Știrea zilei
Ţurcanuacuzat la B1 că-şi bagă secretara în Parlament în detrimentul nevestei - VIDEO
Tensiunile din campania electorală pentru alegerile parlamentare de la Botoşani au izbucnit la… Bucureşti. Invitată miercuri seară la o dezbatere electorală la B1TV Liliana Mincă, pretendenta PP-DD la deputăţie pe Colegiul Săveni, a provocat scandal în timpul emisiunii. Aceasta a adus o ploaie de acuzaţie preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu şi consilierei acestuia Roxana Anuşca şi a sfârşit prin a fi dată afară din emisiune.
Liliana Minca atac la Florin Turcanu si Roxana Anusca la B1TV

"Dă spectacole pe banii CJ şi promovează pe scenă membrii USL"

Moderatorul a adus în atenţia opiniei publice faptul că secretarul general al PSD Liviu Dragnea a promovat pe lista pentru Parlament o tânără de 23 de ani pe care a cunoscut-o la un chef din partid, la care aceasta a făcut parte dintr-un grup de dansatoare. În acel moment fosta directoare a Loteriei Române a simţit nevoie să dea ca exemplu şi ce se întâmplă la Botoşani, pe Colegiul Săveni, făcând o paralelă cu politica de la Teleorman. “Dânsul a fost deputat de Săveni, vreau să vă spun că n-a lăsat nimic în urma lui, absolut nimic decât jaf, prăpăd şi încă un lucru a lăsat: teroarea. Pentru că pe toţi primarii, indiferent de culoarea politică îl terorizează: ori sunt cu el, ori nu sunt cu el, că altfel nu le dă bani pentru drumuri, apă, ce mai vor ei”, a afirmat Liliana Mincă. Aceasta i-a reproşat preşedintelui CJ Botoşani că face şi campanie electorală pe bani publici prin finanţarea mai multor spectacole: "Şi ce credeţi că faceţi dl de la PNL, Florin Ţurcanu? Se joacă cu banii Consiliului Judeţean, dă spectacole pe banii CJ şi promovează pe scenă membrii USL. Păi vreau şi eu, nu vă supăraţi, pe banii statului să îmi fac campanie".

"D-na să-şi facă treaba acolo, la Consiliul Judeţean"

Apoi populara, care încă din ziua depunerii listelor şi-a ameninţat contracandidaţii că, dacă vor campanie murdară, vor avea parte de ea, a trecut la atacuri care ţin de viaţa personală. “Şi vrea să şi-o pună pe secretara de la cabinetul parlamentar şi consiliera de la Consiliul Judeţean, da, vrea şi dânsul să o pună deputat. Cum e posibil aşa ceva, unde ajungem? Mai mult decât atât, îşi lasă nevasta cu copiii şi se duce cu secretara. Este inadmisibil aşa ceva! Eu vreau să-l aduc pe drumul cel bun, să se întoarcă acasă, să nu mai cheltuiască banii aiurea în tramvai, iar doamna să-şi facă treaba acolo, la Consiliul Judeţean dacă ştie să şi-o facă, dacă nu să se ducă acasă”, a afirmat Liliana Mincă. Luarea sa de poziţie, pe acelaşi ton foarte ridicat cu care a obişnuit opinia publică, a stârnit zâmbete parlamentarului PDL Cristian Boureanu, invitat de asemenea în emisiune. Ulterior, Liliana Mincă s-a băgat peste ceilalţi oameni politici aflaţi în studio, indiferent dacă i se adresa sau nu vreo întrebare. Moderatorul Andrei Bădin a încercat în mai multe rânduri să o oprească, ameninţând-o că o dă afară din emisiune. Întrucât nu a reuşit să o liniştească, în timp ce Liliana Mincă aducea noi acuzaţii, jurnalistul de la B1TV a cerut să se ia publicitate. La revenirea în studio cea în cauză nu se mai afla printre invitaţi, realizatorul Andrei Bădin precizând că a reuşit în cele din urmă să rezolve problema.

"N-are dreptul să candideze că-i consiliera mea?"

Contactat de Botoşăneanul, preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, a refuzat să răspundă acuzaţiilor formulate de Liliana Mincă. Şeful CJ Botoşani a precizat că nu doreşte să intre în polemică şi că răspunde doar întrebărilor jurnalistului pe această temă. "Nu există aşa ceva, noi am respectat regula, avem orodonanţa care este în vigoare, nu există aşa ceva. Dacă cineva are un argument să îmi demonstreze lucrul ăsta mă supun", a spus Florin Ţurcanu despre faptul că fondurile ar fi fost împărţite discreţionar. Cât despre candidatura Roxanei Anuşca la alagerile parlametare... "Candidatul la Parlament este desemnat prin hotărârea delegaţiei permanente a Biroului Politic. Mai departe, că e consiliera mea…? Foarte bine! N-are dreptul să candideze că-i consiliera mea?". Preşedintele CJ Botoşani a mai precizat că nu s-a întâlnit cu Liliana Mincă vreodată de când aceasta a devenit candidat PP-DD la Botoşani, asta şi pentru că stă la Bucureşti “şi face spectacol” şi că au beneficiat de fonduri toate administraţiile locale care au solicitat şi care au dovedit cu acte că se încadrează în prevederile legii. “Primarii sunt copii mici?” şi “Am la mine în buzunar bani să le dau cum vreau eu?” au fost alte două afirmaţii ale lui Florin Ţurcanu, care a menţionat că important este totuşi că există fonduri care să se împartă şi că probleme ar fi dacă nu ar fi sume deloc pentru administraţia locală.
CITEŞTE ŞI:
 Averile damelor pentru Parlament, de la bijuteriile Roxanei la secretele Lilianei

VEZI ŞI:
 Show Liliana Mincă la depunerea listei PP-DD N-a avut curajul nici un bărbat – VIDEO&FOTO

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
MARICA,tu sti zicala,,politica e c====''dar si actoriiei sa fie la fel?dupa cum te exprimiimi dau seama de ce susti acei oameni.Putem comunica si frumos.Exprimarea scoate inevidenta pregatirea,comportamentul si multe trasaturi.dar asaoameni are usl.
1 decembrie 2012, 16:35
bravo dana minca
21 noiembrie 2012, 21:22
U NANI MAI BINE AI VOTA-O P MATA....DACA NU VOTEZI USL ASTA AR FI CEA MAI BUNA ALEGERE...VAD K A CRESCUT UN MARE BOU
21 noiembrie 2012, 13:16
Bine spun ALGATORII,nu-i mai votati pe USL-isti,mai votati si pardide ,,mai mici.,,poate au si ele oameni de caracter,pregatiti profesianal,cu bun simt.EU votez PER.
21 noiembrie 2012, 12:26
"ALEGATORULE.. accepti acest caracter? bine accepta,miine .vei face la fel. ,,CINE se aseamana se aduna"
21 noiembrie 2012, 12:18
de oile tale sa ti vezi u nesimtitule...nu ai ajuns la unghia ce amik a lui,nu sa mai vb despre asta jeg de 2 bani
20 noiembrie 2012, 23:38
Turcanu sa-si vada de oile lui nu de politica.Nu avem nevoie de cantareti si dansatoare in parlament,pentru ca deaia o ducem prost.La alegerile locale primarul promitea locuri de munca........nu le gasesc..............MINCINOSII.
16 noiembrie 2012, 10:15
e viata lor. chiar nu au mai divortat oameni? dar ea ca a fost atatia ani alaturi de el fara sa se afirme doar ajutandu l sa se ridice profesional nu conteaza? ca nu au acte de casatorie? si ce ? sunt sigura ca asta e o problema de moment . mai conteaza si cum se inteleg oamenii nu neaparat o hartie .
15 noiembrie 2012, 19:48
A ajuns o practica si o rusine nationala. Va fi un parlament de cumetrie cu bunici tati fii nepoti si amante rusine
15 noiembrie 2012, 16:36
romani iesiti la vot si scoateti din politica pentru totdeauna sleata de c..ari si c...ve din politica,spargatoarele de case si familii nu mai trebuie votati si trebuie sa se duca acolo unde le este locul,chiar poporul asta nu mai vede ca in politica toti sunt niste ratati in ale familiei ,toti practica curvasareala pe fata sau pe dos,toti isi promoveaza amantele,proaste,destepte nu conteaza,si poporul voteaza!
15 noiembrie 2012, 11:23
romani iesiti la vot si scoateti din politica pentru totdeauna sleata de c..ari si c...ve din politica,spargatoarele de case si familii nu mai trebuie votati si trebuie sa se duca acolo unde le este locul,chiar poporul asta nu mai vede ca in politica toti sunt niste ratati in ale familiei ,toti practica curvasareala pe fata sau pe dos,toti isi promoveaza amantele,proaste,destepte nu conteaza,si poporul voteaza!
15 noiembrie 2012, 11:23
Are dreptate Minca . Ciumafaua banditului de la CJ nu are ce cauta in politica si nici in administratie . Au ajuns in Botosani sa ne conduca toti incompetentii si fara carte si fara rusine . Sa gonim sleahta USLista de minciunosi profitori!
15 noiembrie 2012, 10:36
L-ati votat pe cioban presedinte,acum mergeti si votati si cu amanta lui.Asta este nivelul la Botosani.
15 noiembrie 2012, 10:31
ce secretara, si-n timpul liber e secretara....asta vara te-ai afisat cu ea si la strandul din gura humorului....e amanta, asa se spune corect!!
15 noiembrie 2012, 10:14
L-ati votat pe cioban presedinte,acum mergeti si votati si cu amanta lui.Asta este nivelul la Botosani
15 noiembrie 2012, 09:29
oportunisti si parveniti cei din echipa USL- ce cauta maimutoiul de primar PDL de la trusesti alaturi in reclama, a trecut k sa scape , stiu ei........
15 noiembrie 2012, 09:00
A anceput circul electoral ,parcaamfi an africa si nu an UE , rusine tovarsilor politicieni , ne faceti tara de rusine .
15 noiembrie 2012, 08:52
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.