Știrea zilei
Teamă în cartiere: consum de droguri în scări întunecate, pericol de accidente și tâlhării, Primăria pregătește LOVITURA deceniului

Mai multe sesizări au fost înregistrate la Primăria municipiului reședință de județ cu ajutorul aplicației City Report, de către cetățeni care susțin că se tem pentru siguranța lor și a familiilor lor.

Vorbim despre veșnica problemă a iluminatului public stradal care lasă orașul, pe zone largi, într-un întuneric de-ți scoți ochii. Oamenii continuă să reclame acest ”handicap” la Primărie, iar numărul acestor reclamații este în continuă creștere și îl contrazice pe cel al soluționărilor.

 

Iată ce scriu oamenii din trei scări de bloc dintr-un cartier din municipiu:

 

”Lipsa iluminatului public la adresa General Gheorghe Avrămescu nr. 31, scările A, B și C. Am rugămintea să aveți în vedere adresa mai sus menționată pentru a monta 1-2 stâlpi de iluminat public și amenajarea aleilor de acces la blocuri. Seara este întuneric în această zonă și observ că seara devine din ce în ce mai frecventată de diverși ”oameni” care consumă diferite substanțe la adăpostul scărilor de bloc întunecate”

 

De asemenea….

 


”Pe strada Popa Șapcă în dreptul nr. 9 este un stâlp la care becul nu funcționează bine și se stinge la fiecare 3 minute. Vă rog frumos să remediați, era să cad jos când am intrat în curte. Am sunat și la cei de la E.ON și nu au făcut nimic în privința asta”

 

Nu în ultimul rând….

 

”În zona Pieței Viilor, mai exact în fața magazinului de carne este un stâlp de iluminat care nu funcționează de circa 4 luni”

 

Din nou….

 

”Aleea Decebal noaptea nu este luminată. Măcar becul din spatele blocului 46 de pe strada Împărat Traian să fie funcțional deoarece în zonă există pericolul de producere a accidentelor și tâlhăriilor”

 

Si…

 

”Pe Calea Națională cel puțin în zona stadionului iluminatul public se oprește cam repede dimineața, pe întuneric este foarte greu de circulat”

 

”În parcul Sucevei nu funcționează mai mulți stâlpi de iluminat”

 

”Vis a vis de Școala 13, pe strada Pacea nr. 53 la scara E nu funcționează becul de pe stâlp”

 

”Nu funcționează iluminatul public pe întreaga stradă Dreptății și nici în parcarea din spatele blocurilor”

 

Reprezentanții Primăriei Botoșani, confirmă și cunosc aceste probleme și încă foarte bine.

 

”Primim o serie de reclamații privind iluminatul public, poate mai mult decât în altă perioadă datorate și sezonului rece care a generat o serie de avarii în rețeaua gestionată de către E.ON. Noi înaintăm cu celeritate solicitările noastre către această companie, o parte sunt rezolvate în termenul așteptat, o parte sunt întârziate, nu pot să spun motivul pentru care nu sunt rezolvate toate conform așteptărilor noastre, dar acest lucru ar fi rezolvat cu siguranță dacă rețeaua publică ar fi preluată de către municipalitate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Și, din nou își face loc discuția privitoare la preluarea rețelei de iluminat public. Mai ales că în Moldova, mai exact la Vaslui, această tranzacție a fost finalizată, iar rețeaua a fost preluată, conform presei locale, pentru suma de 150.000 de lei.

 

Ceea ce-i determină pe edilii botoșăneni la optimism că această tranzacție poate fi efectuată și la Botoșani, contra unei valori mai scăzute. Mai ales că rețeaua datează din anul 1960 și este depășită moral și tehnic.

 

Odată preluată rețeaua de iluminat public, se pot accesa fonduri europene și se poate încheia un nou contract cu un alt operator care să o gestioneze în baza unor condiții mai drastice, cu timpi de rezolvare mai mici și rezultate mai bune.

 

În bugetul de anul acesta se propune prinderea unei sume pentru preluarea rețelei de iluminat public, care, potrivit viceprimarului, poate fi plătită și în rate.

loading...
GATA cu captivitatea la E.ON – MODUL în care se poate schimba furnizorul de gaze naturale sau electricitate
Botoșani SINISTRU: Întuneric beznă duminică seară, străzi luminate doar de reclame – GALERIE FOTO
Într-un cartier din Botoșani bărbații se tem pentru soțiile lor!

 

IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
kalapod.net%20
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
Orașul e plin de zăpadă, trotuarele nu mai spun, iluminatul nu funcționează ce bine este la noi. Directori și șefi in primărie sunt foarte multi care învârt doua hârtii toată săptămâna și apoi tipa că salariile mici. Cine este cel care raspunde de toate aceste probleme? Primarul nu poate fi contactat decât prin presă și atunci se lamentează, găsind vinovatul fara vina Portariuc sau guvernul PSD.
12 februarie 2017, 17:40
Si in Parcul tineretului la NR 6 PARTER BLOC B4 se consuma si se vind droguri la AMITROAIE LIVIU se aduna seara de seara zeci de rromi si de la ghetouri si Romani de prin imrejurimi cu masini cu numere de Bulgaria eu locuiesc peste drum am camera de supraveghere care se vede peste drum chiar in fata blocului in care intra si ies zeci de tineri si fete e orgie totala si la MARIU AJECHILOAIE LA ETAJ 1 IN ACELASI BLOC rog autoritatile sa ia masuri pina nu e prea tirziu !
12 februarie 2017, 11:07
Asta e competenta unor funcționari care atunci când sunt sesizate o serie de probleme îți trimit doua pagini de motive pt care nu pot sa și justifice salariul. Aș vrea sa-l vad pe cel ce răspunde de iluminat in fata Consiliului Local dând explicații plauzibile cu motive serioase. Daca nu au rețeaua la primărie de ce mai au un astfel de compartiment? Ce fac toată ziua acei funcționari?
12 februarie 2017, 10:22
Extraordinar! Abia acum vedeti ca toate companiile straine tintesc exclusiv profitul?? Rasfoiti vresa vremii si vedea vedea cite articole incendiare au fost publicate, toate concluzionind ca statul si, in general, administratiile publice sunt un prost gospodar si neaparat trebuie sa le dam marilor ,,intreprinzatori privati". Iata rezultatul: o exploatare crunta a retelelor, nici o investitie serioasa, lipsa becuri, intreruperi de curent foarte frecvente( pentru ca ,deh, doar profitul conteaza). Acum vreti sa preluati reteaua municipala ( care a fost a noastra) desigur, mai platind-o inca o data. Bravos natiune, halal sa-ti fie!
12 februarie 2017, 10:08
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
”Am creat acest grup (pe Facebook - n.r.) tocmai pentru a fi mai eficienţi. Nu mai sun pe fiecare în parte, nu se pierde timpul. Folosim şi telefonul, evident, dar atunci când este nevoie. Pe de altă parte poate nu uită nimeni ce ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7480 lei
USD
Dolarul SUA
4.1981 lei
CHF
Francul elveţian
4.1805 lei
GBP
Lira sterlină
5.4269 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7887 lei
XAU
Gramul de aur
179.3925 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4915 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9866 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1684 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6363 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3 o C
Dorohoi
3 o C
Bucecea
3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.