Știrea zilei
Vânt de puci în PNL, Ţurcanu anunţă excluderi
Informaţiile prezentate de presa centrală privind trecerea a doi primari liberali la Uniunea Naţională pentru Progresul României provoacă scandal în filiala PNL. Aşa cum v-am informat vineri, Costel Romanescu de la Păltiniş şi Sebastian Merticariu de la Ştiubeni au fost prezentaţi drept primari care practic au aderat la UNPR şi numai faptul că îşi pierd mandatul dacă demisionează din PNL îi fac să nu înainteze acest act.

CITEŞTE COMUNICATUL CARE A GENERAT SCANDALUL

„E posibil ca Liviu Câmpanu să fie preşedintele PNL-ului”
Imediat PNL Botoşani a trimis un comunicat care ar fi fost semnat de cei doi primari şi în care aceştia ar fi respins varianta transferului la UNPR şi ar fi făcut câteva referiri ironice la Liviu Câmpanu, cel responsabil de declanşarea scandalului. Marea surpriză a venit însă sâmbătă, când primarul de Păltiniş, care este şi vicepreşedinte judeţean al PNL, fără să îl întrebe cineva, a contactat reporterul Botoşăneanul.ro pentru a dezminţi cele scrise în comunicat. El a explicat că nu a trimis nici un drept la replică sau ceva de acest gen şi că nu este nici într-un caz de acord cu afirmaţiile de acolo privitoare la senator. „Cine a zis că am trimis mail? Eu n-am declarat nimic la adresa lui Liviu Câmpanu, cu traseistul, nimic. Eu am spus clar: sunt prieten foarte bun cu Liviu Câmpanu şi deocamdată cine o să mă ajute cu fonduri, acela o să fie tata. Eu nu am nici o legătură cu mailul acesta, nu mi-a spus nimeni, ăştia joacă murdar de când mă ştiu eu la PNL”, ne-a declarat Costel Romanescu. Acesta susţine că fostul preşedinte al PNL Botoşani a fost cel care l-a ajutat pentru a obţine fonduri, dând ca exemplu ultima alocare guvernamentală de fonduri, când după Suharău, comunele Păltiniş, Dersca şi Ştiubeni au primit cele mai mari sume. Mai mult, primarul în cauză a avansat revenirea lui Câmpanu în fruntea filialei judeţene a PNL. „E prematur să declar un partid, eu v-am spus ce am, am legătură cu Liviu Câmpanu. E posibil ca Liviu Câmpanu să fie preşedintele PNL-ului, nu? De ce să nu fie posibil? Dacă mult mai mulţi primari îl doresc, de ce nu?” a mai spus Romanescu, adăugând că „sunt membru PNL, dar îl susţin pe Liviu Câmpanu”.
Primarul de Păltiniş ameninţat cu excluderea pentru „dragostea” senatorială
Liderul actual al PNL Botoşani susţine că, de fapt, cei doi primari ar fi fost totuşi consultaţi înainte de redactarea comunicatului şi şi-ar fi dat acordul pentru trimiterea lui. „Nu mă ocup eu de comunicate în cadrul partidului, ci secretarul pe probleme de comunicare, dacă ei nu recunosc sau comentează anumite lucruri, îmi pare rău. Ei au vorbit cu şeful primarilor, dl. Gireadă şi au clarificat aceste aspecte şi au negat sută la sută toate aspectele care au fost date”, a afirmat Florin Ţurcanu. Acesta a arătat că nu doreşte să polemizeze cu primarul de Păltiniş, dar l-a ameninţat cu excluderea. „Aşa ceva nu se poate lua în calcul niciodată, sunt aberaţii, nici nu vreau să le comentez. D-lui, dacă va mai declara… oricum se vor discuta lucrurile astea în cadrul Biroului Politic Judeţean. Dacă va face declaraţii care vor prejudicia imaginea partidului, vom aplica statutul în ceea ce-l priveşte pe dl. primar de la Păltiniş”, a mai spus deputatul despre posibilitatea revenirii lui Câmpanu în fruntea filialei PNL, adăugând totodată că în astfel de cazuri statutul prevede excluderea din partid.
Zvonuri de puci
Afirmaţiile primarului de Păltiniş vin să susţină zvonurile tot mai insistente din PNL privind punerea la cale a unui puci în spatele căruia ar sta liderii filialei municipale şi anumiţi primari. Şefului PNL nu îi este frică de aşa ceva. „Se poate vorbi de două-trei persoane şi vi le şi spun, e primarul de la Păltiniş, Iavorenciuc, care sunt prieteni de familie şi câteodată îl mai au prins pe Eram pe lângă ei că ei mai stau la masă şi masa-i mare. Hai să fim realişti, nu se pune problema, nu se poate lua niciodată discuţia de puci sau de alte lucruri, suntem o echipă”, a spus Ţurcanu. Interesant este însă că acesta nu a luat parte la nici una dintre manifestările de la „Auto Moto Fest” coordonate tocmai de filiala de la municipiu şi de cuplul Gheorghe Iavorenciuc – Romulus Eram, însă Ţurcanu a explicat că l-a desemnat pe Viorel Iliuţă să participe la acţiune deoarece el a avut un program încărcat.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori
După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Priviti si va minunati! Cine ne reprezinta!? Chiar am ajuns sa ne conduca niste tractoristi, postasi, soferi...? Oare de ce nu-si vede fiecare de lungul nasului?
20 septembrie 2011, 09:15
Daca te uiti la Liviu ai ocazia sa ramai cu o sperietura groaznica mai ales noaptea.Doamne dar urat este parca se drogheaza.
20 septembrie 2011, 08:01
Ce nu vii tu Liviu, Doamne ca punand mana pe ei sa-i imparti in doua cete in smintiti si in misei...
19 septembrie 2011, 18:45
Porcarii portocalii. Portocaliii in loc sa se uite in ograda lor, au grija de a altora. Fara alte comentarii.
18 septembrie 2011, 15:10
Florin asa-i ca simti o p...la mare si tare la c.u.r. ?????
18 septembrie 2011, 14:33
toti sunt o apa si un paman. O sleahta de excroci avida de putere si avere. Niste scursuri ale societatii, oportunisti si voiajori. Ti-e scarba sa privesti politica romaneasca , la orice nivel. Din pacate oamenii de valoare stau deoparte sau au plecat in alte zari. Trist dar meritat pentru acest popor de lingai si obedienti.
18 septembrie 2011, 13:05
Da de be he he Tzurcanu ce sa mai zici k tot timpul umbla la costum sim camasa cu maneca scurta.....da ce sa mai zici...ciobanu tot cioban. O sa avem distractie daca ajunge pe la CJ.....Contac a fost minciuna pe langa ce o sa scoata prostu asta pe gura......si ce o sa mai faca....
18 septembrie 2011, 12:43
Puteti sa-l intrebati pe domnul primar de unde si-a achizitionat costumul ala de manelist?
18 septembrie 2011, 11:22
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.