Știrea zilei
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit

Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.

360 de studenţi din 77 de universităţi. 40 de ţări din 5 continente.

 

Şi un botoşănean care, alături de alţi tineri studenţi din România, a demonstrat că perseverenţa şi încrederea în forțele proprii sunt atributele unei cariere de succes. 

 

Sebastian Cojocariu este din Botoşani, în prezent student în anul IV la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A fost elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, ultimele două clase de liceu fiind urmate la Liceul de Informatică din București.

 

În perioada 28 iulie - 3 august 2019, el a participat, alături de alţi colegi, la International Mathematics Competition for University Students (IMC). Cei şase studenţi au obținut un premiu I, patru premii III și o mențiune de onoare, Sebastian Cojocariu fiind câştigătorul Premiului I.

 

IMC (Internațional Mathematics Competition) este un concurs internațional de matematică superioară destinat studenților din toate colțurile lumii. Prima ediție a acestui concurs datează încă din 1994, fiind organizat în ultimii anii de către University College London (UCL). Competiția este organizată de University College London și găzduită de American University în Bulgaria, din Blagoevgrad.

 

În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenții au avut de rezolvat 5 probleme. Participanţii la această importantă competiţie trebuie să rezolve diverse probleme din Algebră, Analiză reală și complexă, Geometrie și Combinatorică. 

 

Sebastian Cojocariu spune că participările în competiţii internaţionale şi premiile obţinute sunt rezultatul multor ani de muncă, pregătire care începe de cele mai multe ori încă din anii de gimnaziu.

 

"Pregătirea pentru astfel de concursuri internaționale a început încă din școala gimnazială, a continuat în liceu și ulterior s-a conturat mai profund pe perioada facultății. Prin participarea activă la olimpiada națională de matematică an după an am înțeles că rețeta succesului e un mix între pasiune și muncă, între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit (infinit de multe)",

Sebastian Cojocariu, student

 

Poate şi de aceea timpul studenţiei pare să fie, pentru Sebastian, unul al recunoaşterii muncii. Pentru că, spune tânărul, specificul pregătirii pentru acest gen de competiţii este unul atipic.

 

"Nu pot spune că m-am pregătit extraordinar de mult pentru acest concurs, în fapt cred că a fost singurul concurs la care am învățat sub două zile înainte de probe, însă am încercat pe perioada ultimilor ani să înțeleg partea profundă/sensibilă a subiectelor prezentate la cursuri, să înțeleg ideile din spatele teoremelor și cred că acest lucru a ajutat enorm",

Sebastian Cojocariu

 

Ca urmare a muncii constante, şi rezultatele lui Sebastian au căpătat o direcție ascendentă. Astfel, în anul 2017 a obţinut medalie de bronz, argint în 2018 și aur în 2019, distincţii care completează astfel colecția de 5 medalii internaționale (două medalii de aur la SEEMOUS-South Eastern European Mathematical Competition for University Students).

 

"Privind retrospectiv pot spune că mă apasă un sentiment de nostalgie știind că această etapă e pe cale să se încheie (cea a concursurilor), fiind însă încrezător că voi putea aplica ce am învățat  de-a lungul anilor în viitoare proiecte și colaborări",

Sebastian Cojocariu, câștigătorul medaliei de aur la IMC

 

Pentru tânărul născut în Botoşani, important este ca tot ce faci să poarte amprenta pasiunii, numai astfel sacrificiul devine treaptă în formarea ca om şi ca profesionist.

 

"Consider că e fundamental să faci ceea ce te reprezintă, că așa-zisele sacrificii premergătoare sunt de fapt etape în sine, menite să ne dezvolte ca oameni. Din pasiune (nerestrictivă doar la matematică) nimic nu e prea greu de realizat; cel puțin în cazul meu această filozofie s-a adeverit în mod constant",

Sebastian Cojocariu, student anul IV Facultatea de Automatică și Calculatoare București

 

Sebastian recunoaște că România oferă, în ultimii ani, mai multe oportunități decât în urmă cu 5 sau 10 ani. Însă nu exclude că, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, ar putea accepta să lucreze pentru unul dintre giganții IT.

 

”În computer science consider că sunt realmente oportunități de dezvoltare și în cadrul societății românești (concluzie răsturnată aproape total în ceea ce privește partea de cercetare).Momentan îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri legate de industria IT, cu precădere pentru noul trend numit Machine Learning, să înțeleg în ce constă munca din cadrul unei echipe și să aduc, sper eu, un plus datorat celor învățate până acum. Totuși, gândindu-mă la situația precară din România(politică cât și universitară), nu pot să exclud în totalitate posibilitatea unei plecări înafară, date fiind facilitățile extraordinare oferite de mari giganți IT din lume (Facebook, Google, etc)”,

Sebastian Cojocariu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
DELAPIDARE la o sală de jocuri de noroc din Botoșani, angajată condamnată la închisoare
O tânără din Botoșani a fost anchetată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar mai apoi trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
SCANDAL în club: Un șofer s-a trezit cu anvelopa tăiată din greșeală, vizat ar fi fost patronul
O seară de distracție s-a terminat cu un dosar penal pentru un petrecăreț și cu un proces început de ani buni pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Un botoșănean care a condus beat și fără permis judecat în proces: Și-a DISTRUS viața, cere iertare de la judecători
Pe 20 martie anul acesta Alin P. din municipiul Botoșani s-a urcat în mașina sa personală care era parcată undeva în zona Pieței Centrale pentru a o muta în alt loc. Era beat și nici nu obținuse încă permisul de conducere, deși făcuse cu un instructor aproximativ 30 de ore de șofat. A lovit o altă mașină parcată regulamentar.
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
Loading...
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
BRAVO !!! FELICITARI !!!
7 august 2019, 13:22
tinere, ai carnet de partid, ca altfel ajungi profesor printr-un catun uitat de lume.....??? asta-i Romania lui Dragnea si Dancila di Tiliorman...
7 august 2019, 10:39
kurtmann.ro%20
Sondaj
Ați fost în vacanță pe timpul verii ce tocmai s-a încheiat?
Da
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Se presupune că este o suspiciune și atunci cercetează ceilalți care au competențe mai mari decât noi. Eu vreau să văd dacă fac plățile, dacă în dosarul de solicitare a subvenției nu sunt anumite nereguli. Este o măsur ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3248 lei
CHF
Francul elveţian
4.3658 lei
GBP
Lira sterlină
5.3826 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0236 lei
XAU
Gramul de aur
211.1723 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4178 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9291 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2525 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6361 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.