Știrea zilei
”Subprefectele” de Botoșani, una mai bogată decât cealaltă! De la bijuterii de mii de euro, la terenuri, case și apartamente

Legislația din România obligă persoanele care ocupă funcții publice de conducere să-și transparentizeze bunurile pe care le dețin și, mai ales, veniturile pe care le obțin atât din activități independente, cât și prin postura calității pe care o au în unitățile de stat.

Aneta Gireadă 

 

Și-au făcut publice declarațiile de avere sau interese și cele două doamne care se află în conducerea Prefecturii Botoșani, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

 

Fostul primar al comunei Mihai Eminescu nu pare să o ducă rău deloc. Conform declarației de avere completată după învestirea în funcție, Aneta Gireadă deține trei terenuri în comuna pe care a condus-o, toate în Cătămărăști Deal.

Două sunt de profil agricol și al treilea are poziționare intravilană. Cele agricole în suprafață de 2.500 mp, respectiv 2.911 mp, le-au fost donate copiilor sub formă de uzufruct viager valabil pe toată viața și au fost achiziționate anul trecut.

Al treilea, cel intravilan, este în suprafață de 3.800 de mp, achiziționat în 2006 este deținut împreună cu Verginel Gireadă.

 

De asemenea, subprefectul Aneta Gireadă mai are două apartamente în municipiul Botoșani, de asemenea cedate copiilor spre folosință, unul cumpărat în 1995, iar celălalt în 2020.

 

Fosta primăriță este o mare iubitoare de bijuterii, primele achiziții datând din 1990. A cumpărat obiecte de acest fel până în 2006 valoarea lor totală atingând pragul de 10.000 de euro.

 

În ultimul an a vândut un teren agricol cu suma de 15.000 de lei. Salariul său realizat anul trecut la Primăria Mihai Eminescu a fost de 76.288 lei.

 

Magda Oleniuc 

 

Celălalt suprefect, Oleniuc Magda, deține la rându-i împreună cu soțul un teren intravilan în suprafață de 424 mp situat în Botoșani și care a fost cumpărat anul trecut.

 

Conform declarației de avere, nu are în proprietate vreo locuință, fie apartament sau casă, ceea ce înseamnă ori că soții Oleniuc locuiesc cu chirie, ori acest bun este trecut pe firmă și astfel nu face obiectul transparentizării în declarația de avere.

 

Familia mai are în proprietate un autoturism marca Audi fabricat în 2016 și achiziționat prin contract de vânzare – cumpărare.

Și în acest caz în declarația de avere apar bijuterii și ceasuri, valoarea fiind însă mult mai mică, respectiv 45.000 de lei.

 

În schimb soții Oleniuc stau bine la partea de economii, având aproape 95.000 de lei în depozite bancare, conturi curente, fonduri de investiții inclusiv fonduri private de pensii. Au și datorii, respectiv două credite accesate în 2007, de 41.000 de euro, respectiv 30.500 euro.

Magda Oleniuc a lucrat anul trecut la o firmă privată de traduceri autorizate, SC Avangardia SRL Botoșani, unde a avut un salariu de 16.956 lei.

Veniturile soțului său sunt confidențiale, având în acest sens o clauză în contractul de muncă.

 

Declarațiile de avere obligatorii în instituții 

 

Declarațiile de avere sunt completate în scris, pe propria răspundere și cuprind informații despre titular, dar și pentru soț și copiii aflați în întreținere. Sunt evaluate de Agenția Națională de Integritate (ANI), un organism care funcționează la nivel național.  

 

Scopul declarațiilor de avere și interese este să transparentizeze sursele de venit ale demnitarilor sau funcționarilor pentru a nu exista suspiciuni de îmbogățire imorală sau ilegală, prin situații de conflict de interese.

loading...
loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
,,Subprefectele” de Botoșani sunt, oficial și gramatical, subprefecți chiar dacă sunt femei. In al doilea rând, nu prea se pupă veniturile obținute cu averea propriu-zisă deținută de madame Gireadă, ținând cont și de ,,mișcările” de patrimoniu în favoarea copiilor - pentru că aceste bunuri tot de la părinți sunt.
18 august 2021, 10:25
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.5 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.