Știrea zilei
Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului
  • Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului va fi închisă circulației rutiere în următoarele săptămâni.
  • Primăria Botoșani lansează un apel la înțelegerea conducătorilor auto pentru ridicarea mașinilor din zonă.

Asfalt pe strada Primăverii 

 

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că de marți, 16 august 2022, muncitorii și utilajele companiei Conrec intră cu front de lucru pe strada Primăverii.

 

În primă fază vor fi înlăturate dalele pe care se află șinele utilizate în trecut de tramvaie.

 

„Abordăm primul tronson din strada Primăverii cu înlocuirea dalelor de tramvai cu asfalt, începând din capătul liniei 1 spre strada Sucevei, astfel încât să facem aceste lucrări pe contractul subsecvent pe care-l avem cu firma care lucrează la reparații străzi. Avem proiect tehnic și autorizație de construire, iar motivul pentru care au întârziat aceste lucrări a fost pentru perfectarea acestor documente”,

Cosmin Andrei, primar

 

Bugetul estimativ pentru aceste intervenții din strada Primăverii este la acest moment de 900.000 de lei, până la desemnarea unei noi firme care să se ocupe de lucrările de reparații și întreținere străzi în municipiul Botoșani.

 

Conrec își încheie actualul contract cu strada Primăverii 

 

Primăria Botoșani este la acest moment în plină procedură de licitație, existând deja mai multe oferte depuse de firme de construcții interesate de contractul care va avea o valabilitate de patru ani.

 

Revenind la strada Primăverii: „Vom demonta vechea infrastructură pentru tramvaie, fir - contact și suportul pentru acest fir – contact, recuperăm materialele care sunt reutilizabile și le vom valorifica astfel încât să scădem din factură ceea ce recuperăm”.

 

Circulația în zonă va fi restricționată, frontul de lucru urmând a fi abordat pe ambele sensuri de mers de pe Primăverii.

 

 

„Durata lucrărilor se va întinde pe o perioadă de timp pe care o va determina constructorul în funcție de ritmul și de situația din șantier. Vom face notificări șoferilor, pe primul tronson de la Primăverii până la prima intersecție cu Teodor Boyan, să elibereze frontul de lucru și ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar sunt convins că beneficiile vor fi substanțiale pentru că vom avea o tramă stradală care nu o să mai provoace disconfort și incidente”,

Cosmin Andrei, primar

 

Pe viitor dispar și celelalte dale de tramvai

 

În viitor, în funcție de buget și disponibilitate vor fi înlăturate dalele rămase pe Calea Națională, de pe linia 101 spre fostul Cinematograf Luceafărul. Și de asemenea, tronsonul de lângă Carrefour.

 

Lucrările pe strada Primăverii au fost întârziate de faptul că municipalitatea a avut nevoie de avize de la alte instituții pentru a se putea deschide șantierul. Ar fi fost depuse inclusiv sesizări din partea adversarilor politici pentru verificarea documentației tehnice a intervențiilor din strada Primăverii.

 

Odată această etapă parcursă, Primăria poate deschide front de lucru pentru turnarea asfaltului pentru ca circulația să fie desfășurată în condiții normale.

 

loading...
loading...
S-a APROBAT! Consilierii au votat pentru scoaterea dalelor de tramvai de pe strada Primăverii - FOTO
Primarul Cosmin Andrei susține că a fost amenințat cu plângeri penale dacă reabilitează strada Primăverii

 

Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
In cazul meu, vorbește gura fără stăpân. Nu am mers niciodată mai departe de Copălău. Dar îmi place să fac pe interesantul.
13 august 2022, 03:29
Felicitari! De cat sa reparati ....ati distrus.Ma incearca un sentiment de neputinta ca nu am incercat sa va opresc. Istoria va avea o pagina dedicata... celor care au distrus tramvaiul in Botosani.
12 august 2022, 21:47
Pentru cetățean...da ambele și încă multe..sunt venetici aici în Botoșani....dar va rog sa nu faceți aceste comparații între orașe.!!! Botosaniul este un oraș cu sub 100.000 locuitori nemaivorbind de suprafață utilitate etc
12 august 2022, 18:53
Domnul care a fost la Sibiu a vizitat și Iașiul? Dar Strasbourgul?
12 august 2022, 13:10
Prietenii și vechi amici din tara rad de cei din Botoșani când își amintesc ce tramvaie erau la Botoșani Slava domnului ca dispar în sfârșit Botoșani nu este un oraș care se pretează tramvaiului Pt ăștia cu poluarea mergeți 1 săptămâna în Sibiu și vedeți cum se fac lucruri cu piste de biciclete și autobuze electrice în asa fel încât în 15 minute sa străbați de oriunde tot orașul indiferent de unde pleci și unde vii..Tramvaiele sunt din alta epoca
12 august 2022, 11:21
Totusi ce masuri se vor lua pentru fluidizarea traficului? Politistii de la rutiera sunt prea domni pentru a dirija traficul. Deci cine va face acest lucru? Probabil nimeni.
12 august 2022, 09:37
Avand in vedere restrictionarea circulatiei, care va fi traseul liniei 102? Dar frecventa de circulatie?
12 august 2022, 09:22
In sfarsit !!!!!FELICITARI dle Primar, v-ati tinut de promisiune pana la capat. Ne-am saturat de acele sine, mi-am taiat 3 cauciucuri in 2 ani !!!!
12 august 2022, 09:01
Felicitari Dl. primar!!! Fapte nu vorbe!!!
12 august 2022, 08:31
Acesti indivizi vor ramane in memoria noastra ca niste nenorociti care ne au scos tramvaiele.rusine!
12 august 2022, 08:23
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.