Știrea zilei
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă

Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.

Pe partea de infrastructură...

 

Comportamentul inadecvat și experiențele traumatice din partea personalului medical asupra pacienților sunt alte aspecte care se doresc a fi eliminate din spitalele botoșănene.

 

Ultimele imagini revoltătoare apărute din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie provin de la demisolul clădirii care are teoretic destinația de vestiar pentru personalul medical.

 

Fostul director al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, a preluat de trei zile conducerea Spitalului Județean Mavromati și a luat primele măsuri privitoare la Maternitate: ”Imaginile și spațiul din Maternitate le-am văzut în ziua de vineri, urmând ca după preluarea mandatului să parcurg toate spațiile Spitalului Județean Mavromati având în vedere că sunt mai multe clădiri față de blocul principal”.

 

În primă fază, din fondurile proprii ale spitalului au fost achiziționate 100 de vestiare noi și s-a început procesul de igienizare a subsolului, în regie proprie.

 

„Este într-adevăr o problemă pentru că acest subsol, cât și etajele 4 și 5 ale Maternității, au intrat într-un proiect de reabilitare prin PNRR, urmează să intre în renovare. Având în vedere ce am văzut la fața locului am dispus igienizarea spațiului în momentul de față. S-a igienizat imediat după vizita mea acolo, s-au achiziționat, în două-trei zile ajung vestiarele noi. S-au schimbat tuburile de la zona de iluminat, medicii, directorul de îngrijiri și personalul care se ocupă de acest lucru au mers acolo și au făcut pașii mici care se fac până va intra spațiul în renovare completă”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

În paralel, se încearcă identificarea unui alt spațiu care să fie folosit ca vestiar. Realocarea este însă dificilă deoarece, conform normelor DSP, personalul medical nu se poate schimba pe secții.

 

În ciuda dezastrului de la demisolul Maternității, probele prelevate nu arată microbi sau alte bacterii care ar fi putut fi duse pe secții.

 

„Din discuțiile avute cu inspectorii sanitari, probele care s-au luat de pe suprafețe nu au fost neconforme. Nu au ieșit microbi sau bacterii. Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai fericite, este un spațiu care nu a mai fost reabilitat, de asta a intrat în acest program de modernizare”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Pe partea medicală

 

De asemenea, managerul Spitalului Județean Mavromati a început un proces de reorganizare a Secției de Obstetrică și Ginecologie. Dispar cele cinci secții interioare, care urmează a fi comasate și clar definite din punct de vedere organizatoric și prin prisma atribuțiilor.

 

Secția va fi condusă de un singur medic șef ce va fi numit temporar până la organizarea unui concurs, în prezent fiind două doctorițe cu funcții de conducere și state vechi la Maternitate, Gina Puflea și Maria Olaru.

 

Având în vedere erorile grave scoase la iveală de tragedia petrecută în uultima săptămână, la Maternitate se poate discuta despre un management defectuos atât în privința activității medicale și a protocoalelor (in)existente, cât și a neglijenței din punct de vedere al infrastructurii, dovadă în acest sens fiind vestiarele de la demisol.

 

De asemenea, vor fi achiziționate sisteme de supraveghere video, dar și butoane de panică pentru paciente, pentru etajele 4 și 5.

 

Click pe materialul VIDEO de mai jos pentru mai multe imagini de la Maternitate 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Și mama Alexandrei a trimis mesaje neîncetat toată noaptea: Nu am îndrăznit să sun / M-au asigurat că este bine îngrijită – VIDEO
Cadrele medicale de la Maternitatea Botoșani vor participa la cursuri „de bună purtare”

 

Unii botoșănenii aruncă toate mizeriile în toalete și apoi urlă că au avarii – FOTOGALERIE cu ce se găsește prin canalizare
Deșeuri textile, ambalaje, lavete, bureți, resturi alimentare, ulei uzat, medicamente, produse de igienă, șervețele umede, bețișoare de urechi, vată, absorbante.Uneori și haine sau cadavre de animale mici.
Un an fără Daniela Șfaițer, doamna celor năpăstuiți, prietena celor privilegiați
S-a scurs deja un an de la ziua în care comunitate botoșăneană era străbătută de o undă de șoc. Daniela Șfaițer părăsea discret această lume.
Angajată a unui spital din Botoșani, discurs cu lacrimi: La mulți ani, România, te iubim! Dar e suficient, oare? VIDEO
Primele ore ale dimineții de 1 Decembrie 2023. În oraș erau făcute ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.Unii locuitori ai orașului erau văzuți la ferestre atârnând Drapelul Național.
Condamnări la pachet cu patronul, pentru comisarii de la Protecția Consumatorilor cu șpaga de 400 de lei
Procesul pentru infracțiuni de corupție care-i viza pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor Botoșani s-a terminat la Tribunalul Botoșani.
”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO
Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.
Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Ce titlu înfiorător! Balauri și căpcăun!
30 august 2023, 19:59
D-na e plantata politic???
30 august 2023, 18:14
" Din discuțiile avute cu inspectorii sanitari, probele care s-au luat de pe suprafețe nu au fost neconforme. Nu au ieșit microbi sau bacterii." Ei, asta nu pot sa cred. Dar spori de mucegai?Lasati, nu mai faceti analize si pentru asta. Mucegaiul se vede acolo cu ochiul liber.
30 august 2023, 07:47
NU AM AER - PSD
30 august 2023, 07:16
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.9 o C
Dorohoi
-4.8 o C
Bucecea
-4.8 o C
Darabani
-5.4 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.