Știrea zilei
Centrul Vechi cucerit de romi, paza e invizibilă - VIDEO & FOTOGALERIE ce se întâmplă seara acolo
Aleşii locali care îşi pasează eşecul închirierii spaţiilor din Centrul Vechi ar trebui să treacă măcar o seară prin zonă şi probabil că ar începe să identificeadevăratul motiv. A făcut-o reporterul Botoşăneanul care a găsit la faţa locului aceeaşi situaţie ca înainte de modernizarea acestei părţi a urbei.

centrul vechi botosani cucerit de romi

Zeci de romi, nici un picior de jandarm sau poliţist local

Capătul zonei pietonale era înţeşat cu peste 50 de membri ai etniei care ţipau, alergau, mâncau seminţe, jucau fotbal, stăteau cu fundul pe ghiveciurile de flori. În acelaşi timp, restul Centrului Istoric era aproape pustiu, oameni din celelalte zone ale oraşului neîncumetându-se să îl traversete. Culmea este că în raportul de activitate al primarului aferent primului an de mandat problema este prezentată ca fiind rezlvată. La subcapitolul „asigurarea siguranței cetățeanului în Centrul Istoric” se precizează: „Pentru a crește gradul de siguranță pentru cetățeni, Primăria Municipiului Botoșani a încheiat un parteneriat cu Poliția Locală și Jandarmeria pentru asigurarea ordinii publice. În plus, paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”. La ora respectivă, în ciuda prezenţei masive a cetăţenilor de etnie, la faţa locului nu se afla nici un poliţist local, nici un jandarm şi nici vreun angajat al unei firme de pază.

Pe hârtie o firmă privată face pază acolo

De altfel, deşi în amintitul raport se menţionează că, „paza obiectivelor este asigurată de o firmă de protecție”, în realitate nu s-a semnat încă vreun contract cu o firmă privată având ca scop obiectivele din Centrul Vechi. Primarul a recunoscut că, într-adevăr, respectivul contract nu s-a perfectat, însă… „Sunteți sigur că în momentul când raportul va ajunge la cetățeni toate aceste lucruri vor fi realizate? Dacă în termen de 10-12 zile sau cât va fi tipărit raportul, două săptămâni, va ajunge la cetăţeni…”, a afirmat Ovidiu Portariuc. Acesta a dat astfel de înţeles că, atunci când botoşănenii vor lectura raportul, contractul chiar va fi semnat. Totuşi, raportul face referire la primele 12 luni, nu la primele 14 de mandat.VEZI ŞI:
Romii s-au dat iar în spectacol, tura asta în faţă la Mioriţa – VIDEO & FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
Puradeii au dat năvală în fântânile europene din Centrul Vechi – GALERIE FOTO
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Loading...
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
Loading...
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Auziti d-le Primar?Sunt politisti care nu fac nimic in centrul vechi,deoarece se tem de represaliile tiganilor.Acestia trebuie urgent identificati si dati afara Angajati politisti cu juramant,ca daca vreo persoana are tupeul sa-i agreseze si nu-i gaureste picioarele,va fi data afara si pus sa dea salariul pe un an de zile inapoi.
28 august 2013, 12:24
Bai in pushca mea... Daca ati fi politzai ati risca sa luati un cutin in spate patruland centrul vechi?? Nu mai spuneti ce ar trebui sa faca altii daca voi nu ati face acel lucru..
27 august 2013, 16:43
...propun sa se facă un post de jandarmi sau de politie comunitara 24/24 in centrul vechi...!!!
27 august 2013, 15:55
Scârboasã natie, sã-i ia piramida sau seramida cum o chema-o pe aia si sã se ducã toti la dracu' cã ne-am sãturat de ei!!
27 august 2013, 13:39
Centrul vechi,o ingramadire de case evreiesti,in stadiul de ruina.S-au bagat acolo multi bani,cu o intentie buna,dar fara cap.Acolo trebuiau recuperate locuintele aflate in proprietea tiganilor,refacut tot si apoi populat cu firme la parter si locuinte de serviciu,sau apartamente sociale,dar fara tigani.Tiganii nu pot fi educati decat cu CIOMAGUL.In toate tarile din Europa unde sunt tigani,sunt manifestari si actiuni impotriva modului lor de viata(analfabetism,scandal,furturi,mizerie,nemunca,comert ilegal etc.).Ca urmare,doua sunt caile pt rezolvarea problemei cu Centrul vechi.1)Primaria sa cumpere de la toti proprietarii apartamentele in proprietate si refacerea si a acestora si apoi repopularea fara tigani(vanzare,locuinte sociale sau de serviciu:2)considerati actiunea Centrul vechi,o afacere ratata(se intampla si la case mai mari)daramati totul si reconstruiti zona.Cu tiganii acolo nu se va reusi NIMIC,nici daca puneti doi politisti la fiecare tigan.
27 august 2013, 12:40
Mai Nica...Nimeni.Problemele di Centrul Vechi dateaza de cel putin 20 de ani.Au fost destui primari,dar singurul vinovat in viziunea celor cu mintea neteda este Portariuc.Tiganii se aduna acolo si daca locuiesc in alta parte.Problema este reala dar solutiile sunt foarte greu de gasit.Portariuc trebuie sa gaseasca solutia pentru siguranta cetatenilor.Dar nu-l mai prezentati ca vinovatul de serviciu.Si altceva.Nu comparati activitatea primarului Portariuc,dupa 12 luni cu a lui Flutur dupa 96 luni..In rest numai de bine.
27 august 2013, 12:10
MARE DREPTATE ARE IONEL. Asa ar trebui:porta sa locuiasca acolo. in alte parti se fac o groaza de bani cu centrele istorice dar acolo nu e primar portariuc
27 august 2013, 10:17
Moarte CIORILOR!!!!!
27 august 2013, 09:56
Hai sa dam locuinta de serviciu in centrul vechi PRIMARULUI ca la lebada e liniste e frumos nu sunt ciori poate iese la spart seminte cu tiganii ca si asa nu face nimic
27 august 2013, 09:40
Ar trebui sa ii ia pe tigani din centru vechi , fac numai prapad pe acolo si pe langa asta se leaga de oameni si le fura bunurile , iti este si frica sa treci pe acolo!
27 august 2013, 08:51
Ei dragilor si cand coboara o parte dintre acesti cetateni pe str. Savenilor spre cartierul Parcul Tineretului , ziua, dar mai ales noaptea de la 22.30..asa-i apuca niste cantari....si niste urlete, ca nu mai poti adormi de nervi.Ambitusul trece si prin 10 ferestre termopan. N-am vazut niciodata pe acolo politie comunitara, desi se stie peste tot de zona.
27 august 2013, 08:33
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Nu avem încotro și probabil de săptămâna viitoare împreună cu Comisia Locală și cu Poliția vom merge la aceste persoane. Am vorbit cu recenzorii ca aceste persoane să le lase la urmă și să le și noteze. Au fost o dată, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
31.1 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
30.8 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
28.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.