Știrea zilei
Vilă debranșată pentru datorii la apă, un botoșănean datornic avea două Mercedesuri în curte – GALERIE FOTO & VIDEO

Societatea Nova Apaserv a demarat o nouă tranșă de debranșare a rău platnicilor. Ieri s-a început cu zona de case din municipiul Botoșani, pe lista celor care au primit ordin de debranșare regăsindu-se zeci de familii.

Restanțe de 32 de luni

 

Mulți cu serviciul de apă și canalizare neplătit de peste trei ani de zile. Însă, culmea cu potență financiară. Pentru că, vilele unde au ajuns echipajele companiei de apă, arată că proprietarii lor nu sunt tocmai oameni necăjiți.

 

Prima oprire pe care au efectuat-o echipajele societății Nova Apaserv coordonate în teren de șeful de la serviciul de recuperări debite, Gabriel Murariu, a fost pe strada Plopilor din municipiu.

 

„Săraci” cu Mercedes

 

La o casă extrem de arătoasă, cu trei autoturisme parcate în curte, din care două marca Mercedes. Proprietara a ieșit la poartă și a oferit mai multe explicații pentru datoriile pe care le-a adunat către Nova Apaserv în ultimele 32 de luni și care s-au ridicat deja la peste 2.000 de lei și o acțiune deschisă în instanță.

 

Ba chiar a recunoscut râzând că facturile la apă nu constituie o prioritate, întrucât nu riscă să rămână fără acest serviciu într-un timp redus, cum se întâmplă de exemplu la electricitate sau gaze naturale.

 

Când a observat buldoexcavatorul pregătit să sape la poartă, soțul a găsit imediat suma necesară și și-a achitat datoriile pe loc.

 

Următoarea casă, altă „surpriză”.

 

Pe strada Săvenilor, la ieșire spre Răchiți, un ditamai „palatul” în care locuiesc patru persoane și unde datoriile la apă se ridicau la suma de 2.365 de lei. Proprietarul a fost sunat și a ajuns imediat acasă, pentru a fi informat de acțiunea echipajelor.

 

A motivat că nu a avut timp să-și achite facturile neplătite și a intrat într-o tiradă de exemple despre cât de mari sunt datoriile altora. După discuții (ne)productive și finalizate cu refuzul de plată, muncitorii de la Apă au început să sape, pentru a întrerupe furnizarea serviciului.

 

Începutul sfârșitului pentru datornici

 

Iar acesta, spune conducerea companiei, este doar începutul, pentru că săptămâna aceasta grupul respectiv urmează să ajungă la toți cei 35 datornici din municipiu, care au datorii cumulate de aproximativ 62.000 de lei.

 

„Continuăm și în municipiul Dorohoi, acolo avem debranșări în tot municipiul Dorohoi precum și în cartierul Drochia, unde avem maimulte debranșări de efectuat. Probabil săptămâna viitoare urmează să înceapă acțiunea și acolo”,

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA

 

Botoșănenii care înregistrează datorii la Nova Apaserv pot încheia un grafic de reeșalonare pentru maximum 12 luni de zile, cu condiția să respecte fiecare rată lunară. În cazul emiterii ordinului de debranșare, această procedură nu mai poate fi aplicată.

 

În total, societatea are deschise peste 6.800 de procese pentru recuperarea datoriilor de la populație. Aceste debite se ridică la suma totală de peste 3,7 milioane de lei, la care se adaugă în jur de 880.000 de lei penalități de întârziere.

loading...
Nova Apaserv rămâne fără angajați, dar cu mulți directori: Vom avea probleme majore
Angajații de la Apă riscă să nu mai primească tichete de masă, sindicaliștii laudă directorul și anunță și ceva greve
Albert Tănasă DEZMINTE că Nova Apaserv ar fi în pragul falimentului

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
kalapod.net%20
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
@Dragomir, nu stiu cine esti si de ce imi folosesti prenumele, dar tin sa le spun celor care detin siteul ca nu sunt cine cred ei.
24 mai 2018, 16:16
Vinovati sunteti voi cei de la apa de ce ati lasat sa se adune mii de lei cei de la cablu tv daca nu ai platit in 5 zile de la termenul final ramii fara semnal sunt 200 de apartamente ale locativei care au datorii de zeci de mii de lei la modern calor apa si asociatie cine plateste ? numai in parcul tineretului sunt 25 de astfel de apartamente nu mai locuieste nimeni in 10 din ele de ce nu le dati la cineva care chiar are nevoie? SUNT APARTAMENTE CARE AU IN TOTAL 50.000 MII LEI DATORII ”!
24 mai 2018, 14:48
BRAVOOOOO CONTINUATI SI DEBRANSATII PE DOMNII DE LA VILE SI PE ALTII CU MASINI IN FATA BLOCULUI ... SPER SA NU AJUNGETI CA APA GRUP IN FALIMENT.
24 mai 2018, 11:16
ba, dar voi astia de la nova apa serv, de ce aveti nevoie de buldozer pentru a debransa un rau platnic? nu aveti facut un camin unde sa aveti posibilitatea sa intrati si sa inchideti pur si simplu apa? nu e oare mai elegant si normal asa? deplasati atata amar de oameni pentru ce? nu si-a platitbunul apa, s-a dus angajatul, a intrat la camin si pac, rezolva treaba. si cum sa nu se ia lumea de voi, pe buna dreptate. un puhoi de angajati si o pleiada de sef..uti.
24 mai 2018, 09:58
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„Eu vreau să spun că este foarte trist ce facem astăzi aici. Nu ne mai încap morții. Și discutăm despre faptul că trebuie să distrugem niște morminte, în condițiile în care avem hectare întregi de vreo patru ani de zile. De ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7559 lei
USD
Dolarul SUA
4.1941 lei
CHF
Francul elveţian
4.1867 lei
GBP
Lira sterlină
5.4795 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7885 lei
XAU
Gramul de aur
180.0916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2450 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9815 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1792 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6374 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.