Știrea zilei
Sporuri ilegale pe cadavre la o instituţie cu lefuri de sute de milioane de lei vechi
O parte dintre angajaţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) au primit sporuri de manipulare cadavre adăugate la salariul de bază de 100% timp de aproape un an de zile. Aceştia au profitat de asemenea câştiguri băneşti deşi nu lucrau direct cu corpurile oamenilor, ci dimpotrivă făceau parte din personalul nemedical, pe posturi de chimişti, funcţionari administrativi sau dactilografi.
 
Sporurile acordate pe nedrept au fost aprobate de fosta conducere a Spitalului Judeţean, mai exact de managerul Doru Muntianu, din 2008. Doi ani mai târziu s-a efectuat un audit în urma căruia s-a descoperit că o serie de angajaţi primeau nelegal anumite drepturi băneşti. Practic, 11 angajaţi au primit sporuri de manipulare cadavre în perioada februarie 2008 - decembrie 2009, deşi aceştia îşi desfăşurau activitatea la birou sau în laboratoare, departe de corpurile respective. Noua conducere de la „Mavromati” a sistat din 2010 aceste bonusuri salariale şi a intentat un proces angajaţilor care au beneficiat de acestea pentru a recupera banii, însă Tribunalul Botoşani nu a dat câştig de cauză unităţii medicale. „11 persoane de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală au primit spor de manipulare cadavre deşi nu avea dreptul deoarece nu lucrau efectiv cu cadavrele. În urma unui control al auditului s-a făcut o acţiune la Tribunalul Botoşani, spitalul pierzând procesul”, a declarat Victor Niţu, juristul Spitalul Judeţean Mavromati.
Sporuri de peste un miliard de lei vechi acordate pe nedrept
Reprezentanţii Spitalului Judeţean nu au renunţat şi au făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, iar acţiunea le-au fost admisă. Timp de un an de zile juriştii de la Mavromati s-au judecat cu angajaţii de la SJML, procesul începând în 2010 şi încheindu-se pe data de 22 noiembrie 2011 cu o hotătâre definitivă şi irevocabilă după cum spun aceştia. Prin hotărârea judecătorească s-a stabilit ca „pârâţii să plătească reclamantului (Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati – n.r.) următoarele sume (...) şi dobânda legală aferentă acestor sume începând cu data pronunţării deciziei şi până la plata efectivă”, se arată în hotărâre. De asemenea, pârâţii au solicitat ca şi cheltuielile de judecată să fie plătite de reclamant, însă instanţa a respins cererea acestora pe motiv că este nefondată. „În urma recursului făcut la Curtea de Apel Suceava s-a câştigat procesul şi sunt obligaţi să restituie acest spor în valoare totală care depăşeşte un miliard de lei vechi”, a mai afirmat Victor Niţu. Hotărârea a fost publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei, însă încă nu a ajuns oficial la cea mai mare unitate sanitară din judeţ. După spusele juristului, cei 11 angajaţi vor avea la dispoziţie trei ani de zile pentru a restitui suma totală de 130.350 de lei pe care au încasat-o pe nedrept.
Redăm mai jos lista angajaţilor care au primit nelegal sporuri:
Prenume şi nume
Suma care trebuie returnată în lei
 Carmen Turceag
 16.642
 Daniela Horodinschi
 20.290
 Marius Fieraru
 7.319
 Mihaela Hamburda
 25.729
 Doina Talpă
 16.642
 Alexandrina Maxim
 5.656
 Gheorghe Mănescu
 5.852,5
 Viorica Pătrăşcanu
 9.252
 Gelu Creţu
 6.012,5
 Elena Tărnăuceanu
 7.633
 Elena Muraru
 10.361

Anul trecut Botoşăneanul.ro a scris la Ancheta Săptămânii despre salariile uriaşe de la SJML. Numai şeful SJML Botoşani avea la acea dată o retribuţie de aproape un sfert de miliard de lei vechi:
 ANCHETELE ANULUI - SEPTEMBRIE : Medic cu salariu de aproape un sfert de miliard

Elsa ŞEICA
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
Sa le dea si malakul de Muntianu comisionul inapoi la oameni daca tot au pierdut sporurile. De fapt jumate el, jumate OprisAnus.
6 decembrie 2011, 16:47
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.