Știrea zilei
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO

Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.

Urmăriri cu mașinile în județ după distrugători de afișe 

 

Un conflict de acest gen a avut la Dimăcheni în seara zilei de 15 septembrie 2020, când echipajele de campanie ale candidatului la Primărie din partea Pro România, Emilia Precob, ar fi surprins un membru PSD care rupea afișe. Acesta se afla pe bicicletă și avea fața parțial acoperită cu mască.

 

Cei de la Pro România, alertați de faptul că social-democratul a rupt afișele Emiliei Precob de pe un gard, s-au mobilizat pentru a-l prinde.

 

„Noi eram în campanie și chiar în urma noastră, nu știu dacă la zece minute după ce am ajuns acasă, m-a sunat un cetățean că: uitați, unul cu bicicleta rupe afișele. Eu cu echipa mea le-am pus, ei în urmă veneau și le rupeau. Au venit cu mașină, am luat și numărul la mașină, ăla cu mașina a fugit aproape de Roma l-a ajuns Poliția. Pe ăstălalt l-au prins în Corlăteni, l-au mobilizat și acolo a spus adevărul tot: cine l-a trimis, de ce au venit. Și am înțeles și că pe Corlăteni, cu au spus că i-au împărțit pe echipe, doi în Dimăcheni, doi în Corlăteni”,

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

Omul le-ar fi răspuns că: „De la PSD ar fi spus că dl Lupașcu i-a trimis”.

 

 

 

Candidata Pro România susține că regretă că modul în care fac campanie cel de la PSD este unul care este departe de a fi civilizat. Și că s-a ajuns la astfel de situații.

 

„Foarte urât, toți suntem candidați și nu așa ar trebui să ne facem o campanie. O campanie frumoasă, toți candidații trebuiau să apară acolo unde s-au pus afișele, să se păstreze. Noi am plătit materialele pentru propagandă, pentru campanie. Ne-am cerut voie, acordul persoanei, nu am pus la nimeni fără acordul persoanei, de ce să facă chestia asta? Să lase doar PSD-ul, că am înțeles că s-au rupt și de la celelalte partide”,

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

„Nu mă omorâți, că eu am trei copii de crescut, sunt căsătorit”

 

Membrii Pro România de la Dimăcheni susțin că alături de bărbatul de la PSD ar mai fi fost și un alt tânăr. Ar fi pornit în urmărirea lor și pe unul l-ar fi surprins la Corlăteni.

 

„Aseară i-au dus la Poliție, pentru că a sunat unul dintre consilieri la 112, a venit Poliția, i-a descoperit, i-a dus la Poliție. Am făcut sesizare și la BEJ, împotriva PSD Botoșani, nu am dat nume. Fata mea era acolo, a zgâriat-o toată că l-a scăpat o dată, că era un bărbat voinic. Și când au venit mai multe persoane și l-au prins: dle, spune-mi de ce ai făcut chestia asta. Și a zis: dle, nu mă omorâți că eu am trei copii de crescut, sunt căsătorit. Fata i-a spus: dle, nu te omoară nimeni, spune cine te-a trimis și cine te-a plătit. La fată cât pe ce să-i rupă unghia, pe un nepot de-al meu l-a zgâriat, era foarte agresiv domnul, de două ori l-a scăpat, l-au prins în curte la cineva în Corlăteni. Dacă nu erau mai multe persoane cu mașini nu reușeau să-l prindă”

Emilia Precob, candidat Primăria Dimăcheni din partea Pro România

 

 

Într-adevăr, alertați polițiștii au răspuns apelului la 112 și s-au deplasat la Corlăteni unde se afla unul dintre bărbații surprinși că rupea afișe electorale. A fost sancționat cu amendă însă fapta sa nu a fost una de natură penală, având în vedere că afișele rupte se aflau pe proprietate privată și nu în spațiile speciale amenajate în scop electoral.

 

„La data de 15 septembrie 2020, un bărbat de 51 de ani din municipiul Botoșani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 600 de lei pentru faptul că în aceeași zi, în jurul orei 19:00 a rupt mai multe afișe electorale care erau lipite pe gardul unui imobil din localitatea Dimăcheni. Menționăm că locul respectiv nu era special prevăzut pentru afișaj electoral, însă exista acordul proprietarului pentru lipirea afișelor”.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

„L-au prins, l-au bătut, i-au dat cu parul în cap, cu topoare”

 

Contactat, deputatul Costel Lupașcu a prezentat o altă versiune a faptelor. A explicat în primă fază că PSD Botoșani are echipaje de campanie în întreg județul, nu doar la Corlăteni sau Dimăcheni. Și că social-democraților li s-ar fi întâmplat același lucru, cei de la Pro România le-ar fi vandalizat afișele lor, iar ceea ce a urmat nu a fost altceva decât o reacție la primul gest.

 

Și chiar surprins rupând afișele, deputatul PSD susține că membrii Pro România au fost totuși de o agresivitate ridicată.

 

„Unul dintre ai noștri a fost urmărit tocmai până în Corlăteni de vreo cinci mașini cu vreo 9 oameni de-ai lor, l-au prins, l-au bătut, i-au dat cu parul în cap, cu topoare, dle, stai un pic, ce se întâmplă, suntem în Evul Mediu? De la Pro România, că nu știu ce s-a întâmplat. Stai puțin dle, orice s-ar fi întâmplat, nu-l agresezi. Omul a mers la spital, la urgențe, a făcut reclamație la Poliție, s-a deschis un dosar penal împotriva agresorilor. Legea îi va trage la răspundere pentru ceea ce s-a făcut.

 

„Merge unul singur pe stradă și îl atacă din senin vreo 9 golani, cu topoare, cu bâte. Îi dau în cap, cu bâta în cap i-a dat, omul și-a făcut CT. Are prezentare la urgențe, s-a dus la Medicina Legală, nu se poate așa ceva. Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce? Era ziua, nimeni nu face absolut nimic”,

Costel Lupașcu, deputat PSD

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani confirmă și cel de-al doilea apel la 112, de această dată din partea simpatizanților PSD.

 

Bărbatul urmărit până la Corlăteni susține că a fost bătut de cei de la Pro România, imediat după ce a fost prins.

 

 

„În aceeași zi, bărbatul de 51 de ani, după incidentul cu afișele, a apelat 112 sesizând faptul că ar fi fost agresat de persoane cunoscute. S-a înregistrat dosar penal pentru loviri și alte violențe. Victima a refuzat solicitarea unui echipaj de ambulanță sosit la fața locului, în localitatea Corlăteni”

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Un incident similiar ar fi avut loc și la Văculești unde primarul Sorin Gângă, în calitate de candidat la Primărie pentru un nou mandat ar fi fost lovit cu o piatră de un contracandidat. Și în acest caz polițiștii susțin că au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

loading...
PREMIERĂ reușită de un botoșănean: Eliberat la ora 15 din puşcărie şi băgat înapoi la zdup la ora 18, după ce a sărit la bătaie la poliţişti

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Atat a inteles partidul penalilor ciuma rosie din democratie.
18 septembrie 2020, 12:56
Haideţi să fim serioşi, chestiile astea cu indivizi care rup afişe sunt poante de 2 lei, prind bine la fraieri, alegerile se fură de cei mari puşi cică să facă ordine şi să numere voturile "corect". La ce să merg la vot dacă iese cine trebuie nu cine este votat. Oricum "votez" şi fără să mă deplasez la secţie. Toate organele participă la furt, ce naiba doar nu suntem copii de ţâţă. Furtul îl fac cei puşi să apere legea, "bicicliştii" sunt alibiul hoţilor ajunşi în funcţii de conducere pe banii lui papa. Aşa a fost şi este în românica de când hăul şi pârăul!!
18 septembrie 2020, 12:54
După cum decurge campania electorală e vai de noi cei mici.Santajul,mizeria politica isi arata colți.Uite de exemplu la Dingeni toti salariații primariei si cei de la medico social sint folositi atat in timpul programului cat si dupa program sa faca campanie agresivă din partea polii,pe deasupra se mai dau si mici atenții alegătorilor.Sefii de secții si locuitorii sint membrii Pnl.In secții întâlnim tot oameni primarului si atunci ne întrebam cît de corecta este votarea?In campanie sint folosite masinile primariei plus ca partidul pnl isi are sediul in clădirea primariei este corect? Credem ca deja cărțile sint facute si nici nu mai are rost sa mergem la votare.
18 septembrie 2020, 08:54
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.8 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
11.7 o C
Ştefăneşti
11.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.