Știrea zilei
Teamă în cartiere: consum de droguri în scări întunecate, pericol de accidente și tâlhării, Primăria pregătește LOVITURA deceniului

Mai multe sesizări au fost înregistrate la Primăria municipiului reședință de județ cu ajutorul aplicației City Report, de către cetățeni care susțin că se tem pentru siguranța lor și a familiilor lor.

Vorbim despre veșnica problemă a iluminatului public stradal care lasă orașul, pe zone largi, într-un întuneric de-ți scoți ochii. Oamenii continuă să reclame acest ”handicap” la Primărie, iar numărul acestor reclamații este în continuă creștere și îl contrazice pe cel al soluționărilor.

 

Iată ce scriu oamenii din trei scări de bloc dintr-un cartier din municipiu:

 

”Lipsa iluminatului public la adresa General Gheorghe Avrămescu nr. 31, scările A, B și C. Am rugămintea să aveți în vedere adresa mai sus menționată pentru a monta 1-2 stâlpi de iluminat public și amenajarea aleilor de acces la blocuri. Seara este întuneric în această zonă și observ că seara devine din ce în ce mai frecventată de diverși ”oameni” care consumă diferite substanțe la adăpostul scărilor de bloc întunecate”

 

De asemenea….

 


”Pe strada Popa Șapcă în dreptul nr. 9 este un stâlp la care becul nu funcționează bine și se stinge la fiecare 3 minute. Vă rog frumos să remediați, era să cad jos când am intrat în curte. Am sunat și la cei de la E.ON și nu au făcut nimic în privința asta”

 

Nu în ultimul rând….

 

”În zona Pieței Viilor, mai exact în fața magazinului de carne este un stâlp de iluminat care nu funcționează de circa 4 luni”

 

Din nou….

 

”Aleea Decebal noaptea nu este luminată. Măcar becul din spatele blocului 46 de pe strada Împărat Traian să fie funcțional deoarece în zonă există pericolul de producere a accidentelor și tâlhăriilor”

 

Si…

 

”Pe Calea Națională cel puțin în zona stadionului iluminatul public se oprește cam repede dimineața, pe întuneric este foarte greu de circulat”

 

”În parcul Sucevei nu funcționează mai mulți stâlpi de iluminat”

 

”Vis a vis de Școala 13, pe strada Pacea nr. 53 la scara E nu funcționează becul de pe stâlp”

 

”Nu funcționează iluminatul public pe întreaga stradă Dreptății și nici în parcarea din spatele blocurilor”

 

Reprezentanții Primăriei Botoșani, confirmă și cunosc aceste probleme și încă foarte bine.

 

”Primim o serie de reclamații privind iluminatul public, poate mai mult decât în altă perioadă datorate și sezonului rece care a generat o serie de avarii în rețeaua gestionată de către E.ON. Noi înaintăm cu celeritate solicitările noastre către această companie, o parte sunt rezolvate în termenul așteptat, o parte sunt întârziate, nu pot să spun motivul pentru care nu sunt rezolvate toate conform așteptărilor noastre, dar acest lucru ar fi rezolvat cu siguranță dacă rețeaua publică ar fi preluată de către municipalitate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Și, din nou își face loc discuția privitoare la preluarea rețelei de iluminat public. Mai ales că în Moldova, mai exact la Vaslui, această tranzacție a fost finalizată, iar rețeaua a fost preluată, conform presei locale, pentru suma de 150.000 de lei.

 

Ceea ce-i determină pe edilii botoșăneni la optimism că această tranzacție poate fi efectuată și la Botoșani, contra unei valori mai scăzute. Mai ales că rețeaua datează din anul 1960 și este depășită moral și tehnic.

 

Odată preluată rețeaua de iluminat public, se pot accesa fonduri europene și se poate încheia un nou contract cu un alt operator care să o gestioneze în baza unor condiții mai drastice, cu timpi de rezolvare mai mici și rezultate mai bune.

 

În bugetul de anul acesta se propune prinderea unei sume pentru preluarea rețelei de iluminat public, care, potrivit viceprimarului, poate fi plătită și în rate.

loading...
GATA cu captivitatea la E.ON – MODUL în care se poate schimba furnizorul de gaze naturale sau electricitate
Botoșani SINISTRU: Întuneric beznă duminică seară, străzi luminate doar de reclame – GALERIE FOTO
Într-un cartier din Botoșani bărbații se tem pentru soțiile lor!

 

Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
O companie din Botoşani în primele 300 din România, patronul s-a apucat de construit blocuri
Înainte de a întocmi clasamentul celor mai bogaţi români, revista Capital a scos pe piaţă un număr special, intitulat „Top 300 companii”.
SCANDAL urât la un ansamblu de apartamente de fițe, construit recent la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Un ansamblu de blocuri nou construit în municipiul reședință de județ se finalizează cu scandal și controale de la instituțiile statului.
kalapod.net%20
Bărbat OMORÂT în urmă cu 5 ani, călăii lui trăiesc liberi! A început „judecata de apoi”, un șefuleț de la Poliție a fost deja amendat
Pe 5 martie 2013 un botoșănean greu încercat de viață și de soarta căruia nu le mai păsa decât puțin unor persoane era omorât într-un mod de o violență rară.
Orașul e plin de zăpadă, trotuarele nu mai spun, iluminatul nu funcționează ce bine este la noi. Directori și șefi in primărie sunt foarte multi care învârt doua hârtii toată săptămâna și apoi tipa că salariile mici. Cine este cel care raspunde de toate aceste probleme? Primarul nu poate fi contactat decât prin presă și atunci se lamentează, găsind vinovatul fara vina Portariuc sau guvernul PSD.
12 februarie 2017, 17:40
Si in Parcul tineretului la NR 6 PARTER BLOC B4 se consuma si se vind droguri la AMITROAIE LIVIU se aduna seara de seara zeci de rromi si de la ghetouri si Romani de prin imrejurimi cu masini cu numere de Bulgaria eu locuiesc peste drum am camera de supraveghere care se vede peste drum chiar in fata blocului in care intra si ies zeci de tineri si fete e orgie totala si la MARIU AJECHILOAIE LA ETAJ 1 IN ACELASI BLOC rog autoritatile sa ia masuri pina nu e prea tirziu !
12 februarie 2017, 11:07
Asta e competenta unor funcționari care atunci când sunt sesizate o serie de probleme îți trimit doua pagini de motive pt care nu pot sa și justifice salariul. Aș vrea sa-l vad pe cel ce răspunde de iluminat in fata Consiliului Local dând explicații plauzibile cu motive serioase. Daca nu au rețeaua la primărie de ce mai au un astfel de compartiment? Ce fac toată ziua acei funcționari?
12 februarie 2017, 10:22
Extraordinar! Abia acum vedeti ca toate companiile straine tintesc exclusiv profitul?? Rasfoiti vresa vremii si vedea vedea cite articole incendiare au fost publicate, toate concluzionind ca statul si, in general, administratiile publice sunt un prost gospodar si neaparat trebuie sa le dam marilor ,,intreprinzatori privati". Iata rezultatul: o exploatare crunta a retelelor, nici o investitie serioasa, lipsa becuri, intreruperi de curent foarte frecvente( pentru ca ,deh, doar profitul conteaza). Acum vreti sa preluati reteaua municipala ( care a fost a noastra) desigur, mai platind-o inca o data. Bravos natiune, halal sa-ti fie!
12 februarie 2017, 10:08
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
„Cred că în primul rând background-ul, CV-ul meu este relevant, domeniul acesta al îmbunătățirilor funciare, în mod special irigațiile sunt eligibile pentru fondurile europene, ori conform CV-ului meu am experiență mare în ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6605 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.1368 lei
GBP
Lira sterlină
5.1580 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6250 lei
XAU
Gramul de aur
164.5916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4403 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0743 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1801 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6243 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.