Știrea zilei
Centrul Vechi cucerit de romi, paza e invizibilă - VIDEO & FOTOGALERIE ce se întâmplă seara acolo
Aleşii locali care îşi pasează eşecul închirierii spaţiilor din Centrul Vechi ar trebui să treacă măcar o seară prin zonă şi probabil că ar începe să identificeadevăratul motiv. A făcut-o reporterul Botoşăneanul care a găsit la faţa locului aceeaşi situaţie ca înainte de modernizarea acestei părţi a urbei.

centrul vechi botosani cucerit de romi

Zeci de romi, nici un picior de jandarm sau poliţist local

Capătul zonei pietonale era înţeşat cu peste 50 de membri ai etniei care ţipau, alergau, mâncau seminţe, jucau fotbal, stăteau cu fundul pe ghiveciurile de flori. În acelaşi timp, restul Centrului Istoric era aproape pustiu, oameni din celelalte zone ale oraşului neîncumetându-se să îl traversete. Culmea este că în raportul de activitate al primarului aferent primului an de mandat problema este prezentată ca fiind rezlvată. La subcapitolul „asigurarea siguranței cetățeanului în Centrul Istoric” se precizează: „Pentru a crește gradul de siguranță pentru cetățeni, Primăria Municipiului Botoșani a încheiat un parteneriat cu Poliția Locală și Jandarmeria pentru asigurarea ordinii publice. În plus, paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”. La ora respectivă, în ciuda prezenţei masive a cetăţenilor de etnie, la faţa locului nu se afla nici un poliţist local, nici un jandarm şi nici vreun angajat al unei firme de pază.

Pe hârtie o firmă privată face pază acolo

De altfel, deşi în amintitul raport se menţionează că, „paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”, în realitate nu s-a semnat încă vreun contract cu o firmă privată având ca scop obiectivele din Centrul Vechi. Primarul a recunoscut că, într-adevăr, respectivul contract nu s-a perfectat, însă… „Sunteți sigur că în momentul când raportul va ajunge la cetățeni toate aceste lucruri vor fi realizate? Dacă în termen de 10-12 zile sau cât va fi tipărit raportul, două săptămâni, va ajunge la cetăţeni…”, a afirmat Ovidiu Portariuc. Acesta a dat astfel de înţeles că, atunci când botoşănenii vor lectura raportul, contractul chiar va fi semnat. Totuşi, raportul face referire la primele 12 luni, nu la primele 14 de mandat.VEZI ŞI:
Romii s-au dat iar în spectacol, tura asta în faţă la Mioriţa – VIDEO & FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
Puradeii au dat năvală în fântânile europene din Centrul Vechi – GALERIE FOTO
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
inpuff.ro
Loading...
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Auziti d-le Primar?Sunt politisti care nu fac nimic in centrul vechi,deoarece se tem de represaliile tiganilor.Acestia trebuie urgent identificati si dati afara Angajati politisti cu juramant,ca daca vreo persoana are tupeul sa-i agreseze si nu-i gaureste picioarele,va fi data afara si pus sa dea salariul pe un an de zile inapoi.
28 august 2013, 12:24
Bai in pushca mea... Daca ati fi politzai ati risca sa luati un cutin in spate patruland centrul vechi?? Nu mai spuneti ce ar trebui sa faca altii daca voi nu ati face acel lucru..
27 august 2013, 16:43
...propun sa se facă un post de jandarmi sau de politie comunitara 24/24 in centrul vechi...!!!
27 august 2013, 15:55
Scârboasã natie, sã-i ia piramida sau seramida cum o chema-o pe aia si sã se ducã toti la dracu' cã ne-am sãturat de ei!!
27 august 2013, 13:39
Centrul vechi,o ingramadire de case evreiesti,in stadiul de ruina.S-au bagat acolo multi bani,cu o intentie buna,dar fara cap.Acolo trebuiau recuperate locuintele aflate in proprietea tiganilor,refacut tot si apoi populat cu firme la parter si locuinte de serviciu,sau apartamente sociale,dar fara tigani.Tiganii nu pot fi educati decat cu CIOMAGUL.In toate tarile din Europa unde sunt tigani,sunt manifestari si actiuni impotriva modului lor de viata(analfabetism,scandal,furturi,mizerie,nemunca,comert ilegal etc.).Ca urmare,doua sunt caile pt rezolvarea problemei cu Centrul vechi.1)Primaria sa cumpere de la toti proprietarii apartamentele in proprietate si refacerea si a acestora si apoi repopularea fara tigani(vanzare,locuinte sociale sau de serviciu:2)considerati actiunea Centrul vechi,o afacere ratata(se intampla si la case mai mari)daramati totul si reconstruiti zona.Cu tiganii acolo nu se va reusi NIMIC,nici daca puneti doi politisti la fiecare tigan.
27 august 2013, 12:40
Mai Nica...Nimeni.Problemele di Centrul Vechi dateaza de cel putin 20 de ani.Au fost destui primari,dar singurul vinovat in viziunea celor cu mintea neteda este Portariuc.Tiganii se aduna acolo si daca locuiesc in alta parte.Problema este reala dar solutiile sunt foarte greu de gasit.Portariuc trebuie sa gaseasca solutia pentru siguranta cetatenilor.Dar nu-l mai prezentati ca vinovatul de serviciu.Si altceva.Nu comparati activitatea primarului Portariuc,dupa 12 luni cu a lui Flutur dupa 96 luni..In rest numai de bine.
27 august 2013, 12:10
MARE DREPTATE ARE IONEL. Asa ar trebui:porta sa locuiasca acolo. in alte parti se fac o groaza de bani cu centrele istorice dar acolo nu e primar portariuc
27 august 2013, 10:17
Moarte CIORILOR!!!!!
27 august 2013, 09:56
Hai sa dam locuinta de serviciu in centrul vechi PRIMARULUI ca la lebada e liniste e frumos nu sunt ciori poate iese la spart seminte cu tiganii ca si asa nu face nimic
27 august 2013, 09:40
Ar trebui sa ii ia pe tigani din centru vechi , fac numai prapad pe acolo si pe langa asta se leaga de oameni si le fura bunurile , iti este si frica sa treci pe acolo!
27 august 2013, 08:51
Ei dragilor si cand coboara o parte dintre acesti cetateni pe str. Savenilor spre cartierul Parcul Tineretului , ziua, dar mai ales noaptea de la 22.30..asa-i apuca niste cantari....si niste urlete, ca nu mai poti adormi de nervi.Ambitusul trece si prin 10 ferestre termopan. N-am vazut niciodata pe acolo politie comunitara, desi se stie peste tot de zona.
27 august 2013, 08:33
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Propune o definiție pentru 1 iunie! - 1 iunie, ziua în care toți copiii, până și tinerii - adulți se simt fericiți.-1 iunie = cadou, petrecere, grătar. -Fericire, distracție, liniște. -1 iunie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.