Știrea zilei
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus

Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.

Datorii de 32 de milioane de lei în 2014


După părăsirea postului de manager, pe care l-a ocupat de pe 15 septembrie 2014 şi până pe 15 iulie 2018, când Costică Macaleţi a refuzat să îi prelungească mandatul, Corneliu Mihai şi-a prezentat un succint raport de activitate.


Bazat pe cifre şi nu pe vorbe.


Ei bine, la data la care a preluat conducerea celei mai mari unităţi sanitare a judeţului, „Mavromati” avea datorii totale de nici mai mult, nici mai puţin de 32,2 milioane de lei.


7


milioane de euro era astfel debitul total înregistrat de Spitalul Judeţean la jumătatea anului 2014.

 

Plus de 2,3 milioane în 2018 şi un val de investiţii


Începând cu anul 2015 „Mavromati” nu a mai înregistrat pierderi, pentru ca la data predării mandatului să înregistreze un sold creditor (profit în termenii economici ai societăţilor comerciale) de 2,3 milioane de lei.


Iar aceste rezultate financiare s-au obţinut în condiţiile în care în 2015, 2016 şi 2017 s-au realizat şi investiţii în valoare totală de 16,4 milioane de lei cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, dar şi din veniturile proprii ale spitalului, care a ajuns pe plus şi şi-a permis să aloce sume importante şi pentru dezvoltare.

Majoritatea s-au realizat în scopul achiziţionării de aparatură medicală pentru blocul operator, secţia ATI, secţia radiologie, ambulatoriul de specialitate, maternitate, cardiologie. De asemenea, s-au deschis încă două săli de operaţii (neurochirurgie şi ortopedie), iar în peste 60% din secţii s-a schimbat mobilierul.

 

S-a câştigat procesul care putea închide spitalul


La 30 iunie 2018, cu doar două săptămâni înainte de terminarea mandatului managerului, s-au finalizat şi investiţiile necesare punerii în funcţiune a aparatelor RMN şi CT, în raport menţionându-se că, „spitalul nostru a fost al doilea din ţară care a pus în funcţiune cele două aparate”.


„În concluzie, am preluat conducerea spitalului în anul 2014 cu probleme financiare grave. Printr-un efort susţinut, împreună cu membrii comitetului director, şefii de secţii, şefii de servicii, am reuşit să echilibrăm situaţia financiară a spitalului până la finele lunii iulie 2015 prin achitarea tuturor datoriilor şi arieratelor”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Economist de profesie, acesta a menţionat şi că în 2016 „Mavromati” a obţinut sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat de SC Sanomed SA prin care se cereau spitalului 9 milioane lei şi că în perioada 2015 – 2018 s-au acordat toate drepturile cuvenite angajaţilor, inclusiv tichete de masă şi drepturi băneşti de 4,8 milioane de lei obţinute în instanţă.

 

Cui mulţumeşte


7,4


milioane de lei avea Spitalul Judeţean în conturi la data la care managerul a părăsit postul.


Şi aceasta cu toate că în aceşti patru ani cheltuielile cu medicamentele, materialele sanitare şi salarizarea au crescut exorbitant.


„Toate aceste realizări s-au datorat eficientei colaborări şi muncii susţinute a tuturor celor care am lucrat în această perioadă. Mulţumesc membrilor Comitetului Director, şefilor de secţii, servicii, birouri pentru sprijinul acordat. De asemenea, le mulţumesc tuturor medicilor, asistenţilor şi celorlalte categorii de personal pentru munca lor, înţelegerea şi efortul depus în realizarea contractului cu Casa de Asigurări”,


Corneliu Mihai, fost manager Spitalul Judeţean.


Acesta a considerat prezentarea unui raport de activitate drept o obligaţie morală faţă de locuitorii judeţului Botoşani, care în calitate de contribuabili şi beneficiari au dreptul la servicii de calitate, aparatură performantă şi condiţii hoteliere optime.

 

C-aşa vor muşchii lor


Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu a prezentat vreun motiv pentru care a refuzat să semneze prelungirea contractului managerului de la „Mavromati”, spunând doar că este o decizie a „echipei manageriale” de la CJ, fără să precizeze cine face parte din această echipă şi nici care au fost motivele pentru care a luat o asemenea măsură.

Cert este că manager interimar a fost numită o doctoriţă care anul trecut a luat 3 şi ceva la examenul pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Sănătate Publică.

 

loading...
AMENDĂ la Spitalul Județean Mavromati de la Garda de Mediu
O secție a Spitalului Mavromati a intrat în reparații: VALOAREA lucrărilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
POVESTEA amenințării cu bombă de la Finanțe, o femeie ar fi avertizat autoritățile, vizați niște… arabi – GALERIE FOTO
Săptămâna a început la Botoșani într-un mod cu totul neașteptat după ce partea centrală a orașului a semănat cu un teatru de război. Jandarmi de la Brigada de Intervenții Speciale cu arme în mâini, bandă galbenă împrejurul perimetrului, polițiști și pirotehniști de la SRI au completat tabloul care dădea fiori.
Fiu de primar din Botoșani, lider în Diaspora - studiază la o universitate de top din Anglia pentru a SCHIMBA ceva în România
Robert are 21 de ani și este fiul primarului Marinel Stredie de la Cristinești. Spune că nu vrea să fie cunoscut datorită tatălui, ci prin lucrurile pe care le face el, singur, prin propriile forțe. Își admiră tatăl, însă își dorește să zboare în lume fără să fie neapărat asociat cu el.
Sharenting-ul: Noua modă printre părinții de la Botoșani, care pune în  pericol copiii, medic de la Mavromati:  A luat amploare acest fenomen
Zilnic  pe rețelele de socializare sunt postate de către botoșăneni, diverse, poze, texte și altele asemenea. Copilul la joacă, copilul cum mănâncă, copilul în cadă, copilul cum râde, etc.
SCANDAL în școli de la cadourile de 1 și 8 Martie, serbări anulate, părinți interogați și amenințați
Articolul publicat în Botoșăneanul la începutul lunii cu referire la cadourile uneori exagerate oferite cadrelor didactice în luna Mărțișor a stârnit o patimă neașteptată. Mai ales în rândul unor educatori sau învățători care ar fi anulat cu totul serbările de 8 Martie dedicate mamelor.
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO
Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 
Se fură pe rupte din magazine: O angajată din Palatul de Justiție „se servea” zilnic dintr-un supermarket
Nu este deja o noutate că unii botoșăneni bagă mâna unde nu trebuie, însă este îngrijorător că numărul lor crește de la an la an. Printre aceștia regăsim și cazuri care pur și simplu te lasă fără replică. 
A dat mall-ul pe din afară! Uvertura a făcut peste 12,5 milioane euro într-un an cu noi recorduri de vizitatori
La aproape șase ani de la inaugurare, Uvertura Mall a stabilit un nou record de vizitatori. Spre deosebire de majoritatea celorlalte companii intrate în insolvență, pentru firma care administrează cel mai mare complex comercial această procedură nu a afectat business-ul propriu zis.
Martie la Botoșani: Luna coșmar pentru părinți și a cadourilor pentru cadre didactice – Flori de sute de lei, bani direct în plic sau chiar lanțuri din aur
Luna cadourilor a venit adusă de primăvară. Sau invers. Bineînțeles, femeile sunt cele care se bucură cel mai mult de această perioadă, însă nu numai. Cadrele didactice se numără printre persoanele cele mai avantajate de începutul primăverii iar motivul, în cazul celor care nu-l ghicesc încă, va fi arătat în acest articol.
Femeia din Botoșani care de 20 de ani strunește un „monstru” de 12 tone: În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți
Se pare că femeile botoșănence nu sunt doar frumoase, ci și foarte curajoase. Noi am cunoscut o botoșăneancă încrezătoare că poate face același lucru ca un bărbat sau chiar mai bine.
Mâncarea italienilor a ajuns și la țăranii din Botoșani, o încearcă și nu se mai satură de ea: Mulți vin și mă întreabă: ce e asta?GALERIE FOTO
Când s-ar mai fi pomenit în urmă cu două decenii ca oamenii de la sate să renunțe la mămăliga aburindă și ulcica cu chișleac pentru o mâncare de care oricum nu auziseră. Ca un tablou imaginar, căruțele trase de cai sau vaci, în funcție de sat, ar fi oprit să cumpere „delicatesa” în drum spre muncile câmpului.  
I-au lăsat nervii: Bătaie cruntă între vecini, s-a cerut testarea cu poligraful -  Mi-a spus că aș întreține relații sexuale cu mama
Nu de puține ori vecinii se iau la bătaie, din motive întemeiate sau nu. Iar asta se întâmplă mai ales pe la sate.
Locuință SPARTĂ în noaptea de Revelion: Hoții au plecat cu 5.000 de lire, un Iphone și… mâncarea din frigider și sunt încă LIBERI
O familie de botoșăneni care locuiește în Anglia a venit acasă, la Botoșani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă șederea lor a fost umbrită de un incident tipic românesc. S-au trezit prădați exact în noaptea dintre ani, hoții luându-le toții banii, lucruri de valoare și chiar și mâncarea din frigider.
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
Cele două cimitire din municipiul Botoșani sunt deja suprapopulate iar locurile rămase pentru persoanele care au nevoie de un loc de veci sunt extrem de puține. Administratorii Urban Serv caută tot felul de soluții, unele chiar radicale, pentru a se putea face loc și altor persoane care mor.
Procesul Uvertura Mall aproape de un FINAL (ne)așteptat – Moment cheie la Tribunal, șefii Primăriei Botoșani AUDIAȚI de instanță
Procesul început la Tribunalul Botoșani, în baza unei anchete a DNA Suceava cu privire la redevența calculată pentru Uvertura Mall, este pe final. Marți, 19 februarie 2019, au dat declarații în instanță persoanele care au calitate de inculpați în acest dosar. Marele tăcut al zilei a fost primarul Cătălin Flutur, singurul căruia nu i s-a auzit vocea.
astratex.ro
Încă există SPERANȚĂ: Instituție de la Botoșani condusă exclusiv de tehnocrați, oameni care n-ar intra NICIODATĂ într-un partid
Consilierii de pe la cabinete parlamentare care au lipit afișe în campanii electorale, copiii de politicieni, cumetrii sau prietenii acestora sunt primii „candidați” la funcțiile de conducere din sistemul public. Cutuma este respectată cu încăpățânare de ORICE partid politic, indiferent de cât de agresiv își arată cu degetul adversarii politici.
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
kalapod.net%20
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
sa fim serioasi economii pe banii cetatenilor. nu tu medicamente, nu tu analize, rmn etc. toti smecherasii de doftoroi te trimit la cabinetul privat. sa se dea o lege cei care lucreaza in privat sa nu aiba voie sa lucreze si in domeniul de stat. e o mare pacaleala, platesti degeaba contributii cas. in realitate spaguta la spital si apoi purcoiul de bani la cabinetele private cu aparatura rudimentara, ca doar nu ar fi fraieri sa investeasca in aparatura performanta.
14 august 2018, 14:23
daca este asa de bun directorul asta isi gaseste usor un post de munca in privat si nu-l mai plangeti degeaba
14 august 2018, 12:36
...Al dracului sefi, nu? Dar economii sau facut cu energia , medicamentele s.a.m.d. Mie mi sa prescris aspirina cardio si am fost trimis la LUX Ro sa fac RMN, pe banii cui? Nu ati dat medicamente si ati purtat lumea la cabinetele particulare, asa ati facut economii la buget ! Dar lucrurile NU raman asa, clica de hoti ce sunteti ! Ne vedem la Judecatorie, Parchet , DNA si tot asa...cu economii cu tot, altceva decat sa luati salarii nu ati facut, plimbati lumea pe drumuri pe banii lor si voi faceti economii la spital insa va creste averea personala zilnic !!!
14 august 2018, 11:59
Salutam cu mult respect aceasta schimbare, era necesara. Managerul Corneliu Mihai se credea boier pe mosia lui. Avea un comportament mediocru cu cadrele medicale, iar salariatii asteptau de mult acest moment, chiar daca dictatorul se credeea nemuritor.
14 august 2018, 11:41
Nu-i nici acest Mihai mare om .Politic a venit ,politic pleaca.Doar nu cred ca exista vreun idiot sa creada ca ramai director ,inspector ,mare sef daca nu ai sustinere de la un partid aflat la conducere national sau local.Ce performanta ,ce profesionalism .De adormit copii.astazi daca vrei sa fii pana si bucatar ocupi postul daca ai sustinere politica sau nepotismul e baza.Restul vrajeala.
14 august 2018, 11:39
I-o venit si la asta vremea. Slugarnicia si tradarea se plateste. Iubesc tradarea dar urasc tradatorii.Un asemenea caracter e cla ca nu avea cum sa ramana cocotat acolo multa vreme. O sa-l angajeze Turcanu ca el l-o adus de la Lisna si l-o facut sef la spital.Nici o expertiza, slugarnicie si atat. Peste tot, si in Vama si la Garda si-a facut numarul, motiv pentru care nici un coleg nu-l respecta. Despre viata privata nu vorbim acum. Ca e urat :-)Bravo domle Macalet. Ai sute de oameni de sute de ori mai buni.
14 august 2018, 10:00
si nu-ti vine sa strigi: Mu,e PSD???
14 august 2018, 09:47
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Infecțiile cu transmitere sexuală sunt așa numitele boli venerice, cum erau descrise în trecut. Ținând de partea intimă a persoanei sunt boli așa numite rușinoase și sunt cumva mai jenant de povestit medicului. De aceea multe ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.1939 lei
CHF
Francul elveţian
4.1976 lei
GBP
Lira sterlină
5.5509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7598 lei
XAU
Gramul de aur
175.8239 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2434 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5218 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9742 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1856 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.