Știrea zilei
Sporuri ilegale pe cadavre la o instituţie cu lefuri de sute de milioane de lei vechi
O parte dintre angajaţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) au primit sporuri de manipulare cadavre adăugate la salariul de bază de 100% timp de aproape un an de zile. Aceştia au profitat de asemenea câştiguri băneşti deşi nu lucrau direct cu corpurile oamenilor, ci dimpotrivă făceau parte din personalul nemedical, pe posturi de chimişti, funcţionari administrativi sau dactilografi.
 
Sporurile acordate pe nedrept au fost aprobate de fosta conducere a Spitalului Judeţean, mai exact de managerul Doru Muntianu, din 2008. Doi ani mai târziu s-a efectuat un audit în urma căruia s-a descoperit că o serie de angajaţi primeau nelegal anumite drepturi băneşti. Practic, 11 angajaţi au primit sporuri de manipulare cadavre în perioada februarie 2008 - decembrie 2009, deşi aceştia îşi desfăşurau activitatea la birou sau în laboratoare, departe de corpurile respective. Noua conducere de la „Mavromati” a sistat din 2010 aceste bonusuri salariale şi a intentat un proces angajaţilor care au beneficiat de acestea pentru a recupera banii, însă Tribunalul Botoşani nu a dat câştig de cauză unităţii medicale. „11 persoane de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală au primit spor de manipulare cadavre deşi nu avea dreptul deoarece nu lucrau efectiv cu cadavrele. În urma unui control al auditului s-a făcut o acţiune la Tribunalul Botoşani, spitalul pierzând procesul”, a declarat Victor Niţu, juristul Spitalul Judeţean Mavromati.
Sporuri de peste un miliard de lei vechi acordate pe nedrept
Reprezentanţii Spitalului Judeţean nu au renunţat şi au făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, iar acţiunea le-au fost admisă. Timp de un an de zile juriştii de la Mavromati s-au judecat cu angajaţii de la SJML, procesul începând în 2010 şi încheindu-se pe data de 22 noiembrie 2011 cu o hotătâre definitivă şi irevocabilă după cum spun aceştia. Prin hotărârea judecătorească s-a stabilit ca „pârâţii să plătească reclamantului (Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati – n.r.) următoarele sume (...) şi dobânda legală aferentă acestor sume începând cu data pronunţării deciziei şi până la plata efectivă”, se arată în hotărâre. De asemenea, pârâţii au solicitat ca şi cheltuielile de judecată să fie plătite de reclamant, însă instanţa a respins cererea acestora pe motiv că este nefondată. „În urma recursului făcut la Curtea de Apel Suceava s-a câştigat procesul şi sunt obligaţi să restituie acest spor în valoare totală care depăşeşte un miliard de lei vechi”, a mai afirmat Victor Niţu. Hotărârea a fost publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei, însă încă nu a ajuns oficial la cea mai mare unitate sanitară din judeţ. După spusele juristului, cei 11 angajaţi vor avea la dispoziţie trei ani de zile pentru a restitui suma totală de 130.350 de lei pe care au încasat-o pe nedrept.
Redăm mai jos lista angajaţilor care au primit nelegal sporuri:
Prenume şi nume
Suma care trebuie returnată în lei
 Carmen Turceag
 16.642
 Daniela Horodinschi
 20.290
 Marius Fieraru
 7.319
 Mihaela Hamburda
 25.729
 Doina Talpă
 16.642
 Alexandrina Maxim
 5.656
 Gheorghe Mănescu
 5.852,5
 Viorica Pătrăşcanu
 9.252
 Gelu Creţu
 6.012,5
 Elena Tărnăuceanu
 7.633
 Elena Muraru
 10.361

Anul trecut Botoşăneanul.ro a scris la Ancheta Săptămânii despre salariile uriaşe de la SJML. Numai şeful SJML Botoşani avea la acea dată o retribuţie de aproape un sfert de miliard de lei vechi:
 ANCHETELE ANULUI - SEPTEMBRIE : Medic cu salariu de aproape un sfert de miliard

Elsa ŞEICA
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Curentul a picat în oraș când se făcea recepția buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale: Absolut suspect
Stingerea pentru câteva secunde a instalației de nocturnă de la finalul primei reprize dintre FC Botoșani și FCSB, meci desfășurat sâmbătă seară pe Stadionul Municipal, a făcut parte dintr-o pană de proporții care a afectat urbea.
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani, mucenița de la Petru Vodă care s-a sfințit prin suferință: Ea a luptat până la sfârșit cu o vitejie fără seamăn - FOTOGALERIE
Fosta elevă a Liceului Pedagogic din Botoșani este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. Înainte de a muri, Părintele Justin Pârvu îi binecuvânta călugăria, Svetlana primind astfel nume și veșnicie de muceniță: Heruvima.
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri
Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Tânără jefuită în stația de maxi-taxi de o altă femeie în văzul tuturor, a rămas fără 500 de euro după un „filaj” în toată regula: Banii nu sunt ai mei
O tânără botoșăneancă nu va uita prea curând ziua de 6 noiembrie 2019, după ce a fost jefuită în zona Pieței Centrale. S-a întâmplat în timp ce voia să urce în maxi-taxi.
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO
Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.
TRAGEDIA de la Săveni: Drama nespusă a femeii care și-a înjunghiat propriul copil: CUM și-a motivat gestul - FOTOGALERIE
Un caz șocant a zguduit Săveniul în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019. O femeie în vârstă de 52 de ani și-a înjunghiat propriul copil și a aruncat cu apă fiartă către soț, opărindu-l.
Lina și Gherghina, fetele salvate de medicul providențial cu rădăcini botoșănene, istoria NEȘTIUTĂ a unei familii care a dat numele unei școli
Pe 15 noiembrie se împlinesc 29 de ani de la dispariţia uneia dintre cele mai importante personalităţi botoşănene. Este vorba despre tatăl unui medic celebru în România.
Iftime a cerut parlamentarilor să-și plătească meniul la Balul Afaceriștilor Camerei de Comerț, politicienii au dat bir cu fugiții – GALERIE FOTO
Au trebuit să treacă XXV de ediții a Balului Oamenilor de Afaceri pentru ca la a XXVI – a, care a avut loc vineri seară la salon Luceafărul de la Popas Cucorăni, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani să introducă și parlamentarii în rândul oamenilor.
Crima din Centrul Vechi! Plângeri penale pentru martori analfabeți care au dat declarații scrise, apărarea atacă probele acuzării
De aproape doi ani și jumătate, bărbatul judecat pentru moartea lui Ioan Bălan, în centrul istoric al orașului, se află după gratii, în stare de arest preventiv. Omorul care avea să zguduie orașul a avut loc pe 23 august 2017 și a fost una dintre cele mai controversate tragedii prin prisma evenimentelor ulterioare care au urmat și care au avut în centru comunitatea romă de la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu își ia avânt! Fost parlamentar, mare director de la stat și… soacră chemați la Tribunal
După trei ani de zile în care a schimbat doi judecători și mai mulți avocați, fostul președinte al Consiliului Județean face un salt uriaș în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de socrul său, Aristomel Anușcă, tatăl Roxanei Anușcă Țurcanu.
PRIMELE DECLARAȚII ale juristului votat director general în locul lui Eugen Țurcanu, prefectul are ULTIMUL cuvânt
Până la urmă, soarta lui Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoșani, se află în mâinile prefectului județului, Dan Șlincu.
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.
Angajat de la un amanet din Botoșani, pagubă uriașă într-o singură lună: Bijuterii lipsă, contracte FALSE
În doar o lună de zile, un angajat a reușit să-și înșele patronul cu peste 12.000 de lei.
În prag de iarnă și sărbători, peste 120 de angajați din Botoșani DISPONIBILIZAȚI! Două fabrici închise, una la Botoșani și alta la Dorohoi
O secție de confecții a unei fabrici din Suceava care era funcțională în cel de-al doilea municipiu al județului și-a suspendat activitatea. Salariații au fost trimiși acasă. La fel s-a întâmplat și cu altă fabrică din Botoșani, un brand pe piața locală cu decenii de activitate în spate. Patronii păstrează doar paznicii, toți salariații au fost concediați.
Ghinionul carierei pentru șeful Poliției! Ultima zi la muncă pentru Viorel Șerbănoiu, politicienii l-au trimis la pensie
Vineri, 25 octombrie 2019, ar putea fi ultima zi de activitate în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani pentru Viorel Șerbănoiu.
Adolescent de 17 ani lovit din senin cu toporul în cap! Agresorul vrea să se împace - SUMA oferită pentru a fi iertat
Un caz șocant zguduia comunitatea din apropierea municipiului Botoșani în luna iulie a acestui an. Atunci, un adolescent de 17 ani era lovit cu o toporișcă în cap de un bărbat care îi putea fi tată, sau chiar bunic.
Spălătorie auto pe terenul unei Biserici, afacerea pornită de fiul unui fost parlamentar în centrul orașului Botoșani – FOTOGALERIE
O situație neobișnuită l-a determinat pe unul dintre viceprimarii municipiului reședință de județ să le ceară colegilor din Consiliul Local să reflecteze asupra oportunității unei investiții care urmează a fi concretizată într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.
Cornel Șfaițer intră în forță pe piața imobiliarelor: A cumpărat un fost sediu de instituție și ridică un bloc – GALERIE FOTO
Clădirea din zona ultracentrală a orașului, abandonată și acoperită aproape în totalitate de vegetație abundentă, urmează să dispară. În locul ei, omul de afaceri Cornel Șfaițer, cunoscut mai ales pentru implicare în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice, urmează să ridice un imobil cu spații locative.
De la Cannes la Botoșani: Vlad Ivanov și Irina Margareta Nistor, îndelung aplaudați la proiecția filmului ”La Gomera” - GALERIE FOTO & VIDEO
O sală generoasă, duminică seara, la proiecția filmului în care Vlad Ivanov deține rolul principal. Cinefilii au ieșit în număr destul de mare pentru a-l vedea pe actorul născut în Botoșani, dar și pe îndrăgita Irina Margareta Nistor.
Sa le dea si malakul de Muntianu comisionul inapoi la oameni daca tot au pierdut sporurile. De fapt jumate el, jumate OprisAnus.
6 decembrie 2011, 16:47
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.