Știrea zilei
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO

Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.

Misiune matinală cu Poliția Locală

 

Angajații din Primărie au fost coordonați de viceprimarul Marian Murariu, polițiștii locali de șeful lor, directorul Poliției Locale, Ioan Onuțu. Cei care au dezafectat lucrările ilegale au fost muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

 

Toți acești oameni au intervenit din cauza încăpățânării unui singur individ, Savin Bădic pe numele său, care locuiește la parterul unui bloc din strada Săvenilor. Acest imobil este prevăzut din construcție cu o intrare principală și o a doua secundară, orientată spre parcare.

 

 

Acest bărbat a blocat accesul celorlalți locatari spre ieșirea din spatele blocului unde a închis spațiul verde cu gard înalt și l-a folosit în scop personal ani la rând. Vecinii lui erau nevoiți să înconjoare blocul pentru a merge la mașină. A cultivat legume, a plantat și flori, și-a depozitat lucrurile din apartament, a pus murături și și-a amenajat și o masă din fier, prinsă cu beton în pământ pentru stabilitate.

 

Mai pe românește, a făcut cam tot ceea ce face un român gospodar în curtea lui. Numai că, în cazul de față, ne referim la domeniul public peste care acest bărbat, împreună cu soția lui, s-au făcut proprietari.

 

„A ocupat abuziv acest teren, fără să plătească sau să aibă acte pe acest teren. De asemenea, a construit un gard fără autorizație de construcție, blocând ieșirea secundară din bloc. Practic, ceilalți locatari nu puteau ieși în parcarea din spatele blocului din cauza faptului că această ieșire era blocată”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

A ignorat amenda și somațiile

 

În urmă cu un an, când Savin Bădic a fost reclamat de vecinii lui, a primit o amendă de la Poliția Locală și i s-a pus în vedere să elibereze terenul care aparține domeniului public. A primit și numeroase somații, însă omul a rămas încăpățânat pe poziție, în ideea că mica grădină îi aparține de drept.

 

Așadar, în cursul dimineții de joi, 18 iulie 2019…

 

„Am trecut la dezafectare pe cale administrativă. În consecință, dlui va trebui să suporte cheltuielile de dezafectare, iar terenul va trebui readus la starea inițială, înainte de construirea acestor lucrări ilegale”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

Cu mâinile în cap „păgubitul” se foia de colo-colo, sub privirile compătimitoare ale soției sale. Încerca să „salveze” măcar puțin din bunurile care-i erau dezmembrate de oamenii Primăriei.

 

„Am semnături din 2007 când se dădea pe spații verzi…”, încerca să se explice. Nevasta îl completa: „Doar nu am făcut de nebuni, și atâția bani, vă dați seama”…O semnat dl director Daniliuc, dl inginer Paul Gafencu, Ghiorghiță, viceprimar, primarul Cătălin Flutur, toți au semnat, din 2007, de la asociație am avut aprobare”.

 

În realitate, hârtia de care se prevala el era un acord prin care Primăria i-a permis în 2010 să construiască un gard metalic. Și doar atât.

 

 

Mare amator de manele

 

Mai mult, acest botoșănean pare să fie un „cunoscut” al polițiștilor locali.

 

„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la el”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

 

Savin Bădic a fost sancționat și pe parte de disciplină în construcții pentru lucrări ilegale și blocarea accesului locatarilor în imobil, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Vecinii lui susțin că în spatele blocului și-a îngropat și pisica atunci când animalul de companie i-a părăsit definitiv.

 

 

Joi dimineață, imediat după deblocarea intrării secundare în bloc și desființarea micii curți, vecinii lui au chemat o firmă specializată pentru montarea unui interfon, sistemul fiind plătit de mai mult de timp, însă imposibil de montat din cauza bărbatului de la parter.

 

loading...
ANCHETĂ în cazul anexei din municipiu gata să cadă: CINEVA trebuie să plătească
Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Si pe Dr Tatarilor de unde incep cartierul vilelor cei de acolo si au mutat gardul pe terenul primariei cu 4.5 m adica in strada pt a si mari gradinile lor si au ingustat strada .in dreptul la nr 73, 71 etc .
19 iulie 2019, 12:20
Începutul e bun dar drumul e lung pentru intrarea în normalitate. Acest lucru ar trebui facut peste tot, în tot orașul, fără a se face diferențe pe criterii politice sau sociale. Asa cum scria cineva si mai sus, intrați în zonele centrale, calea nationala, stefan luchian, bulevard, unirii...etc.Mult succes.
19 iulie 2019, 11:25
Astfel de situatii se gasesc in mai tot orasul, chiar si in zonele centrale, dar se vede treaba ca unii au cam furat startul campaniei electorale pentru locale de la anul. Si ca sa pun si cireasa pe tort, sint curios daca vicele Murariu v-a avea curajul sa mearga pina la capat cu actiunea asta mai ales in zonele centrale si ultracentrale, acolo unde ocupa domeniul public persoane cu relatii ca si in cazul parcarilor concesionate (stie dl. Murariu despre ce este vorba).
19 iulie 2019, 10:41
De ce nu a vindut apartamentul si nu sa mutat la tara ca vad ca e gospodar face de toate bravo lui ca a facut dar nu in oras ci undeva la o casa nu sunt deacord cu spatiile inchise in fata blocului sunt spatii in care se depoziteaza fel de fel de bidoane si multe altele cu miros de hoit dar si mult zgomot mai este mai la vale tot inchis la unu COZMA IOAN care are si moto scuter acolo si multe alte acareturi dar nu plateste impozit pe teren si exemplele pot continua
19 iulie 2019, 09:45
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.