesta, știu că toată lumea are un grad foarte mare de așteptare, dar pașii trebuie făcuți pe lege pentru că nimeni nu-și asumă astăzi să încalce legea. E clar ca bună ziua.”


doina federovici presedinte cj botosaniȘefa CJ a discutat deja de trei ori cu directorul general al SC Nova Apaserv SA, s-a întâlnit și cu director economic Daniela Jâtărașu. Și susține că, deși avea deja câteva informații dinaintea demarării analizei, ceea ce descoperă îi depășește și cele mai pesimiste așteptări.  


”Lucrurile nu funcționează corespunzător la Nova Apaserv și o știe toată lumea. Și acolo trebuie intervenit cu legea în mână, cu responsabilitate și cu măsurile care trebuie puse în aplicare în perioada următoare pentru că așa, dacă stăm numai și discutăm, nu rezolvăm nimic”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Noua conducătoare a CJ nu poate uita că în pandemie consiliul de administrație al societății a încercat să mărească remunerația membrilor.


”Aduceți-vă aminte că președintele consiliului de administrație a venit anul acesta că voia să i se majoreze remunerația. Asta era singura lor grijă. Și a fost respinsă propunerea de plenul Consiliului Județean”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

 

Când a devenit director era în partidul care trebuie, acum...?


Jurist de meserie, Albert Tănasă se află la prima sa experiență ca director, nu a mai ocupat o asemenea funcție nici la privat, nici la stat.


După alegerile locale din 2016, câștigate de PSD, în martie 2017 CA-ul l-a numit mai întâi director interimar al SC Nova Apaserv SA. Ulterior s-a organizat și concurs și, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, membrul partidului care deținea conducerea CJ, adică Albert Tănasă, l-a câștigat.

 

Mandatul i se termină în iulie 2021, însă între timp, după PRM și PSD, Albert Tănasă a ajuns în Pro România și la oficializarea intrării în noul partid a negat orice sprijin politic în dobândirea funcției.


Pro România se află în alianță cu PSD la CJ, însă în cadrul negocierilor reprezentanților ALDE – Pro România nu li s-a promis și funcția de director la SC Nova Apaserv SA.

 

”Vom lua măsuri chiar radicale”


Iar istoria recentă arată că, atunci când s-a schimbat conducerea CJ, nu a mai contat dacă directorul general avea sau nu concurs dat, fiind înlocuit.  


”Noi, Consiliul Județean, suntem acționarul majoritar. SC Nova Apaserv este societate comercială, au audit intern, au audit extern acolo, deci nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere, că, dacă aș putea astăzi să intervin, astăzi aș interveni, dar trebuie să ne uităm și pe lege”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Va analiza inclusiv modul de îndeplinire a indicatorilor de performanță din contractul de mandat și a promis: ”vom lua măsuri chiar radicale”.  

 

loading...
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Maria=tanti menajera ciumista
2 decembrie 2020, 18:23
Marie, externalizarea serviciilor prin concesionare este singura soluție. Evident, voi nu vreți asta fiindcă privatul va pune la munca și este posibil sa mai rămână 10% din personalul tessa format din pile departid.
2 decembrie 2020, 16:48
Maria scrii prostii, iar cea mai mare este cea de la punctul e) când afirmi faptul ca reprezentantul CJ in AGA a dormit, pai cei 33 de consilierii județeni sunt reprezentanții CJ in AGA. Rămâne sa ne scrii mai exact care dintre ei, colegii tai sau cei din opoziție ?
2 decembrie 2020, 16:27
Citind opiniile de mai sus, mi-am dat seama că majoritatea cred că totul se face doar pentru a ,,promova” oamenii din partid. Așa o fi, noi nu cunoaștem ,,moravurile” actuale, însă problemele principale sunt cu totul altele: a) un management foarte slab practicat de Tănase de ani de zile( mai exact este nepriceput în ale conducerii); b) la această unitate există pierderi mari de apă de foarte mulți ani și nimeni nu a acționat pentru reducerea lor; c) există un număr mare de angajați la TESA și prea mulți directori cu salarii mari care nu-și justifică funcțiile; reduceți posturile birocratice și majorați-le pe cele de execuție , angajând muncitori de înaltă calificare,disciplinați; d) unitatea de implementare a proiectelor acționează dezastruos pentru că cei angajați sunt nepricepuți; e) reprezentantul CJ în adunarea generală a dormit în papuci și nu și-a făcut datoria.
2 decembrie 2020, 13:03
Manegement extern, singura solutie. La pachet cu expertiza pe bune. Cantitatea de apa intrata si tratata, versus cantitatea de apa vanduta. Nimeni nu va reusi sa stopeze mafia cu radacini adanci in randul potentatilor Botosaniului. Plasteste amaratul pret de apa minerala pentru udatul gradinilor bastanilor din Bt. Incercari a fost si vor mai fi. Cine se pune cu mafia, pierde.
2 decembrie 2020, 11:01
O eroare ce necesita reparată. Numirea lui ca director a fost pe vremea cand era pe listele de senatori PSD. Albert este un oportunist fară margini, un obraznic si un trădător. Deși a plecat din PSD trântind ușa, se lauda se curând că "o s-o conving pe Doinița sa ma reprimească in PSD si voi rămâne director". Cum nu mai are unde sa se ducă dacă rămâne fără post și cum si Huncă s-o prins cine este Albert Tănase a început demersurile sa-si inventeze un post de jurist la Nova Apa desi serviciul juridic este externalizat. Numai ca organigrama tot Doinița o aprobă. Vedem dacă o mai păcălește o dată.
2 decembrie 2020, 10:00
Atunci cand cumperi 1000Mc de apa si vinzi doar 250 MC, iar cu restul nu vrei sa spui ce ai facut, inseamna ca SE FURĂ. Aduceti un expert independent si veti vedea ca se fura, fiindca alta explicatie nu este. Concesionati totul cu clauze drastice si veti vedea ce profituri se pot obtine. Insa de la sefia furnizorului de apa-Novaapa si pana la sefia laboratorului, totul este corupt. Proprietatile de hectare, piscine, iazuri si tarlale se uda.
2 decembrie 2020, 09:54
Poate chiar va fi o schimbare la nivelul acestei societati ca de la directorul general pe care rar il vezi , la cel operational=spagar nu mai zic.
2 decembrie 2020, 08:07
Doinita clocoteste de o luna plină de energie sa rezolve problemele de la Nova. A analizat membrii CA, a analizat reprezentantul in AGA, a analizat sefii din sindicat și concluzia personală este ca trebuie schimbat directorul tanase pentru ca a părăsit PSD, iar postul este a PSD-ului. La viitorul concurs de director vor fi introduse întrebări din statutul partidului .
2 decembrie 2020, 08:02
Daniela Jitarasu, foarte bine pregatita ca nora. S-au adunat toți politrucii pe salarii mari
2 decembrie 2020, 07:47
Trebuie pus cumătru si de asta nu mai este bun ?
2 decembrie 2020, 07:32
Dar Obuf ciubucarul când îl schimbați ? Cel care in loc sa urmărească pierderile de apa din rețele se lauda ca-l susține PSD-ul și nu da explicații la nimeni .
2 decembrie 2020, 07:13
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9483 lei
USD
Dolarul SUA
4.3786 lei
CHF
Francul elveţian
4.7500 lei
GBP
Lira sterlină
5.8051 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
250.8945 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2470 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3562 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4205 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1945 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.6 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.