Știrea zilei
Transferul toamnei în politică, fostul şef al CJ Ţâbuleac a schimbat partidul – DOCUMENT
Început nou în politică pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. De exact o săptămână acesta este din nou afiliat politic. La trei luni şi o zi de la alegerile locale Mihai Ţâbuleac a concluzionat că este cazul să se înregimenteze din nou într-un partid şi a depus adeziune.


Adeziunea la Sorescu, vizită în biroul lui Ţurcanu
A făcut-o marţi 11 septembrie în urma unei discuţii purtate cu vicepreşedintele PNL Botoşani Gheorghe Sorescu. Mihai Ţâbuleac a fost pe la CJ deoarece trebuia să dea unele note de relaţii în urma unui control al Curţii de Conturi şi s-a întâlnit şi cu vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean. Potrivit acestuia, Ţâbuleac i-ar fi spus că, pe lângă treburile administrative, doreşte să depună şi o adeziune la PNL. Momentul a fost oarecum amuzant deoarece Sorescu nu avea asupra sa nici un formular pentru intrarea în partid şi, ca atare, a sunat la sediu pentru a i se aduce. Problema s-a rezolvat şi în câteva minute Mihai Ţâbuleac a completat cererea. Acesta ar fi explicat că, atunci când a plecat din PNL pentru a crea PLD, nu a prevăzut turnura politică a noii formaţiuni. „Eu nu am avut niciodată resentimente şi el a recunoscut că locul lui de fapt şi de drept nu era în PDL, adică a fost o chestiune că s-a întâmplat că s-a întâmplat. Explicaţia lui a fost că în momentul în care a trecut la PLD a crezut că n-o să se întâmple şi o unificare cu PD-ul la acea dată. S-a întâmplat, asta este”, a declarat Gheorghe Sorescu pentru Botoşăneanul. După ce a completat adeziunea Ţâbuleac i-a făcut o vizită şi celui care i-a luat loc atât în fruntea Consiliului Judeţean, cât şi a PNL.
Verdict pozitiv aşteptat de la organizaţia municipală
Pentru a devenit membru, cel puţin teoretic, este necesar ca Biroul Politic Local al PNL de la municipiu să accepte primirea sa în partid. „Orice e posibil, dar nu ştiu dacă... trebuie să aibă o motivaţie, adică, dacă pur şi simplu un om doreşte să facă politică eu cred că ar trebui încurajată chestiunea asta, fie de dreapta, de stânga”, a mai spus Gheorghe Sorescu. Oricum, cert este că Mihai Ţâbuleac revine în PNL ca simplu membru, nefiindu-i repartizată vreo funcţie de conducere. „Dânsul a spus că nu doreşte nici o funcţie, dar vrea să se implice în politică şi ăsta este un lucru bun. Eu cred că este un câştig în organizaţie, adică este un om care a reprezentat ceva şi pentru judeţ şi pentru partid la un moment dat. Sigur, în măsura în care o să vrea să se implice în continuare...”, a mai spus Gheorghe Sorescu. Anterior depunerii adeziunii ar mai fi avut loc discuţii între Mihai Ţâbuleac şi Florin Ţurcanu pe seama revenirii în partid a celui dintâi.
Drumul politic al lui Ţâbuleac, de la liberalism, la liberalism-democrat şi democraţie liberală
Mihai Ţâbuleac a condus PNL Botoşani din noiembrie 2001 până în 2006, când a părăsit partidul alături de mai mulţi lideri naţionali şi judeţeni pentru a pune bazele PLD. A ajuns vicepreşedinte pe ţară al PLD, însă în 2007 noua formaţiune a fuzionat cu PD şi a format actualul PDL. Spre surprinderea lumii politice, nu fost numit preşedinte al filialei Botoşani a PDL. După câteva săptămâni de incertitudine a acceptat într-un final să intre în PDL, formaţiune pe lista căruia a candidat în 2008 şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean. A făcut acelaşi lucru şi în 2012, însă, deşi a obţinut mai multe voturi şi un procent mai bun decât în urmă cu patru ani, a pierdut şefia CJ în favoarea lui Florin Ţurcanu cel cu care a lucrat atât în PNL, cât şi pentru jumătate de an la CJ, când actualul preşedinte ocupa funcţia de vicepreşedinte. În legislatura 2004 – 2008 Ţâbuleac a fost senator PNL, după ce a renunţat la mandatul de consilier judeţean obţinut în 2004. În acel an el a pierdut preşedinţia CJ la un singur vot, într-o perioadă în care şefii CJ erau desemnaţi prin votul consilierilor judeţeni. Anul trecut Florin Ţurcanu i-a făcut mai multe oferte publice de a intra în PNL. Deși membru PDL, Țâbuleac a fost unul dintre cei mai constanți critici ai Guvernului Boc, luând deseori atitudine publică față de unele măsuri ale Executivului, de la tăierea salariilor și reducerea paturilor în spitale, la nealocarea de fonduri pentru drumul Rădăuţi Prut - Ştefăneşti sau subfinanţarea sistemului de protecţie a copilului. 
CITEŞTE ŞI:
Ţâbuleac şi-a depus demisiile din CJ şi PDL
Ţurcanu despre Ţâbuleac : I-am făcut ofertă, dacă d-lui nu a înţeles...

CITEŞTE AICI UN INTERVIU REALIZAT CU MIHAI ŢÂBULEAC ÎN VREMEA ÎN CARE CONDUCEA PNL BOTOŞANI:
 „NU EU ÎI SEMĂN LUI TĂRICEANU, EL ÎMI SEAMĂNĂ MIE” 

ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
:)))))) E super amuzant. Istoria Troiei a fost uitata,dar se rescrie acum,caci Ulise se pare ca nu a murit,iar calul sau troian se pregateste sa intre pe portile cetatii pnl-iste. Cei care nu pot invata din istorie,sunt condamnati sa o repete, nu-i asa?? Va fi foarte amuzant.Totul e sa avem rabdarea de a privi spectacolul ce urmeaza...
18 septembrie 2012, 08:51
“Acesti oameni care isi construiesc vile si pensiuni la Putna, la Suceava, ei care se gandesc sa plece la Suceava dupa ce vor fura Botosaniul, vor pleca dupa 10 iunie acolo unde trebuie sa mearga. Domnule Mihai Tabuleac, ati marit toate contractele cu 50% prin pixul dumneavoastra! Ca sa le fie bine partenerilor care au lucrat mereu pentru domnul Mihai Tabuleac si nu pentru judet. Au facut lucrari de proasta calitate si pe sume foarte mari. Toate lucrarile au avut 10% sume neprevazute, 10% la Mihai Tabuleac. Sa spuna drept populatiei, nu sa spuna lucrari neprevazute. 10% spaga la presedinte. Noi vom opri acest sistem“, a spus in discursul sau Florin Turcanu.
17 septembrie 2012, 20:27
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
-2.4 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.