Știrea zilei
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani

Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.

Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.

Întâi a fost urătura

 

S-au întâlnit pe pod și ar fi început să vorbească. Maria Alexandru i-a spus că merge cu frățiorul la urat și atunci tânărul de 20 de ani le-a cerut să-l ure și pe el, iar la final le-ar fi oferit suma de 50 de lei.

 

Ulterior și-ar fi luat rămas bun însă în ultimă clipă, Cătălin Rățușcă s-ar fi răzgândit și le-ar fi spus că vrea să le arate ceva.

 

Au urmat loviturile repetate

 

A scos cuțitul și s-a năpustit asupra fetei. În jur erau mai multe persoane însă toți au încremenit practic, în fața scenei neașteptate. Fata a fost lovită de aproximativ 25 de ori cu cuțitul în zona gâtului și brațelor și a murit la scurt timp.

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au preluat ancheta și în primă fază au cerut expertizarea lui Cătălin Rățușcă. Tânărul ar avea, la prima vedere, un intelect redus.

 

„A fost cu martori, în mijlocul zilei, în loc public. Cu privire la persoana sa a fost dispusă exprtiza medico-legală psihiatrică pentru că sunt semne de întrebare cu privire la intelectul, nu la discernământul lui, dar cel puțin la intelectul și la fapta pe care a comis-o și la aceste împrejurări. Sunt oarece semne de întrebare și o să vedem după evaluarea psihiatrică”,

Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani

 

Cei doi se cunoșteau de aproximativ trei ani și nu există niciun fel de suspiciune că ar fi avut vreo relație intimă. Posibil ca el să-și fi dorit și să se fi lovit de refuzurile repetate ale fetei: „Greu de presupus de ce așa o ieșire de violentă într-un loc atât de nepotrivit și într-o împrejurare atât de nepotrivită. O să vedem în urma expertizei psihiatrice”, a continuat prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Cătălin Rățușcă beneficiază de serviciile unui apărător legal, conform legii, cu care se consultă. Nu și-a justificat fapta și oricum afirmațiile sale nu ar unele coerente, ca să explice cumva cruzimea neașteptată de care a dat dovadă.

 

La acest moment, mobilul crimei are relevanță doar pentru stabilirea încadrării juridice a faptei.

 

Crimă asemănătoare cu cea din pădure de la Pacea

 

În 2018 comunitatea botoșăneană era șocată de o altă crimă, comisă la acea dată de Bogdan Ionel, minor pe atunci. Petronela Mihalachi a fost omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit în data de 25 aprilie 2018. Era în pădurea de la Pacea cu Bogdan Ionel pentru o ședință foto, care s-a terminat tragic pentru ea. Această crimă este una dintre cele mai șocante care au avut loc la Botoșani, prin prisma vârstei pe care au avut-o atât victima cât și cel acuzat că ar fi comis-o.

 

Se aseamănă cu cea din 31 decembrie din punctul de vedere al cruzimii de care au dat dovadă autorii.

 

„Ieșirea asta extrem de violentă. Pe de altă parte sunt și deosebiri, acesta a făcut-o în mijlocul zilei și în centrul satului, la propriu, celălalt și-a luat măsurile pe care și le-a luat. După care amândoi au încercat să se sustragă, dar fără șanse. Instinctual acesta pleca cu trenul, celălalt fugise și el. E prea devreme să discutăm detalii de motivație personală”,

Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani

 

În paralel cu exprtizarea psihiatrică a lui Cătălin Rățucă, procurorii vor solicita aprobare și pentru o percheziție informatică pentru telefonul fetei, pentru a se constata dacă au existat conversații din care să reiasă mobilul crimei.

 

Rămâne însă întrebarea, cum o fată de 14 ani este înjunghiată cu aproape 25 de lovituri de cuțit, în plină zi, în fața altor oameni, fără ca cineva să aibă curajul să intervină pentru a o salva.

 

„A fost în fața tututor, toată lumea știa cine a făcut-o. Nu au intervenit, probabil a fost și elementul surpriză, nici nu se aștepta nimeni la așa ceva”, a încheiat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
POVESTEA fetiței omorâtă în stradă, va fi îngropată de stat, în rochie de mireasă
SENTINȚĂ în dosarul elevului Bogdan Ionel: Magistrații de la Curtea de Apel i-au REDUS pedeapsa

 

Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este inadmisibil ce s-a întâmplat și cer scuze publice din partea organizatorilor, Instituția Prefectului și Garnizoana Militară”,Doina Federovici, președintele CJ Botoșani ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.9 o C
Bucecea
-4.8 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.