Știrea zilei
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO

Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.

Dar acestea au fost cam singurele vești bune

 

Pentru că, în binecunoscutul mers al lucrurilor, la Botoșani cel puțin, locuitorii municipiului mai au de așteptat până să se poată bucura de călătorii cu autobuzele noi.

 

Poate chiar o lună de zile.

 

În primul rând pentru că societatea Eltrans nu mai are un Consiliu de Administrație (CA) din data de 29 aprilie, când foștilor membri le-au expirat mandatele de 4 ani de zile. În Consiliul Local, primarul Cătălin Flutur a inițiat un proiect de hotărâre prin care se desemnau doi consilieri din plen, ca reprezentanți ai Adunării Generale a Acționarilor (AGA) care să împuternicească alți administratori pe perioadă determinată.

 

Au existat două variante de propuneri politice:

 

 

Membri în cadrul CA de la societatea Eltrans, propunerea PNL

 

  • Carmen Achiței
  • Cătălin Alexa
  • Serghi Crăcană

 

 

Membri în cadrul CA de la societatea Eltrans Eltrans, propunerea PSD:

 

  • Bogdan Buhăianu
  • Viorica Andronachi
  • Angel Gheorghiu

 

 

Votul a însemnat declanșarea unuia dintre cele mai aprinse scandaluri politice din CL Botoșani, ale cărui efecte se resimt și în prezent.

 

Vot suspendat, la fel ca societatea

 

Pentru că nu s-a ajuns la un consens pentru bunul mers al acestei societăți, proiectul neprimind voturile necesare.

 

În acest context, la acest moment conducerea SC Eltrans SA nu poate avansa un termen pentru introducerea pe traseu a noilor autobuze.

 

„Nu pot să dau nici un termen atât timp cât numirea CA este blocată. Noi nu avem CA, nu putem modifica organigrama, nu avem posturi de șoferi în organigrama actuală și atunci nu putem nici angaja șoferi, nici șoferii noștri care sunt pe posturi de vatman să treacă pe cele de șofer. Când vom avea o organigramă aprobată cu posturi de șoferi, din acel moment estimez că în două, trei săptămâni le punem în funcțiune”,

Victor Ivănescu, director general C Eltrans SA.

 

Demersuri și pentru licență

 

Mai mult decât atât, societatea are nevoie și de licența de traseu pentru autobuze, demers care poate fi întreprins la momentul în care intră în posesia actului final de recepție pentru toate cele nouă mijaloce de transport.

 

Restul de cinci ar urma să ajungă la Botoșani în cursul săptămânii viitoare și abia atunci se poate depune dosarul pentru licență.

 

„Durează o săptămână ca să luăm licența de traseu. Săptămâna viitoare recepționăm toate autobuzele, iar documentele le depunem la ARR pentru licență de traseu. Acest demers nu putea fi făcut înainte, documentele de recepție abia acum vin, cu actul de recepție și toate actele aferente se eliberează licența”

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA.

 

N-avem nici parcare!

 

Și pentru ca tabloul să fie complet, încă nu există un loc de parcare pentru noile autobuze, în condițiile în care terenul din curtea societății a fost revendicat.

 

„Până atunci vom face demersuri să căutăm un spațiu de depozitare pentru că aici nu avem loc pentru toate autobuzele, este foarte înghesuit, iar terenul de lângă a fost retrocedat”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

Compania Consiliului Local Botoșani a semnat un contract pentru preluarea în sistem de leasing operațional a nouă autobuze noi de la firma turcă Anadolu Automobil Rom SRL.

 

Pentru toate aceste mijloace de transport compania trebuie să plătească lunar o sumă de 193.000 de lei, cu tot cu TVA.

 

loading...
Primarul Cătălin Flutur a testat noile autobuze
Moment ISTORIC la Botoșani: Autobuzele care vor înlocui tramvaiele au intrat în oraș – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată
Mai e puțin și le vedem prin oraș - Autobuzele noi, care vor înlocui tramvaiele din Botoșani, au ajuns în Portul Constanța

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Loading...
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Bai nu sunteti normali!!!.Pe unde o sa incapa ,,mastodonturile" astea, mai ales in ZIB. La circulatia din ziua de astazi daca mai circula si mastodonturile astea, nu mai ai ce cauta in Botosani cu masina. Dati-le mai bine lui FIREA, luati bani frumosi pe ele...TREZITI-VA !!!
26 iunie 2020, 20:47
Altă întrebare,De când sunt autobuzele Isuzu , Turcești ?
6 iunie 2020, 21:53
Dacă asta-i suma plătită în fiecare lună pentru TOATE autobuzele înseamnă că era o oarecare neînțelegere .
5 iunie 2020, 13:30
Deci 193000 de lei pe luna pentru fiecare autobuz intr-un an inseamna 400000 de euro pentru un autobuz. Ieftineala sau hotie sau sunt niste neintelegeri cu cifrele astea. Nu stiu cat plateste pe an Tarom pentru un avion de ala pentru curse interne dar cred ca nu-i diferenta prea mare
5 iunie 2020, 11:33
Pesedeaua este otrava orasului si a tarii intregi.
5 iunie 2020, 11:03
Ce treabă are ARR cu traseele din municipiu?
5 iunie 2020, 10:02
Fac pariu cu cine vrea ca ne va prinde si 2021 cu aceste tramvaie
5 iunie 2020, 10:02
Era de asteptat, Fluturas, a trecut si Martie si Aprilie, si Mai, pe cine astepti sa-ti conduca autobuzele ? Sau cel mai probabil le vor manca rugina ca multe alte proiecte din Romania, abandonate caci nu pune mana pe ele ”cine trebuie” Sa-ti fie rusine!
5 iunie 2020, 10:01
Prostii satului, prostii Moldovei, prostii Romaniei. Acolo o sa ramana Botosaniul tot timpul.
5 iunie 2020, 08:02
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„De câteva zile judeţul Botoșani a devenit zonă verde pe hartă României de la începutul pandemiei. Acest fapt se datorează atât populației județului Botoșani care a înțeles că doar dacă ne protejăm putem fi sănătoși ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
7 august 2020
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.