Știrea zilei
Vânt de puci în PNL, Ţurcanu anunţă excluderi
Informaţiile prezentate de presa centrală privind trecerea a doi primari liberali la Uniunea Naţională pentru Progresul României provoacă scandal în filiala PNL. Aşa cum v-am informat vineri, Costel Romanescu de la Păltiniş şi Sebastian Merticariu de la Ştiubeni au fost prezentaţi drept primari care practic au aderat la UNPR şi numai faptul că îşi pierd mandatul dacă demisionează din PNL îi fac să nu înainteze acest act.

CITEŞTE COMUNICATUL CARE A GENERAT SCANDALUL

„E posibil ca Liviu Câmpanu să fie preşedintele PNL-ului”
Imediat PNL Botoşani a trimis un comunicat care ar fi fost semnat de cei doi primari şi în care aceştia ar fi respins varianta transferului la UNPR şi ar fi făcut câteva referiri ironice la Liviu Câmpanu, cel responsabil de declanşarea scandalului. Marea surpriză a venit însă sâmbătă, când primarul de Păltiniş, care este şi vicepreşedinte judeţean al PNL, fără să îl întrebe cineva, a contactat reporterul Botoşăneanul.ro pentru a dezminţi cele scrise în comunicat. El a explicat că nu a trimis nici un drept la replică sau ceva de acest gen şi că nu este nici într-un caz de acord cu afirmaţiile de acolo privitoare la senator. „Cine a zis că am trimis mail? Eu n-am declarat nimic la adresa lui Liviu Câmpanu, cu traseistul, nimic. Eu am spus clar: sunt prieten foarte bun cu Liviu Câmpanu şi deocamdată cine o să mă ajute cu fonduri, acela o să fie tata. Eu nu am nici o legătură cu mailul acesta, nu mi-a spus nimeni, ăştia joacă murdar de când mă ştiu eu la PNL”, ne-a declarat Costel Romanescu. Acesta susţine că fostul preşedinte al PNL Botoşani a fost cel care l-a ajutat pentru a obţine fonduri, dând ca exemplu ultima alocare guvernamentală de fonduri, când după Suharău, comunele Păltiniş, Dersca şi Ştiubeni au primit cele mai mari sume. Mai mult, primarul în cauză a avansat revenirea lui Câmpanu în fruntea filialei judeţene a PNL. „E prematur să declar un partid, eu v-am spus ce am, am legătură cu Liviu Câmpanu. E posibil ca Liviu Câmpanu să fie preşedintele PNL-ului, nu? De ce să nu fie posibil? Dacă mult mai mulţi primari îl doresc, de ce nu?” a mai spus Romanescu, adăugând că „sunt membru PNL, dar îl susţin pe Liviu Câmpanu”.
Primarul de Păltiniş ameninţat cu excluderea pentru „dragostea” senatorială
Liderul actual al PNL Botoşani susţine că, de fapt, cei doi primari ar fi fost totuşi consultaţi înainte de redactarea comunicatului şi şi-ar fi dat acordul pentru trimiterea lui. „Nu mă ocup eu de comunicate în cadrul partidului, ci secretarul pe probleme de comunicare, dacă ei nu recunosc sau comentează anumite lucruri, îmi pare rău. Ei au vorbit cu şeful primarilor, dl. Gireadă şi au clarificat aceste aspecte şi au negat sută la sută toate aspectele care au fost date”, a afirmat Florin Ţurcanu. Acesta a arătat că nu doreşte să polemizeze cu primarul de Păltiniş, dar l-a ameninţat cu excluderea. „Aşa ceva nu se poate lua în calcul niciodată, sunt aberaţii, nici nu vreau să le comentez. D-lui, dacă va mai declara… oricum se vor discuta lucrurile astea în cadrul Biroului Politic Judeţean. Dacă va face declaraţii care vor prejudicia imaginea partidului, vom aplica statutul în ceea ce-l priveşte pe dl. primar de la Păltiniş”, a mai spus deputatul despre posibilitatea revenirii lui Câmpanu în fruntea filialei PNL, adăugând totodată că în astfel de cazuri statutul prevede excluderea din partid.
Zvonuri de puci
Afirmaţiile primarului de Păltiniş vin să susţină zvonurile tot mai insistente din PNL privind punerea la cale a unui puci în spatele căruia ar sta liderii filialei municipale şi anumiţi primari. Şefului PNL nu îi este frică de aşa ceva. „Se poate vorbi de două-trei persoane şi vi le şi spun, e primarul de la Păltiniş, Iavorenciuc, care sunt prieteni de familie şi câteodată îl mai au prins pe Eram pe lângă ei că ei mai stau la masă şi masa-i mare. Hai să fim realişti, nu se pune problema, nu se poate lua niciodată discuţia de puci sau de alte lucruri, suntem o echipă”, a spus Ţurcanu. Interesant este însă că acesta nu a luat parte la nici una dintre manifestările de la „Auto Moto Fest” coordonate tocmai de filiala de la municipiu şi de cuplul Gheorghe Iavorenciuc – Romulus Eram, însă Ţurcanu a explicat că l-a desemnat pe Viorel Iliuţă să participe la acţiune deoarece el a avut un program încărcat.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
Priviti si va minunati! Cine ne reprezinta!? Chiar am ajuns sa ne conduca niste tractoristi, postasi, soferi...? Oare de ce nu-si vede fiecare de lungul nasului?
20 septembrie 2011, 09:15
Daca te uiti la Liviu ai ocazia sa ramai cu o sperietura groaznica mai ales noaptea.Doamne dar urat este parca se drogheaza.
20 septembrie 2011, 08:01
Ce nu vii tu Liviu, Doamne ca punand mana pe ei sa-i imparti in doua cete in smintiti si in misei...
19 septembrie 2011, 18:45
Porcarii portocalii. Portocaliii in loc sa se uite in ograda lor, au grija de a altora. Fara alte comentarii.
18 septembrie 2011, 15:10
Florin asa-i ca simti o p...la mare si tare la c.u.r. ?????
18 septembrie 2011, 14:33
toti sunt o apa si un paman. O sleahta de excroci avida de putere si avere. Niste scursuri ale societatii, oportunisti si voiajori. Ti-e scarba sa privesti politica romaneasca , la orice nivel. Din pacate oamenii de valoare stau deoparte sau au plecat in alte zari. Trist dar meritat pentru acest popor de lingai si obedienti.
18 septembrie 2011, 13:05
Da de be he he Tzurcanu ce sa mai zici k tot timpul umbla la costum sim camasa cu maneca scurta.....da ce sa mai zici...ciobanu tot cioban. O sa avem distractie daca ajunge pe la CJ.....Contac a fost minciuna pe langa ce o sa scoata prostu asta pe gura......si ce o sa mai faca....
18 septembrie 2011, 12:43
Puteti sa-l intrebati pe domnul primar de unde si-a achizitionat costumul ala de manelist?
18 septembrie 2011, 11:22
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.