Știrea zilei
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO

De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.

Partidul NOI


Deși la retragerea din funcția de președinte al PSD negociase cu succesorul Marcel Ciolacu un loc eligibil pentru Parlament și președinția Organizației Femeilor Social – Democrate, Viorica Dăncilă nu a primit nici una, nici cealaltă.


Izolată în partidul pe care l-a condus de la intrarea lui Liviu Dragnea în închisoare și până după pierderea alegerilor prezidențiale, fostul europarlamentar a demisionat la sfârșitul lunii martie din PSD și s-a alăturat Partidului Națiune – Oameni – Împreună, o formațiune înființată în 2021 de un grup de intelectuali proveniți în bună parte din zona Pitești.


La jumătatea lunii aprilie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte NOI, pentru ca pe data de 26 mai să fie constituită oficial și organizația județeană Botoșani a partidului după ce a primit cod fiscal de la ANAF.

 

Consilierul cooptat de Viorica Dăncilă la Guvern este președinte interimar la Botoșani


Este condusă cu titlu de interimar de Radu Țipișcă, persoană cu 30 de ani de activitate în domeniul situațiilor de urgență.


Colonel în rezervă, a colaborat cu Viorica Dăncilă în perioada în care aceasta a ocupat funcția de prim-ministru.


De altfel, tocmai Viorica Dăncilă l-a numit consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului cu atribuții în domeniul managementului situațiilor de urgență.


Radu Țipișcă a trecut ulterior în rezervă și joi a fost invitat la ”Botoșăneanul TV”, unde a explicat că primordială în decizia sa de a intra în politică a fost platforma acestei formațiuni, relația de rudenie stabilită între timp cu fostul premier contând mai puțin.

 

”În primul rând pentru că obiectivele acestui partid, vorbim de consens, de patriotism, de dreptate socială, d-na premier Viorica Dăncilă le-a demonstrat cu prisosință. Dacă dăm deoparte – mă iertați, poate vorbesc neadecvat acum – toate mizeriile care s-au întâmplat în perioada dnei prim-ministru, ne dăm seama de fapt că aceea a fost de fapt o perdea pentru a o așeza peste realizările Guvernului Dăncilă și punerii în aplicare a acelui program al PSD, cu care ei erau foarte mândri în perioada respectivă, realizări care la ora actuală au fost închise, încetate, necontinuate”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

radu tipisca viorica dancila

 

”Absolut nimic nu s-a mai făcut” din ce începuse cu rezultate Viorica Dăncilă


A mai ocupat funcția de consilier la cancelaria premierului încă trei luni în perioada în care prim-ministru a fost Ludovic Orban. Și a remarcat un lucru care l-a mâhnit.


”Absolut nimic nu s-a mai făcut. Sunt foarte multe proiecte la care eu am participat. Prin numirea premierului am coordonat anumite acțiuni și am văzut că s-au oprit pentru că erau începute, și începuseră foarte bine, pe timpul «celuilalt premier», «celuilalt partid». De ce? Dacă avem proiecte foarte bune, indiferent de unde vin, de ce să nu le continuăm? De ce să punem mai presus politica proprie a politicanului și a partidului din care provine decât politica cetățeanului? Eu am lucrat în sprijinul, înspre cetățean, o viață. Eu așa sunt format. Eu m-am înscris în NOI pentru că patriotismul în acest partid este așezat pe alte fundamente”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

Zero experiență în politică, dar speranțe să îi iasă din prima


Colonelul a arătat că experiența sa politică de până la NOI este zero, explicând că acel anunț pe care Ioana Ramona Bruynseels l-a făcut în urmă cu doi ani privind intrarea sa în Partidul Re:Start România nu s-a concretizat vreodată și nu a depus vreo adeziune.


”N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.


Fostul consilier de stat a sfătuit botoșănenii, dar nu numai pe ei, să citească despre valorile NOI care ”au fost concepute de un grup de oameni excepționali” compus din profesori universitari, analiști economici, juriști, IT-iști, în general oameni care au lucrat doar în mediul privat și nu au mai făcut politică.


Pentru Botoșani gândește o organizare pe departamente, economic, juridic, sanitar etc., care să ofere soluții concrete pentru problemele apărute în județ. Aceasta și pentru că una dintre trăsăturile NOI este aceea de a oferi programe personalizate pentru fiecare județ în parte și nu de a aplica o politică unitară hotărâtă la nivel central.


Planurile pentru 2024 sunt clare: NOI vrea să intre în cursa electorală atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare.


”Vom aduce oameni și valori alături de cetățeni, în mijlocul cetățenilor, pentru a candida la toate alegerile care vor fi în 2024”,


Radu Țipișcă, președinte interimar Partidul NOI Botoșani.

 

botosaneanul tv radu tipisca

 

 

Drumul de la Horia la Londra


Radu Țipișcă s-a născut la Hilișeu-Horia, unde a făcut școala generală, după care a plecat la Liceul ”Andronic Motrescu” Rădăuţi - Suceava.


Din 1987 și până în 2018 a activat în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Suceava, absolvind numeroase programe de pregătire în străinătate, inclusiv la Londra și Frankfurt.


Dincolo de doctrină, a intrat în NOI și pentru că o apreciază pe Viorica Dăncilă întrucât în Parlamentul European a avut curajul să spună că, ”România nu are nevoie de stăpâni, are nevoie de parteneri”.


În prezent, Radu Țipișcă este expert-colaborator al Academiei de Poliție București. Totodată, are o firmă de consultanță în domeniul securității la incendiu și protecției civile.  

 

loading...
Lidera PSD, cu soțul la vot: Am credința că Viorica Dăncilă va fi președintele României de mâine încolo GALERIE FOTO
A mai picat un consilier botoșănean din Guvern; BONUS - a fost demis și prietenul lui Portariuc

 

Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
ce se intampla cu noi, moldovenii, oare nu avem oameni de calitate , toate partidele sunt infiintate de olteni care cum necum se catara pe functii, si odata ajunsi pe functii cara dupa ei jumatate de regiune de prieteni ,cumetrii, veri,nepoti,colegi de scoala,etc ...
4 iunie 2022, 12:54
Bună ziua.De ce cenzurați mesajele?Nu este ptr prima data!Am făcut print la toate cele trimise către d-voastrăMulte nu sunt publicate.De ce?Îmi asum...ca și Badea ca Banciu etc...Îmi asum ceea ce scriu.Să mă sune domnul "colonel" să.i spun mai multe...
3 iunie 2022, 16:46
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Trebuie să ne revenim repede, pentru că duminică jucăm la campioana CFR. Au un lot din care pot alcătui două echipe, sunt mulți jucători de calitate. Sper să fim în formă, totul depinde de noi”,Mihai Teja, antrenor FC ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9132 lei
USD
Dolarul SUA
4.8027 lei
CHF
Francul elveţian
5.0576 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5598 lei
XAU
Gramul de aur
277.1595 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2490 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2315 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3499 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2012 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6603 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.9 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
21.6 o C
Darabani
20.1 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
19.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.