Știrea zilei
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO

Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.

Misiune matinală cu Poliția Locală

 

Angajații din Primărie au fost coordonați de viceprimarul Marian Murariu, polițiștii locali de șeful lor, directorul Poliției Locale, Ioan Onuțu. Cei care au dezafectat lucrările ilegale au fost muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

 

Toți acești oameni au intervenit din cauza încăpățânării unui singur individ, Savin Bădic pe numele său, care locuiește la parterul unui bloc din strada Săvenilor. Acest imobil este prevăzut din construcție cu o intrare principală și o a doua secundară, orientată spre parcare.

 

 

Acest bărbat a blocat accesul celorlalți locatari spre ieșirea din spatele blocului unde a închis spațiul verde cu gard înalt și l-a folosit în scop personal ani la rând. Vecinii lui erau nevoiți să înconjoare blocul pentru a merge la mașină. A cultivat legume, a plantat și flori, și-a depozitat lucrurile din apartament, a pus murături și și-a amenajat și o masă din fier, prinsă cu beton în pământ pentru stabilitate.

 

Mai pe românește, a făcut cam tot ceea ce face un român gospodar în curtea lui. Numai că, în cazul de față, ne referim la domeniul public peste care acest bărbat, împreună cu soția lui, s-au făcut proprietari.

 

„A ocupat abuziv acest teren, fără să plătească sau să aibă acte pe acest teren. De asemenea, a construit un gard fără autorizație de construcție, blocând ieșirea secundară din bloc. Practic, ceilalți locatari nu puteau ieși în parcarea din spatele blocului din cauza faptului că această ieșire era blocată”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

A ignorat amenda și somațiile

 

În urmă cu un an, când Savin Bădic a fost reclamat de vecinii lui, a primit o amendă de la Poliția Locală și i s-a pus în vedere să elibereze terenul care aparține domeniului public. A primit și numeroase somații, însă omul a rămas încăpățânat pe poziție, în ideea că mica grădină îi aparține de drept.

 

Așadar, în cursul dimineții de joi, 18 iulie 2019…

 

„Am trecut la dezafectare pe cale administrativă. În consecință, dlui va trebui să suporte cheltuielile de dezafectare, iar terenul va trebui readus la starea inițială, înainte de construirea acestor lucrări ilegale”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

 

Cu mâinile în cap „păgubitul” se foia de colo-colo, sub privirile compătimitoare ale soției sale. Încerca să „salveze” măcar puțin din bunurile care-i erau dezmembrate de oamenii Primăriei.

 

„Am semnături din 2007 când se dădea pe spații verzi…”, încerca să se explice. Nevasta îl completa: „Doar nu am făcut de nebuni, și atâția bani, vă dați seama”…O semnat dl director Daniliuc, dl inginer Paul Gafencu, Ghiorghiță, viceprimar, primarul Cătălin Flutur, toți au semnat, din 2007, de la asociație am avut aprobare”.

 

În realitate, hârtia de care se prevala el era un acord prin care Primăria i-a permis în 2010 să construiască un gard metalic. Și doar atât.

 

 

Mare amator de manele

 

Mai mult, acest botoșănean pare să fie un „cunoscut” al polițiștilor locali.

 

„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la el”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

 

Savin Bădic a fost sancționat și pe parte de disciplină în construcții pentru lucrări ilegale și blocarea accesului locatarilor în imobil, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Vecinii lui susțin că în spatele blocului și-a îngropat și pisica atunci când animalul de companie i-a părăsit definitiv.

 

 

Joi dimineață, imediat după deblocarea intrării secundare în bloc și desființarea micii curți, vecinii lui au chemat o firmă specializată pentru montarea unui interfon, sistemul fiind plătit de mai mult de timp, însă imposibil de montat din cauza bărbatului de la parter.

 

loading...
ANCHETĂ în cazul anexei din municipiu gata să cadă: CINEVA trebuie să plătească
Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
S-a întâmplat minunea! Un botoșănean a devenit director la o instituție prin concurs fără să fie membru PSD
Un post fără miză sau o scăpare a PSD-iștilor de la Botoșani? Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat săptămâna aceasta concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Si pe Dr Tatarilor de unde incep cartierul vilelor cei de acolo si au mutat gardul pe terenul primariei cu 4.5 m adica in strada pt a si mari gradinile lor si au ingustat strada .in dreptul la nr 73, 71 etc .
19 iulie 2019, 12:20
Începutul e bun dar drumul e lung pentru intrarea în normalitate. Acest lucru ar trebui facut peste tot, în tot orașul, fără a se face diferențe pe criterii politice sau sociale. Asa cum scria cineva si mai sus, intrați în zonele centrale, calea nationala, stefan luchian, bulevard, unirii...etc.Mult succes.
19 iulie 2019, 11:25
Astfel de situatii se gasesc in mai tot orasul, chiar si in zonele centrale, dar se vede treaba ca unii au cam furat startul campaniei electorale pentru locale de la anul. Si ca sa pun si cireasa pe tort, sint curios daca vicele Murariu v-a avea curajul sa mearga pina la capat cu actiunea asta mai ales in zonele centrale si ultracentrale, acolo unde ocupa domeniul public persoane cu relatii ca si in cazul parcarilor concesionate (stie dl. Murariu despre ce este vorba).
19 iulie 2019, 10:41
De ce nu a vindut apartamentul si nu sa mutat la tara ca vad ca e gospodar face de toate bravo lui ca a facut dar nu in oras ci undeva la o casa nu sunt deacord cu spatiile inchise in fata blocului sunt spatii in care se depoziteaza fel de fel de bidoane si multe altele cu miros de hoit dar si mult zgomot mai este mai la vale tot inchis la unu COZMA IOAN care are si moto scuter acolo si multe alte acareturi dar nu plateste impozit pe teren si exemplele pot continua
19 iulie 2019, 09:45
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Situația este valabilă în toată țara, nu numai într-un anumit județ. Vă dăm exemplu cu activitățile din luna în august în școli, mai avem activitatea de inspecție care se face prin corpul de control al ministrului. Avem ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.