Știrea zilei
Vilă debranșată pentru datorii la apă, un botoșănean datornic avea două Mercedesuri în curte – GALERIE FOTO & VIDEO

Societatea Nova Apaserv a demarat o nouă tranșă de debranșare a rău platnicilor. Ieri s-a început cu zona de case din municipiul Botoșani, pe lista celor care au primit ordin de debranșare regăsindu-se zeci de familii.

Restanțe de 32 de luni

 

Mulți cu serviciul de apă și canalizare neplătit de peste trei ani de zile. Însă, culmea cu potență financiară. Pentru că, vilele unde au ajuns echipajele companiei de apă, arată că proprietarii lor nu sunt tocmai oameni necăjiți.

 

Prima oprire pe care au efectuat-o echipajele societății Nova Apaserv coordonate în teren de șeful de la serviciul de recuperări debite, Gabriel Murariu, a fost pe strada Plopilor din municipiu.

 

„Săraci” cu Mercedes

 

La o casă extrem de arătoasă, cu trei autoturisme parcate în curte, din care două marca Mercedes. Proprietara a ieșit la poartă și a oferit mai multe explicații pentru datoriile pe care le-a adunat către Nova Apaserv în ultimele 32 de luni și care s-au ridicat deja la peste 2.000 de lei și o acțiune deschisă în instanță.

 

Ba chiar a recunoscut râzând că facturile la apă nu constituie o prioritate, întrucât nu riscă să rămână fără acest serviciu într-un timp redus, cum se întâmplă de exemplu la electricitate sau gaze naturale.

 

Când a observat buldoexcavatorul pregătit să sape la poartă, soțul a găsit imediat suma necesară și și-a achitat datoriile pe loc.

 

Următoarea casă, altă „surpriză”.

 

Pe strada Săvenilor, la ieșire spre Răchiți, un ditamai „palatul” în care locuiesc patru persoane și unde datoriile la apă se ridicau la suma de 2.365 de lei. Proprietarul a fost sunat și a ajuns imediat acasă, pentru a fi informat de acțiunea echipajelor.

 

A motivat că nu a avut timp să-și achite facturile neplătite și a intrat într-o tiradă de exemple despre cât de mari sunt datoriile altora. După discuții (ne)productive și finalizate cu refuzul de plată, muncitorii de la Apă au început să sape, pentru a întrerupe furnizarea serviciului.

 

Începutul sfârșitului pentru datornici

 

Iar acesta, spune conducerea companiei, este doar începutul, pentru că săptămâna aceasta grupul respectiv urmează să ajungă la toți cei 35 datornici din municipiu, care au datorii cumulate de aproximativ 62.000 de lei.

 

„Continuăm și în municipiul Dorohoi, acolo avem debranșări în tot municipiul Dorohoi precum și în cartierul Drochia, unde avem maimulte debranșări de efectuat. Probabil săptămâna viitoare urmează să înceapă acțiunea și acolo”,

Cristian Romanovschi, director comercial SC Nova Apaserv SA

 

Botoșănenii care înregistrează datorii la Nova Apaserv pot încheia un grafic de reeșalonare pentru maximum 12 luni de zile, cu condiția să respecte fiecare rată lunară. În cazul emiterii ordinului de debranșare, această procedură nu mai poate fi aplicată.

 

În total, societatea are deschise peste 6.800 de procese pentru recuperarea datoriilor de la populație. Aceste debite se ridică la suma totală de peste 3,7 milioane de lei, la care se adaugă în jur de 880.000 de lei penalități de întârziere.

loading...
Nova Apaserv rămâne fără angajați, dar cu mulți directori: Vom avea probleme majore
Angajații de la Apă riscă să nu mai primească tichete de masă, sindicaliștii laudă directorul și anunță și ceva greve
Albert Tănasă DEZMINTE că Nova Apaserv ar fi în pragul falimentului

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
EXCLUSIVITATE Iftime iese la rampă după cea mai agitată vară - 3,3 milioane euro la bătaie şi 7.000 – 8.000 de euro postul: Măcar anul acesta îl ţin sigur, la anul mai vedem

FC Botoşani trăieşte probabil cea mai agitată vară din 2013, când a promovat în Liga 1. Au plecat preşedintele de onoare Cornel Şfaiţer, directorul sportiv Toni Heleşteanu şi 11 jucători.

Ia uite ce fac doi tinerei la intrarea într-un bloc: Am şi eu copil acasă şi n-aş vrea să îl văd că face aşa ceva - VIDEO & GALERIE FOTO

Oficial nu mai există vreun „magazin de vise” la Botoşani. Şi tot oficial comerţul cu etnobotanice reprezintă o raritate. Dar după ceea ce se vede uneori în oraş lucrările par să stea cu totul altfel.

Pensionarul de la municipiu care a pus anul acesta deoparte aproape 700.000 de lei şi 170.000 de euro – DOCUMENT

Consiliul Local Botoşani dă oraşului unul dintre cei mai bogaţi pensionari. Sau cel puţin asta reiese din declaraţia de avere.

Cruzime de neînchipuit: Animale bătute cu parul până la moarte din răzbunare pe un afacerist – VIDEO & FOTOGALERIE

Evenimente de o cruzime inimaginabilă au avut loc la o exploataţie agricolă din comuna Dângeni, acolo unde mai multe animale au murit în chinuri groaznice după ce au fost bătute de un îngrijitor.

Coşmar directorial la o instituţie: Generalul n-are adjunct şi nu şi-a mai luat concediu de doi ani, culmea - a primit vouchere de vacanţă

Deşi pare greu de crezut la câţi politruci se bat pentru o funcţie de şef, o unitate de stat stă de mai bine de jumătate de an fără un director adjunct. De atunci nu s-a reuşit nici măcar desemnarea unui interimar.

Bătaie cruntă într-o casă din Botoșani, un barman a intrat peste clientul lui: Mi-a scos dinții din față; soția a început să țipe

Un botoșănean s-a dus la un bar să cinstească un pahar, însă aici a dat peste alte probleme.

S-a întâmplat la Botoșani! Copii implicați într-o acțiune de curățenie la un loc de joacă, a fost chemată Poliția, gunoiul a fost pus la loc – FOTOGALERIE

„Trăim într-o lume nebună, nebună de tot” ar spune titlul unui film. Însă uneori filmele își au corespondent și în realitate. Chiar cea de la Botoșani.

S-a întâmplat minunea: Un PSD-ist cu facultate la stat a ajuns director în domeniul în care chiar este specialist

După ce o mulţime de social-democraţi au căpătat tot felul de demnităţi publice fără să aibă vreo treabă cu domeniul respectiv, eventual pe baza unor studii făcute la a doua tinereţe pe la facultăţi obscure, PSD-iştii botoşăneni au promovat în sfârşit şi unul de-al lor chiar specialist.

Cât ghinion!!! Un botoșănean ce se întorcea acasă din străinătate s-a izbit violent într-un stâlp la câțiva metri de casă - FOTOGALERIE

Dorința de a ajunge cât mai repede acasă era să îi fie fatală unui botoșănean care lucrează în străinătate. Respectivul a condus ore și ore la rând din Marea Britanie și până în România.

loading...
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Un fost primar PSD de comună, învins la ultimele alegeri, uns şef peste toate vămile

După ce n-au fost în stare să îşi impună un reprezentant în toate cele trei guverne PSD formate după alegerile din 2016, social-democraţii botoşăneni au fost ignoraţi şi la desemnarea şefului Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi, unitate căreia i se subordonează birourile vamale din cele şase judeţe ale regiunii nord-est.

Noapte albă la Botoșani: Străzi blocate de apă și copaci, mașini distruse - Se intervine cu toate forțele și mijloacele - VIDEO & GALERIE FOTO

Ploile violente de joi seară, care au continuat și pe parcursul nopții spre vineri, au provocat o mulțime de probleme atât în municipiul Botoșani, cât și la Dorohoi, precum și în mediul rural.

Primarul Flutur şi-a vândut apartamentul patronului unei case de amanet - DOCUMENT

Toţi aleşii de la municipiu, în frunte cu primarul, şi-au făcut publice noile declaraţii de avere. În ceea ce îl priveşte pe edilul şef, principala noutate o reprezintă înstrăinarea unui apartament.

După TREI ani a început procesul pentru teribilul accident de la Orășeni Deal: Doi copii lăsați orfani, vinovatul în fața instanței

Începutul lunii iunie din anul 2015... Un extrem de grav accident avea loc în intersecția de la Orășeni Deal, acolo unde doi soți au murit lăsând orfani doi copii. Șoferul supraviețuitor din mașina care i-a izbit este în continuare liber și asta pentru că abia pe 27 iunie 2018 a avut loc primul termen de judecată din proces.

loading...
Show financiar de două milioane la municipiu: botoșănenii au plătit și mai mulți bani, încasările au crescut, banii în plus merg în bună parte pe lefuri

Botoșănenii și-au achitat în general obligațiile financiare către municipalitate și, ca atare, în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local se dezbate o rectificare de buget pozitivă, având în vedere că încasările din taxe și impozite în primele cinci luni ale anului s-au realizat în procent de 108,22% față de aceeași perioadă a anului trecut.

PERICOLUL din clădirea cu cei mai importanți oameni ai județului, Poliția Locală mai așteaptă cu amenda - GALERIE FOTO

În urmă cu mai bine de 10 ani, o funcționară venită la o ședință în Palatul Administrativ de la Botoșani a alunecat pe trepte și și-a rupt piciorul pe loc.

Concurs de beție într-o familie din Botoșani terminat urât – Soțul: Am vrut să văd cât poate duce

Este cunoscut faptul în special în mediul rural, femeile beau cot la cot cu bărbații sau chiar mai mult. Instanța urmează să stabilească dacă este vorba despre aceeași situație și în cazul prezentat în cele ce urmează. 

Viitoare șoferiță abandonată cu dosarul în mână la proba de oraș, șeful de la Permise chemat la prefect

Trăim vremuri în care străzile gem de autoturisme și mai toată lumea vrea să obțină carnetul de conducere. Astfel că, aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPIV) nu mai miră pe nimeni.

De la ANL direct la Lebăda: un deputat s-a mutat în zona de lux a Botoşanilor cu credit „prima casă” – DOCUMENT

După ani buni în care a locuit într-un apartament al statului, unul dintre parlamentarii botoşăneni s-a mutat direct la casă. Şi nu oriunde, ci chiar la Lebăda.

starshiners.ro%20
Centru comercial de proporţii pregătit la intrarea în oraş: 4 benzi de circulaţie, alee de mall şi 250 locuri de parcare

La Botoşani se pregăteşte construirea unui centru comercial de mari dimensiuni într-o zonă în care nu există nici măcar un chioşc. Primăria Botoşani a început marţi consultarea asupra propunerilor preliminarii privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

@Dragomir, nu stiu cine esti si de ce imi folosesti prenumele, dar tin sa le spun celor care detin siteul ca nu sunt cine cred ei.
24 mai 2018, 16:16
Vinovati sunteti voi cei de la apa de ce ati lasat sa se adune mii de lei cei de la cablu tv daca nu ai platit in 5 zile de la termenul final ramii fara semnal sunt 200 de apartamente ale locativei care au datorii de zeci de mii de lei la modern calor apa si asociatie cine plateste ? numai in parcul tineretului sunt 25 de astfel de apartamente nu mai locuieste nimeni in 10 din ele de ce nu le dati la cineva care chiar are nevoie? SUNT APARTAMENTE CARE AU IN TOTAL 50.000 MII LEI DATORII ”!
24 mai 2018, 14:48
BRAVOOOOO CONTINUATI SI DEBRANSATII PE DOMNII DE LA VILE SI PE ALTII CU MASINI IN FATA BLOCULUI ... SPER SA NU AJUNGETI CA APA GRUP IN FALIMENT.
24 mai 2018, 11:16
ba, dar voi astia de la nova apa serv, de ce aveti nevoie de buldozer pentru a debransa un rau platnic? nu aveti facut un camin unde sa aveti posibilitatea sa intrati si sa inchideti pur si simplu apa? nu e oare mai elegant si normal asa? deplasati atata amar de oameni pentru ce? nu si-a platitbunul apa, s-a dus angajatul, a intrat la camin si pac, rezolva treaba. si cum sa nu se ia lumea de voi, pe buna dreptate. un puhoi de angajati si o pleiada de sef..uti.
24 mai 2018, 09:58
astratex.ro
loading...
starshiners.ro%20
loading...
Sondaj
Sunteți de acord cu finanțarea FC Botoșani de către Consiliul Local și Consiliul Județean?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Deși ați văzut foarte mulți jucători, să știți că pentru meciul acesta nu-i avem pe toți la dispoziție. Și aici mă refer la Martin Fraisl care e cu semnul întrebării, Brekalo sub nici o formă, Papa sub nici o formă, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6562 lei
USD
Dolarul SUA
3.9954 lei
CHF
Francul elveţian
4.0019 lei
GBP
Lira sterlină
5.2019 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5534 lei
XAU
Gramul de aur
157.3290 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2409 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4298 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9463 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0169 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6248 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19 o C
Dorohoi
19 o C
Bucecea
19 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
19 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.