Știrea zilei
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus

Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.

Datorii de 32 de milioane de lei în 2014


După părăsirea postului de manager, pe care l-a ocupat de pe 15 septembrie 2014 şi până pe 15 iulie 2018, când Costică Macaleţi a refuzat să îi prelungească mandatul, Corneliu Mihai şi-a prezentat un succint raport de activitate.


Bazat pe cifre şi nu pe vorbe.


Ei bine, la data la care a preluat conducerea celei mai mari unităţi sanitare a judeţului, „Mavromati” avea datorii totale de nici mai mult, nici mai puţin de 32,2 milioane de lei.


7


milioane de euro era astfel debitul total înregistrat de Spitalul Judeţean la jumătatea anului 2014.

 

Plus de 2,3 milioane în 2018 şi un val de investiţii


Începând cu anul 2015 „Mavromati” nu a mai înregistrat pierderi, pentru ca la data predării mandatului să înregistreze un sold creditor (profit în termenii economici ai societăţilor comerciale) de 2,3 milioane de lei.


Iar aceste rezultate financiare s-au obţinut în condiţiile în care în 2015, 2016 şi 2017 s-au realizat şi investiţii în valoare totală de 16,4 milioane de lei cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, dar şi din veniturile proprii ale spitalului, care a ajuns pe plus şi şi-a permis să aloce sume importante şi pentru dezvoltare.

Majoritatea s-au realizat în scopul achiziţionării de aparatură medicală pentru blocul operator, secţia ATI, secţia radiologie, ambulatoriul de specialitate, maternitate, cardiologie. De asemenea, s-au deschis încă două săli de operaţii (neurochirurgie şi ortopedie), iar în peste 60% din secţii s-a schimbat mobilierul.

 

S-a câştigat procesul care putea închide spitalul


La 30 iunie 2018, cu doar două săptămâni înainte de terminarea mandatului managerului, s-au finalizat şi investiţiile necesare punerii în funcţiune a aparatelor RMN şi CT, în raport menţionându-se că, „spitalul nostru a fost al doilea din ţară care a pus în funcţiune cele două aparate”.


„În concluzie, am preluat conducerea spitalului în anul 2014 cu probleme financiare grave. Printr-un efort susţinut, împreună cu membrii comitetului director, şefii de secţii, şefii de servicii, am reuşit să echilibrăm situaţia financiară a spitalului până la finele lunii iulie 2015 prin achitarea tuturor datoriilor şi arieratelor”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Economist de profesie, acesta a menţionat şi că în 2016 „Mavromati” a obţinut sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat de SC Sanomed SA prin care se cereau spitalului 9 milioane lei şi că în perioada 2015 – 2018 s-au acordat toate drepturile cuvenite angajaţilor, inclusiv tichete de masă şi drepturi băneşti de 4,8 milioane de lei obţinute în instanţă.

 

Cui mulţumeşte


7,4


milioane de lei avea Spitalul Judeţean în conturi la data la care managerul a părăsit postul.


Şi aceasta cu toate că în aceşti patru ani cheltuielile cu medicamentele, materialele sanitare şi salarizarea au crescut exorbitant.


„Toate aceste realizări s-au datorat eficientei colaborări şi muncii susţinute a tuturor celor care am lucrat în această perioadă. Mulţumesc membrilor Comitetului Director, şefilor de secţii, servicii, birouri pentru sprijinul acordat. De asemenea, le mulţumesc tuturor medicilor, asistenţilor şi celorlalte categorii de personal pentru munca lor, înţelegerea şi efortul depus în realizarea contractului cu Casa de Asigurări”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Acesta a considerat prezentarea unui raport de activitate drept o obligaţie morală faţă de locuitorii judeţului Botoşani, care în calitate de contribuabili şi beneficiari au dreptul la servicii de calitate, aparatură performantă şi condiţii hoteliere optime.

 

C-aşa vor muşchii lor


Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu a prezentat vreun motiv pentru care a refuzat să semneze prelungirea contractului managerului de la „Mavromati”, spunând doar că este o decizie a „echipei manageriale” de la CJ, fără să precizeze cine face parte din această echipă şi nici care au fost motivele pentru care a luat o asemenea măsură.

Cert este că manager interimar a fost numită o doctoriţă care anul trecut a luat 3 şi ceva la examenul pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Sănătate Publică.

 

loading...
AMENDĂ la Spitalul Județean Mavromati de la Garda de Mediu
O secție a Spitalului Mavromati a intrat în reparații: VALOAREA lucrărilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
sa fim serioasi economii pe banii cetatenilor. nu tu medicamente, nu tu analize, rmn etc. toti smecherasii de doftoroi te trimit la cabinetul privat. sa se dea o lege cei care lucreaza in privat sa nu aiba voie sa lucreze si in domeniul de stat. e o mare pacaleala, platesti degeaba contributii cas. in realitate spaguta la spital si apoi purcoiul de bani la cabinetele private cu aparatura rudimentara, ca doar nu ar fi fraieri sa investeasca in aparatura performanta.
14 august 2018, 14:23
daca este asa de bun directorul asta isi gaseste usor un post de munca in privat si nu-l mai plangeti degeaba
14 august 2018, 12:36
...Al dracului sefi, nu? Dar economii sau facut cu energia , medicamentele s.a.m.d. Mie mi sa prescris aspirina cardio si am fost trimis la LUX Ro sa fac RMN, pe banii cui? Nu ati dat medicamente si ati purtat lumea la cabinetele particulare, asa ati facut economii la buget ! Dar lucrurile NU raman asa, clica de hoti ce sunteti ! Ne vedem la Judecatorie, Parchet , DNA si tot asa...cu economii cu tot, altceva decat sa luati salarii nu ati facut, plimbati lumea pe drumuri pe banii lor si voi faceti economii la spital insa va creste averea personala zilnic !!!
14 august 2018, 11:59
Salutam cu mult respect aceasta schimbare, era necesara. Managerul Corneliu Mihai se credea boier pe mosia lui. Avea un comportament mediocru cu cadrele medicale, iar salariatii asteptau de mult acest moment, chiar daca dictatorul se credeea nemuritor.
14 august 2018, 11:41
Nu-i nici acest Mihai mare om .Politic a venit ,politic pleaca.Doar nu cred ca exista vreun idiot sa creada ca ramai director ,inspector ,mare sef daca nu ai sustinere de la un partid aflat la conducere national sau local.Ce performanta ,ce profesionalism .De adormit copii.astazi daca vrei sa fii pana si bucatar ocupi postul daca ai sustinere politica sau nepotismul e baza.Restul vrajeala.
14 august 2018, 11:39
I-o venit si la asta vremea. Slugarnicia si tradarea se plateste. Iubesc tradarea dar urasc tradatorii.Un asemenea caracter e cla ca nu avea cum sa ramana cocotat acolo multa vreme. O sa-l angajeze Turcanu ca el l-o adus de la Lisna si l-o facut sef la spital.Nici o expertiza, slugarnicie si atat. Peste tot, si in Vama si la Garda si-a facut numarul, motiv pentru care nici un coleg nu-l respecta. Despre viata privata nu vorbim acum. Ca e urat :-)Bravo domle Macalet. Ai sute de oameni de sute de ori mai buni.
14 august 2018, 10:00
si nu-ti vine sa strigi: Mu,e PSD???
14 august 2018, 09:47
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.