Știrea zilei
Centrul Vechi cucerit de romi, paza e invizibilă - VIDEO & FOTOGALERIE ce se întâmplă seara acolo
Aleşii locali care îşi pasează eşecul închirierii spaţiilor din Centrul Vechi ar trebui să treacă măcar o seară prin zonă şi probabil că ar începe să identificeadevăratul motiv. A făcut-o reporterul Botoşăneanul care a găsit la faţa locului aceeaşi situaţie ca înainte de modernizarea acestei părţi a urbei.

centrul vechi botosani cucerit de romi

Zeci de romi, nici un picior de jandarm sau poliţist local

Capătul zonei pietonale era înţeşat cu peste 50 de membri ai etniei care ţipau, alergau, mâncau seminţe, jucau fotbal, stăteau cu fundul pe ghiveciurile de flori. În acelaşi timp, restul Centrului Istoric era aproape pustiu, oameni din celelalte zone ale oraşului neîncumetându-se să îl traversete. Culmea este că în raportul de activitate al primarului aferent primului an de mandat problema este prezentată ca fiind rezlvată. La subcapitolul „asigurarea siguranței cetățeanului în Centrul Istoric” se precizează: „Pentru a crește gradul de siguranță pentru cetățeni, Primăria Municipiului Botoșani a încheiat un parteneriat cu Poliția Locală și Jandarmeria pentru asigurarea ordinii publice. În plus, paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”. La ora respectivă, în ciuda prezenţei masive a cetăţenilor de etnie, la faţa locului nu se afla nici un poliţist local, nici un jandarm şi nici vreun angajat al unei firme de pază.

Pe hârtie o firmă privată face pază acolo

De altfel, deşi în amintitul raport se menţionează că, „paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”, în realitate nu s-a semnat încă vreun contract cu o firmă privată având ca scop obiectivele din Centrul Vechi. Primarul a recunoscut că, într-adevăr, respectivul contract nu s-a perfectat, însă… „Sunteți sigur că în momentul când raportul va ajunge la cetățeni toate aceste lucruri vor fi realizate? Dacă în termen de 10-12 zile sau cât va fi tipărit raportul, două săptămâni, va ajunge la cetăţeni…”, a afirmat Ovidiu Portariuc. Acesta a dat astfel de înţeles că, atunci când botoşănenii vor lectura raportul, contractul chiar va fi semnat. Totuşi, raportul face referire la primele 12 luni, nu la primele 14 de mandat.VEZI ŞI:
Romii s-au dat iar în spectacol, tura asta în faţă la Mioriţa – VIDEO & FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
Puradeii au dat năvală în fântânile europene din Centrul Vechi – GALERIE FOTO
Clădire uriașă pentru centrul comercial inaugurat la sărbători, un nou sens giratoriu deja construit la Botoșani – GALERIE FOTO
Mediul privat oferă o nouă lecție de eficiență, statului. Ceea ce nu se reușește în contractele cu statul în ani, se realizează în privat în doar câteva luni de zile. La începutul verii acestui an, pe amplasamentul unde se va deschide un nou magazin Lidl era liniște. Astăzi se poate observa un furnicar de muncitori și utilaje și o zonă complet schimbată.
După CINCI ani de zile: Fostă șefă din CJ adusă cu jandarmii la Tribunal, procurorul DNA acuzat că pune presiuni pe martori
După schimbarea a doi judecători și redistribuirea dosarului către un al treilea și drumuri la care s-a pierdut șirul la sediul DNA de la Suceava în cazul a zeci de persoane, procesul în care este judecat Florin Țurcanu alături de socru își continuă cursul anevoios la Tribunalul Botoșani.
O nouă EPIDEMIE la Botoșani: Mâncarea și stresul au îmbolnăvit peste o mie de botoșăneni
Trăim vremuri în care alimentele sunt tot mai nesănătoase și avem un stil de viață tot mai haotic. Din acest motiv asistăm practic la apariția mai multor boli, cu care botoșănenii și românii în general se confruntă. 
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
Auziti d-le Primar?Sunt politisti care nu fac nimic in centrul vechi,deoarece se tem de represaliile tiganilor.Acestia trebuie urgent identificati si dati afara Angajati politisti cu juramant,ca daca vreo persoana are tupeul sa-i agreseze si nu-i gaureste picioarele,va fi data afara si pus sa dea salariul pe un an de zile inapoi.
28 august 2013, 12:24
Bai in pushca mea... Daca ati fi politzai ati risca sa luati un cutin in spate patruland centrul vechi?? Nu mai spuneti ce ar trebui sa faca altii daca voi nu ati face acel lucru..
27 august 2013, 16:43
...propun sa se facă un post de jandarmi sau de politie comunitara 24/24 in centrul vechi...!!!
27 august 2013, 15:55
Scârboasã natie, sã-i ia piramida sau seramida cum o chema-o pe aia si sã se ducã toti la dracu' cã ne-am sãturat de ei!!
27 august 2013, 13:39
Centrul vechi,o ingramadire de case evreiesti,in stadiul de ruina.S-au bagat acolo multi bani,cu o intentie buna,dar fara cap.Acolo trebuiau recuperate locuintele aflate in proprietea tiganilor,refacut tot si apoi populat cu firme la parter si locuinte de serviciu,sau apartamente sociale,dar fara tigani.Tiganii nu pot fi educati decat cu CIOMAGUL.In toate tarile din Europa unde sunt tigani,sunt manifestari si actiuni impotriva modului lor de viata(analfabetism,scandal,furturi,mizerie,nemunca,comert ilegal etc.).Ca urmare,doua sunt caile pt rezolvarea problemei cu Centrul vechi.1)Primaria sa cumpere de la toti proprietarii apartamentele in proprietate si refacerea si a acestora si apoi repopularea fara tigani(vanzare,locuinte sociale sau de serviciu:2)considerati actiunea Centrul vechi,o afacere ratata(se intampla si la case mai mari)daramati totul si reconstruiti zona.Cu tiganii acolo nu se va reusi NIMIC,nici daca puneti doi politisti la fiecare tigan.
27 august 2013, 12:40
Mai Nica...Nimeni.Problemele di Centrul Vechi dateaza de cel putin 20 de ani.Au fost destui primari,dar singurul vinovat in viziunea celor cu mintea neteda este Portariuc.Tiganii se aduna acolo si daca locuiesc in alta parte.Problema este reala dar solutiile sunt foarte greu de gasit.Portariuc trebuie sa gaseasca solutia pentru siguranta cetatenilor.Dar nu-l mai prezentati ca vinovatul de serviciu.Si altceva.Nu comparati activitatea primarului Portariuc,dupa 12 luni cu a lui Flutur dupa 96 luni..In rest numai de bine.
27 august 2013, 12:10
MARE DREPTATE ARE IONEL. Asa ar trebui:porta sa locuiasca acolo. in alte parti se fac o groaza de bani cu centrele istorice dar acolo nu e primar portariuc
27 august 2013, 10:17
Moarte CIORILOR!!!!!
27 august 2013, 09:56
Hai sa dam locuinta de serviciu in centrul vechi PRIMARULUI ca la lebada e liniste e frumos nu sunt ciori poate iese la spart seminte cu tiganii ca si asa nu face nimic
27 august 2013, 09:40
Ar trebui sa ii ia pe tigani din centru vechi , fac numai prapad pe acolo si pe langa asta se leaga de oameni si le fura bunurile , iti este si frica sa treci pe acolo!
27 august 2013, 08:51
Ei dragilor si cand coboara o parte dintre acesti cetateni pe str. Savenilor spre cartierul Parcul Tineretului , ziua, dar mai ales noaptea de la 22.30..asa-i apuca niste cantari....si niste urlete, ca nu mai poti adormi de nervi.Ambitusul trece si prin 10 ferestre termopan. N-am vazut niciodata pe acolo politie comunitara, desi se stie peste tot de zona.
27 august 2013, 08:33
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Un film înseamnă o echipă, nu înseamnă un singur om. De aceea cei care iubesc filmul lasă genericul de final, nimeni nu iese din sală până nu vede ultimul om din echipă, pentru că fără această echipă fantastică din ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7592 lei
USD
Dolarul SUA
4.2607 lei
CHF
Francul elveţian
4.3260 lei
GBP
Lira sterlină
5.5323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9243 lei
XAU
Gramul de aur
204.2784 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2457 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4413 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9314 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2512 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1857 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6370 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.