Știrea zilei
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie

După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.

Spital rămas fără manager prin demisie

 

La Spitalul Municipal Dorohoi a demisionat din funcție în data de 28 mai 2020 medicul Bogdan Anton. De atunci a rămas la conducere în perioada de preaviz.

 

Primarul Dorin Alexandrescu a întreprins demersurile de numire a unui înlocuitor și a ajuns la o listă cu opt medici care îndeplineau condițiile pentru a prelua funcția de conducere.

 

A discutat cu fiecare în parte și într-un final a luat o decizie.

 

„Toți cei care îndeplineau condițiile legale de a ocupa această funcție, toți medicii. M-am consultat cu toți potențialii și am luat o decizie, înseamnă că am avut o motivație corectă. Stă în atribuțiunile mele legale să numesc un manager pentru o perioadă de trei luni de zile, am făcut acest lucru în condițiile în care cred că am luat decizia corectă în ceea ce privește această funcție și bineînțeles pentru Spitalul Municipal Dorohoi”,

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi

 

 

”Trebuie să numesc un manager din rândul medicilor și din Spitalul Dorohoi”

 

Medicul Valerian Andrieș este în cele din urmă opțiunea finală a primarului municipiului Dorohoi, având în vedere faptul că în trecut a mai condus unitatea medicală și se bucură de avantajul experienței.

 

Primarul a explicat faptul că, decizia sa, poate interpretabilă în accepțiunea unora, a fost luată cu precădere pentru bunul mers al activității medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi, mai ales în aceste vremuri tulburi, cauzate de pandemia cu SARS-COV-2.

 

„Eu în situația asta deosebită trebuie să numesc un manager din rândul medicilor și din Spitalul Dorohoi care trebuie să cunoască și cu experiență în domeniul conducerii pentru că este vorba despre un interimat de trei luni de zile și sunt și aceste probleme care apasă pe toate instituțiile sanitare din România, în această perioadă, mă refer la COVID. Eu sunt convins că am luat deciziile corecte, nu am nicio rezervă în ceea ce spun. Am luat decizia corectă prin analiza pe care am făcut-o în urma discuțiilor cu medicii care îndeplineau condiția de a fi manager în Spitalul Municipal Dorohoi”,

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

 

Primar PSD, manager PNL

 

Ceilalți șapte medici care au fost posibili candidați pentru această funcție provin din structura de personal a unității medicale dorohoiene.

 

Valerian Andrieș, numele asupra căruia s-ar fi decis primarul de Dorohoi, este și consilier județean PNL, însă odată cu această numire va trebui să demisioneze din plenul județean.

 

Edilul șef al celui de-al doilea municipiu al județului este astfel gata de un lucru mai rar întâlnit în administrația botoșăneană: un primar PSD să numească un manager de la PNL.

 

Bogdan Anton a demisionat la câteva zile după ce senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, i-a cerut să se reragă din funcție.

 

Dorin Alexandrescu și Valerian Andrieș au fost în 2012 contracandidați la Primăria Dorohoi, pe listele PSD, respectiv PDL, social-democratul obținând o victorie detașată.

 

loading...
EXCLUSIV: Supus unor presiuni politice imense, un manager de spital de la Botoșani și-a prezentat azi DEMISIA
Primarul Dorin Alexandrescu: Rog pe toți salariații Spitalului Dorohoi să nu se lase atrași în jocuri politice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

 

 

download from google playdownload from apple store
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Loading...
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Remarcabil! Pentru Primar, zic.
6 iunie 2020, 13:41
Saptamana trecuta chirurgia avea probleme. Daca a iesit cu scandal Andries l-a speriat pe primar si s-a inscaunat. Miroase a troc politic, n-o mai da in balarii. Bine ca n-a pus unu de la pompe funebre.
6 iunie 2020, 10:09
Nu mi se pare un fapt ,,extraordinar” că primarul Dorin Alexandrescu a numit un medic cu experiență la conducerea Spitalului din Dorohoi. Din contra, acest fapt înseamnă responsabilitatea cu care lucrează primarul dincolo de aspectele politice meschine. Bravo lui!
6 iunie 2020, 09:09
Dupa ce Vasile Catu (Anton) a fugit, Ciolacu (Alexandrescu) l-a investit pe Orban (Andries), ca de la presedinte la presedinte. USL traieste!
6 iunie 2020, 09:09
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„De câteva zile judeţul Botoșani a devenit zonă verde pe hartă României de la începutul pandemiei. Acest fapt se datorează atât populației județului Botoșani care a înțeles că doar dacă ne protejăm putem fi sănătoși ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
7 august 2020
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.