Știrea zilei
Zilele Oraşului terminate cu primar pe scenă & huiduieli ca pe stadion FOTO&VIDEO
Duminică seară a fost ultima zi de spectacole în centrul istoric al oraşului, dar şi prima în care şefii Primăriei, alături de mai mulţi sociali democraţi au fost prezenţi în Centrul Vechi unde au făcut baie de mulţime, au servit mici şi bere şi au urmărit prestaţia trupelor care au încheiat seria concertelor începute joi.

„Se putea şi mai bine”

După ce a lipsit în restul zilelor, fiind plecat la congrestul PSD, primarul Ovidiu Portariuc însoţit de viceprimarul Cosmin Andrei precum şi de mai mulţi colegi din partid s-au deplasat ieri în Piaţa 1 Decembrie pentru a se convinge de (in)succesul înregistrat anul acesta de Zilele Oraşului. Cum locaţia aleasă pentru desfăşurarea acţiunii a lăsat însă de dorit din anumite puncte de vedere şi edilul şef a recunoscut că la anumite capitole organizarea a suferit. „Am făcut acum aşa cum se spune o evaluare aici pe teren, cred că se poate şi mai bine, există nişte constrângeri ale locaţiei, ale Centrului Vechi, este vorba de siguranţă, dar cred că se depăşeşte uşor, uşor percepţia asta, văd jandarmii aici prezenţi, poate ar trebui mai mulţi, să fie mai vizibili. E plin de lume, sunt după estimările mele cred că în jur de 1.500 de oameni poate şi mai mult, lumea se distrează, sperăm la anul să fie şi mai bine”, a declarat primarul.

„Sunt şi ei cetăţeni, trebuie integraţi”

Etnicii minoritari au continuat şi în ultima seară a acţiunii să aibă majoritatea în rândul celor prezenţi mai ales în faţa scenei, însă mesajul primarului rămâne clar cu privire la revitalizarea zonei, acesta dorind să se insiste pe integrarea acestora în majoritate. „Sunt şi ei cetăţeni, trebuie integraţi, trebuie să înţeleagă că există ordine, am înţeles că nu au fost incidente anul acesta, au fost cazuri izolate în care jandarmii au intervenit în rest nu au făcut probleme, noi am discutat şi cu liderii lor, sperăm că au reuşit să menţină controlul şi nu au fost incidente în ciuda aşteptărilor. Trebuie cumva să ne obişnuim şi să încercăm cumva să îi integrăm pentru că alte măsuri, ştiţi foarte bine, că nu le putem avea în vedere acum”, a mai spus primarul.

Primarul decis să nu mai urce pe scenă...

Şi pentru a evita criticile pe care le-a atras vara trecută în cadrul Summer Fest, Ovidiu Portariuc a declarat în prima fază că nu mai intenţionează să transmită mesaje publice la Zilele Oraşului.Am discutat cu oamenii, aproximativ două, trei ore am fost printre oameni. Eu cred că la ora actuală oamenii s-au săturat, se face politică la televizor, în presă peste tot, este bine să îi lăsăm să se simtă bine, să se relaxeze, să danseze, să cânte şi să mai lăsăm mesajele noastre pentru ei”, a mai spus primarul.

...Promisiune valabilă doar două ore

Decizia sa s-a schimbat însă în jurul orei 23:00, când la finalul prestaţiei celor de la HI-Q prezentatorii l-au invitat pe scenă pentru a se adresa publicului, moment în care Ovidiu Portariuc a fost răsplătit cu acelaşi val de aplauze şi huiduieli deopotrivă, asemenea celor de la Festivalului Verii, unii botoşăneni din public aruncându-i chiar trivialităţi mai ceva ca la un meci de fotbal. „Iniţial nu am mai vrut să vorbesc, am spus că botoşănenii trebuie să se distreze, să se bucure, cred că în aceste zile v-aţi bucurat, pentru noi a fost o bucurie să vă avem într-un număr atât de mare aici. Vreau să vă doresc multă sănătate şi multă bucurie şi să ne revedem cât de curând pentru că peste trei luni de zile ne vom revedea la Summer Fest, un festival cunoscut în Botoşani de acum şi unde pregătim multe surprize pentru dv. Vă doresc o seară plăcută în continuare”, a spus Ovidiu Portariuc în faţa publicului.

„Omul care a făcut să fie frumos aici” huiduit la statuie

Discursul edilului şef a fost fluierat continuu pe la mijlocul Pieţii 1 Decembrie 1918. Acolo, tinerii care au dansat în timpul concertului Hi-Q, unii dintre ei consumând şi bere la PET, s-au manifestat ca pe stadion. Tinerii de la statuie il fluiera pe Ovidiu Portariuc  În cele câteva zeci de secunde, atât cât a durat alocuţiunea lui Ovidiu Portariuc, au strigat trivialităţi, au huiduit şi au înjurat. De altfel şi materialul video de mai jos a trebuit cenzurat înainte de a fi făcut public întrucât unele manifestări conţineau expresii obscene. Toate acestea s-au întâmplat după ce prezentatorul spectacolului a anunţat că „aveţi un primar foarte simpatic, care nu se numeşte decât…”, iar prezentatoarea i-a stâlcit numele. Atunci au început manifestările de dezaprobare, unii adulţi, pe fondul fluierăturilor de la statuie, spunând că, „nu ne mai dă artificii”. În ciuda nemulţumirilor exprimate din public, prezentatorul nu s-a oprit din a-l lăuda pe primar, când acesta a ajuns pe scenă transmiţând spectatorilor că, „el este omul care a făcut să fie frumos aici, la dvs., Ovidiu Portariuuuuuuuuc”. Spre finalul discursului acestuia, unul dintre tineri a pus chiar mâna pe o sticlă şi a aruncat-o în direcţia scenei.


Deputatul PSD Sturzu de la HI-Q i-a ridicat mingea la fileu

De altfel, primarul a avut parte de un sprijin substanţial pentru imaginea sa publică direct de pe scenă din partea unui artist invitat să concerteze, adică Mihai Sturzu de la HI-Q care i-a făcut campanie în faţa botoşănenilor. Artistul este coleg de partid cu Ovidiu Portariuc şi a obţinut un mandat de deputat la alegerile din decembrie anul trecut.  „Mă laud peste tot în ţară cu câţiva prieteni buni pe care îi am aici la Botoşani, acum câţiva ani am fost şi foarte îndrăgostit de o fată de aici de la Botoşani să ştiţi, în continuare o să am prieteni buni pe care o să vreau să ăi salut, cred că îi cunoaşteţi…Ovidiu, primarul, Cosmin, viceprimarul, Răzvan (n.r. Rotaru) dacă este aici, salut şi am foarte mare încredere că împreună cu aceşti oameni extraordinari care sunt exact la fel ca noi aici la Botoşani nu e nevoie decât să ridicaţi mâinile în aer”, a spus Mihai Sturzu de pe scenă.La final, parlamentarul artist a coborât de pe scenă şi l-a salutat pe primarul Ovidiu Portariuc după care întreaga trupă s-a imortalizat într-o fotografie cu şefii din Primărie pentru a păstra o amintire din Zilele Oraşului de la Botoşani.
Gabriela ERDIC
CITEŞTE:
FOTOREPORTAJ Ţigăneală generală la Zilele Orașului : Coji de seminţe, boschetari, romi, intervenţii ale jandarmilor 
[[galerie-foto]]

RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
inainte de alegeri aveati ceva impotriva manifestarilor de acest gen...ma refer la astia din administratia locala! acum, ca sunteti la putere nu va mai dati rand pe scena, borduriada avem, panselute se pun mai multe ca in ceilalti ani, strazile sunt ca dupa bombardament!! ma intreb ce faceti voi pentru botosani, exceptand detrabalarea pe bani publici???
22 aprilie 2013, 05:38
Chiar nu pot intelege huiduielile, faci ceva de bun augur si salbaticii se dezlantuie ca in padure.In orice oras civilizat se aplauda organizatorii e simplu.Fiecare cu cei 1 2 3 sau 7 ani de acasa.
22 aprilie 2013, 03:10
Am fost in toate zilele la festival si ultima a fost cea mai reusita. Unii participanti au lipsa cei sapte ani de acasa dar nu e vina nimanui . Per ansamblu a fost ok si initiativa trebuie laudata.
22 aprilie 2013, 02:09
A fost un eveniment foarte frumos si un mare merit este cel al primariei. Normal ca tot timpul este loc si de mai bine, cu siguranta in vara va fi un festival mult mai reusit! Sa lasam rautatile deoparte!
22 aprilie 2013, 02:08
Neamtzu cu planu! :) astept planul....
22 aprilie 2013, 01:59
zero barat...asa primar asa festival!!!
22 aprilie 2013, 01:33
Natura are tendinta de a echilibra lucrurile. Asadar asa public, asa locatie, asa eveniment - asa primar...
22 aprilie 2013, 01:31
Felicitari pentru organizarea evenimentului ! Critici vor fi mereu indiferent daca un lucru e bun sau rau. Important e sa ai taria si sa continui sa faci ceea ce ti-ai propus .Daca jurnalistii vor vedea un cetetean in stare de ebrietate pe acela il vor scoate in evidenta. Sutele de tineri fericiti de la eveniment care apreciaza initiativa nu reprezinta o stire.
22 aprilie 2013, 01:26
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.