Știrea zilei
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO

De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.

Partidul NOI


Deși la retragerea din funcția de președinte al PSD negociase cu succesorul Marcel Ciolacu un loc eligibil pentru Parlament și președinția Organizației Femeilor Social – Democrate, Viorica Dăncilă nu a primit nici una, nici cealaltă.


Izolată în partidul pe care l-a condus de la intrarea lui Liviu Dragnea în închisoare și până după pierderea alegerilor prezidențiale, fostul europarlamentar a demisionat la sfârșitul lunii martie din PSD și s-a alăturat Partidului Națiune – Oameni – Împreună, o formațiune înființată în 2021 de un grup de intelectuali proveniți în bună parte din zona Pitești.


La jumătatea lunii aprilie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte NOI, pentru ca pe data de 26 mai să fie constituită oficial și organizația județeană Botoșani a partidului după ce a primit cod fiscal de la ANAF.

 

Consilierul cooptat de Viorica Dăncilă la Guvern este președinte interimar la Botoșani


Este condusă cu titlu de interimar de Radu Țipișcă, persoană cu 30 de ani de activitate în domeniul situațiilor de urgență.


Colonel în rezervă, a colaborat cu Viorica Dăncilă în perioada în care aceasta a ocupat funcția de prim-ministru.


De altfel, tocmai Viorica Dăncilă l-a numit consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului cu atribuții în domeniul managementului situațiilor de urgență.


Radu Țipișcă a trecut ulterior în rezervă și joi a fost invitat la ”Botoșăneanul TV”, unde a explicat că primordială în decizia sa de a intra în politică a fost platforma acestei formațiuni, relația de rudenie stabilită între timp cu fostul premier contând mai puțin.

 

”În primul rând pentru că obiectivele acestui partid, vorbim de consens, de patriotism, de dreptate socială, d-na premier Viorica Dăncilă le-a demonstrat cu prisosință. Dacă dăm deoparte – mă iertați, poate vorbesc neadecvat acum – toate mizeriile care s-au întâmplat în perioada dnei prim-ministru, ne dăm seama de fapt că aceea a fost de fapt o perdea pentru a o așeza peste realizările Guvernului Dăncilă și punerii în aplicare a acelui program al PSD, cu care ei erau foarte mândri în perioada respectivă, realizări care la ora actuală au fost închise, încetate, necontinuate”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

radu tipisca viorica dancila

 

”Absolut nimic nu s-a mai făcut” din ce începuse cu rezultate Viorica Dăncilă


A mai ocupat funcția de consilier la cancelaria premierului încă trei luni în perioada în care prim-ministru a fost Ludovic Orban. Și a remarcat un lucru care l-a mâhnit.


”Absolut nimic nu s-a mai făcut. Sunt foarte multe proiecte la care eu am participat. Prin numirea premierului am coordonat anumite acțiuni și am văzut că s-au oprit pentru că erau începute, și începuseră foarte bine, pe timpul «celuilalt premier», «celuilalt partid». De ce? Dacă avem proiecte foarte bune, indiferent de unde vin, de ce să nu le continuăm? De ce să punem mai presus politica proprie a politicanului și a partidului din care provine decât politica cetățeanului? Eu am lucrat în sprijinul, înspre cetățean, o viață. Eu așa sunt format. Eu m-am înscris în NOI pentru că patriotismul în acest partid este așezat pe alte fundamente”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

Zero experiență în politică, dar speranțe să îi iasă din prima


Colonelul a arătat că experiența sa politică de până la NOI este zero, explicând că acel anunț pe care Ioana Ramona Bruynseels l-a făcut în urmă cu doi ani privind intrarea sa în Partidul Re:Start România nu s-a concretizat vreodată și nu a depus vreo adeziune.


”N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.


Fostul consilier de stat a sfătuit botoșănenii, dar nu numai pe ei, să citească despre valorile NOI care ”au fost concepute de un grup de oameni excepționali” compus din profesori universitari, analiști economici, juriști, IT-iști, în general oameni care au lucrat doar în mediul privat și nu au mai făcut politică.


Pentru Botoșani gândește o organizare pe departamente, economic, juridic, sanitar etc., care să ofere soluții concrete pentru problemele apărute în județ. Aceasta și pentru că una dintre trăsăturile NOI este aceea de a oferi programe personalizate pentru fiecare județ în parte și nu de a aplica o politică unitară hotărâtă la nivel central.


Planurile pentru 2024 sunt clare: NOI vrea să intre în cursa electorală atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare.


”Vom aduce oameni și valori alături de cetățeni, în mijlocul cetățenilor, pentru a candida la toate alegerile care vor fi în 2024”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

botosaneanul tv radu tipisca

 

 

Drumul de la Horia la Londra


Radu Țipișcă s-a născut la Hilișeu-Horia, unde a făcut școala generală, după care a plecat la Liceul ”Andronic Motrescu” Rădăuţi - Suceava.


Din 1987 și până în 2018 a activat în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Suceava, absolvind numeroase programe de pregătire în străinătate, inclusiv la Londra și Frankfurt.


Dincolo de doctrină, a intrat în NOI și pentru că o apreciază pe Viorica Dăncilă întrucât în Parlamentul European a avut curajul să spună că, ”România nu are nevoie de stăpâni, are nevoie de parteneri”.


În prezent, Radu Țipișcă este expert-colaborator al Academiei de Poliție București. Totodată, are o firmă de consultanță în domeniul securității la incendiu și protecției civile.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Lidera PSD, cu soțul la vot: Am credința că Viorica Dăncilă va fi președintele României de mâine încolo GALERIE FOTO
A mai picat un consilier botoșănean din Guvern; BONUS - a fost demis și prietenul lui Portariuc

 

Au explodat cazurile de violență în județ: Botoșăneni ajunși la spital după ce au fost bătuți zdravăn    
Datele oficiale ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani arată o creștere a faptelor de violență domestică.
Căciulă de 1.000 de euro vândută la Botoșani: O căciulă sănătoasă ține mintea sănătoasă
Blana buclată a mieilor de karakul, o mândrie pentru oierii din această parte a țării, continuă să le aducă uneori câștiguri consistente, chiar dacă moda s-a mai schimbat și oamenii care își doresc căciuli din astrahan sunt mai puțini decât în urmă cu vreo 20 – 30 de ani.
Facturi istorice la energie: O fabrică din Botoșani a ajuns să plătească 900.000 de euro pe lună – VIDEO
Iarna 2022-2023 a constituit o mare încercare pentru o mulțime de firme prin prisma costurilor cu energia. Unele dintre acestea au avut parte de facturi istorice, fiind cele mai mari de la demararea activității.
S-a aprobat! Blocuri construite în jurul unei clădiri istorice din municipiul Botoșani
Documentația pentru această investiție a fost aprobată de către consilierii locali în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 31 mai 2023.
DEMISII votate la Județ cu zâmbete „ascunse' și mici glumițe, liberalii „fără voce” în plen – VIDEO
Dubla demisie din Partidul Național Liberal s-a înregistrat pe 19 mai 2023. Atunci, liderul consilierilor județeni PNL, Viorel Iliuță, a plecat din partid alături de medicul Radu Malancea.
Tragedie învăluită în mister: Botoșănean de 43 de ani mort fulgerător în Italia
Forțele de ordine continuă investigațiile.
Milionar botoșănean mort la New York, un fost manechin a făcut anunțul - GALERIE FOTO
Născut la Rediu, în județul Botoșani, Nelu Bălan a fost o vreme ospătar în Iași și pe timpul comuniștilor a fugit din România în Israel. De acolo a plecat în Elveția, după care a emigrat în Statele Unite ale Americii, devenind o celebritate în industria ospitalității din New York.
Spitalul în care medicii își amenință pacienții că îi dau pe mâna procurorilor dacă îndrăznesc să vină cu plicul: Sun la DNA, lasă-mă în pace VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o unitate sanitară din Botoșani atențiile acordate cadrelor medicale sunt cel mult sub forma unui buchet de flori, eventual a unei ciocolate. Aceasta pentru că doctorii de aici refuză ferm cadourile la plic.
Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
ce se intampla cu noi, moldovenii, oare nu avem oameni de calitate , toate partidele sunt infiintate de olteni care cum necum se catara pe functii, si odata ajunsi pe functii cara dupa ei jumatate de regiune de prieteni ,cumetrii, veri,nepoti,colegi de scoala,etc ...
4 iunie 2022, 12:54
Bună ziua.De ce cenzurați mesajele?Nu este ptr prima data!Am făcut print la toate cele trimise către d-voastrăMulte nu sunt publicate.De ce?Îmi asum...ca și Badea ca Banciu etc...Îmi asum ceea ce scriu.Să mă sune domnul "colonel" să.i spun mai multe...
3 iunie 2022, 16:46
astratex.ro
Sondaj
Ar trebui să înceteze cadrele didactice greva după majorarea salarială aprobată de Guvern?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sperăm ca aceste sacrificii ale dvs să fie răsplătite într-un final. De ce ne aflăm aici? Un motiv foarte simplu, știe toată lumea… Guvernanții, în ultimii cinci ani, au fost surzi la solicitățile noastre, s-au făcut c ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9560 lei
USD
Dolarul SUA
4.6047 lei
CHF
Francul elveţian
5.1085 lei
GBP
Lira sterlină
5.7745 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.2978 lei
XAU
Gramul de aur
290.6090 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2588 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3412 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0907 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2095 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6652 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.6 o C
Dorohoi
27.8 o C
Bucecea
27.9 o C
Darabani
27.3 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
25.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.