Știrea zilei
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus

Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.

Datorii de 32 de milioane de lei în 2014


După părăsirea postului de manager, pe care l-a ocupat de pe 15 septembrie 2014 şi până pe 15 iulie 2018, când Costică Macaleţi a refuzat să îi prelungească mandatul, Corneliu Mihai şi-a prezentat un succint raport de activitate.


Bazat pe cifre şi nu pe vorbe.


Ei bine, la data la care a preluat conducerea celei mai mari unităţi sanitare a judeţului, „Mavromati” avea datorii totale de nici mai mult, nici mai puţin de 32,2 milioane de lei.


7


milioane de euro era astfel debitul total înregistrat de Spitalul Judeţean la jumătatea anului 2014.

 

Plus de 2,3 milioane în 2018 şi un val de investiţii


Începând cu anul 2015 „Mavromati” nu a mai înregistrat pierderi, pentru ca la data predării mandatului să înregistreze un sold creditor (profit în termenii economici ai societăţilor comerciale) de 2,3 milioane de lei.


Iar aceste rezultate financiare s-au obţinut în condiţiile în care în 2015, 2016 şi 2017 s-au realizat şi investiţii în valoare totală de 16,4 milioane de lei cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, dar şi din veniturile proprii ale spitalului, care a ajuns pe plus şi şi-a permis să aloce sume importante şi pentru dezvoltare.

Majoritatea s-au realizat în scopul achiziţionării de aparatură medicală pentru blocul operator, secţia ATI, secţia radiologie, ambulatoriul de specialitate, maternitate, cardiologie. De asemenea, s-au deschis încă două săli de operaţii (neurochirurgie şi ortopedie), iar în peste 60% din secţii s-a schimbat mobilierul.

 

S-a câştigat procesul care putea închide spitalul


La 30 iunie 2018, cu doar două săptămâni înainte de terminarea mandatului managerului, s-au finalizat şi investiţiile necesare punerii în funcţiune a aparatelor RMN şi CT, în raport menţionându-se că, „spitalul nostru a fost al doilea din ţară care a pus în funcţiune cele două aparate”.


„În concluzie, am preluat conducerea spitalului în anul 2014 cu probleme financiare grave. Printr-un efort susţinut, împreună cu membrii comitetului director, şefii de secţii, şefii de servicii, am reuşit să echilibrăm situaţia financiară a spitalului până la finele lunii iulie 2015 prin achitarea tuturor datoriilor şi arieratelor”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Economist de profesie, acesta a menţionat şi că în 2016 „Mavromati” a obţinut sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat de SC Sanomed SA prin care se cereau spitalului 9 milioane lei şi că în perioada 2015 – 2018 s-au acordat toate drepturile cuvenite angajaţilor, inclusiv tichete de masă şi drepturi băneşti de 4,8 milioane de lei obţinute în instanţă.

 

Cui mulţumeşte


7,4


milioane de lei avea Spitalul Judeţean în conturi la data la care managerul a părăsit postul.


Şi aceasta cu toate că în aceşti patru ani cheltuielile cu medicamentele, materialele sanitare şi salarizarea au crescut exorbitant.


„Toate aceste realizări s-au datorat eficientei colaborări şi muncii susţinute a tuturor celor care am lucrat în această perioadă. Mulţumesc membrilor Comitetului Director, şefilor de secţii, servicii, birouri pentru sprijinul acordat. De asemenea, le mulţumesc tuturor medicilor, asistenţilor şi celorlalte categorii de personal pentru munca lor, înţelegerea şi efortul depus în realizarea contractului cu Casa de Asigurări”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Acesta a considerat prezentarea unui raport de activitate drept o obligaţie morală faţă de locuitorii judeţului Botoşani, care în calitate de contribuabili şi beneficiari au dreptul la servicii de calitate, aparatură performantă şi condiţii hoteliere optime.

 

C-aşa vor muşchii lor


Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu a prezentat vreun motiv pentru care a refuzat să semneze prelungirea contractului managerului de la „Mavromati”, spunând doar că este o decizie a „echipei manageriale” de la CJ, fără să precizeze cine face parte din această echipă şi nici care au fost motivele pentru care a luat o asemenea măsură.

Cert este că manager interimar a fost numită o doctoriţă care anul trecut a luat 3 şi ceva la examenul pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Sănătate Publică.

 

loading...
AMENDĂ la Spitalul Județean Mavromati de la Garda de Mediu
O secție a Spitalului Mavromati a intrat în reparații: VALOAREA lucrărilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Loading...
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Loading...
Botoșănenii care trimit Crăciunul în Diaspora, mii de pachete cu bunătăți au luat drumul Europei - FOTOGALERIE
Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a fost una agitată cu multe cumpărături și pregătiri. Cum nu toți botoșănenii plecați peste hotare au putut să vină acasă măcar de Crăciun, cei dragi, rămași în Botoșani, le-au trimis un strop de bucurie. De acasă.
Minunea din viața familiei Cenușă! Crăciunul perfect sărbătorit în familie într-o atmosferă de împlinire sufletească! FOTO&VIDEO
Soții Iustina și Teodor Cenușă se mândresc acum cu fiica lor, Parascheva, o mânuță de fetiță gingașă și zglobie care le-a apărut în viață, împlinindu-i. Iar tabloul acestei familii este chiar unul care se apropie de perfecțiune.
Eroul martir Florică Murariu „omorât” din nou, chiar de botoșănenii lui! Numele dat școlii în memoria sa a fost retras - GALERIE FOTO
Pe 24 decembrie 1989, Florică Murariu, unul dintre cei mai mari rugbiști pe care i-am avut vreodată pe acest pământ, e chemat la unitate, fiind cadru MApN. În zona parcului Moghioroș e oprit de soldații unității 01270 din Focșani. I se cere să se legitimeze. E cu geacă, poartă blugi, arată a terorist. Duce mâna să se legitimeze, moment în care soldatul Lepădatu Fănică, văzându-i tricoul naționalei statului Zimbabwe, pe care sportivul îl purta, îl împușcă pe cel care jucase pentru România de peste 70 de ori. Ucigașul este, și azi, liber!
Trei elevi au produs singuri un filmuleț prin care fac reclamă liceului: Destinația ta pentru un viitor promițător VIDEO
Unii își fac reclamă pe la televiziuni, alții contactează chiar firme specializate în marketing în încercarea de a atrage elevi. Ceea ce nu este un lucru tocmai simplu într-un județ în care populația scade de la o zi la alta și tot mai puțini tineri acceptă să rămână în mediul rural sau prin ”orășele”.
Încăierare pentru postul de director la ”Apă”, prima doamnă a liberalilor a dat peste domnul cu banii de la PSD
Operatorul licențiat de apă și canalizare derulează în aceste zile procedura de selecție a trei dintre cei patru directori. Iar una dintre funcțiile scoase la concurs a generat prima ciocnire PNL – PSD pentru șefia unei unități de stat după revenirea liberalilor la guvernare și trecerea social-democraților în opoziție.
PSD-ul acuzat că minte în comunicate de un primar de-al lor pe picior de plecare la ALDE: Vrea din ăștia care au blocuri multe, nu din ăștia cu case
Scandal în toată regula între PSD și ALDE, după ce a doua formațiune politică menționată a ieșit public cu o listă de primari, printre care trei social-democrați, care ar trece la ALDE și ar candida din partea acestui partid la alegerile de anul viitor.
sa fim serioasi economii pe banii cetatenilor. nu tu medicamente, nu tu analize, rmn etc. toti smecherasii de doftoroi te trimit la cabinetul privat. sa se dea o lege cei care lucreaza in privat sa nu aiba voie sa lucreze si in domeniul de stat. e o mare pacaleala, platesti degeaba contributii cas. in realitate spaguta la spital si apoi purcoiul de bani la cabinetele private cu aparatura rudimentara, ca doar nu ar fi fraieri sa investeasca in aparatura performanta.
14 august 2018, 14:23
daca este asa de bun directorul asta isi gaseste usor un post de munca in privat si nu-l mai plangeti degeaba
14 august 2018, 12:36
...Al dracului sefi, nu? Dar economii sau facut cu energia , medicamentele s.a.m.d. Mie mi sa prescris aspirina cardio si am fost trimis la LUX Ro sa fac RMN, pe banii cui? Nu ati dat medicamente si ati purtat lumea la cabinetele particulare, asa ati facut economii la buget ! Dar lucrurile NU raman asa, clica de hoti ce sunteti ! Ne vedem la Judecatorie, Parchet , DNA si tot asa...cu economii cu tot, altceva decat sa luati salarii nu ati facut, plimbati lumea pe drumuri pe banii lor si voi faceti economii la spital insa va creste averea personala zilnic !!!
14 august 2018, 11:59
Salutam cu mult respect aceasta schimbare, era necesara. Managerul Corneliu Mihai se credea boier pe mosia lui. Avea un comportament mediocru cu cadrele medicale, iar salariatii asteptau de mult acest moment, chiar daca dictatorul se credeea nemuritor.
14 august 2018, 11:41
Nu-i nici acest Mihai mare om .Politic a venit ,politic pleaca.Doar nu cred ca exista vreun idiot sa creada ca ramai director ,inspector ,mare sef daca nu ai sustinere de la un partid aflat la conducere national sau local.Ce performanta ,ce profesionalism .De adormit copii.astazi daca vrei sa fii pana si bucatar ocupi postul daca ai sustinere politica sau nepotismul e baza.Restul vrajeala.
14 august 2018, 11:39
I-o venit si la asta vremea. Slugarnicia si tradarea se plateste. Iubesc tradarea dar urasc tradatorii.Un asemenea caracter e cla ca nu avea cum sa ramana cocotat acolo multa vreme. O sa-l angajeze Turcanu ca el l-o adus de la Lisna si l-o facut sef la spital.Nici o expertiza, slugarnicie si atat. Peste tot, si in Vama si la Garda si-a facut numarul, motiv pentru care nici un coleg nu-l respecta. Despre viata privata nu vorbim acum. Ca e urat :-)Bravo domle Macalet. Ai sute de oameni de sute de ori mai buni.
14 august 2018, 10:00
si nu-ti vine sa strigi: Mu,e PSD???
14 august 2018, 09:47
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.