Știrea zilei
TAIFUN la Nova Apaserv, trei posturi de directori au fost desființate! Noua conducere formată din doi șefi, unul se mută la Botoșani

Compania care furnizează servicii de apă și canalizare în întreg județul intră de astăzi, 1 februarie 2022, într-o normalitate specifică unor astfel de unități, din punctul de vedere al numărului de directori. Au existat perioade îndelungate în care societatea Nova Apaserv a fost condusă și de cinci directori, însă a căror activitate nu s-a justificat în rezultatele financiare sau calitatea serviciilor oferite cetățenilor și abonaților persoane juridice.

Trei directori și-au depus demisiile, unii de bunăvoie, alții forțat

 

Noua organigramă care este valabilă de astăzi a obținut aprobare din partea acționarilor din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua și a fost votată în ședința Consiliului de Administrație, desfășurată la finele săptămânii trecute.

 

S-a propus și aprobat reorganizarea societății prin desființarea Direcției Economice, Direcției Executive și Direcției Operaționale cu suprimarea posturilor de conducere care au avut titulatura de director.

 

„Se desființează direcțiile respective și se reînființează două direcții și două departamente, conform organigramei aprobate, respectiv Direcția Generală și Direcția de Dezvoltare care va avea un director adjunct, un departament economic – financiar - trezorerie și un departament de exploatare - producție”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

 

Departamentul economic ar urma să fie condus de un contabil-șef, iar cel de producție de către un inginer-șef.

 

Cei doi șefi vor lucra în baza unor contracte individuale de muncă, renunțându-se astfel la contractele de mandat.

 

În companie, singurii care vor lucra cu contract de mandat vor fi directorul general și cel adjunct.

 

 

Au dispărut astfel posturile ocupate de Daniela Jîtărașu - director economic, Cristina Panait - director executiv și Romeo Obuf - director de exploatare. Foștii directori ar urma să lucreze în continuare în unitate, însă pe alte posturi, inferioare ierarhic.

 

„Ei au alte posturi în unitate, li s-au propus alte posturi. În cursul zilei de astăzi (luni, 31 ianuarie 2022, n.r.) ar trebui să finalizăm aceste lucruri. Nu intră automat pe posturile nou înființate, suntem încă în discuții, iar pozițiile lor finale în unitate le vom definitiva azi, vă imaginați că nu este chiar simplu”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Luni, 31 ianuarie 2022, directorii care au renunțat la contractele de mandat urmau să intre la negocieri privitoare la pozițiile pe care le vor ocupa în societate. Există posibilitatea ca doi dintre ei să acceadă în posturile de conducere ale noilor departamente, de contabil-șef, respectiv inginer-șef. Regula neoficială din cadrul negocierilor ar fi ca angajații existenți să aibă prioritate și dacă nu se identifică cineva corespunzător să se organizeze un concurs.

 

Neoficial, foștii conducători cu mandat și-ar fi depus demisiile în contextul propunerii noii organigrame, singura care nu ar fi acceptat această mutare fiind Cristina Panait.

 

Negocierile cu miros politic

 

Numirile pe posturile de conducere, atâtea câte au rămas, au evident și un substrat politic. Iar actori principali în tragerea sforilor în povestea Nova Apaserv sunt PSD și ALDE care au reușit să-și impună oameni în Consiliul de Administrație (trei administratori PSD și doi ALDE).

 

Pentru postul de director adjunct persoana care ar urma să facă echipă cu directorul general Liviu Ștefan este tocmai președintele CA, Doru Constantin, care momentan face naveta de la Vâlcea. De la 1 februarie, el ar urma să se stabilească la Botoșani.

 

„Da, mă mut la Botoșani. Este un post de conducere în care cine este pe acel post trebuie să fie prezent în Botoșani. Deci, nu ne batem joc”,

Doru Constantin, președinte CA Nova Apaserv

 

Pentru postul de inginer-șef șansele înclină către Gelu Matei, membru ALDE, care activează deja de ceva vreme în cadrul companiei pe un post de serviciu tehnic. Iar Daniela Jîtărașu înclină balanța pentru conducerea departamentului economic.

 

Oameni mai mulți în teren, venituri în plus

 

Noua organigramă presupune și două obiective importante, primul fiind acela de reorganizare a părții comerciale, prin creșterea veniturilor societății.

 

„Noua organigramă a fost puțin regândită pe partea comercială, că noi practic aici avem probleme. Putem să ne reorganizăm de o sută de ori, dacă nu cresc veniturile, dacă nu ne crește cifra de afaceri, deznodământul este același. La număr de posturi, vechea organigramă avea 550 și acum are 520. În principiu, abordarea a fost să se acopere integral posturile acestea operaționale, pe partea de exploatare, că nu are rost să mai spun cu intervențiile prin oraș și multe alte locuri în care stăm cu trei, patru oameni, fără variantă de back-up”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Și în al doilea rând se urmărește o eficientizare a părții de exploatare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Nova ApaServ angajează avocat pentru un proces cu o miză de aproape 8 milioane de lei
ȘAPTE consilieri „pestriți” puși să negocieze indicatorii de performanță de la „Apă” – FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
De ce este asa de important acest domn jurist de la Valcea care detine doua functii atat de importante la Sc Nova Apa? Cine ia aceste decizii de neinteles? Sa le asume acum si sa raspunda daca societatea va ajunge in insolventa sau faliment.
1 februarie 2022, 17:51
Poate se va fura mai putin la Botosani, dar Dorohoiul de ce s-a retras din asociatie? Sa poata fura in continuare? Cine a dat acordul? Fiecare face ce vrea pe banii nostri.
1 februarie 2022, 14:43
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.4 o C
Bucecea
-0.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.