Știrea zilei
Teamă în cartiere: consum de droguri în scări întunecate, pericol de accidente și tâlhării, Primăria pregătește LOVITURA deceniului

Mai multe sesizări au fost înregistrate la Primăria municipiului reședință de județ cu ajutorul aplicației City Report, de către cetățeni care susțin că se tem pentru siguranța lor și a familiilor lor.

Vorbim despre veșnica problemă a iluminatului public stradal care lasă orașul, pe zone largi, într-un întuneric de-ți scoți ochii. Oamenii continuă să reclame acest ”handicap” la Primărie, iar numărul acestor reclamații este în continuă creștere și îl contrazice pe cel al soluționărilor.

 

Iată ce scriu oamenii din trei scări de bloc dintr-un cartier din municipiu:

 

”Lipsa iluminatului public la adresa General Gheorghe Avrămescu nr. 31, scările A, B și C. Am rugămintea să aveți în vedere adresa mai sus menționată pentru a monta 1-2 stâlpi de iluminat public și amenajarea aleilor de acces la blocuri. Seara este întuneric în această zonă și observ că seara devine din ce în ce mai frecventată de diverși ”oameni” care consumă diferite substanțe la adăpostul scărilor de bloc întunecate”

 

De asemenea….

 


”Pe strada Popa Șapcă în dreptul nr. 9 este un stâlp la care becul nu funcționează bine și se stinge la fiecare 3 minute. Vă rog frumos să remediați, era să cad jos când am intrat în curte. Am sunat și la cei de la E.ON și nu au făcut nimic în privința asta”

 

Nu în ultimul rând….

 

”În zona Pieței Viilor, mai exact în fața magazinului de carne este un stâlp de iluminat care nu funcționează de circa 4 luni”

 

Din nou….

 

”Aleea Decebal noaptea nu este luminată. Măcar becul din spatele blocului 46 de pe strada Împărat Traian să fie funcțional deoarece în zonă există pericolul de producere a accidentelor și tâlhăriilor”

 

Si…

 

”Pe Calea Națională cel puțin în zona stadionului iluminatul public se oprește cam repede dimineața, pe întuneric este foarte greu de circulat”

 

”În parcul Sucevei nu funcționează mai mulți stâlpi de iluminat”

 

”Vis a vis de Școala 13, pe strada Pacea nr. 53 la scara E nu funcționează becul de pe stâlp”

 

”Nu funcționează iluminatul public pe întreaga stradă Dreptății și nici în parcarea din spatele blocurilor”

 

Reprezentanții Primăriei Botoșani, confirmă și cunosc aceste probleme și încă foarte bine.

 

”Primim o serie de reclamații privind iluminatul public, poate mai mult decât în altă perioadă datorate și sezonului rece care a generat o serie de avarii în rețeaua gestionată de către E.ON. Noi înaintăm cu celeritate solicitările noastre către această companie, o parte sunt rezolvate în termenul așteptat, o parte sunt întârziate, nu pot să spun motivul pentru care nu sunt rezolvate toate conform așteptărilor noastre, dar acest lucru ar fi rezolvat cu siguranță dacă rețeaua publică ar fi preluată de către municipalitate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Și, din nou își face loc discuția privitoare la preluarea rețelei de iluminat public. Mai ales că în Moldova, mai exact la Vaslui, această tranzacție a fost finalizată, iar rețeaua a fost preluată, conform presei locale, pentru suma de 150.000 de lei.

 

Ceea ce-i determină pe edilii botoșăneni la optimism că această tranzacție poate fi efectuată și la Botoșani, contra unei valori mai scăzute. Mai ales că rețeaua datează din anul 1960 și este depășită moral și tehnic.

 

Odată preluată rețeaua de iluminat public, se pot accesa fonduri europene și se poate încheia un nou contract cu un alt operator care să o gestioneze în baza unor condiții mai drastice, cu timpi de rezolvare mai mici și rezultate mai bune.

 

În bugetul de anul acesta se propune prinderea unei sume pentru preluarea rețelei de iluminat public, care, potrivit viceprimarului, poate fi plătită și în rate.

loading...
GATA cu captivitatea la E.ON – MODUL în care se poate schimba furnizorul de gaze naturale sau electricitate
Botoșani SINISTRU: Întuneric beznă duminică seară, străzi luminate doar de reclame – GALERIE FOTO
Într-un cartier din Botoșani bărbații se tem pentru soțiile lor!

 

Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
Mitingul PSD, inside story: Dribling din BMW, pancarta umbrelă, copiii cu... love și bodyguarzii cu... bastonul – GALERIE FOTO
După șirul de evenimente din țară, în care Liviu Dragnea a fost huiduit la mai multe acțiuni electorale, social-democrații botoșăneni au ținut secret programul vizitei acestuia și, mai ales, traseul pe care îl urma prin oraș.
Orașul e plin de zăpadă, trotuarele nu mai spun, iluminatul nu funcționează ce bine este la noi. Directori și șefi in primărie sunt foarte multi care învârt doua hârtii toată săptămâna și apoi tipa că salariile mici. Cine este cel care raspunde de toate aceste probleme? Primarul nu poate fi contactat decât prin presă și atunci se lamentează, găsind vinovatul fara vina Portariuc sau guvernul PSD.
12 februarie 2017, 17:40
Si in Parcul tineretului la NR 6 PARTER BLOC B4 se consuma si se vind droguri la AMITROAIE LIVIU se aduna seara de seara zeci de rromi si de la ghetouri si Romani de prin imrejurimi cu masini cu numere de Bulgaria eu locuiesc peste drum am camera de supraveghere care se vede peste drum chiar in fata blocului in care intra si ies zeci de tineri si fete e orgie totala si la MARIU AJECHILOAIE LA ETAJ 1 IN ACELASI BLOC rog autoritatile sa ia masuri pina nu e prea tirziu !
12 februarie 2017, 11:07
Asta e competenta unor funcționari care atunci când sunt sesizate o serie de probleme îți trimit doua pagini de motive pt care nu pot sa și justifice salariul. Aș vrea sa-l vad pe cel ce răspunde de iluminat in fata Consiliului Local dând explicații plauzibile cu motive serioase. Daca nu au rețeaua la primărie de ce mai au un astfel de compartiment? Ce fac toată ziua acei funcționari?
12 februarie 2017, 10:22
Extraordinar! Abia acum vedeti ca toate companiile straine tintesc exclusiv profitul?? Rasfoiti vresa vremii si vedea vedea cite articole incendiare au fost publicate, toate concluzionind ca statul si, in general, administratiile publice sunt un prost gospodar si neaparat trebuie sa le dam marilor ,,intreprinzatori privati". Iata rezultatul: o exploatare crunta a retelelor, nici o investitie serioasa, lipsa becuri, intreruperi de curent foarte frecvente( pentru ca ,deh, doar profitul conteaza). Acum vreti sa preluati reteaua municipala ( care a fost a noastra) desigur, mai platind-o inca o data. Bravos natiune, halal sa-ti fie!
12 februarie 2017, 10:08
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”Pe harta politică, Botoșaniul nu dă prea bine. E privit ca o zonă săracă, de oameni neputincioși și fără șansă, fără speranțe. Noi nu vedem deloc lucrurile așa”, Aurelian Pavelescu, președinte PNCȚD.  ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7627 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.2298 lei
GBP
Lira sterlină
5.4233 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8773 lei
XAU
Gramul de aur
175.2584 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9388 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.