Știrea zilei
Centrul Vechi cucerit de romi, paza e invizibilă - VIDEO & FOTOGALERIE ce se întâmplă seara acolo
Aleşii locali care îşi pasează eşecul închirierii spaţiilor din Centrul Vechi ar trebui să treacă măcar o seară prin zonă şi probabil că ar începe să identificeadevăratul motiv. A făcut-o reporterul Botoşăneanul care a găsit la faţa locului aceeaşi situaţie ca înainte de modernizarea acestei părţi a urbei.

centrul vechi botosani cucerit de romi

Zeci de romi, nici un picior de jandarm sau poliţist local

Capătul zonei pietonale era înţeşat cu peste 50 de membri ai etniei care ţipau, alergau, mâncau seminţe, jucau fotbal, stăteau cu fundul pe ghiveciurile de flori. În acelaşi timp, restul Centrului Istoric era aproape pustiu, oameni din celelalte zone ale oraşului neîncumetându-se să îl traversete. Culmea este că în raportul de activitate al primarului aferent primului an de mandat problema este prezentată ca fiind rezlvată. La subcapitolul „asigurarea siguranței cetățeanului în Centrul Istoric” se precizează: „Pentru a crește gradul de siguranță pentru cetățeni, Primăria Municipiului Botoșani a încheiat un parteneriat cu Poliția Locală și Jandarmeria pentru asigurarea ordinii publice. În plus, paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”. La ora respectivă, în ciuda prezenţei masive a cetăţenilor de etnie, la faţa locului nu se afla nici un poliţist local, nici un jandarm şi nici vreun angajat al unei firme de pază.

Pe hârtie o firmă privată face pază acolo

De altfel, deşi în amintitul raport se menţionează că, „paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”, în realitate nu s-a semnat încă vreun contract cu o firmă privată având ca scop obiectivele din Centrul Vechi. Primarul a recunoscut că, într-adevăr, respectivul contract nu s-a perfectat, însă… „Sunteți sigur că în momentul când raportul va ajunge la cetățeni toate aceste lucruri vor fi realizate? Dacă în termen de 10-12 zile sau cât va fi tipărit raportul, două săptămâni, va ajunge la cetăţeni…”, a afirmat Ovidiu Portariuc. Acesta a dat astfel de înţeles că, atunci când botoşănenii vor lectura raportul, contractul chiar va fi semnat. Totuşi, raportul face referire la primele 12 luni, nu la primele 14 de mandat.VEZI ŞI:
Romii s-au dat iar în spectacol, tura asta în faţă la Mioriţa – VIDEO & FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
Puradeii au dat năvală în fântânile europene din Centrul Vechi – GALERIE FOTO
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
Auziti d-le Primar?Sunt politisti care nu fac nimic in centrul vechi,deoarece se tem de represaliile tiganilor.Acestia trebuie urgent identificati si dati afara Angajati politisti cu juramant,ca daca vreo persoana are tupeul sa-i agreseze si nu-i gaureste picioarele,va fi data afara si pus sa dea salariul pe un an de zile inapoi.
28 august 2013, 12:24
Bai in pushca mea... Daca ati fi politzai ati risca sa luati un cutin in spate patruland centrul vechi?? Nu mai spuneti ce ar trebui sa faca altii daca voi nu ati face acel lucru..
27 august 2013, 16:43
...propun sa se facă un post de jandarmi sau de politie comunitara 24/24 in centrul vechi...!!!
27 august 2013, 15:55
Scârboasã natie, sã-i ia piramida sau seramida cum o chema-o pe aia si sã se ducã toti la dracu' cã ne-am sãturat de ei!!
27 august 2013, 13:39
Centrul vechi,o ingramadire de case evreiesti,in stadiul de ruina.S-au bagat acolo multi bani,cu o intentie buna,dar fara cap.Acolo trebuiau recuperate locuintele aflate in proprietea tiganilor,refacut tot si apoi populat cu firme la parter si locuinte de serviciu,sau apartamente sociale,dar fara tigani.Tiganii nu pot fi educati decat cu CIOMAGUL.In toate tarile din Europa unde sunt tigani,sunt manifestari si actiuni impotriva modului lor de viata(analfabetism,scandal,furturi,mizerie,nemunca,comert ilegal etc.).Ca urmare,doua sunt caile pt rezolvarea problemei cu Centrul vechi.1)Primaria sa cumpere de la toti proprietarii apartamentele in proprietate si refacerea si a acestora si apoi repopularea fara tigani(vanzare,locuinte sociale sau de serviciu:2)considerati actiunea Centrul vechi,o afacere ratata(se intampla si la case mai mari)daramati totul si reconstruiti zona.Cu tiganii acolo nu se va reusi NIMIC,nici daca puneti doi politisti la fiecare tigan.
27 august 2013, 12:40
Mai Nica...Nimeni.Problemele di Centrul Vechi dateaza de cel putin 20 de ani.Au fost destui primari,dar singurul vinovat in viziunea celor cu mintea neteda este Portariuc.Tiganii se aduna acolo si daca locuiesc in alta parte.Problema este reala dar solutiile sunt foarte greu de gasit.Portariuc trebuie sa gaseasca solutia pentru siguranta cetatenilor.Dar nu-l mai prezentati ca vinovatul de serviciu.Si altceva.Nu comparati activitatea primarului Portariuc,dupa 12 luni cu a lui Flutur dupa 96 luni..In rest numai de bine.
27 august 2013, 12:10
MARE DREPTATE ARE IONEL. Asa ar trebui:porta sa locuiasca acolo. in alte parti se fac o groaza de bani cu centrele istorice dar acolo nu e primar portariuc
27 august 2013, 10:17
Moarte CIORILOR!!!!!
27 august 2013, 09:56
Hai sa dam locuinta de serviciu in centrul vechi PRIMARULUI ca la lebada e liniste e frumos nu sunt ciori poate iese la spart seminte cu tiganii ca si asa nu face nimic
27 august 2013, 09:40
Ar trebui sa ii ia pe tigani din centru vechi , fac numai prapad pe acolo si pe langa asta se leaga de oameni si le fura bunurile , iti este si frica sa treci pe acolo!
27 august 2013, 08:51
Ei dragilor si cand coboara o parte dintre acesti cetateni pe str. Savenilor spre cartierul Parcul Tineretului , ziua, dar mai ales noaptea de la 22.30..asa-i apuca niste cantari....si niste urlete, ca nu mai poti adormi de nervi.Ambitusul trece si prin 10 ferestre termopan. N-am vazut niciodata pe acolo politie comunitara, desi se stie peste tot de zona.
27 august 2013, 08:33
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7228 lei
USD
Dolarul SUA
4.1899 lei
CHF
Francul elveţian
4.2095 lei
GBP
Lira sterlină
5.3006 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8726 lei
XAU
Gramul de aur
182.3449 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2301 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4679 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8912 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.