Știrea zilei
„Afacerea spectatorul” – cine e de fapt sponsorul care bagă 20 de miliarde în FC Botoşani
Nu este nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Botoşani şi posibil nici un oficial din conducerea clubului. Principalul sponsor al FC Botoşani sunteţi dvs., cei care mergeţi meci de meci pe Stadionul Municipal să urmăriţi pe viu la treabă echipa favorită. Primele două partide organizate pe teren propriu de roş-alb-albaştri arată că aportul financiar al publicului la bugetul echipei este cel mai mare din istorie.
bilete meci FC Botosani

Spectatorii dau numai din bilete cât Primăria şi Consiliul Judeţean la un loc

Astfel, la partida de debut în Liga I cu CFR Cluj s-au vândut bilete de nici mai mult, nici mai puţin de 119.640 de lei, iar la cea cu Săgeata Năvodari s-au dat tichete în valoare totală de 55.380 de lei. Cele două formaţii provin din limitele superioară şi inferioară de audienţă, prima o triplă campioană cu o mulţime de internaţionali şi vedete, iar cealaltă o nou promovată a cărei unic ţel este evitarea retrogradării. Astfel, dacă facem o medie ar reieşi că pentru un meci în Liga I se vând bilete în jur de 90.000 de lei şi raportându-ne la cele 17 partide pe care FC Botoşani le are de disputat în întreg sezonul ar rezulta încasări totale de 1,5 milioane lei. Este aproape dublu faţă de cât a alocat Consiliul Judeţean – 810.000 de lei, dar şi Primăria Botoşani 800.000 de lei.

Preţurile la bilete sunt stabilite direct de Iftime şi Şfaiţer

„Despre preţurile la bilete nu vorbiţi cu mine. Dl Iftime şi dl. Şfaiţer stabilesc la fiecare meci preţurile”, ne-a spus Ionel Nistorică, administrator delegat la FC Ionel Nistorica adinistrator delegat FC Botosani  Botoşani, pe fondul nemulţumirii legate de tarifele pipărate de intrare. Acestea au ajuns la 40 de lei la tribună şi 20 de lei la peluză pentru meciul cu Sporting Club Vaslui, printre cele mai scumpe din Liga I, în condiţiile în care cu CFR Cluj au fost de 30 de lei, respectiv 15 lei. Potrivit oficialului clubului, înainte de startul sezonului, el, contabilul şi şeful de la marketing au făcut fiecare câte o simulare a preţurilor pentru spectatori, însă nici una nu a fost până la urmă pusă în practică. Principala întrebare este dacă să se ia mai puţin de la mai mulţi sau mai mult de la mai puţini? Cel puţin până la aceasta oră acţionarii se pare că nu cred că o ieftinire a biletelor poate aduce aceleaşi încasări, deşi cu siguranţă ar crea o atmosfera mult mai frumoasă.

Publicul - încă 400.000 de lei din abonamente

Dar aportul publicului la bugetul clubului nu se opreşte aici. Până miercuri se vânduseră şi 958 de abonamente şi dacă luăm în calcul o medie de 433 de lei pentru un abonament, rezultă că deja s-au dat şi abonamente de circa 415.000 de lei, ceea ce ridica întreaga contribuţie a spectatorilor la circa 20 de miliarde de lei vechi.
Şi totuşi, susţinerea financiară pare a fi şi mai mare întrucât cifrele raportate de club ridică semne de întrebare. Astfel, pentru FC Botoşani - CFR Cluj s-au anunţat ca vândute 4.800 de bilete. Adăugate la cele aproape 1.000 de abonamente, ar fi însemnat aproape 6.000 de oameni, ori Stadionul Municipal are 8.000 de locuri şi în afara celor rezervate galeriei oaspeţilor, restul au fost ocupate şi s-a mai stat şi în picioare. Unde sunt atunci banii pentru restul de 2.000 de spectatori?

Bani încasaţi de FC Botoşani în sezonul 2013/2014


 SURSASUMA
 LPF - televizări
 843.000 euro
 Abonamente şi bilete
 450.000 euro
 Consiliul Judeţean
 183.000 euro
 Primăria Botoşani
 181.000 euro

Bugetul total prevăzut pentru FC Botoşani - 1,9 milioane euro, ceea ce însemană că ar rămâne de acoperit 243.000 euro. Dacă s-au vândut şi spaţii publicitare de circa 100.000 de euro (doar cu Electroalfa un contract ar fi de circa 70.000 euro), ar rămâne în jurul a 150.000 de euro. Valeriu Iftime, preşedintele CA de la FC Botoşani a spus însă că la sumele de la LPF trebuie să se achite TVA, ceea ce ar însemna că finanţarea se reduce cu aproximativ un sfert. Elş a adăugat că bugetul de 1,9 milioane euro ar fi pe an calendaristic, nu competiţional.
CITEŞTE ŞI:
 FC Botoşani - sumă considerabilă din drepturile TV, peste CJ şi Primăria la un loc

casa de bilete FC Botosani
VEZI ŞI:
Biletele la meci puse în vânzare cu scandal la porţile stadionului – VIDEO & FOTOGALERIE

Duminică, dacă nu puteţi ajunge la meci, staţi pe Botoşăneanul. Începând cu 16:30, cu o oră înainte de începerea partidei, veţi afla tot ce se întâmplă pe Stadionul Municipal la FC Botoşani – Sporting Vaslui înainte, în timpul meciului şi după fluierul final.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Loading...
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
Presupusul șofer din Audi NU are permis în România, a amenințat cu bătaia un polițist: Îți f... una de îți sar ochelariiVIDEO & GALERIE FOTO
Primele cercetări efectuate de oamenii legii față de tânărul despre care se bănuiește că se afla la volanul decapotabilei care a provocat accidentul de o rară violență de luni seară au scos la iveală un lucru extrem de important.
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Modul de răspândire și acțiune la unii pacienți a infecției cu SARS-COV-2 continuă să ridice semne de întrebări specialiștilor. Unele persoane duc boala pe picioare cu simptomatologie rămasă la nivel minimal. Alții, fără afecțiuni pre-existente, mor brusc. Și iată, sunt persoane care intră în contact cu bolnavi și nu iau virusul.
FELICITARI IFTIMIE SI SFAITER PENTRU TOT CEEA CE FACETI PT. BOTOSANI..NOI SPECTATORII VA MULTUMIM SI VENIM LA MECI SA SUSTINEM ECHIPA!FORTZA BOTOSANI!!!!!!!!
24 august 2013, 19:59
E normal sa sustinem si noi echipa intr-un fel , e normal sa ne cumparam bilet sau abonament la meciurile echipei, nu e nici o afacere e un lucru normal care se intampla la orice echipa din Europa
24 august 2013, 15:03
Mare belea si fotbalul acesta! Incerca-ti....alaturi,e mai ieftin,...doua la pshar!
24 august 2013, 14:18
Cum isi permite Iftimie sa fixeze pretul biletelor fara sa-l consulte pe bascalau?
24 august 2013, 13:46
COMENTARII SI PARERI POATE PREA OBIECTIVE......STEAUA E BUNA PENTRU CA SUPORTERII PLATESC SI AU BANI DE SALARII SI FOTBALISTI BUNIDINAMO ,RAPID vai mama lui ,SAU ALTELE DACA NU AU BANI ......BOTOSANIUL SA FIE CAT MAI SUSAVEM 12 PUNCTE .....HAI MAI BINE LA MECI SA INCURAJAM ECHIPA SA BATA VASLUI DAR .....NU VENITI CU SEMINTE LA MECI.....SA AVETI TIMP SI SA STRIGATI
24 august 2013, 13:29
Cat timp nu a investit nimeni in echipa si jucam prin B era mai bine ? Acum ca investeste cineva , atat cat poate/vrea , si avem echipa in A , tot nu este bine . Pai cum vreti voi , mah ?!? Sa vina Becali ? Sau , mai bine , mergem in divizia judeteana , unde jucatorii evolueaza pe 3 beri si spectatorii vin cu coasa . ___ V-ati obisnuit ani de zile sa "sustineti" de la televizor echipe ca Steaua si , acum cand trebuie sa cheltuiti 50 de lei pe luna pentru FC Botosani , va strangeti de cur
24 august 2013, 12:25
D-na Haraga (tanti care iei prime atunci cind cistiga echipa, ca doar matale iti rupi picioarele pe teren), prostia-i la tine. O data ca la anul banii din televizari se vor dubla (860.000 euro sunt pina la finele returului, pentru cealalta jumatate clubul intra pe alta grila, cu suma superioara anului astuia fiindca n-o sa mai fim nou promovati). A doua, la anul CJ si Primaria o sa dea alti bani. Fiecare face calculele cum ii convine, dar matale stai linistita ca o sa-ti iei prima in continuare, totul e sa o bage baietii in ate. Te pup, pa pa
24 august 2013, 11:45
Foarte pertinente observatiile dvs.Presa trebuie sa informeze corect si sa scoata la iveala tot.Din pacate celelate site-uri botosanene sunt aservite.La gaz metan -Steaua am citit ca preturile sunt exagerate,Cel mai scump bilet costa 30 lei .Pai la noi la meciul cu Vaslui costa 40 lei.Eu nu zic ca ar trebui 5 lei ,dar un 20 de lei la tribune cu Vaslui era suficient
24 august 2013, 11:44
Foarte pertinente observatiile dvs.Presa trebuie sa informeze corect si sa scoata la iveala tot.Din pacate celelate site-uri botosanene sunt aservite.La gaz metan -Steaua am citit ca preturile sunt exagerate,Cel mai scump bilet costa 30 lei .Pai la noi la meciul cu Vaslui costa 40 lei.Eu nu zic ca ar trebui 5 lei ,dar un 20 de lei la tribune cu Vaslui era suficient
24 august 2013, 11:41
Domnule Balacarau.O mica corectie;Bugetul pentru anul 2013 este de 1.950.000 euro,fara TVA.Abonamente si bilete 450.000 eur cu TVA, CJ+CL 365.00 euro si de la LPF televizari sint 830.000 euro cu TVA pentru tot sezonul ,deci pentru anul 2013 avem doar 340.000 euro.Daca te tine capul acum ,aduna:340.000+365.000+450.000=1.155.000 euro.Mai raman de acoperit 800.000 euro .Cine-i pune mai nebunule?Pentru ca stiu ca esti prost ,nu ma pot supara pe tine!
24 august 2013, 11:26
Oare este asa de greu ca , de doua ori pe saptamana , sa facem un mic efort financiar si sa ne sustinem echipa ?!? Pentru cine chiar nu isi permite bilete la tribuna exista peluzele sau galeria . Vrem sa stam la masa cu granzii , dar , daca se poate , sa mancam si moca
24 august 2013, 11:16
24 august 2013, 10:47
Se pare ca a-ti uitat deja cine a contribuit ani la rand la bugetul echipei !Echpa e in Liga I ,va doare la ""basca".Vreti spectacol ,vreti de toate ,dar daca s-ar putea sa platiti tot 5 lei pe bilet ,iar unii sa intre "moca" ca sunt rude cu x sa y.
24 august 2013, 10:43
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.