Știrea zilei
Bătaie nebună pe funcţii în PNL Botoşani : 45 de oameni vor să fie şefi – LISTA
Joi la amiază, cu 48 de ore înainte de debutul Conferinţei Judeţene a PNL Botoşani, a expirat perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de conducere. Aşa cum se întâmplă mereu cu partidele aflate la guvernare şi în cazul liberalilor există o abundenţă de persoane care îşi doresc un post în fruntea filialei judeţene. Nici mai mult, nici mai puţin de 45 de membri au intrat astfel în cursa electorală internă.

PNL Botosani la Sala Polivalenta

Toată floarea liberală la împărţit funcţii

Toţi cei patru parlamentari – Roxana Anuşca, Verginel Gireadă, Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş – se află pe lista celor care vor să acceadă în Biroul Politic Teritorial. Lor li se adaugă o sumedenie de directori, de la Zoltan Barna de la RAR şi Gabriel Cârlan de la SC Nova Apaserv SA până la Sorin Clim, care astăzi revine în fruntea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri şi Cătălina Lupaşcu, inspector şcolar general adjunct. Nu lipsesc primari, precum Aurel Ungureanu de la Vârfu Câmpului, Dan Vezeteu de la Coţuşca sau Dan Oloeriu de la Flămânzi şi nici consilieri judeţeni, de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, la Lucian Aroşoaie, Bogdan Dăscălescu sau Dumitru Zmău. Pe lista candidaţilor apar inclusiv viceprimarul Viorel Iliuţă, preşedintele Moldoovis Ionică Nechifor, administratorul public Radu Judele şi fratele liderului judeţean al PNL, Mihai Ţurcanu.

Roxana Anuşca şi Lucian Diac au intrat deja prin statut în BPT

Toţi aceştia îşi dispută unul dintre cele 37 de locuri din Biroul Politic Teritorial (BPT). Adevărata miză o reprezintă însă unul dintre cele nouă posturi de vicepreşedinţi, care vor reveni candidaţilor la BPT cu cel mai mare număr de voturi. BPT al PNL Botoşani va fi completat cu preşedinţii organizaţiilor de femei – Roxana Anuşca şi tineret – Lucian Diac. De asemenea, preşedintele organizaţiei va nominaliza un secretar coordonator, funcţie ocupată în prezent de Stelian Pleşca. Cel de-al 41 – lea de membru al BPT va fi nimeni altul decât preşedintele filialei judeţene, care a fost şi va rămâne Florin Ţurcanu întrucât nu s-a înregistrat nici o candidatură pentru funcţia de preşedinte.

Spectacol grandios pregătit la Polivalentă

Conferinţa Judeţeană a PNL Botoşani va avea loc vineri 26 aprilie de la ora 14:00 la Sala Polivalentă. Se mizează pe prezenţa a circa 1.800 de oameni, intenţionându-se organizarea unei şedinţe grandioase, cea mai mare de acest tip care a avut loc vreodată la Botoşani.

Lista candidaţilorNR.CRT.
 NUME
 1 Alexa Liviu
 2 Andronic Liviu
 3 Apostoliu Sorin
 4 Aroşoaie Lucian
 5 Barna Zoltan
 6 Bozi Grigore
 7 Bursuc Constantin
 8 Buţura Florin
 9 Cârlan Gabriel
 10 Cilibiu Eusebiu
 11 Clim Sorin
 12 Coman Viorel
 13 Cozminschi Eduardt
 14 Dăscălescu Bogdan
 15 Dulgheru Ştefan
 16 Gheorghiu Constantin
 17 Gireadă Verginel
 18 Grigoraş Viorel
 19 Hrimiuc Liviu
 20 Iliuţă Viorel
 21 Judele Radu
 22 Lazarovici Cristian
 23 Lupaşcu Cătălina
 24 Mertircariu Sebastian
 25 Mircea Mihai
 26 Murariu Gabriel
 27 Nechifor Ionică
 28 Norses Gheorghe
 29 Oloeriu Dan
 30 Pleşca Stelian
 31 Pohonţu Romică
 32 Rusu Pavel
 33 Sorescu Gheorghe
 34 Şocarici Nicolae
 35 Şoptică Costel
 36 Tîrzioru Relu
 37 Tupiluş Petru
 38 Tupiluş Tudorel
 39 Ţurcanu Anuşca Roxana
 40 Ţurcanu Liviu
 41 Ţurcanu Mihai
 42 Ungureanu Aurel
 43 Vezeteu Dan
 44 Zaharii Cătălin
 45 Zmău Dumitru

CITEŞTE ŞI:
 Sorescu şi Grigoraş, cei mai votaţi vicepreşedinţi – LISTA BPL al PNL Botoşani

”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Loading...
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Loading...
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Ati observat ca de cand sunt la putere Conferintele PSD, PNL si USL seamana cu grandioasele festivaluri Cantarea Romaniei? Probabil nu vor lipsi osanalele si omagiile conducatorului iubit la nivel national, Cacarau si la nivel local Beeeeee! Mult succes tovarasi pe drumul spre noi victorii si faurirea societatii bilateral dezvoltate, conduse de eminentele cenusii ale judetului, Florin & Roxana. Parca am mai vazut ceva asemenator, nu-i asa?
25 aprilie 2013, 22:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.7 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
17.7 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
16.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.