Știrea zilei
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO

Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.

Trendul este unul nou, chiar atipic, spun specialiștii. Pandemia a resetat preferințele populației. Mai exact, lucrul la domiciliu a orientat atenția consumatorului către achiziția de case sau vile, căutările online pentru apartamente cu 2 sau 3 camere scăzând simțitor în ultimele luni.

 

Astfel, rezultă din analizele specialiștilor în imobiliare, s-a înregistrat o creștere spectaculoasă în căutările de case și vile, situația fiind valabilă pentru toate regiunile țării.

 

 

Ofertă pe alese, prețuri la fel, la mare căutare e casa la oraș

 

Acest lucru a determinat, firește, și creșterea ofertei la această categorie, cele mai accesate anunțuri păstrându-se, totuși, în limita prețurilor de 50-80.000 de euro, mai ales acolo unde oferta cuprinde și puțin teren.

 

Din analizele financiare mai reiese o modificare în piață, și anume scăderea interesului pentru turismul imobiliar. Pandemia a schimbat paradigma în zona afacerilor din turism, restricțiile fiind cele care îi fac pe proprietarii de vile sau cabane să nu se mai bazeze pe afluxuri mari de turiști.

 

 

O vilă în Botoșani, cât două pensiuni din Brașov

 

În schimb, au explodat prețurile caselor și vilelor din zone liniștite, aproape de oraș sau chiar în oraș, în special care oferă un spațiu ideal pentru munca la domiciliu.

 

(Pensiune Brașov)

 

Așa se face că, de pildă, o proprietate situată într-o zonă turistică a Brașovului (foto sus), la 30 de minute de Poiana Brașov, cu o suprafață de 2.000 mp teren, se vinde cu 295.000 de euro, iar o vilă din municipiul Botoșani ajunge la aproape 600.000 de euro, cu peste 3.000 mp teren, cu iaz populat și livadă (foto jos).(Vilă Botoșani)

 

 

Vară atipică

 

Piața imobiliară din Botoșani a suferit, la rândul ei, modificări. Astfel, potrivit agenților imobiliari, luna august, care de obicei era marcată de tranzacțiile inițiate de botoșănenii veniți din străinătate, în anul pandemiei lucrurile stau cu totul altfel.

 

”Merg greu vânzările, oamenii sunt și mai prudenți cu banii, negociază mai mult, proprietarii nu mai lasă nici ei așa ușor prețul”,

agent imobiliar Botoșani

 

Situația este resimțită și de către cei care oferă la vânzare apartamente cu 2, 3 sau 4 camere.

 

”Sunt zile întregi în care nu sună nimeni, am crezut că doar mie mi se întâmplă, dar am înțeles că situația e la fel. Sunt mulți care apelează la credite pentru a cumpăra un apartament, fapt care face mai greoi tot procesul. Am crezut că în august va merge mai bine, că mai vin din străinătate, dar nu se întâmplă mare lucru”,

Sorin M., proprietar apartament Botoșani

 

 

Vile la preț de 10 apartamente

 

Mai mult ca altădată, piața imobiliară din Botoșani este asaltată de oferte de case și vile. Iar prețurile nu sunt deloc accesibile, dacă privim către proprietarii care solicită și jumătate de milion de euro pentru o vilă cu teren, livadă, chiar și piscine sau iaz.

 

Pentru zona Botoșani, acest lucru înseamnă prețul a cel puțin 10 apartamente cu 2 sau trei camere, în condiții decente (minime îmbunătățiri).

 

La o rapidă analiză a ofertei imobiliare din municipiul Botoșani, o concluzie ar fi că oamenii cu posibilități financiare renunță la proprietățile mari, cu suprafețe importante de teren, chiar și cu afaceri incluse.

 

 

585.000 de euro: Casă din 1975, cu iaz și livadă

 

Casa, cu 3.252 mp teren, scoasă la vânzare la prețul de 585.000 de euro, este situată pe Calea Națională, zona Rompetrol.

 


 

Casa cu etaj este construită în 1975, din cărămidă. Are 407 mp utili, 5 camere, 3 băi, bucătărie, holuri, pod înalt, dar și 3.252 mp teren amenajat cu iaz populat, livadă și vie. De asemenea, proprietarul maia adaugă la ofertă un grătar, demisol și subsol.

 

 

500.000 de euro: Vilă cu living înalt de 6 metri, baie turcească și terasă cu biliard

 

Vila scoasă la vânzare se află în zona 1 Mai - Împărat Traian, din municipiul Botoșani. Are o generoasă suprafață construită de 907 mp. Livingul de 80 m.p. are o înălțime de 6 metri, este dotat cu șemineu deschis englezesc și comunică cu spațiul de gătit și diningul-ul prin ușile culisante.

 


 

Imobilul mai are birou, dressing, 4 dormitoare, un spațiu de relaxare în suprafață de 86 m.p. și terasa cu masă de biliard situat la ultimul nivel, baie turcească (hammam), spălătorie, garaj, iar la demisol, beci și crama. Proprietatea se vinde mobilată.

 

Oferta mai are o particularitate: pentru părinți, bunici sau personalul care asigura întreținerea proprietății, cealaltă casa - în suprafața de 50 m.p. - compusă din dormitor, bucătărie, hol și baie, racordată la toate utilitățile, dotata cu o tradițională soba de teracota verde construită între doi pereți, reprezintă un real beneficiu.

 

Vila se vinde cu prețul de 500.000 de euro

 

 

479.000 de euro: Casă plus afacere, lângă Stadion

 

Oferta cuprinde o casă tip vilă și un atelier de tâmplărie. Atelierul are două secții de prelucrare a lemnului, secție de pal și secție de lemn masiv, ambele utilate cu echipamente și utilaje moderne de producție.

 


 

Casa tip vilă, cu suprafață totală de aproximativ 210 mp, la parter zona de living, bucătărie și baie de serviciu, iar la etaj 3 camere, balcon, baie și pod.

 

Terenul aferent acestora este de 700 mp, poziționat central, în vecinătatea Stadionul Municipal FC Botoșani. Proprietatea poate fi o posibilitate de investiție în zonă atât prin continuarea afacerii cu materialul lemnos cât și din alte perspective investiționale.

 

479.000 de euro este prețul cerut de vânzător.

 

 

420.000 de euro: Vilă cu piscină, iaz și cabană

 

Proprietatea situată în zona centrală a orașului are cu 5000 mp teren amenajat cu piscină, iaz și cabana din lemn.

 


 

Vila are 3 dormitoare, 3 băi, living, bucătărie cu loc de luat masa. De asemenea, o cabană din lemn cu living la parter și 2 camere la etaj.

 

Se vând, pe aceeași proprietate: cramă din piatră, demisol cu garaj, sală fitness și saună, piscină, iaz cu ponton, foișor cu grătar și afumătoare, dar și teren cu pomi fructiferi și copaci ornamentali.

 

Prețul solicitat este de 420.000 de euro.

 

 

260.000 de euro: Complet mobilată și utilată

 

Cu 210 mp, vila scoală la vânzare se află zona Alexandru cel Bun, la strada principală.


 

Proprietarul îi laudă finisajele de excepție, cu materiale de foarte bună calitate.

 

La parter, imobilul are living, bucătărie, terasa, loc de luat masa și baie, plus camera tehnică. La etaj, 3 dormitoare, 1 baie, două balcoane și mansardă.

 

Casa se vinde complet mobilată și utilată. Terenul aferent este de 670 mp plan, amenajat cu gazon, flori.

 

Prețul de vânzare este 260.000 euro.

 

(Sursă foto: olx.ro)

 

loading...
Vilă cu terasă și trei dormitoare scoasă la vânzare la Botoșani – GALERIE FOTO cum arată

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
20.4 o C
Bucecea
20.7 o C
Darabani
20.8 o C
Saveni
20.6 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.