Știrea zilei
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus

Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.

Datorii de 32 de milioane de lei în 2014


După părăsirea postului de manager, pe care l-a ocupat de pe 15 septembrie 2014 şi până pe 15 iulie 2018, când Costică Macaleţi a refuzat să îi prelungească mandatul, Corneliu Mihai şi-a prezentat un succint raport de activitate.


Bazat pe cifre şi nu pe vorbe.


Ei bine, la data la care a preluat conducerea celei mai mari unităţi sanitare a judeţului, „Mavromati” avea datorii totale de nici mai mult, nici mai puţin de 32,2 milioane de lei.


7


milioane de euro era astfel debitul total înregistrat de Spitalul Judeţean la jumătatea anului 2014.

 

Plus de 2,3 milioane în 2018 şi un val de investiţii


Începând cu anul 2015 „Mavromati” nu a mai înregistrat pierderi, pentru ca la data predării mandatului să înregistreze un sold creditor (profit în termenii economici ai societăţilor comerciale) de 2,3 milioane de lei.


Iar aceste rezultate financiare s-au obţinut în condiţiile în care în 2015, 2016 şi 2017 s-au realizat şi investiţii în valoare totală de 16,4 milioane de lei cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, dar şi din veniturile proprii ale spitalului, care a ajuns pe plus şi şi-a permis să aloce sume importante şi pentru dezvoltare.

Majoritatea s-au realizat în scopul achiziţionării de aparatură medicală pentru blocul operator, secţia ATI, secţia radiologie, ambulatoriul de specialitate, maternitate, cardiologie. De asemenea, s-au deschis încă două săli de operaţii (neurochirurgie şi ortopedie), iar în peste 60% din secţii s-a schimbat mobilierul.

 

S-a câştigat procesul care putea închide spitalul


La 30 iunie 2018, cu doar două săptămâni înainte de terminarea mandatului managerului, s-au finalizat şi investiţiile necesare punerii în funcţiune a aparatelor RMN şi CT, în raport menţionându-se că, „spitalul nostru a fost al doilea din ţară care a pus în funcţiune cele două aparate”.


„În concluzie, am preluat conducerea spitalului în anul 2014 cu probleme financiare grave. Printr-un efort susţinut, împreună cu membrii comitetului director, şefii de secţii, şefii de servicii, am reuşit să echilibrăm situaţia financiară a spitalului până la finele lunii iulie 2015 prin achitarea tuturor datoriilor şi arieratelor”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Economist de profesie, acesta a menţionat şi că în 2016 „Mavromati” a obţinut sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat de SC Sanomed SA prin care se cereau spitalului 9 milioane lei şi că în perioada 2015 – 2018 s-au acordat toate drepturile cuvenite angajaţilor, inclusiv tichete de masă şi drepturi băneşti de 4,8 milioane de lei obţinute în instanţă.

 

Cui mulţumeşte


7,4


milioane de lei avea Spitalul Judeţean în conturi la data la care managerul a părăsit postul.


Şi aceasta cu toate că în aceşti patru ani cheltuielile cu medicamentele, materialele sanitare şi salarizarea au crescut exorbitant.


„Toate aceste realizări s-au datorat eficientei colaborări şi muncii susţinute a tuturor celor care am lucrat în această perioadă. Mulţumesc membrilor Comitetului Director, şefilor de secţii, servicii, birouri pentru sprijinul acordat. De asemenea, le mulţumesc tuturor medicilor, asistenţilor şi celorlalte categorii de personal pentru munca lor, înţelegerea şi efortul depus în realizarea contractului cu Casa de Asigurări”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Acesta a considerat prezentarea unui raport de activitate drept o obligaţie morală faţă de locuitorii judeţului Botoşani, care în calitate de contribuabili şi beneficiari au dreptul la servicii de calitate, aparatură performantă şi condiţii hoteliere optime.

 

C-aşa vor muşchii lor


Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu a prezentat vreun motiv pentru care a refuzat să semneze prelungirea contractului managerului de la „Mavromati”, spunând doar că este o decizie a „echipei manageriale” de la CJ, fără să precizeze cine face parte din această echipă şi nici care au fost motivele pentru care a luat o asemenea măsură.

Cert este că manager interimar a fost numită o doctoriţă care anul trecut a luat 3 şi ceva la examenul pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Sănătate Publică.

 

loading...
AMENDĂ la Spitalul Județean Mavromati de la Garda de Mediu
O secție a Spitalului Mavromati a intrat în reparații: VALOAREA lucrărilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
sa fim serioasi economii pe banii cetatenilor. nu tu medicamente, nu tu analize, rmn etc. toti smecherasii de doftoroi te trimit la cabinetul privat. sa se dea o lege cei care lucreaza in privat sa nu aiba voie sa lucreze si in domeniul de stat. e o mare pacaleala, platesti degeaba contributii cas. in realitate spaguta la spital si apoi purcoiul de bani la cabinetele private cu aparatura rudimentara, ca doar nu ar fi fraieri sa investeasca in aparatura performanta.
14 august 2018, 14:23
daca este asa de bun directorul asta isi gaseste usor un post de munca in privat si nu-l mai plangeti degeaba
14 august 2018, 12:36
...Al dracului sefi, nu? Dar economii sau facut cu energia , medicamentele s.a.m.d. Mie mi sa prescris aspirina cardio si am fost trimis la LUX Ro sa fac RMN, pe banii cui? Nu ati dat medicamente si ati purtat lumea la cabinetele particulare, asa ati facut economii la buget ! Dar lucrurile NU raman asa, clica de hoti ce sunteti ! Ne vedem la Judecatorie, Parchet , DNA si tot asa...cu economii cu tot, altceva decat sa luati salarii nu ati facut, plimbati lumea pe drumuri pe banii lor si voi faceti economii la spital insa va creste averea personala zilnic !!!
14 august 2018, 11:59
Salutam cu mult respect aceasta schimbare, era necesara. Managerul Corneliu Mihai se credea boier pe mosia lui. Avea un comportament mediocru cu cadrele medicale, iar salariatii asteptau de mult acest moment, chiar daca dictatorul se credeea nemuritor.
14 august 2018, 11:41
Nu-i nici acest Mihai mare om .Politic a venit ,politic pleaca.Doar nu cred ca exista vreun idiot sa creada ca ramai director ,inspector ,mare sef daca nu ai sustinere de la un partid aflat la conducere national sau local.Ce performanta ,ce profesionalism .De adormit copii.astazi daca vrei sa fii pana si bucatar ocupi postul daca ai sustinere politica sau nepotismul e baza.Restul vrajeala.
14 august 2018, 11:39
I-o venit si la asta vremea. Slugarnicia si tradarea se plateste. Iubesc tradarea dar urasc tradatorii.Un asemenea caracter e cla ca nu avea cum sa ramana cocotat acolo multa vreme. O sa-l angajeze Turcanu ca el l-o adus de la Lisna si l-o facut sef la spital.Nici o expertiza, slugarnicie si atat. Peste tot, si in Vama si la Garda si-a facut numarul, motiv pentru care nici un coleg nu-l respecta. Despre viata privata nu vorbim acum. Ca e urat :-)Bravo domle Macalet. Ai sute de oameni de sute de ori mai buni.
14 august 2018, 10:00
si nu-ti vine sa strigi: Mu,e PSD???
14 august 2018, 09:47
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.