Știrea zilei
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO

Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.

Urmăriri cu mașinile în județ după distrugători de afișe 

 

Un conflict de acest gen a avut la Dimăcheni în seara zilei de 15 septembrie 2020, când echipajele de campanie ale candidatului la Primărie din partea Pro România, Emilia Precob, ar fi surprins un membru PSD care rupea afișe. Acesta se afla pe bicicletă și avea fața parțial acoperită cu mască.

 

Cei de la Pro România, alertați de faptul că social-democratul a rupt afișele Emiliei Precob de pe un gard, s-au mobilizat pentru a-l prinde.

 

„Noi eram în campanie și chiar în urma noastră, nu știu dacă la zece minute după ce am ajuns acasă, m-a sunat un cetățean că: uitați, unul cu bicicleta rupe afișele. Eu cu echipa mea le-am pus, ei în urmă veneau și le rupeau. Au venit cu mașină, am luat și numărul la mașină, ăla cu mașina a fugit aproape de Roma l-a ajuns Poliția. Pe ăstălalt l-au prins în Corlăteni, l-au mobilizat și acolo a spus adevărul tot: cine l-a trimis, de ce au venit. Și am înțeles și că pe Corlăteni, cu au spus că i-au împărțit pe echipe, doi în Dimăcheni, doi în Corlăteni”,

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

Omul le-ar fi răspuns că: „De la PSD ar fi spus că dl Lupașcu i-a trimis”.

 

 

 

Candidata Pro România susține că regretă că modul în care fac campanie cel de la PSD este unul care este departe de a fi civilizat. Și că s-a ajuns la astfel de situații.

 

„Foarte urât, toți suntem candidați și nu așa ar trebui să ne facem o campanie. O campanie frumoasă, toți candidații trebuiau să apară acolo unde s-au pus afișele, să se păstreze. Noi am plătit materialele pentru propagandă, pentru campanie. Ne-am cerut voie, acordul persoanei, nu am pus la nimeni fără acordul persoanei, de ce să facă chestia asta? Să lase doar PSD-ul, că am înțeles că s-au rupt și de la celelalte partide”,

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

„Nu mă omorâți, că eu am trei copii de crescut, sunt căsătorit”

 

Membrii Pro România de la Dimăcheni susțin că alături de bărbatul de la PSD ar mai fi fost și un alt tânăr. Ar fi pornit în urmărirea lor și pe unul l-ar fi surprins la Corlăteni.

 

„Aseară i-au dus la Poliție, pentru că a sunat unul dintre consilieri la 112, a venit Poliția, i-a descoperit, i-a dus la Poliție. Am făcut sesizare și la BEJ, împotriva PSD Botoșani, nu am dat nume. Fata mea era acolo, a zgâriat-o toată că l-a scăpat o dată, că era un bărbat voinic. Și când au venit mai multe persoane și l-au prins: dle, spune-mi de ce ai făcut chestia asta. Și a zis: dle, nu mă omorâți că eu am trei copii de crescut, sunt căsătorit. Fata i-a spus: dle, nu te omoară nimeni, spune cine te-a trimis și cine te-a plătit. La fată cât pe ce să-i rupă unghia, pe un nepot de-al meu l-a zgâriat, era foarte agresiv domnul, de două ori l-a scăpat, l-au prins în curte la cineva în Corlăteni. Dacă nu erau mai multe persoane cu mașini nu reușeau să-l prindă”

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

 

Într-adevăr, alertați polițiștii au răspuns apelului la 112 și s-au deplasat la Corlăteni unde se afla unul dintre bărbații surprinși că rupea afișe electorale. A fost sancționat cu amendă însă fapta sa nu a fost una de natură penală, având în vedere că afișele rupte se aflau pe proprietate privată și nu în spațiile speciale amenajate în scop electoral.

 

„La data de 15 septembrie 2020, un bărbat de 51 de ani din municipiul Botoșani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 600 de lei pentru faptul că în aceeași zi, în jurul orei 19:00 a rupt mai multe afișe electorale care erau lipite pe gardul unui imobil din localitatea Dimăcheni. Menționăm că locul respectiv nu era special prevăzut pentru afișaj electoral, însă exista acordul proprietarului pentru lipirea afișelor”.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

„L-au prins, l-au bătut, i-au dat cu parul în cap, cu topoare”

 

Contactat, deputatul Costel Lupașcu a prezentat o altă versiune a faptelor. A explicat în primă fază că PSD Botoșani are echipaje de campanie în întreg județul, nu doar la Corlăteni sau Dimăcheni. Și că social-democraților li s-ar fi întâmplat același lucru, cei de la Pro România le-ar fi vandalizat afișele lor, iar ceea ce a urmat nu a fost altceva decât o reacție la primul gest.

 

Și chiar surprins rupând afișele, deputatul PSD susține că membrii Pro România au fost totuși de o agresivitate ridicată.

 

„Unul dintre ai noștri a fost urmărit tocmai până în Corlăteni de vreo cinci mașini cu vreo 9 oameni de-ai lor, l-au prins, l-au bătut, i-au dat cu parul în cap, cu topoare, dle, stai un pic, ce se întâmplă, suntem în Evul Mediu? De la Pro România, că nu știu ce s-a întâmplat. Stai puțin dle, orice s-ar fi întâmplat, nu-l agresezi. Omul a mers la spital, la urgențe, a făcut reclamație la Poliție, s-a deschis un dosar penal împotriva agresorilor. Legea îi va trage la răspundere pentru ceea ce s-a făcut.

 

„Merge unul singur pe stradă și îl atacă din senin vreo 9 golani, cu topoare, cu bâte. Îi dau în cap, cu bâta în cap i-a dat, omul și-a făcut CT. Are prezentare la urgențe, s-a dus la Medicina Legală, nu se poate așa ceva. Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce? Era ziua, nimeni nu face absolut nimic”,

Costel Lupașcu, deputat PSD

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani confirmă și cel de-al doilea apel la 112, de această dată din partea simpatizanților PSD.

 

Bărbatul urmărit până la Corlăteni susține că a fost bătut de cei de la Pro România, imediat după ce a fost prins.

 

 

„În aceeași zi, bărbatul de 51 de ani, după incidentul cu afișele, a apelat 112 sesizând faptul că ar fi fost agresat de persoane cunoscute. S-a înregistrat dosar penal pentru loviri și alte violențe. Victima a refuzat solicitarea unui echipaj de ambulanță sosit la fața locului, în localitatea Corlăteni”

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Un incident similiar ar fi avut loc și la Văculești unde primarul Sorin Gângă, în calitate de candidat la Primărie pentru un nou mandat ar fi fost lovit cu o piatră de un contracandidat. Și în acest caz polițiștii susțin că au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

loading...
PREMIERĂ reușită de un botoșănean: Eliberat la ora 15 din puşcărie şi băgat înapoi la zdup la ora 18, după ce a sărit la bătaie la poliţişti

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Atat a inteles partidul penalilor ciuma rosie din democratie.
18 septembrie 2020, 12:56
Haideţi să fim serioşi, chestiile astea cu indivizi care rup afişe sunt poante de 2 lei, prind bine la fraieri, alegerile se fură de cei mari puşi cică să facă ordine şi să numere voturile "corect". La ce să merg la vot dacă iese cine trebuie nu cine este votat. Oricum "votez" şi fără să mă deplasez la secţie. Toate organele participă la furt, ce naiba doar nu suntem copii de ţâţă. Furtul îl fac cei puşi să apere legea, "bicicliştii" sunt alibiul hoţilor ajunşi în funcţii de conducere pe banii lui papa. Aşa a fost şi este în românica de când hăul şi pârăul!!
18 septembrie 2020, 12:54
După cum decurge campania electorală e vai de noi cei mici.Santajul,mizeria politica isi arata colți.Uite de exemplu la Dingeni toti salariații primariei si cei de la medico social sint folositi atat in timpul programului cat si dupa program sa faca campanie agresivă din partea polii,pe deasupra se mai dau si mici atenții alegătorilor.Sefii de secții si locuitorii sint membrii Pnl.In secții întâlnim tot oameni primarului si atunci ne întrebam cît de corecta este votarea?In campanie sint folosite masinile primariei plus ca partidul pnl isi are sediul in clădirea primariei este corect? Credem ca deja cărțile sint facute si nici nu mai are rost sa mergem la votare.
18 septembrie 2020, 08:54
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.7 o C
Dorohoi
13.5 o C
Bucecea
15.1 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.