Știrea zilei
Se năruieşte visul metropolitan al Botoşanilor, prima localitate care a părăsit zona: Nu am beneficiat până la această dată de nici un proiect de dezvoltare

Ameninţările făcute în mai multe rânduri de unii primari din Zona Metropolitană Botoşani (ZMBT) că vor părăsi această structură au început să fie puse în practică.

Fără vreun proiect metropolitan, Răchiți sparge gașca

 

Localitatea care a spart gheaţa este Răchiţi. Consiliul Local a adoptat în penultima zi din ianuarie o hotărâre de retragere a comunei din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoşani”. Prin această hotărâre, primarul Florin Bulgaru a fost împuternicit să solicite consiliului de administraţie de la ZMBT renunţarea la calitate de membru a acestei structuri.


Nemulţumirea principală, existentă de altfel şi în alte comune componente, este aceea că localităţile nu s-au ales cu vreun proiect sau vreo finanţare, ci doar cu plata contribuţiei.


„Comuna Răchiţi nu a beneficiat până la această dată de nici un proiect de dezvoltare iniţiat de Zona Metropolitană. Bugetul din acest an nu va putea acoperi în totalitate cheltuielile pe care le avem”,


Florin Bulgaru, primar, în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre.

 

Electricitatea considerabil mai ieftină, singurul câștig notabil

 

Şapte consilieri au votat pentru, cinci împotrivă şi unul s-a abţinut. Aceasta fiindcă Florin Egner, directorul ZMBT, a depus mai multe documente prin care arăta ce avantaje a avut Răchiţi ca membră a acestei structuri şi ce poate câştiga pe viitor. Iar argumentul principal l-a constituit negocierea unui tarif de electricitate pentru toate localităţi din ZMBT din care a reieşit că Răchiţi a făcut într-un an economii de 229.420 lei, în timp ce cotizaţia plătită în aceeaşi perioadă s-a ridicat la numai 17.424 de lei.


De asemenea, Florin Egner a depus alte acte prin care demonstra că a propus tot felul de parteneriate Primăriei Răchiţi, de la construcţia unui incubator de afaceri la transport public metropolitan prin care locuitorii din ZMBT să plătească bilete mult mai ieftine decât cele actuale.


„Nu am avut în prealabil nici o discuţie cu dl primar privind intenţia de retragere a UAT Răchiţi din ZMBT, de care am aflat în după-amiaza zilei de ieri, iar astăzi (pe 30 ianuarie – n.r.) sunt aici la invitaţia unor consilieri locali”,


Florin Egner, director aparatul tehnic Zona Metropolitană.

 

Peste patru ani fără un singur proiect european

 

Pe altă parte, deși au beneficiat timp de patru ani și jumătate de lefuri considerabil peste media salarială de la Botoșani, angajații ZMBT nu au reușit să acceseze nici măcar un singur program european, lucru pe care l-au putut face însă asociaţii private, fără vreun sprijin de la stat. Ba mai mult, ZMBT a atins şi contraperformanţa de nu fi în stare să obţină o finanţare nici măcar de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, proiectele depuse fiind respinse.  

 

loading...
Primărița din „comuna bogată” a anunțat că părăsește Zona Metropolitană Botoșani, Flutur: Și eu sunt supărat!
Ce serviciu mișto! LOCUL unde lucrează 2,3 oameni pe salarii frumușele, frumușele

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
S-a întâmplat minunea! Un botoșănean a devenit director la o instituție prin concurs fără să fie membru PSD
Un post fără miză sau o scăpare a PSD-iștilor de la Botoșani? Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat săptămâna aceasta concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Au mai ramas 4 primari PDL arondati la PNL niste bijnitari care vor sa faca din cacat bici si sa pocneasca dar o sa se stropeasca tot ei.
2 februarie 2018, 21:14
Șmecheri promovați în funcții pe bază de foşti pupincurişti pcr, rezultatele se văd, vorba rusului: nula-nula, ştangaa! Aşa o să trăim până la adânci bătrâneţe cu păduchii mâncându-ne viața. Păcat de cei tineri care nu au nici o vină să sufere din cauza prostiei noastre şi a nulităților pe care le ţinem pe funcţii bine plătite în toate instituțiile statului.
2 februarie 2018, 18:43
Egner a adus tiganii in Botosani singurul merit pe care il are e ca a umplut Botosaniul de lepre iesiti din Zona metropolitana sau puneti alt sef e incompetenta marca PSD !
2 februarie 2018, 12:11
Daca nu a reusit Portariuc primar era si cazul ca PSD sa saboteze bunul mers al zonei metropolitane.
2 februarie 2018, 11:16
felicitari domnului Bulgaru ca a retras comuna din asa zis zona metropolitana egner nici nu ar trebui sa mai fie in nici o functie el a tinut Botosaniul 4 ani in saracie si subdezvoltare cea ce a si facut si cu zona metropolitana nici un proiect in care sa aduca bani cea ce denota faptul ca e incompetent ca toti cei din psd vizdoaga si tincu ! SA URMEZE SI ALTE COMUNE EXEMPLU DOMNULUI BULGARU !
2 februarie 2018, 08:48
Egner este primarul care a tinut botosaniul in saracie el este o nu li tate cum poate avea succes pe o astfel de f?unctie
2 februarie 2018, 08:36
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Pe mine m-a ales partidul să candidez. Niciodată, dar absolut niciodată, nu m-am temut de cineva. Nici de președinte, nici de prim ministru, nici de miniștrii care se perindă pe aici. Este o competiție electorală, PSD-ul își ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7284 lei
USD
Dolarul SUA
4.2575 lei
CHF
Francul elveţian
4.3494 lei
GBP
Lira sterlină
5.1609 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9953 lei
XAU
Gramul de aur
205.1029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2432 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4534 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8836 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2112 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1835 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.