Știrea zilei
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO

Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.

Misiune matinală cu Poliția Locală

 

Angajații din Primărie au fost coordonați de viceprimarul Marian Murariu, polițiștii locali de șeful lor, directorul Poliției Locale, Ioan Onuțu. Cei care au dezafectat lucrările ilegale au fost muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

 

Toți acești oameni au intervenit din cauza încăpățânării unui singur individ, Savin Bădic pe numele său, care locuiește la parterul unui bloc din strada Săvenilor. Acest imobil este prevăzut din construcție cu o intrare principală și o a doua secundară, orientată spre parcare.

 

 

Acest bărbat a blocat accesul celorlalți locatari spre ieșirea din spatele blocului unde a închis spațiul verde cu gard înalt și l-a folosit în scop personal ani la rând. Vecinii lui erau nevoiți să înconjoare blocul pentru a merge la mașină. A cultivat legume, a plantat și flori, și-a depozitat lucrurile din apartament, a pus murături și și-a amenajat și o masă din fier, prinsă cu beton în pământ pentru stabilitate.

 

Mai pe românește, a făcut cam tot ceea ce face un român gospodar în curtea lui. Numai că, în cazul de față, ne referim la domeniul public peste care acest bărbat, împreună cu soția lui, s-au făcut proprietari.

 

„A ocupat abuziv acest teren, fără să plătească sau să aibă acte pe acest teren. De asemenea, a construit un gard fără autorizație de construcție, blocând ieșirea secundară din bloc. Practic, ceilalți locatari nu puteau ieși în parcarea din spatele blocului din cauza faptului că această ieșire era blocată”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

A ignorat amenda și somațiile

 

În urmă cu un an, când Savin Bădic a fost reclamat de vecinii lui, a primit o amendă de la Poliția Locală și i s-a pus în vedere să elibereze terenul care aparține domeniului public. A primit și numeroase somații, însă omul a rămas încăpățânat pe poziție, în ideea că mica grădină îi aparține de drept.

 

Așadar, în cursul dimineții de joi, 18 iulie 2019…

 

„Am trecut la dezafectare pe cale administrativă. În consecință, dlui va trebui să suporte cheltuielile de dezafectare, iar terenul va trebui readus la starea inițială, înainte de construirea acestor lucrări ilegale”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

Cu mâinile în cap „păgubitul” se foia de colo-colo, sub privirile compătimitoare ale soției sale. Încerca să „salveze” măcar puțin din bunurile care-i erau dezmembrate de oamenii Primăriei.

 

„Am semnături din 2007 când se dădea pe spații verzi…”, încerca să se explice. Nevasta îl completa: „Doar nu am făcut de nebuni, și atâția bani, vă dați seama”…O semnat dl director Daniliuc, dl inginer Paul Gafencu, Ghiorghiță, viceprimar, primarul Cătălin Flutur, toți au semnat, din 2007, de la asociație am avut aprobare”.

 

În realitate, hârtia de care se prevala el era un acord prin care Primăria i-a permis în 2010 să construiască un gard metalic. Și doar atât.

 

 

Mare amator de manele

 

Mai mult, acest botoșănean pare să fie un „cunoscut” al polițiștilor locali.

 

„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la el”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

 

Savin Bădic a fost sancționat și pe parte de disciplină în construcții pentru lucrări ilegale și blocarea accesului locatarilor în imobil, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Vecinii lui susțin că în spatele blocului și-a îngropat și pisica atunci când animalul de companie i-a părăsit definitiv.

 

 

Joi dimineață, imediat după deblocarea intrării secundare în bloc și desființarea micii curți, vecinii lui au chemat o firmă specializată pentru montarea unui interfon, sistemul fiind plătit de mai mult de timp, însă imposibil de montat din cauza bărbatului de la parter.

 

loading...
ANCHETĂ în cazul anexei din municipiu gata să cadă: CINEVA trebuie să plătească
Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
În mai puțin de un an de zile, consorțiul care deține lanțul german de magazine a reușit în cazul Botoșaniului să elibereze un teren, să demoleze o clădire părăsită și să ridice în loc un magazin modern cu o parcare extrem de generoasă.
Trei directori de la Modern Calor judecați pentru fapte de corupție, dosarul reluat de la zero la Tribunal, s-a ivit și o dublă calitate
Așa cum s-a întâmplat și în alte cauze judecate de Secția Penală a Tribunalului Botoșani, și procesul care vizează actuali și foști directori sau angajați ai regiei de termoficare a fost reluat de la zero, după aproximativ un an de zile în care s-a administrat o parte din probatoriu.
Spargere ca-n filme la Carrefour: Un hoț misterios a plecat cu brațele pline de iPhone-uri
Un furt desprins parcă din filmele produse la Hollywood a avut loc săptămâna trecută la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Botoșani. S-a întâmplat joi dimineață, exact după deschiderea Botoșani Shopping Center.
La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
Si pe Dr Tatarilor de unde incep cartierul vilelor cei de acolo si au mutat gardul pe terenul primariei cu 4.5 m adica in strada pt a si mari gradinile lor si au ingustat strada .in dreptul la nr 73, 71 etc .
19 iulie 2019, 12:20
Începutul e bun dar drumul e lung pentru intrarea în normalitate. Acest lucru ar trebui facut peste tot, în tot orașul, fără a se face diferențe pe criterii politice sau sociale. Asa cum scria cineva si mai sus, intrați în zonele centrale, calea nationala, stefan luchian, bulevard, unirii...etc.Mult succes.
19 iulie 2019, 11:25
Astfel de situatii se gasesc in mai tot orasul, chiar si in zonele centrale, dar se vede treaba ca unii au cam furat startul campaniei electorale pentru locale de la anul. Si ca sa pun si cireasa pe tort, sint curios daca vicele Murariu v-a avea curajul sa mearga pina la capat cu actiunea asta mai ales in zonele centrale si ultracentrale, acolo unde ocupa domeniul public persoane cu relatii ca si in cazul parcarilor concesionate (stie dl. Murariu despre ce este vorba).
19 iulie 2019, 10:41
De ce nu a vindut apartamentul si nu sa mutat la tara ca vad ca e gospodar face de toate bravo lui ca a facut dar nu in oras ci undeva la o casa nu sunt deacord cu spatiile inchise in fata blocului sunt spatii in care se depoziteaza fel de fel de bidoane si multe altele cu miros de hoit dar si mult zgomot mai este mai la vale tot inchis la unu COZMA IOAN care are si moto scuter acolo si multe alte acareturi dar nu plateste impozit pe teren si exemplele pot continua
19 iulie 2019, 09:45
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Acolo unde nu am știut, am cerut fără orgoliu sprijinul colegilor din aparatul de specialitate al prefectului și astfel am făcut și eu parte din familia lor. Le mulțumesc așadar pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7794 lei
USD
Dolarul SUA
4.3124 lei
CHF
Francul elveţian
4.3785 lei
GBP
Lira sterlină
5.6715 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9683 lei
XAU
Gramul de aur
203.4229 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4459 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9476 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2578 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.