Știrea zilei
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO

De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.

Partidul NOI


Deși la retragerea din funcția de președinte al PSD negociase cu succesorul Marcel Ciolacu un loc eligibil pentru Parlament și președinția Organizației Femeilor Social – Democrate, Viorica Dăncilă nu a primit nici una, nici cealaltă.


Izolată în partidul pe care l-a condus de la intrarea lui Liviu Dragnea în închisoare și până după pierderea alegerilor prezidențiale, fostul europarlamentar a demisionat la sfârșitul lunii martie din PSD și s-a alăturat Partidului Națiune – Oameni – Împreună, o formațiune înființată în 2021 de un grup de intelectuali proveniți în bună parte din zona Pitești.


La jumătatea lunii aprilie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte NOI, pentru ca pe data de 26 mai să fie constituită oficial și organizația județeană Botoșani a partidului după ce a primit cod fiscal de la ANAF.

 

Consilierul cooptat de Viorica Dăncilă la Guvern este președinte interimar la Botoșani


Este condusă cu titlu de interimar de Radu Țipișcă, persoană cu 30 de ani de activitate în domeniul situațiilor de urgență.


Colonel în rezervă, a colaborat cu Viorica Dăncilă în perioada în care aceasta a ocupat funcția de prim-ministru.


De altfel, tocmai Viorica Dăncilă l-a numit consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului cu atribuții în domeniul managementului situațiilor de urgență.


Radu Țipișcă a trecut ulterior în rezervă și joi a fost invitat la ”Botoșăneanul TV”, unde a explicat că primordială în decizia sa de a intra în politică a fost platforma acestei formațiuni, relația de rudenie stabilită între timp cu fostul premier contând mai puțin.

 

”În primul rând pentru că obiectivele acestui partid, vorbim de consens, de patriotism, de dreptate socială, d-na premier Viorica Dăncilă le-a demonstrat cu prisosință. Dacă dăm deoparte – mă iertați, poate vorbesc neadecvat acum – toate mizeriile care s-au întâmplat în perioada dnei prim-ministru, ne dăm seama de fapt că aceea a fost de fapt o perdea pentru a o așeza peste realizările Guvernului Dăncilă și punerii în aplicare a acelui program al PSD, cu care ei erau foarte mândri în perioada respectivă, realizări care la ora actuală au fost închise, încetate, necontinuate”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

radu tipisca viorica dancila

 

”Absolut nimic nu s-a mai făcut” din ce începuse cu rezultate Viorica Dăncilă


A mai ocupat funcția de consilier la cancelaria premierului încă trei luni în perioada în care prim-ministru a fost Ludovic Orban. Și a remarcat un lucru care l-a mâhnit.


”Absolut nimic nu s-a mai făcut. Sunt foarte multe proiecte la care eu am participat. Prin numirea premierului am coordonat anumite acțiuni și am văzut că s-au oprit pentru că erau începute, și începuseră foarte bine, pe timpul «celuilalt premier», «celuilalt partid». De ce? Dacă avem proiecte foarte bune, indiferent de unde vin, de ce să nu le continuăm? De ce să punem mai presus politica proprie a politicanului și a partidului din care provine decât politica cetățeanului? Eu am lucrat în sprijinul, înspre cetățean, o viață. Eu așa sunt format. Eu m-am înscris în NOI pentru că patriotismul în acest partid este așezat pe alte fundamente”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

Zero experiență în politică, dar speranțe să îi iasă din prima


Colonelul a arătat că experiența sa politică de până la NOI este zero, explicând că acel anunț pe care Ioana Ramona Bruynseels l-a făcut în urmă cu doi ani privind intrarea sa în Partidul Re:Start România nu s-a concretizat vreodată și nu a depus vreo adeziune.


”N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.


Fostul consilier de stat a sfătuit botoșănenii, dar nu numai pe ei, să citească despre valorile NOI care ”au fost concepute de un grup de oameni excepționali” compus din profesori universitari, analiști economici, juriști, IT-iști, în general oameni care au lucrat doar în mediul privat și nu au mai făcut politică.


Pentru Botoșani gândește o organizare pe departamente, economic, juridic, sanitar etc., care să ofere soluții concrete pentru problemele apărute în județ. Aceasta și pentru că una dintre trăsăturile NOI este aceea de a oferi programe personalizate pentru fiecare județ în parte și nu de a aplica o politică unitară hotărâtă la nivel central.


Planurile pentru 2024 sunt clare: NOI vrea să intre în cursa electorală atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare.


”Vom aduce oameni și valori alături de cetățeni, în mijlocul cetățenilor, pentru a candida la toate alegerile care vor fi în 2024”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

botosaneanul tv radu tipisca

 

 

Drumul de la Horia la Londra


Radu Țipișcă s-a născut la Hilișeu-Horia, unde a făcut școala generală, după care a plecat la Liceul ”Andronic Motrescu” Rădăuţi - Suceava.


Din 1987 și până în 2018 a activat în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Suceava, absolvind numeroase programe de pregătire în străinătate, inclusiv la Londra și Frankfurt.


Dincolo de doctrină, a intrat în NOI și pentru că o apreciază pe Viorica Dăncilă întrucât în Parlamentul European a avut curajul să spună că, ”România nu are nevoie de stăpâni, are nevoie de parteneri”.


În prezent, Radu Țipișcă este expert-colaborator al Academiei de Poliție București. Totodată, are o firmă de consultanță în domeniul securității la incendiu și protecției civile.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Lidera PSD, cu soțul la vot: Am credința că Viorica Dăncilă va fi președintele României de mâine încolo GALERIE FOTO
A mai picat un consilier botoșănean din Guvern; BONUS - a fost demis și prietenul lui Portariuc

 

Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
ce se intampla cu noi, moldovenii, oare nu avem oameni de calitate , toate partidele sunt infiintate de olteni care cum necum se catara pe functii, si odata ajunsi pe functii cara dupa ei jumatate de regiune de prieteni ,cumetrii, veri,nepoti,colegi de scoala,etc ...
4 iunie 2022, 12:54
Bună ziua.De ce cenzurați mesajele?Nu este ptr prima data!Am făcut print la toate cele trimise către d-voastrăMulte nu sunt publicate.De ce?Îmi asum...ca și Badea ca Banciu etc...Îmi asum ceea ce scriu.Să mă sune domnul "colonel" să.i spun mai multe...
3 iunie 2022, 16:46
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9678 lei
USD
Dolarul SUA
4.5710 lei
CHF
Francul elveţian
5.2353 lei
GBP
Lira sterlină
5.7886 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1189 lei
XAU
Gramul de aur
303.8212 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2566 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0389 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3741 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.4 o C
Darabani
0.3 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.