Sexy-concert surpriză cu Sylvie la Zilele Oraşului: Majore să fie! VIDEO & GALERIE FOTO
Botoşănenii prezenţi sâmbătă seară la manifestările din Centrul Vechi dedicate Zilelor Oraşului şi-au delectat auzul, dar şi privirile la concertul susţinut de Sylvie. Fosta componentă a trupei Etno a încins la propriu şi la figurat atmosfera în Piaţa 1 Decembrie 1918.
„Dacă ştiam, le cântam mai multe piese ţigăneşti”
Cu un stil vestimentar foarte îndrăzneţ, combinat cu melodii disco, etno sau ţigăneşti, cântăreaţa a animat atmosfera. Însoţită de trei dansatoare fierbinţi, care asemenea solistei şi-au adăugat sau au renunţat la obiecte de îmbrăcăminte chiar pe scenă, Sylvie şi-a terminat reprezentaţia în jurul orei 22:00. A făcut-o pe ritmurile unei melodii ţigăneşti care a prins de minune, mai ales că zona era din nou populată de o mulţime de romi. „Întâmplător am pe albumul meu mai multe piese moldoveneşti, dar am şi o piesă ţigănească, se numeşte Romi Moroghi, nu am cântat-o în seara asta aici, am cântat o altă piesă, care este tradiţională, nu îmi aparţine, e preluare, dar e foarte vioaie, energică şi am simţit eu că lor le-ar plăcea să asculte această piesă. Dacă ştiam, le cântam mai multe piese ţigăneşti, nu ştiam cu cine mă întâlnesc, aşa era programul făcut, dar sunt convinsă că le-a plăcut tot spectacolul”, spus Sylvie - Silvia Stanciu pentru Botoşăneanul la finalul spectacolului.
Una-i balerină, alta practică dans sportiv, cealaltă e... freelancer
Artista nu şi-a mai amintit dacă a mai concertat vreodată la Botoşani, sigur nu în formula actuală, dar era satisfăcută de reacţia publicului. „Cred că am mai fost pe aici, dar nu-mi mai aduc aminte. Poate îşi aduc oamenii aminte de Etno. Deşi spaţiul este destul de strâmt aici, a venit destul de multă lume şi e bine, e bine. Se putea şi mai bine, într-adevăr, dar e foarte bine. Sunt oameni calzi şi au răspuns OK, au cântat, au strigat, au dansat, sper că s-au distrat”, a mai declarat Sylvie. Dansatoarele care au însoţit-o au avut parte la rândul lor de un real succes, lucru care se putea citi mai ales în privire admirative din partea masculină a publicului. „Eu am mai multe dansatoare, astăzi am venit cu trei fete, una face dans sportiv, alta este balerină la Opera Română, cea de-a treia este freelancer. Le mai schimb, au şi ele foarte multe joburi şi oricum e bine să fie variate”, a afirmat Sylvie - Silvia Stanciu, care a evitat să le dezvăluie vârsta: „majore să fie şi să ştie să danseze, e cel mai important asta”.
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...