Știrea zilei
Stupefiant - osemintele îngropaţilor de la Pacea lăsate pradă animalelor- GALERIE FOTO
În timpul campaniei Let’s do it, Romania, voluntarii care au fost repartizaţi să facă curăţenie în spatele Cimitirului Pacea au găsit printre zeci de sticluţe goale de prenandez şi pungi - patru oase, despre care inclusiv medicii susţin că sunt umane. Conducerea SC Urban Serv SA, care administrează Cimitirul Pacea, nu îşi poate explica existenţa osemintelor în zonă, dar promite să caute o explicaţie de la angajaţi.
Luată prin surprindere de cele descoperite între gunoaie, echipa de şase voluntari a făcut poze oaselor şi le-a strâns, punându-le la un loc cu celelalte deşeuri adunate fără a le acorda o importanţă deodebită. „M-am gândit că au fost aruncate după ce au fost scoase dintr-o groapă care nu a mai fost plătită. Am pus oasele în sacii menajeri, alături de celelalte gunoaie. Nu m-am gândit nici un moment că asta ar putea să fie ceva grav pentru că eram lângă cimitir”, a mărturisit Ştefan R., unul dintre voluntarii Let’s do it, Romania. Tinerii au găsit în total patru oase, care ulterior au fost identificate ca fiind o tibie, o vertebră, o bucată dintr-un omoplat şi o calotă craniană, partea superioară a cutiei craniene care protejează encefalul.
Medic : "Sunt oase umane, clar"
Reporterul Botoşaneanul.ro s-a deplasat la faţa locului şi a descoperit la rândul său două oase care s-au dovedit a fi la rândul lor de oameni. „Sunt oase umane, clar. Sunt două tibii, una de la o femeie tânără şi una e de la un bărbat mai în vârstă. Însă sunt roase la capete deci nu poate fi exclusă posibilitatea că au fost dezgropate de animale”, a declarat Alexandru Bucşă, medic legist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală. În urma analizei făcute asupra pozelor, calota craniană nu prezintă nici o urmă de secţionare care ar duce cu gândul la lovitură la cap, iar oasele provin de la cel puţin două persoane.

"Noi nu deshumăm pe nimeni, niciodată"
Cimitirul Pacea se află în administrarea SC Urban Serv SA şi angajaţii acestei firme au atribuţia de a păstra ordinea şi curăţenia în acest perimetru, însă până la urmă mizeria nu o fac morţii, iar cei vii preferă să arunce resturi de lumânări şi coroane cu flori artificiale în pădurea din spatele cimitirului. Mai mult, persoanele fără adăpost şi-au amenajat un spaţiu printre copaci unde se întâlnesc şi „trag din pungă prenandez”, adeziv universal. Dovadă stau zecile de sticluţe goale aruncate în tufişuri alături de pungi lipite între ele. Printre aceste deşeuri şi bucăţi din pietre funerare au fost găsite şi osemintele. „Dacă are mormânt, are mormânt plătit şi chiar dacă a depăşit termenul de valabilitate noi facem o reconcesionare şi poate fi înmormântat tot acolo. Noi nu deshumăm pe nimeni niciodată. Numai familia poate face chestia asta. Noi nu atingem de nici un mormânt al nimănui chiar dacă a depăşit termenul, numai familia poate face acest demers”, a declarat Gheorghe Pricopi, directorul SC Urban Serv SA.
Cimitir transformat în bar
În plus, în urma patrulărilor făcute de către poliţiştii locali anul acesta nu au fost surprinse acţiuni de profanare de morminte şi nici nu s-au înregistrat sesizări cu privire la devastări în astfel de locuri. „Cu precădere după-amiaza sunt oameni care consumă băuturi alcoolice în cimitire şi mai ales în Cimitirul Pacea. Ei consumă băuturi alcoolice, fie consumă diverse alimente, lasă mizerie în urma lor, probleme de genul ăsta. Sunt 12 sancţiuni cu amendă anul acesta în valoare de 2.300 de lei şi două avertismente scrise”, a spus Bianca Albu, purtător de cuvânt Poliţia Locală.
Elsa ŞEICA
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
ce reportaj aberant...oare desteptu' care l-a facut nu avea altcva de facut decat sa caute prin cimitire..?e o prostie si o pierdere de timp...ati angajat si voi reporteri absolut nepregatiti si lipsiti de orice fel de logica.
1 octombrie 2011, 22:18
Sondaj
Trebuie dărâmate garajele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cât am fost în liceu, am jucat volei în sala teatrului și am organizat baluri pentru boboci. În cazul meu... m-am ocupat mai mult de baluri decât de volei”, Octavian Strunilă, actor originar din Dorohoi ...
astratex.ro
Curs valutar
23 august 2019
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.