Știrea zilei
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO

Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.

Primul show de stand-up comedy muzical din România cu ”Pavarouati”, ”Flamingo” și ”Carras”


”The Free Tenors” au creat primul show de stand-up comedy muzical din România, care a început chiar cu numele protagoniștilor.


Cezar Ouatu a fost ”Luciano Pavarouati”, Andrei Duțu era ”Placido Flamingo”, iar pe Mihnea Niculescu îl chema ”Jose Carras”.


Totul în acompaniamentul cvartetului de coarde ”The Virgins”, care de fapt a existat doar pe afiș.


Și pentru că era nevoie și de un ”dirijor emerit”, l-au adus pe DJ Kabal. Care chiar și-a luat bagheta magică la el pe care o folosea ca să schimbe melodiile la laptop pentru că show-ul nu a avut orchestră.

 

”Nu mai aplaudați impostorii!”


”Tenorii liberi” au început cu ”Fantoma de la operă” în care Ouatu juca rolul unei soprane extaziate de propria interpretare, așa că ai săi colegi de scenă i-au băgat ”Lie ciocârlie” când îi erau... vocalizele mai dragi.


A fost doar primul act de ”sabotaj” dintr-o serie care a continuat până la finele spectacolului.


Când rămânea un singur artist pe scenă, ceilalți doi încercau să convingă publicul că prestația colegului lor este una care nu le merită aprecierile: ”nu mai aplaudați impostorii, aplaudați mai în zona asta, aplaudați-ne pe noi”.


Așa că la un moment dat ”Pavarouati” și cu ”Flamingo” și-au abandonat colegul pe scenă și au făcut raiduri prin sală, oferind flori pentru a atrage spectatorii de partea lor.

 

Între ”arii” și... ”harii”


A urmat ”Volare”, după care pe ”Funiculi funicula” s-au apucat de făcut genuflexiuni.


”Prin aceasta arie eu reușesc să slăbesc doua kilograme. Așa ca, cei care aveți probleme cu greutatea, apucați-va de arii. Aria și kilogramul” a transmis Ouatu ”Pavarouati”.


Bine, ba erau ”arii”, ba ”harii”.


Andrei Duțu l-a lăsat baltă pe ”Placido Flamingo” și a făcut-o pe-a Elvis Presley la ”Can't help falling in love”, cu toate gesturile, bezelele și amplele mișcările ale ”Regele rock 'n' roll-ului”.


Iar ”Jose Carras” nu s-a mai dat dus de pe scenă la ”Me and Mrs. Jones”. A fost împins la propriu, însă de fiecare dată se strecura și cerea ostentativ ”neaplauzele” publicului, așa cum spunea ”Pavarouati”. Oricum era supărat că, ”de fiecare dată când intru pe scenă mă aplaudă un singur spectator. Ar putea face un fan club”.

 

Cozmiță a venit la nuntă


Chiar dacă până atunci fusese deja un spectacol ieșit din tipare, ”bomba muzicală” a explodat abia la ”Nessun Dorma”, întreruptă brusc pentru ”Pinguinul”, pentru ca în fața asistenței să ajungă nimeni altul decât Cozmiță Lascarache. Nu singur, ci cu toată formația sa. ”Am venit la nuntă”, a explicat artistul Botoșanilor, care nu a cedat nici când i s-a răspuns că pe scenă sunt artiști care au cântat la New York și la ”Scara” din Milano. ”Am cântat și noi la Cătămărăști, am cântat la Stăuceni, am cântat peste hotare”, a fost replica lui Cozmiță Lascarache.


Așa că repertoriul s-a schimbat la 180 de grade sau ceva pe acolo: ”Palamakia”, ”Trandafir de la Moldova”, în care oamenii din sală au dat concurs la cât de mult pot să țină ”i-ul”, ”Am atins cerul cu mâna” și ”Bella Ciao”.  


S-au cerut aplauze ”pentru neinvitații noștri” și s-au spus lucrurilor pe nume:


”Această fuziune între note și bancnote naște muzica. Dai un do, dai o bancnota”.

 

Hai și cu poezia!


Stand-up – ul muzical a devenit la un moment dat unul poetic, când ”Carras” cu ochelari de intelectual, emoționat, abia ținându-și lacrimile, a recitat versurile unei... manele:

 

Să iubești două femei
Să nu știi pe care o vrei
Una-i mama la copii
Și alta-i pofta inimii

 

A fost anunțată cumva de din culise, când i s-a cerut posesorului automobilului cu numărul B – 69 – MNL (manele- n.r.) să își mute mașina că blochează traficul.


Pentru că la un moment dat s-a ajuns la ”That’s amore”, trebuie să amintim și că ”Flamingo” a mărturisit asistenței că, ”știu la ce va gândiți, la asta mă gândesc și eu: da, sunt bun la pat”, așa că, ”unde dragoste nu e, să facem”.


 ”O sole mio”, ”Doamna Traviata”, așa cum a fost denumită de Ouatu și ”Radetzky March” s-au mai cântat până la finele spectacolului, care a regăsit publicul în picioare astfel încât ”Pavarouati” a transmis botoșănenilor să se așeze înapoi pe scaune... probabil ca să aibă de unde să se ridice pentru că el și ai săi colegi au părăsit în scurt timp scena.


Nu înainte de a le reaminti spectatorilor să voteze ”The Free Tenors” la ”iUmor”, unde se bat pentru titlul de anul acesta și să le mulțumească managerului Mirel Manea și impresarului artistic Liviu Sorinel.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Filarmonica smile: Pagina web a ajuns în anul în care trăim, bannere uriașe prin oraș și... vine ”Simfonia Direcția 5” – GALERIE FOTO
Botoșani și Chișinău, unite muzical în ”Odă bucuriei” cu peste o sută de oameni pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Putem constitui o comisie prin ordin de prefect în care invităm Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară, Serviciul de Metrologie și ne putem stabili un targhet, o zonă de activitate și putem face un control ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9744 lei
USD
Dolarul SUA
4.7191 lei
CHF
Francul elveţian
5.1701 lei
GBP
Lira sterlină
5.7415 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1518 lei
XAU
Gramul de aur
278.1602 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2848 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0182 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4671 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.3 o C
Dorohoi
19.7 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.