Știrea zilei
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit

Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.

360 de studenţi din 77 de universităţi. 40 de ţări din 5 continente.

 

Şi un botoşănean care, alături de alţi tineri studenţi din România, a demonstrat că perseverenţa şi încrederea în forțele proprii sunt atributele unei cariere de succes. 

 

Sebastian Cojocariu este din Botoşani, în prezent student în anul IV la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A fost elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, ultimele două clase de liceu fiind urmate la Liceul de Informatică din București.

 

În perioada 28 iulie - 3 august 2019, el a participat, alături de alţi colegi, la International Mathematics Competition for University Students (IMC). Cei şase studenţi au obținut un premiu I, patru premii III și o mențiune de onoare, Sebastian Cojocariu fiind câştigătorul Premiului I.

 

IMC (Internațional Mathematics Competition) este un concurs internațional de matematică superioară destinat studenților din toate colțurile lumii. Prima ediție a acestui concurs datează încă din 1994, fiind organizat în ultimii anii de către University College London (UCL). Competiția este organizată de University College London și găzduită de American University în Bulgaria, din Blagoevgrad.

 

În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenții au avut de rezolvat 5 probleme. Participanţii la această importantă competiţie trebuie să rezolve diverse probleme din Algebră, Analiză reală și complexă, Geometrie și Combinatorică. 

 

Sebastian Cojocariu spune că participările în competiţii internaţionale şi premiile obţinute sunt rezultatul multor ani de muncă, pregătire care începe de cele mai multe ori încă din anii de gimnaziu.

 

"Pregătirea pentru astfel de concursuri internaționale a început încă din școala gimnazială, a continuat în liceu și ulterior s-a conturat mai profund pe perioada facultății. Prin participarea activă la olimpiada națională de matematică an după an am înțeles că rețeta succesului e un mix între pasiune și muncă, între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit (infinit de multe)",

Sebastian Cojocariu, student

 

Poate şi de aceea timpul studenţiei pare să fie, pentru Sebastian, unul al recunoaşterii muncii. Pentru că, spune tânărul, specificul pregătirii pentru acest gen de competiţii este unul atipic.

 

"Nu pot spune că m-am pregătit extraordinar de mult pentru acest concurs, în fapt cred că a fost singurul concurs la care am învățat sub două zile înainte de probe, însă am încercat pe perioada ultimilor ani să înțeleg partea profundă/sensibilă a subiectelor prezentate la cursuri, să înțeleg ideile din spatele teoremelor și cred că acest lucru a ajutat enorm",

Sebastian Cojocariu

 

Ca urmare a muncii constante, şi rezultatele lui Sebastian au căpătat o direcție ascendentă. Astfel, în anul 2017 a obţinut medalie de bronz, argint în 2018 și aur în 2019, distincţii care completează astfel colecția de 5 medalii internaționale (două medalii de aur la SEEMOUS-South Eastern European Mathematical Competition for University Students).

 

"Privind retrospectiv pot spune că mă apasă un sentiment de nostalgie știind că această etapă e pe cale să se încheie (cea a concursurilor), fiind însă încrezător că voi putea aplica ce am învățat  de-a lungul anilor în viitoare proiecte și colaborări",

Sebastian Cojocariu, câștigătorul medaliei de aur la IMC

 

Pentru tânărul născut în Botoşani, important este ca tot ce faci să poarte amprenta pasiunii, numai astfel sacrificiul devine treaptă în formarea ca om şi ca profesionist.

 

"Consider că e fundamental să faci ceea ce te reprezintă, că așa-zisele sacrificii premergătoare sunt de fapt etape în sine, menite să ne dezvolte ca oameni. Din pasiune (nerestrictivă doar la matematică) nimic nu e prea greu de realizat; cel puțin în cazul meu această filozofie s-a adeverit în mod constant",

Sebastian Cojocariu, student anul IV Facultatea de Automatică și Calculatoare București

 

Sebastian recunoaște că România oferă, în ultimii ani, mai multe oportunități decât în urmă cu 5 sau 10 ani. Însă nu exclude că, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, ar putea accepta să lucreze pentru unul dintre giganții IT.

 

”În computer science consider că sunt realmente oportunități de dezvoltare și în cadrul societății românești (concluzie răsturnată aproape total în ceea ce privește partea de cercetare).Momentan îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri legate de industria IT, cu precădere pentru noul trend numit Machine Learning, să înțeleg în ce constă munca din cadrul unei echipe și să aduc, sper eu, un plus datorat celor învățate până acum. Totuși, gândindu-mă la situația precară din România(politică cât și universitară), nu pot să exclud în totalitate posibilitatea unei plecări înafară, date fiind facilitățile extraordinare oferite de mari giganți IT din lume (Facebook, Google, etc)”,

Sebastian Cojocariu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
În mai puțin de un an de zile, consorțiul care deține lanțul german de magazine a reușit în cazul Botoșaniului să elibereze un teren, să demoleze o clădire părăsită și să ridice în loc un magazin modern cu o parcare extrem de generoasă.
Trei directori de la Modern Calor judecați pentru fapte de corupție, dosarul reluat de la zero la Tribunal, s-a ivit și o dublă calitate
Așa cum s-a întâmplat și în alte cauze judecate de Secția Penală a Tribunalului Botoșani, și procesul care vizează actuali și foști directori sau angajați ai regiei de termoficare a fost reluat de la zero, după aproximativ un an de zile în care s-a administrat o parte din probatoriu.
Spargere ca-n filme la Carrefour: Un hoț misterios a plecat cu brațele pline de iPhone-uri
Un furt desprins parcă din filmele produse la Hollywood a avut loc săptămâna trecută la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Botoșani. S-a întâmplat joi dimineață, exact după deschiderea Botoșani Shopping Center.
La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
BRAVO !!! FELICITARI !!!
7 august 2019, 13:22
tinere, ai carnet de partid, ca altfel ajungi profesor printr-un catun uitat de lume.....??? asta-i Romania lui Dragnea si Dancila di Tiliorman...
7 august 2019, 10:39
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Acolo unde nu am știut, am cerut fără orgoliu sprijinul colegilor din aparatul de specialitate al prefectului și astfel am făcut și eu parte din familia lor. Le mulțumesc așadar pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7794 lei
USD
Dolarul SUA
4.3124 lei
CHF
Francul elveţian
4.3785 lei
GBP
Lira sterlină
5.6715 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9683 lei
XAU
Gramul de aur
203.4229 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4459 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9476 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2578 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.